Dodaj do ulubionych

interview Dublin, 2 pytania

IP: 195.20.110.* 05.02.07, 13:10
Witam,
mama dwa pytania. Mam interview w D., na ktore przylatuje specjalnie RP. Czy
jest praktyka standardowa, ze firma nie zwraca pieniedzy za tego typu
wycieczke, czy tez robia to tylko duze i dobre firmy? Innymi slowy: czy to cos
mowi o firmie?
2/ czy ktos moze polecic mi jakies B&B czy hotel, w ktorych ceny nie sa tak
kosmiczne? Od razu powiem, robilam juz wyszukiwania przez googla ale najtaniej
udaje mi sie cos znalesc od 50E> za jedynke. Moze ktos na miejsca, w ktorych
sa nizsze ceny. I prosze na mnie nei krzyczec, czasami bedac na miejscu wie
sie o czyms, co w necie nie tak prosto znalezc.
Z gory dzieki
Nes
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpila Re: interview Dublin, 2 pytania IP: 85.134.143.* 05.02.07, 13:32
      W Dubline jest tego pelno tzn B&B itp Wystarczy być i się rozejrzeć...a ceny?? w
      Dubline nocleg ma to do siebie że jest drogi.
      A co do zwrotu kasy za "wycieczke" to już toja strata i ryzyko jak nie Ty to
      ktoś inny na to miejsce...chętnych do pracy jest sporo.
      pozdrawiam
      • Gość: nes77 Re: interview Dublin, 2 pytania IP: 195.20.110.* 05.02.07, 13:41
        Szpila> moze okreslenie "zwrot kasy za wycieczke" jest niefortunne nieco, ale to
        nie jest praca fizyczna tylko w miare specjalistyczna i np. na poprzednim
        interview firma zwracała mi wszystkie koszty, stąd moje pytanie.
        A co do "być i się rozejrzec": no właśnie z tym jest problem, bo przylatuję o 22
        więc samej tak sobie sie rozgladac. Co do taniosci/drogosci> do 40 euro za noc
        przezyje, ale znajduje same za 50> a ich tez niewiele :(
        • Gość: m Re: interview Dublin, 2 pytania IP: *.unknown.be.uu.net 05.02.07, 13:53
          Co do taniosci/drogosci> do 40 euro za noc
          przezyje, ale znajduje same za 50> a ich tez niewiele :(

akurat roznica 10e to zadna roznica a 50e to standard
          co do zwrotu to zdaje sie ze trzeba by to ustalic przed
        • bonzee32 Re: interview Dublin, 2 pytania 05.02.07, 14:03
          Czasami zwracaja, czasami nie. Nie ma reguly. W kazdym razie kto pyta nie
          bladzi :-)
          Jezeli chodzi o nocleg, to polecam punkt informacji turystycznej (centrum
          miasta), otrzymasz tam folder zw wszystkimi B&B w okolicy (ceny, zdjecia,
          facilities etc). Z reguly panie tam pracujace sa bardzo pomocne i chetnie
          dziela sie wlasnym opiniami... Powodzenia na interview!
    • tzymische Re: interview Dublin, 2 pytania 05.02.07, 17:28
      sprawdz tutaj www.hostelworld.com (tylko zaznacz w wyszukiwaniu rowniez budget
      hotels), ja kiedys nocowalem w hotelu o nazwie bodajze Shieling Hotel w Raheny
      a drugim razem w Travelodge w Rathmines. W obu przypadkach zadna rewelacja. Oba
      sa blisko centrum, ten drugi to okolo 20-30 minut piechota nawet. Dzielnice
      calkiem fajne.
      Co do zwrotow kosztow.. to roznie jedna firma mi zwrocila wszystko z innymi
      umowilem sie na zwrot kosztow jesli mnie zatrudnia - uwazam ze to jest
      najbardziej fair.
      Powodzenia!
      • Gość: bianka Re: interview Dublin, 2 pytania IP: 193.95.172.* 05.02.07, 18:47
        Hejka,
        Jezeli firma nie oferuje zwrotu za przelot i Twoj pobyt, to byc moze nie jest
        to dobry znak... Jesli oczywiscie pytalas/es o taka mozliwosc. Nie sadze, zeby
        byli na powaznie zainteresowani Twoja osoba, zwlaszcza Irlandczycy czasami
        duuuzo gadaja i tylko tyle...
        Pozdrowka
        Rada: Nie przylatuj tylko na jedno interview, umow sie na wiecej spotkan
        • bonzee32 Re: interview Dublin, 2 pytania 06.02.07, 01:49
          > Jezeli firma nie oferuje zwrotu za przelot i Twoj pobyt, to byc moze nie jest
          > to dobry znak... Jesli oczywiscie pytalas/es o taka mozliwosc. Nie sadze,
          zeby
          > byli na powaznie zainteresowani Twoja osoba, zwlaszcza Irlandczycy czasami

Nieprawda. Zaryzykuje stwierdzenie, ze wiekszosc plc (tych notowanych na
          londynskiej gieldzie) nie robi tego.
          • Gość: nes77 Re: interview Dublin, 2 pytania IP: 195.20.110.* 06.02.07, 11:43
            Wszystkim konkretnym odpowiadającym dziękuję za odpowiedzi :)))
            Wszystkim pouczającym ( a było ich wyjątkowo niewielu i delikatni ;) ) dziękuję
            za pouczenia ;)))))))))))))

mam już hotel: Fleet Street Hotel w Temple Bar, przynajmniej zaoszczędzę kasę na
            dojazdy ( w nocy po obcych mi częściach Dublina boję się chodzić)

jeżeli chodzi o zwrot: firma powiedziała, że zwrócą mi wszystkie koszty, jeżeli
            zostanę wybrana, więc brzmi nieźle....

no to teraz tylko przejść - to już ostatni etap....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka