Dodaj do ulubionych

Studia w UK- pytanie

15.01.07, 18:30
Witam.

Zastanawiam sie, czy studiujac w UK mam sztywny plan zajeć(jak w Polsce), czy tez mam mozliwość wyboru i moge zapisac sie na zajęcia po pracy, w godzinach wieczornych(jak w USA). Bede wdzieczna za odpowiedz...

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pat&Co Re: Studia w UK- pytanie IP: *.efm.bris.ac.uk 15.01.07, 19:13
      zajec w godzinach wieczornych po prostu nie ma, wiec zapomnij.
      Aha, jest jedna dobra uczelnia Birkeck ktora ma studia wieczorowe, praktycznie
      tylko postgraduate, stworzona zreszta specjalnie w tym celu.
      Reszta ma zajecia w godzinach 9-5, moze sa jeszcze jakies colleges wieczorowe,
      ale ze wzgledu na poziom i relacje cena-jakosc to raczej marnowanie czasu, chyba
      ze masz na mysli wybitnie techniczny kierunek z konkretnymi kwalifikacjami.
      • Gość: A Re: Studia w UK- pytanie IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 15.01.07, 21:16
        Na wielu uczelniach i kierunkach sa opcje part-time: wieczorowo albo np 1-2 dni
        w tygodniu dziennie. Na jednym z uniwersytetow widzialam nawet cos w stylu 1
        tydzien zajec na kazdy zaliczony przedmiot, a w roku zaliczalo sie 4 przedmioty.
        • jagienkaa Re: Studia w UK- pytanie 15.01.07, 22:04
          no w teorii niby zajęcia są od 9 do 17 ale ja co roku mam jakiś przedmiot o
          18:00. Od przyszłego poniedziałku będę miała zajęcia 10-13, 15-16 i 18-19.
          Super.
          Ale opcje part-time są własnie wieczorowo, ale weekendowo nie ma za bardzo
          opcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka