Dodaj do ulubionych

Najlepsza taryfa "pay as you go"?

IP: *.ipt.aol.com 08.02.07, 21:44
Chcialbym zapytac czy moze ktos z was wie jaka siec wybrac
by moc rozmawiac na jeden wybrany numer za darmo oczywiscie w ramach tej
samej sieci?
Czy wogole takie cos na terenie Uk istnieje czy sa pod tym wzgledem
daleko w tyle za nami bo przeciez plus juz od dawna takie cos oferuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: jar Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.ipt.aol.com 10.02.07, 03:11
      Ja wybralem t-mobil (pay as you go). Za 1 min do wszystkich sieci place 12p.
      Niestety nie ma opcji darmowej. Nie sadze, zeby taka byla w jakiejkowiek sieci
      w przypadku telefonow "na karte", pay as you go.
    • Gość: maciej Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:05
      tesco - przy top up 15f na miesiac masz rozmowy za 10pi a do polski za
      20pi(stacjonarne i komorki) albo o2 - 7pi do polski na stacjonarne plus darmowe
      minuty przy min top up 10f na miesiac. Spr tez czy w miejscu w ktorym mieszkasz
      masz kazda siec. ps. na jakich bts dziala tesco ?
      • Gość: jar Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.ipt.aol.com 10.02.07, 18:33
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> tesco - przy top up 15f na miesiac masz rozmowy za 10pi

Te 10p to do wszystkich sieci w uk, czy tylko do tesco?
        • Gość: Mwaruwari Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.autocom.pl 10.02.07, 19:46
          Virgin Mobile
          • Gość: joanna Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 10.02.07, 20:01
            tez sie podpisuje pod virgin mobile
            • Gość: Mwaruwari Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.autocom.pl 10.02.07, 20:12
              Virgin Mobile był i powinien wciąż być ZDECYDOWANIE NAJTANSZA siecią.
              • Gość: vitek Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.leed.cable.ntl.com 10.02.07, 22:13
                Taryfy są (celowo?) tak pokopane że bezpośrednie porównanie jest niemożliwe i
                trudno powiedzieć która sieć jest najtańsza. Jedna kasuje 30p/min za pierwsze 5
                minut w ciągu doby a następnie 5p, a druga zawsze 20p. I jednemu wyjdzie że
                pierwsza jest tańsza (bo dużo rozmawia) a innemu że druga. Dodajcie jeszcze
                rozmowy z własną siecią, z obcą, z telefonami stacjonarnymi, inne opłaty w
                weekend, numery specjalne, i macie mętlik
                • Gość: blues Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 12.02.07, 00:46
                  dobrze ze jest wybor, ludzie maja rozne potrzeby wiec mozesz dobrac cos dla
                  siebie, bez wysilku to nie ma nic...
                  • Gość: vitek Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.leed.cable.ntl.com 12.02.07, 10:48
                    Osobiście nie mam dylematu bo od dawna korzystam z telefonu na abonament, mam
                    400 minut wliczonych i nie musze zastanawiać się dokąd i kiedy dzwonię. No i co
                    roku najnowszy model komórki za friko. Na początku po przyjeździe do UK
                    korzystałem z pay as you go i pamiętam to jako koszmar drogo jak cholera
                    • Gość: Ralph Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.bb.sky.com 12.02.07, 19:32
                      Napisz Vitek ile za to miesięcznie płacisz. Nie po to się bierze Pay as You Go
                      żeby dzwonić godzinami, od tego jest abonament. Nie powiesz mi że abonament
                      opłaca się w przypadku, kiedy ktoś dzwoni 10-15 minut miesięcznie.
        • Gość: maciej Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:58
          all
          • Gość: ted Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.02.07, 21:17
            "Osobiście nie mam dylematu bo od dawna korzystam z telefonu na abonament, mam
            400 minut wliczonych i nie musze zastanawiać się dokąd i kiedy dzwonię. No i co
            roku najnowszy model komórki za friko. "

nie za friko, tylko 20 - 30 funtow miesiecznie czyli jakies 300 za ten telefon
            placisz.

t mobile jest ok, 12p/min, mozliwosc top up za 5 f minimum, etc.Szkoda ze nie
            maja sekundowego naliczania, tak jak to bylo z easymobile, ktury notabene
            zbankrutowal (bo chyba byl za dobry dla klienta :-)
            • Gość: vitek Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.leed.cable.ntl.com 12.02.07, 23:16
              Te 20 funtów płacę ale za to mam od groma minut. Wychodzi 5p za min. i komórka
              gratis. A naliczanie sekundowe mają wszystkie taryfy zarówno pay as you go jak
              i pay monthly.
              • Gość: mxx do vitek IP: *.cable.ubr01.azte.blueyonder.co.uk 14.02.07, 22:24
                Te 20 funtów płacę ale za to mam od groma minut. Wychodzi 5p za min. i komórka
                > gratis. A naliczanie sekundowe mają wszystkie taryfy zarówno pay as you go
                jak
                > i pay monthly

w jakiej sieci ?
                za 400 min wliczonych?

za £20 miesiecznie wiekszosc proponuje 75 minut.....

mxx
                • Gość: vitek Re: do vitek IP: *.leed.cable.ntl.com 15.02.07, 11:09
                  www.e2save.com
            • Gość: jar Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.ipt.aol.com 13.02.07, 01:13
              T-mobil pay as you go tez ma naliczanie sekundowe. Taryfa "everyone" (12p/min
              do wszystkich sieci) jest idealna do krótkich rozmów, a zwłaszcza jesli nie
              wiesz w jakiej sieci jest numer na który chcesz zadzwonić. Inne sieci naliczają
              nawet po kilkadziesiat p/min jeśli dzwonisz do obcej sieci.
              Do długiego gadania to mam BT landline: w weekedy 1,5p za min. do Polski,
              pozostale dni 2p za min, a na komorki do Polski tylko 6p/min. ;)
    • ha-jo Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? 13.02.07, 09:55

zdecydowanie polecam "clearance deals"! dotycza one zarowno telefonow na
      abonament, jak i pay as you go, i sa zdecydowanie najkorzystniejsze. caly
      szkopul polega to na tym, iz telefon mozesz otrzymac nawet za darmo ( niekiedy
      przy opcji pay as you go, i zwykle zawsze przy opcji na abonament), niemniej
      jest to telefon uzywany. po prostu bardzo duzo ludzi wykupuje abonament,
      nastepnie dostaje najnowsza komore, a po kilku miechach, lub roku odsylaja ja z
      powrotem, lub zwracaja w salonie, i wymieniaja na najnowsza. taki oddany telefon
      jest napstepnie poddawany gruntownej kontroli, i wraz z nowym software, opisem,
      i wszystkimi akcesoriami umieszczany wlasnie w opcji "clearance". zarowno jesli
      wykupisz abonament, lub pay as you go, placisz zdecydowanie mniej niz, gdybys
      chcial kupic nowuitka komore. dodam, ze bardzo czesto w serwisie kontrolujacym
      oddane komory wymieniane sa obudowy, takze ze czesto taki telefon wyglada i tak
      jak nowy, i jest absolutnie w perfekcyjnym stanie technicznym.

gdybym mogl polecic telefon pay as you go, to polecam przykladowo motorole L6,
      dostajesz ja za darmo, plus darmowe 50 minut rozmow co miesiac. czasem oferty w
      necie sa dosyc ciezkie do zrozumienia, szczegolnie dla niezorientowanych,
      dlatego opisze jeszcze jak to funkcjonuje. tu jest link do oferty:

www.e2save.co.uk/mobile/phones/disphandset.php?network=virgin&handset=l6cl
      nastepnie w tabeli pierwsza linijka. miesiecznie placi sie 20 funtow, a wiec
      rocznie 240 funtow, niemniej rachunki nalezy odeslac kwartalnie do dostawcy, a
      wiec 4 razy w roku, i firma zwraca cala kase, a wiec 4 razy w roku na konto
      wroci kazdorazowo kwota w wysokosci 60 funtow = 240. wychodzi zero. wszelkie
      dane, a wiec adresy, i wyjasnienia zawarte beda w umowie. jesli pilnujesz, i
      trzymasz sie dat, zwykle masz 30, czasem 90 dni na wyslanie rachunkow, jakie
      otrzymales, to wychodzisz na zero. jak sie spoznisz przykladowo z jedna wysylka
      kwartalna, tracisz 60 funtow. tak wiec jesli powaznie podchodzisz do rzeczy,
      masz telefon, i 50 minut za darmo. jedyny wklad, to wlasnie odsylanie rachunkow,
      a wiec 4 listy, i to cale koszta.

• Gość: ted Re: Najlepsza taryfa "pay as you go"? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.02.07, 00:57
      jar,

t mobile pay as you go nie ma naliczania sekundowego.sprawdzalem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka