Dodaj do ulubionych

PRACA Z EURES

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:51
Witam wszystkich, mam takie pytanie czy ktoś orientuje sie (może załawitwiał
prace w taki sposób), jak to jest z pracą w UK. Z tego co udało mi sie
dowiedzieć (czytają rózne wątki na forach, prawopodobnie marne szanse mają
znaleść prace (nie korzystając z polskich agencji) Ci przebywający jeszcze w
Polsce, agencje posredniczące w Angli czy pracodawcy szukają pracowników
będących tam na miejscu, majacych mieszkanie itd. Czy ktoś orentuje sie jak
to jest z EURES. Chodzi mi o taką prace do której nie potrzebna jest bardzo
dobra znajomośc języka np. do pakowania. Bardzo proszę o jakiekolwiek
informacje, jestem juz w takiej desperacji, ze łapię się wszystkiego.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: PRACA Z EURES IP: 205.223.239.* 15.01.07, 12:13
      Eures to tylko Portal z ogloszeniami. Nic wiecej.

Jesli bedziesz wykazywac desperacje i przestaniesz logicznie myslec jest duza
      szansa, ze padniesz ofiara oszustwa. Usiadz spokojnie i przegladaj oferty na
      biezaco, doskonalac swoj angielski w miedzyczasie. Im gorzej go znasz, tym
      bedziesz mial/a wiecej problemow na miejscu i bedziesz bardziej podatny/a na
      wszelkie kombinacje/oszustwa.
    • ewapolka Re: PRACA Z EURES 15.01.07, 15:27
      napisz do mnie podaj mi kontakt to porozmawiamy
    • Gość: mata_hari Re: PRACA Z EURES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:39
      Ponadto, na wiekszosci ofert oglaszanych prze EURES jest informacja:

"Uwaga:
      Stosunek pracy z pracodawcą zagranicznym będzie zawarty w ramach prawa
      obowiązującego w kraju zatrudnienia. Oznacza to, że wszelkie roszczenie z
      tytułu nie wywiązywania się pracodawcy z warunków zawartych w umowie o pracę,
      dochodzić można wyłącznie w sądzie pracy w kraju zatrudnienia. W sytuacjach
      losowych pomoc polskich placówek konsularnych ogranicza się do ewentualnego
      udzielenia doraźnej pomocy ( np. kredytu na zakup biletu powrotnego do
      Polski )".

EURES nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci za nierzetelnego pracodawce, takze w
      sytuacji podbramkowej nie ma co liczyc na jakakolwiek pomoc z ich strony.

Tak na marginesie pytalam o pare rzeczy zwiazanych z konkretna oferta pracy.
      Mija juz drugi tydzien i jedyna odpowiedzia (po 'monicie' z mojej strony)jaka
      otrzymalam bylo to, ze probuja skontaktowac sie z pracodawca i uzyskac info.

W przypadku wiekszosci ofert 'z EURESu' ktore przegladalam (nie wiem czy na
      wszystkich) wymagane jest przesłanie CV w wersji europejskiej w jęz. angielskim.

• Gość: I.C Re: PRACA Z EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:25
        No właśnie, ale wydaje mi sie, że i tak bardziej bezpiecznie jest skorzystać z oferty bezpośrednio od pracodawy zagranicznego, a na EURES można takie spotkać, chyba że ja cos źle zrozumiałam. Bo nie zawsze chyba podawany jest kontakt do Europjskich Służb Zatrudnienia, prawda? Polskie Agencji proponują pomoc w zakwaterowaniu i załatwieniu wszystkich formalności, co jest dużym plusem w przypadku osób nie znających dobrze języka, ale napewno nie robią tego tak zupełnie za darmo, nie jestem pewna, ale pewnie odtrącają cos za każda godzinę pracy.Dziękują za informacje, ja cały czas zakładalam, że w ofertach Z EURES sa podawane kontakty bezpośrednio do pracodawcy.
        • Gość: A Re: PRACA Z EURES IP: 205.223.239.* 16.01.07, 11:29
          Polska agencja dostaje pieniadze od pracodawcy lub agencji reprezentujacego
          pracodawce, zwykla prowizje za znalezienie pracownika. Tak samo jak angielskie
          agencje rekrutacyjne dostaja pieniadze od pracodawcy za znalezienie pracownika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka