Dodaj do ulubionych

szukający pracy za granicą

13.04.07, 10:21
Wiatm!!jestem zainteresowana praca za granicą niestety nie mam znajomych
którzy wyjechali i by mi pomogli załatwić prace i zakwaterowanie.Chciałabym
sie dowiedzieć jak poszukać pracy za granicą tak abym miała pewność ze mnie
nikt nie oszuka i obskubie z kasy. Bo przeciez tyle jest oszustow i naciągaczy
teraz.
Obserwuj wątek
    • tuhanka Re: szukający pracy za granicą 13.04.07, 14:27
      A co bys chciala robic? W czym masz doswiadczenie/wyksztalcenie? Jak stoisz z
      angielskim? Pracuje w branzy rekrutacyjnej, moze bede w stanie jakos pomoc.
      • monia2506 Re: szukający pracy za granicą 13.04.07, 19:55
        jestem po studiach Turystyce i Rekreacji, miałam praktyki w hotelach, z moim
        anglielskim nie jest najlepiej na studiach miałam niemiecki wiec znam tylko
        podstawy z angieliskiego.
        • tuhanka Re: szukający pracy za granicą 19.04.07, 11:13
          Coz, sek w tym, ze w ofertach, ktore posiadamy, angielski jest dosc kluczowy,
          sa jakies oferty na travel consultants. Ale moze najlepiej napisz bezposrednio
          do osoby, ktora prowadzi te rekrutacje - monika.marek@workservice.com - zalacz
          cv po angielsku i podaj nr telefonu, na ktory moze oddzwonic. Moze cos sie da
          wymyslic, a w najgorszym wypadku bedziesz w bazie danych.
          • nice123 Re: szukający pracy za granicą 19.04.07, 17:25
            Cześć
            Ja tez planuje wyjazd do Anglii. Bede zalatwiac prace przez biuro posredniczace
            Christopher Martin z Krakowa lub inne. Oni nie pobieraja zadnych oplat i sa
            raczej sprawdzeni. Ja chce wyjechac w czerwcu, ale narazie szukam kompanow do
            wspolnego wyjazdu. Moj mail: laniaj@interia.pl
            • tuhanka Re: szukający pracy za granicą 20.04.07, 08:09
              Coz, gdyby pobierali oplaty od kandydatow, byloby to mocno podejrzane. Agencje
              posrednictwa pracy nie maja prawa pobierac oplat od kandydatow,ich dochody
              pochodza od firm poszukujacych pracownikow. Owszem, sa pobierane pewne kwoty
              czasem od pracownikow, ale tylko w sytuacji, gdy agencja zaklada za nich jakies
              pieniadze (np. wyklada potrzebna kwote za czynsz czy depozyt) - wtedy jest to
              potracane z przyszlych wyplat.
              • magda.szopa23 Re: szukający pracy za granicą 21.04.07, 17:32
                Chce wyjechac ze swoim chlopakiem do pracy ale nie wiem gdzie, w jakim biurze
                posrednictwa szukac?!
                • tuhanka Re: szukający pracy za granicą 23.04.07, 23:43
                  Proponuje przede wszystkim porozsylac cv do agencji posrednictwa pracy, ktore
                  dzialaja na rynku brytyjskim i irlandzkim, a maja oddzialy w Polsce. Takie firmy
                  specjalizuja sie w ulatwieniu przenosin do nowego kraju. Mozna wrzucic w google
                  haslo "employment agency". Z tych co sa w Polsce i w UK moze byc moj pracodawca
                  (kontakt: london@workservice.co.uk), moze byc Horizon Recruitment, byc moze
                  Reed, Randstad - sporo z nich zreszta oglasza sie w poniedzialkowym dodatku do
                  Gazety Wyborczej - Praca. Zawsze warto sie zarejestrowac, nigdy nie wiadomo,
                  ktora z firm bedzie miala oferty w jakiej branzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka