Dodaj do ulubionych

remortgage

IP: *.ipt.aol.com 13.01.07, 19:38
co to jest remortgage i na czym to polega?
Obserwuj wątek
    • Gość: vitek Re: remortgage IP: *.leed.cable.ntl.com 13.01.07, 23:57
      Polega na przeniesieniu kredytu hipotecznego do innego banku.
      Więc ciebie z pewnością nie dotyczy :)
      • Gość: magda Re: remortgage IP: *.proxy.aol.com 14.01.07, 00:27
        > Polega na przeniesieniu kredytu hipotecznego do innego banku.

??

remortgage - jest to ponowne zaciagniecie hipoteki na ta sama nieruchomosc
        • jaleo Re: remortgage 14.01.07, 09:30
          Gość portalu: magda napisał(a):

>
          > remortgage - jest to ponowne zaciagniecie hipoteki na ta sama nieruchomosc

Dokladnie. W tym samym lub w innym banku, to nie ma znaczenia. A sama
          pozyczka moze byc tej samej wielkosci, co poprzednia (wtedy zmieniamy tylko
          produkt finansowy) lub wieksza.
          • Gość: vitek Re: remortgage IP: *.leed.cable.ntl.com 14.01.07, 12:51
            > remortgage - jest to ponowne zaciagniecie hipoteki na ta sama nieruchomosc

Gdyby było to możliwe, to każdy właściciel domu zaciągałby 10 albo więcej
            pożyczek na hipotekę swojej nieruchomości, czyli mając dom o wartości np. 100k
            pożyczyłby w sumie milion funtów.
            Pozwólcie więc że pzostanę przy moim wyjaśnieniu :)
            • carnivore69 Re: remortgage 14.01.07, 13:05
              Oczywiscie przy ograniczeniu:

Poprzednie zobowiazanie + nowe zobowiazanie < wartosc domu.

Pzdr.
            • Gość: magda Re: remortgage IP: *.proxy.aol.com 14.01.07, 14:07
              "Pozwólcie więc że pzostanę przy moim wyjaśnieniu :)" heh?

sorry, ale opowiadasz glupoty, i w dodatku sie osmieszasz obstajac przy swoim.

wpisz w google 'what is remortgage'

droga do wiedzy jest dostepna wszystkim. na szczescie.
              • Gość: Maya Re: remortgage IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 24.01.07, 16:15
                Nie przejmuj sie Witkiem Magda on i tak mieszka w Council House to jego
                sprawy mortgage nie dotycza.Choc dodam ze inne sprawy finansowe to ma dobrze
                opanowane.
            • jaleo Re: remortgage 14.01.07, 14:24
              Gość portalu: vitek napisał(a):

> Gdyby było to możliwe, to każdy właściciel domu zaciągałby 10 albo więcej
              > pożyczek na hipotekę swojej nieruchomości, czyli mając dom o wartości np.
              100k
              > pożyczyłby w sumie milion funtów.
              > Pozwólcie więc że pzostanę przy moim wyjaśnieniu :)

Ech, rece opadaja.
            • anna-dark Co nie znaczy że stary mortgage działa/w mocy... 14.01.07, 14:29
              Co nie znaczy że stary mortgage działa/w mocy...

Gość portalu: vitek napisał(a):

> > remortgage - jest to ponowne zaciagniecie hipoteki na ta sama nieruchomos
              > c
              >
              > Gdyby było to możliwe, to każdy właściciel domu zaciągałby 10 albo więcej
              > pożyczek na hipotekę swojej nieruchomości, czyli mając dom o wartości np. 100k
              > pożyczyłby w sumie milion funtów.
              > Pozwólcie więc że pzostanę przy moim wyjaśnieniu :)
            • Gość: basiak6 Re: remortgage IP: *.server.ntli.net 14.01.07, 17:45
              A jak ty te milion funtow wykalkulowales:))

Remortgage to po prostu zastapienie istniejacej mortgage nowa. Mozna to zrobic
              zmieniajac na inny produkt z naszym terazniejszym bankiem czy building society,
              albo mozna przeniesc sie do konkurencji.
              Tutaj male wyjasnienie ktorego Vitek nie zrozumial - tym samym istniejaca
              mortgage sie konczy:) Nie bierze sie dodatkowego kredytu tylko zmienia istniejacy:)

Mysmy na przyklad zmienili pare lat temu z variable rate na fixed rate, wszystko
              z Nationwide bo z nimi mamy juz nasz kredyt od 8 lat. W tym czasie zrobilismy
              remortgage chyba z 4 razy, w tym raz kiedy sprzedawalismy stary i kupowalismy
              nowy dom.
              Czeka nas to samo w lecie, bo konczy sie nasza fixed rate.

• Gość: to ja znowu Re: remortgage IP: *.ipt.aol.com 14.01.07, 19:14
                dzięki za burzliwą dyskusję.
                czy jezeli ja chcę spłacić znaczną część mojego mortgage to włśnie bedzie
                remortgage, czy moge spłacać kiedy chcę (nadpłacać) swój mortgage
                • Gość: basiak6 Re: remortgage IP: *.server.ntli.net 14.01.07, 19:35
                  Ale wczesniejsze splacanie mortgage czy np doplacanie co miesiac wiekszych kwot
                  niz nasza miesieczna rata (additional monthly payments albo lump sum payment)
                  nie ma nic wspolnego z remortgage. To po prostu wczesniejsze/szybsze splacanie
                  morgage:)
                  Remortgage to tak jakby 'przekredytowanie' wszystkiego od nowa.

Co do dodatkowych splat, utaj zalezy wszystko od tego jaki produkt wybrales/as,
                  zwykle fixed rate mortgages maja klauzule ze nie mozna robic dodatkowych splat
                  ponad okreslona kwote, inaczej moga nam dorzucic Early Repayment Charges.
                  My na przyklad mamy czesc mortgage na fixed rate (gdzie nie mozemy robic
                  dodatkowych splat bez kar) a czesc na variable rate, gdzie mozemy doplacac
                  dodatkowo ile chcemy.
                  • Gość: spot Re: remortgage IP: *.proxy.aol.com 14.01.07, 19:49
                    A co z kartami do bankomatu ??
                  • Gość: vitek Re: remortgage IP: *.leed.cable.ntl.com 14.01.07, 21:02
                    Widzę że basia k wie o co chodzi (oprócz mnie oczywiście)
                    Inni jazda na drzewo gałęzie prostować
                  • robespierra Re: remortgage 15.01.07, 15:08
                    dzieki basiak6 za cenne informacje
                    pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: remortgage IP: *.zone13.bethere.co.uk 10.09.13, 00:24
              ale niestety musisz splacic pierwszy bank, proste wiec nie wypisuj glupot
            • piesior666 Re: remortgage 22.11.15, 18:06
              Ty to chyba do dzisiaj omijasz szkoly szerokim lukiem ?
      • Gość: Maya Re: remortgage IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 24.01.07, 16:12
        No widzisz witek nie zawsze wszystko dobrze wiesz co do finansow a Magda ma
        racje.
        • Gość: vitek Re: remortgage IP: *.leed.cable.ntl.com 24.01.07, 19:53
          Nie twierdzę że zawsze wszystko dobrze wiem, ale w tym wypadku tak (i to mimo
          ze mieszkam w wynajmowanym :)
          Z tym że nikogo nie zmuszam żeby przyjął mój punkt widzenia, kto chce niech
          tkwi w błędzie do więźnia za to nie wsadzają :)
    • Gość: jess Re: remortgage IP: *.bulldogdsl.com 24.01.07, 20:32
      vitek, przyznaj sie ze bzdury opowiadasz, wierni ci wybacza. Posluchaj tych, co
      mieszkajac tu duzo dluzej, poprostu wiedza lepiej. Jaleo wylumaczyla poprawnie
      najprosciej jak mozna, co to jest remortgage.
      • Gość: MAYA Re: remortgage IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 24.01.07, 22:24
        Witek zaczynasz tonac.
        • Gość: vitek Re: remortgage IP: *.leed.cable.ntl.com 25.01.07, 17:23
          Rzućcie mi brzytwę żebym miał się czego chwycić :)
        • edytaroger29 Re: remortgage 21.11.15, 23:57
          witam, mam pytanko czy przy remorgage moge zrobic wieksza wplate, poniewaz uzbieralam sporo kwote
          • Gość: Logic Re: remortgage IP: *.17-1.cable.virginm.net 22.11.15, 10:48
            Ale komu ty chcesz robic wplate? Skoro mowisz o remortgage to znaczy, ze dom juz masz i splacasz lub juz splaciles. komu milabys wiec wplacac jakies dodatkowe pieniadze?

Powiedzmy, ze masz dom warty 250k i zostalo Ci 50k do splacenia. potrzebna Ci kasa na dobudowke to idziesz do banku i mowisz, ze chcesz remortgage. Oni robia ewaluacje domu i sytuacji kredytowej i daja ci powiedzmy 100k kredytu pod zastaw domu. I tyle. Caly remortgage.
    • jasiubleep Re: remortgage 25.01.07, 22:37
      money.uk.msn.com/mortgages/default.aspx
      Polecam strone (od czasu do czasu wchodze i zawsze cos ciekawego znajde, sa
      guides, kalkulatory itp.).
      Z wlasnego doswiadczenia, jesli mamy oszczednosci, polecam offset mortgage pod
      rozwage. Przy ostatnim remortgagingu przeszedlem na te opcje, co pozwolilo mi
      splacic mortgage w 4 lata, nie mowiac, ile kasy zaoszczedzilem.
    • technik888 Re: remortgage 10.09.13, 07:40
      chcialbym tez wiedziec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka