Gość: l&S IP: 149.254.200.* 11.03.07, 00:01 Ratunku!!! jesteśmy parą siedzimy w anglii w niedużym mieście mamy 1000 funtów, nie możemy znaleźć pracy co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: życzliwy Re: Ratunku co robić!!!! IP: *.server4you.de 11.03.07, 00:45 Zacząć szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ratunku co robić!!!! IP: *.range86-144.btcentralplus.com 11.03.07, 09:37 napisz gdzie jestescie moze cos sie zaradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Ratunku co robić!!!! IP: 149.254.200.* 11.03.07, 19:25 Jesteśmy w Plymouth Odpowiedz Link Zgłoś
silence28 Re: Ratunku co robić!!!! 11.03.07, 19:37 No to bliziutko;) Czego szukacie? Jak szukacie, co umiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Ratunku co robić!!!! 11.03.07, 10:39 Kupic bilet do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Ratunku co robić!!!! 11.03.07, 12:09 > Ratunku!!! jesteśmy parą siedzimy w anglii w niedużym mieście mamy 1000 > funtów, nie możemy znaleźć pracy co robić? a) Nosa z domu nie wysuwac, chyba ze do spozywczaka. I tak do ostatniego funta. b) Szukac pracy dalej, az do skutku. W pobliskich miejscowosciach tez. Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Ratunku co robić!!!! 11.03.07, 20:48 Gość portalu: l&S napisał(a): > Ratunku!!! jesteśmy parą siedzimy w anglii w niedużym mieście mamy 1000 > funtów, nie możemy znaleźć pracy co robić? Płakać na forum. Lamentować i narzekać wszystkim na około. Przejść na zasiłki. Ewentualnie - ale zaznaczam od razu, że to straszna lipa - znaleźć pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale nedza Re: Ratunku co robić!!!! IP: *.lei3.cable.ntl.com 11.03.07, 21:40 1000£??Takiej kasy to tu na oczy niewidzialem:)Ja tu jestem sam i mam 20£ w kieszeni i tez niemam roboty:)I w takiej sytuacji sa setki tysiecy polakow w UK- zostawcie 200£ na bilety i jak w ciagu 2 miechow nic niezlapiecie to wracajcie! Wiadomo ze nigdy w historii UK niebylo tylu chetnych ludzi do roboty-od stycznia pierwszy raz tu jest gigantyczne bezrobocie(oczywiscie prawie tylko wsrod polakow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worm84 Re: Ratunku co robić!!!! IP: 82.3.203.* 12.03.07, 01:28 > Przejść na zasiłki. Możesz napisać jak to zrobić (z ciekawości pytam) > Ewentualnie - ale zaznaczam od razu, że to straszna lipa - znaleźć pracę. Przeciez napisali cytuję: nie możemy znaleźć pracy. Nie wydaje ci sie że w świetle tego twoja rada jest g+ warta? Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Ratunku co robić!!!! 12.03.07, 09:06 Gość portalu: worm84 napisał(a): > > Przejść na zasiłki. > > Możesz napisać jak to zrobić (z ciekawości pytam) > Nie nie mogę, bo właśnie o takich ludzi chodzi tym, którzy są przeciwni zasiłkom dla nieudaczników itp (w poście pt" inwazja starej polonii ..." . > > Ewentualnie - ale zaznaczam od razu, że to straszna lipa - znaleźć pracę. > >> Przeciez napisali cytuję: nie możemy znaleźć pracy. Nie wydaje ci sie że w > świetle tego twoja rada jest g+ warta? Nie wydaje Ci się, że w świelte tego, że moja wypowiedź jest ironiczna to taka właśnie miała być ta rada...? Ps jest marzec.. do tzw prac malo wymagajacych z pewnoscia mozna sie zalapac. tylko trzeba ruszyc d.. z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worm85 Re: Ratunku co robić!!!! IP: 82.3.203.* 12.03.07, 11:28 Tak więc skończ z sianiem propagandy typu jak nie pracujesz możesz pójść na zasiłek. Nie, nie możesz! Później takie głupie wypowiedzi jak twoja czytają właśnie te ze starej emigracji i im podobni i rozgłaszają bzdury że Polacy przyjezdżają po zasiłki! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia16kotek Re: Ratunku co robić!!!! 12.03.07, 12:46 Co robic? Sprobujcie pochodziec po sklepach i barach z jedzeniem, predzej czy pozniej powinniscie trafic na prace. Porozwieszajcie ogloszenie po sklepach no i przede wszystkim popytajcie sie ludzi, ktorzy tam pracuja, ale nie Polakow, tylko Anglikow czy moga Wam pomoc!?Jesli po 2 miesiacach dalej bedziecie bez pracy to lepiej wracajcie do Polski, zebyscie nie wyladowali na dworcu bez kasy, jedzenia i dachu na glowa. Odpowiedz Link Zgłoś