IP: 159.104.212.* 09.05.07, 09:22
Witam!
Obecnie miszkam i pracuje w Limerick(Irlandia),jednak w zwiazku z pojawiajaca
sie nowa okazja(ciekawsza praca w sektorze finansowym) planuje przeprowadzke
do Dublina.
Czy mozecie mi doradzic,gdzie warto wynajac mieszkanie,bede szukac czegos
malego dla 2 osob. W ktorych dzielnicach warto mieszkac?
Dodam,ze praca w IFSC,Dublin 1,ale b=nie musze mieszkac w centrum.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • marcia_rulez Re: Dublin 09.05.07, 10:45
      Do pracy bedziesz miala blisko w D1 i IFSC district ale mieszkania tam sa dosc
      drogie (za to w IFSC bardzo ladne). Ogolnie nie polecalabym polnocnej czesci
      miasta czyli wszystkich numerow nieparzystych. Ja mieszkam w Dublin 8 i nie
      narzekam, ale polecilabym D2, D4 i szczegolnie D6.
      A moge zapytac gdzie praca w IFSC - ja tez mam propozycje pracy w jednej z
      firm :)
      Pozdrawiam
      • Gość: karolcia0807 Re: Dublin IP: 159.104.212.* 09.05.07, 11:56
        Praca w Commerzbanku.
        A mieszkanko tak za 1000 euro da sie wynajac(z jedna sypialnia)?

• Gość: majkel Re: Dublin IP: *.unknown.be.uu.net 09.05.07, 12:29
          da sie ale za 1000 bedzie raczej takie sobie
          • Gość: ARA Re: Dublin IP: *.hparc.com 09.05.07, 13:55
            Za 1000 mozesz znalezc calkiem sympatyczne mieszkanie. Nie radze za to
            mieszkania na przedmiesciach - dojazdy to koszmar (korki), a bez problemu mozna
            znalezc mieszkanie w D6 czy D8 skad spacer do pracy zajmie Ci do 25min.
            • Gość: majkel Re: Dublin IP: *.unknown.be.uu.net 09.05.07, 14:07
              z D8 jest taka historia ze mieszkanie sympatyczne tylko okolica/sasiedztwo malo
              sympatyczne
        • marcia_rulez Re: Dublin 10.05.07, 11:43
          Ja za mieszkankie w D8 (1 bedroom w bardzo ladnym kompleksie mieszkaniowym)
          place 950. Rzeczywiscie dzielnica nie jest rewelacyjna ale nie jest tez zla.
          Okolice Lidla - Libertines troche strasza i tam bym nie polecala.
          Najlepsze co mozesz zrobic to wejsc na Daft.ie i poszperac w ofertach. Mozesz
          ustawic filtr na konkretna dzielnice.
          Powodzenia
          • Gość: czarny_kot Re: Dublin IP: 89.100.134.* 10.05.07, 22:04
            Hej!
            Liberties to nie jest taka zla dzielnica i wbrew pozorom nie jest az taka
            straszna. Czesto zdarzalo mi sie wracac tamtedy w nocy i nigdy nie mialem
            problemow z krajowcami :D Ale fakt jesli porownasz ja z takim Ringsendem to nie
            powala. Jesli pracujesz w centrum finansowym to moze Doki? Wlasciwie
            mieszkalabys tuz przy miejscu pracy - buduje sie tam duzo mieszkan wiec pewnie
            bez problemu bys tam cos znalazla.
            No i zdecydowanie polecam mieszkanie w centrum - przedmiescia odpadaja ze
            wzgledu na zalosny transport publiczny. Ja mieszkam na Libertiez, pracuje w
            biurowcu na Harcourt i do pracy jezdze codziennie rowerkiem 15 min :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka