Dodaj do ulubionych

proźba o pomoc !

05.01.07, 11:17
Czy ktoś z Was w najbliższym czasie wraca z Anglii do Polski? Mialabym do
takiej osoby ogromną prośbę: otóż strrasznie jest mi potrzebna pewna książka,
której nie można dostać w Polsce - "Sample: 100 Fashion Designers - 010
Curators" i to jest mi potrzebna jak najszybciej (najpóźniej na za tydzień).
Gdyby ktoś tak uprzejmy się znalazł, to bardzo prosze o podanie maila, albo
telefonu kontaktowego. Zgóry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: proźba o pomoc ! 05.01.07, 11:22
      a może da się kupić na amazon.co.uk i przesłac do Polski?
    • aznar33 Re: proźba o pomoc ! 05.01.07, 11:25

www.amazon.co.uk/Sample-100-Fashion-Designers-Curators/dp/0714844403/sr=8-1/qid=1167992674/ref=pd_ka_1/026-6274981-6914017?ie=UTF8&s=books
      • fasola74 Re: proźba o pomoc ! 05.01.07, 11:34
        och dzięki! , a wiecie może jak wygląda od strony finansowej taka przesyłka do
        Polski i czy to się da zamówić od razu na amazonie z dostarczeniem do kraju (czy
        na przykład ktoś musi mi to sam przesłać z Anglii)?
        • anna-dark "Proźba" - kup lepiej słownik ortograficzny !!! 05.01.07, 11:38
          "Proźba" - kup lepiej słownik ortograficzny !!!
          • fasola74 Re: "Proźba" - kup lepiej słownik ortograficzny ! 05.01.07, 11:50
            Specjalnie zrobiłam ten błąd w temacie, żeby bardziej zwracał uwagę -
            najwyraźniej działa :) (zauważ też, że w trści posta dwa razy pojawia się
            "prośba" i jest napisana poprawnie). Ale gratuluję Ci spostrzegawczości i
            moralizatorskiego zacięcia. Może poza radami leksykalnymi masz też coś do
            dodania "na temat"?
            • anna-dark Średnio rozgarnięta młodzież używa mózgu... 05.01.07, 12:46
              Średnio rozgarnięta młodzież używa mózgu...

fasola74 napisała:

> Specjalnie zrobiłam ten błąd w temacie, żeby bardziej zwracał uwagę -
              > najwyraźniej działa :) (zauważ też, że w trści posta dwa razy pojawia się
              > "prośba" i jest napisana poprawnie). Ale gratuluję Ci spostrzegawczości i
              > moralizatorskiego zacięcia. Może poza radami leksykalnymi masz też coś do
              > dodania "na temat"?
    • Gość: mario Re: proźba o pomoc ! IP: *.clanspum.net 05.01.07, 11:55
      uu alez cieta riposta. ja w kazdym razie nie bede pisal poprawnie bo mam
      zagraniczna klawiature (z gory ostrzegam). A jesli chodzi o ksiazke ktorej
      szukasz to nie wiem jak ma sie sytuacja z kupowaniem do polski na amazon.uk, ale
      bez watpienia jest to bardziej skomplikowane niz kupienie jej tu:
      www.empik.com/showobject.jsp?objectId=796721¤tCategory=21050800pozdrawiam.
      • Gość: mario Re: proźba o pomoc ! IP: *.clanspum.net 05.01.07, 11:57
        www.empik.com/showobject.jsp?objectId=796721¤tCategory=21050800

"pozdrowienia" mialy byc osobno.. teraz powinno byc dobrze
        • fasola74 Re: proźba o pomoc ! 05.01.07, 12:02
          O rany, nawet nie wiesz jak mi pomogleś Mario. Wielkie dzieki! Pozdrawiam
          wszystkich i dziękuje za pomoc (ew. uwagi dotyczące ortografii).
      • aznar33 Re: proźba o pomoc ! 05.01.07, 15:43
        > uu alez cieta riposta. ja w kazdym razie nie bede pisal poprawnie bo mam
        > zagraniczna klawiature

Na mojej zagranicznej klawiaturze to nawet litewskie i rosyjskie bukwy są. A
        staram się pisać w miarę poprawnie.

> A jesli chodzi o ksiazke ktorej
        > szukasz to nie wiem jak ma sie sytuacja z kupowaniem do polski na amazon.uk,
        > ale bez watpienia jest to bardziej skomplikowane niz kupienie jej tu:
        [Empik]

Poziom komplikacji jest podobny. Za to cena na amazonie jest o jakieś 70zł niższa.
        • anna-dark Zaimportuj polskie znaki diaktryczne - i finał ! 05.01.07, 16:35
          Zaimportuj polskie znaki diaktryczne - i finał !
          • aznar33 Re: Zaimportuj polskie znaki diaktryczne - i fina 05.01.07, 16:45
            Droga Mroczna Anno,

Jak widzisz z polskimi znakami diakrytycznymi nie mam większych kłopotów. O:
            ąśżćęółń
            Import/eksport nie jest więc konieczny.

Mimo wszystko dziękuję za troskę.
            ;)
          • ratpole Prozba do Cimnej Anki. Kup slownik wyrazow obcych 06.01.07, 05:36
            Co to znaczy diaktryczne?
            Czy ty masz problemy gastryczne czy gastronomiczne a moze astronomiczne?
            • anna-dark Ratpole - brak ci podstaw wiedzy IT... 06.01.07, 10:51
              Ratpole - brak ci podstaw wiedzy IT...
              Twoja niewiedza skłania mnie do poradzenia tobie zakupu słownika technicznego-IT

ratpole napisał:

> Co to znaczy diaktryczne?
              > Czy ty masz problemy gastryczne czy gastronomiczne a moze astronomiczne?
              • anna-dark A tu masz link, ciemniaku! 06.01.07, 10:52
                A tu masz link, ciemniaku! webdesign.art.pl/atelier/unicode.html

anna-dark napisała:

> Ratpole - brak ci podstaw wiedzy IT...
                > Twoja niewiedza skłania mnie do poradzenia tobie zakupu słownika technicznego-I
                > T
                >
                > ratpole napisał:
                >
                > > Co to znaczy diaktryczne?
                > > Czy ty masz problemy gastryczne czy gastronomiczne a moze astronomiczne?
                • aznar33 Re: A tu masz link, ciemniaku! 06.01.07, 15:02
                  > A tu masz link, ciemniaku! webdesign.art.pl/atelier/unicode.html

Aniu, zwrot "znaki diaktryczne" jest niepoprawny i zapewne o to chodziło
                  Raptole, choć zapewne swą wypowiedź mógłby ubrać w nieco inną formę.

A tu masz link:

pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_diakrytyczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka