Dodaj do ulubionych

Szukam pracy za granicą

20.06.07, 17:17
Mam 48 lat, jestem emerytką. Wykształcenie średnie, język angielski
zaawansowany, obsługa komputera. Pracowałam w biurze. Czy mam szansę znaleźć
jakąś pracę za granicą ?
Obserwuj wątek
    • wrodarczyk.witold Re: Szukam pracy za granicą 20.06.07, 23:31
      Szanowna Pani,

Osoby znające język zazwyczaj nie mają problemów ze znalezieniem pracy. Wśród
      osób podejmujących pracę za granicą są osoby równiez powyżej 60 roku życia.
      Oczywiście "młodym, dynamicznym" jest często łatwiej, ale są prace, w których
      od kandydatów oczekuje się dojrzałości.

To, co polecam, nie tylko zresztą Pani, ale każdej osobie szukającej pracy za
      granicą, a która zna język: narodowość nie ma znaczenia! należy szukać pracy
      tak samo, jak pracy poszukiwałby Anglik, Szkot, czy Irlandczyk np. szukający
      pracy w Wielkiej Brytanii.

Nie należy zaczynać od słów "I am from Poland, I am looking for job". Należy po
      prostu poszukać pracy za granicą tak, jakby szukało się pracy np. w innym
      województwie... świat stał się mały, to gdzie się mieszka ma coraz mniejsze
      znaczenie.

Godzinę temu wróciłem z Londynu. Bilet kosztował mnie 24 funty z wszystkimi
      opłatami, czyli mniej więcej tyle, co bilet PKP z Warszawy do Szczecina...
      Samolot był pełen Polaków, którzy nie wyglądali raczej na turystów... wiek od
      18 do 60. Nie było atmosfery "podróży" - ot, po prostu odwiedziny u starych
      znajomych, rodziny. Oni już wiedzą, że globalizacja jest faktem.

Polecam artykuły:

www.jobland.pl/aktualnosci/Jak-znalezc-prace-za-granica-przez-Internet_-a-152.html

www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=283

Polecam przeszukanie również brytyjskiego internetu po słowie kluczowym "jobs":

www.jobland.pl/aktualnosci/Centrum-Wyszukiwania-_-Wielka-Brytania-a-332.html
    • wrodarczyk.witold Re: Szukam pracy za granicą 20.06.07, 23:33
      ... oczywiście zapraszam do przejrzenia ofert na www.jobland.pl :)

Łączę wyrazy szacunku,

Witold Wrodarczyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka