kicior99 20.08.07, 13:03 Otrzymali koncesje na nadawanie w systemie DAB. Mają rozpocząć emisję we wrześniu. Nie znam tego radia - słuchałem kilka razy przez internet, ale jakoś mnie nie zachęcili. cieszyć się czy martwic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiv Re: radio PRL24 w eterze! 20.08.07, 13:19 to dziwne - niby otrzymali licencje, a ofcom nic o tym nie wie... chyba sie podpięli pod kogoś innego, tak jak byłe radio Supermova www.londyn.org.uk/poradnik/polonia/radio/supermova Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: radio PRL24 w eterze! IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.08.07, 13:21 Swietnie! Tzn, nie jest to 'moje radio', nie slucham w sieci, nie bede sluchal w eterze, ale to zawsze dobrze miec polskie media - byc moze polska mniejszosc bedzie dzieki temu miala wieksza sile przebicia, itp. A przy okazji to oznacza, ze wlasciciel potrafi znalezc wystaczajaco duzo reklamodawcow, zeby utrzymac 'prawdziwe radio' - gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: radio PRL24 w eterze! IP: 62.189.241.* 20.08.07, 13:34 no... glownym reklamodawca w PRL jest sara int... wlasciciel radia ;))) to radio mnie rozbraja. ale jak ktos lubi stacje w stylu kiss to jest to oferta dla niego. ja pozostane przy bbc 4 i bbc 1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: radio PRL24 w eterze! 20.08.07, 13:38 a ja przy bbc5live i tok fm... Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand etniczne radio? 20.08.07, 14:25 a na jakiej podstawie twierdzisz ze etniczne radio pomoze polskiej mniejszosci? ja smiem twierdzic ze wszelkie media skierowane wylacznie do okreslonej grupy etnicznej nie przekladaja sie na poprawe sytuacji tejze mniejszoci. Powoduja za to brak checi do aktywniejszego wlaczania sie do istniejacych struktur(ort?) ktore istnieja i zachecaja do integracji. Gość portalu: Infolinia napisał(a): > Swietnie! Tzn, nie jest to 'moje radio', nie slucham w sieci, nie bede sluchal > w > eterze, ale to zawsze dobrze miec polskie media - byc moze polska mniejszosc > bedzie dzieki temu miala wieksza sile przebicia, itp. > > A przy okazji to oznacza, ze wlasciciel potrafi znalezc wystaczajaco duzo > reklamodawcow, zeby utrzymac 'prawdziwe radio' - gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: etniczne radio? IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.08.07, 14:58 Po prostu takie radio *moze* (nie musi) stac sie wspolnym glosem Polakow. Dzieki temu moze wymusisc na wladzach lokalnych/krajowych, zeby glos Polakow zostal przynajmniej wysluchany - radio tradycyjne ma wieksza sile przebicia niz radio internetowe. Oczywiscie zdecydowanie lepiej by bylo, gdyby bylo to 'radio polskie po angielsku'. Oczywiscie duzo zalezy od wlascicieli i tego, czy beda chcieli sie wlaczac w zycie spolecznosci, czy tylko bedzie to 'milutkie, muzyczne radyjko'. Ale nie spodziewam sie czegos wielkiego, po prostu ciesze sie, ze komus sie udalo i rozwija swoja wizje. Tak samo ciesze sie z polskich gazet, mimo, ze na razie nie znalazlem zadnej, ktora dalaby sie czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: etniczne radio? 20.08.07, 15:24 a co to jest ten "wspolny glos polakow"? pomijajac przyslowiowe gdzie dwoch polakow tam trzy zdania na dzien dzisiejszy co wg ciebie jest wspolnym tematem/problemem/czymkolwiek co moglo by byc adresowane na forum angielskim/irlandzkim? oprocz tematu podwojne opodatkowanie ale to jak wiadomo kamyczek (glaz) do ogrodka w Warszawie a nie w Londynie poziom polskiej prasy emigracyjnej jest zenujacy, nie wiem jak w UK ale w IRL jest okropny, chodz znajduje czytelnikow. Audycja radiowa w DCAL -to koncert zyczen z polska muzyka w stylu dzwoncie a uslyszycie sie w radiu. Polska wstawka w City Channel (na NTLu) to lans beznadziejnej blodyny (prowadzacej) ktora zwraca sie do widzow jak do pacjentow zakladu dla oblakanych. Do tego okraszone to wszystko "wiadomosciami z polski" czyli produkcja TVP w wydaniu angielskojezycznym!!!! Czyli pani z teleexpresu czyta po angielsku 2 tygodniowe wiadomosci z Polski do tego glos z offu tlumaczacy (komu?) kulisy polskiej sceny politycznej (selfdefence? itp kwiatki) a to wszystko na kanale z marginalna ogladalnoscia bo tylko w sieci NTL w pakiecie cyfrowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: etniczne radio? IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.08.07, 16:25 > a co to jest ten "wspolny glos polakow"? pomijajac przyslowiowe > gdzie dwoch polakow tam trzy zdania > na dzien dzisiejszy co wg ciebie jest wspolnym > tematem/problemem/czymkolwiek W tej chwili nic nie przychodzi mi do glowy, ale bywaly sprawy (np. pobicia Polakow), w ktorych glos mediow bardzo by sie przydal. Nie upieram sie, ze polskie radio to cos ultra, hiper fajnego i waznego, ale dobrze, ze jest. Polska prasa w Londynie (tylko te znam) jest beznadziejna, ale mam nadzieje, ze zmieni to 'reka rynku' - juz teraz gazety zalegaja na polkach w sklepie w mojej okolicy, mimo, ze sa darmowe. Jezeli nikt nie bedzie tego czytal, to nie bedzie reklamodawcow i czesc tytulow upadnie, a czesc sie poprawi. Nie jestem fanem mediow dla emigrantow - ale takie media moga pomagac tworzyc spolecznosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: etniczne radio? IP: 62.189.241.* 20.08.07, 17:01 zauwazam powazny blad :) mylicie foldery reklamowe okraszane banalnymi artykulami z PRASA. Mylicie bloki reklamowe przerywane muzyka sprzed 10 lat i wiadomosciami z onetu z RADIEM. "Stacje" jak PRL moze zrobic z palcem w d grupa studentow z dostepem do dobrego lacza stalego. PRL sluchalem sporo razy, bo z niewiadomych powodow moja dziewczyna tego slucha czasem, i poziom mnie nazwyczajniej przygnebia. Nie zapomne audycji o jakiejs pani, ktorz urzadzala tu szkolenia w stylu NLP czy innej Silvy... jak zapytalem na gg czy to audycja sponsorowana, bo reklamuje w oczywisty sposob konkretna firme(w dodatku walaca po oczach sekciarstwem na kilometr) to mi odpisano, zebym sie nie wtracal bo kazdy moze mowic co chce, a to nie jest audycja sponsorowana... zenada. Zalosne jingle nawiazujace do polityki w PL... Radio kreowalo sie na poczatku na jaks pseudo opozycje a jest zwykla playlista dla karkow ;) Kretynskie audycje w stylu "dzwonie do kogos i pytam o nasienie zmienionym glosem" byly moze smieszne i do przyjecia jakies 17 lat temu jak do PL weszly programy typu ukryta kamera. Calosc generalnie wieje malym miasteczkiem i kolesiamiw 10 letnich BMkach... Jesli cos takiego ma wspierac polska spolecznosc to ja wole poczekac na BBC Polish - BBC Asian juz jest. I to by bylo cos co mialoby znaczenie dla polskiej spolecznosci w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: etniczne radio? 20.08.07, 17:25 > zauwazam powazny blad :) mylicie foldery reklamowe okraszane > banalnymi artykulami z PRASA. Mylicie bloki reklamowe przerywane > muzyka sprzed 10 lat i wiadomosciami z onetu z RADIEM. cenna uwaga! juz Ryszard Ochodzki wiedzial jak zle jest mieszanie dwu roznych systemow walutowych... tylko ze: Azja to kilkaset milionow ludnosci, wiele religii, kolorow skory itp itd wiec ilosc potencjalnych tematow tak by kazdy znalazl cos dla siebie jest niporownywalnie wieksza. Polska to 38mln kraj o praktycznie tej samej kulturze jak anglosaska wiec ilosc "problemow" jest zdecydowanie mniejsza. Jak na razie problem dostepnosci sera bialego podniesiony przez xiva wydaje sie byc najpowazniejszym zmartwieniem poslkiej emigracji No chyba ze bedzie pasmo dla moherow, karkow, cyklistow, wyksztalciuchow, budowlancow, hydraulikow, barmanow... itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: etniczne radio? IP: *.leed.cable.ntl.com 21.08.07, 01:07 > Jesli cos takiego ma wspierac polska spolecznosc to ja wole poczekac na BBC Polish - BBC Asian juz jest. Chyba się nie doczekasz bo sekcja polska BBC została jakiś czas temu zlikwidowana po ponad 50 latach istnienia Odpowiedz Link Zgłoś
cornish1 Re: etniczne radio? 21.08.07, 03:18 > W tej chwili nic nie przychodzi mi do glowy, ale bywaly sprawy (np. pobicia > Polakow), Angoli leja znacznie czesciej niz Polakow, istnienie mediow brytyjskich wcale im nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś