Dodaj do ulubionych

nieuczciwy (?) e-sklep help plz

IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 02.09.07, 16:43
witam, zakupiłem w jednym z netowych sklepów dośc drogie słuchawki, zamówienie złożylem ok 1,5 miesiaca temu z ekspresowa dostawa (2-3 working days, zależało mi:/)kasa zostala dawno przelana na ich konto, sluchawek dalej nie dostalem. Próbowalem sie tam dodzwonic ale nikt nie odbiera telefonów, napisalem juz ponad 10 maili dostalem odpowiedz na ok. 3 w stylu: że mają jakies problemy ze strona i ze moje :zamowienie zostanie zrealizowane jak nie dzisiaj to najwyżej jutro:. Ostatnio wogóle przestali odpisywac a sluchawek dalej ani widu ani słychu :(

Czy istnieje w GB jakaś instytucja ochrony praw konsumenckich gdzie mógłbym to zgłośic? Czy możne to zgłosic na policję? Czym ich postraszyc aby odzyskac słuchawy badź wpłaconą kasę?

z góry dzieki za wszelkie odp. i pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: andriej Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.lei3.cable.ntl.com 02.09.07, 16:56
      tez mialem podobny problem.Tyle ze kupowalem sluchawki na
      ebayu.Kupilem 2 pary sluchawek.Jedne za polowe sklepowej ceny a
      drugie za 1/3 ceny,wiec na polskie kilkaset zlotych
      oszczedzilem.Kupilem je tego samego dnia,pierwsze(drozsze)przyszly
      po 2 dnach ,a drugie po ponad 30dniach,koles wystawil na licytacje i
      wyjechal gdzies poprostu-kase przez paypala wplacilem po minucie od
      konca aukci,napisalem kilka maili w koncu odpisal i powiedzial ze za
      tydzien wysle i w koncu doszly...Poczekaj troche,a jak po miesiacu
      niebedzie to zacznij procedure odzyskania kasy/towaru.
      • Gość: andriej Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.lei3.cable.ntl.com 02.09.07, 16:58
        po drugim miesiacu w Twym przypadku:)Jak angol dobrze znasz to
        poszukaj w necie co robic w tym przypadku.
        • Gość: 2p Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 02.09.07, 17:28
          no wlasnie, przez telefon dogadac sie dogadam ale z wyszukaniem takej instytucji w necie to mam problem, zna ktos namiary na takową skuteczną? na pewno ktos z forumowiczy mial podobny problem. wnerwia mnie to maksymalnie bo sluchawek potrzebuje a nie wiem czy kupowac nowe ale nie popusze tym złodziejom grrr :[
    • Gość: Kupiec Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.range81-156.btcentralplus.com 02.09.07, 17:22
      Podaj nazwe sklepu, prosze...
      • Gość: 2p <a href="http://bigbenaudio.co.uk/" target="_blank">bigbenaudi IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 02.09.07, 17:32
        bigbenaudio.co.uk/
        ceny maja naprawde niskie przecietnie o ok. 10 f taniej niz w innych ale ta firma to chyba jakis wałek
        • Gość: Kupiec Re: <a href="<a href="http://bigbenaudio.co.uk/"" target="_bla IP: *.range81-156.btcentralplus.com 02.09.07, 17:40
          Dziekuje
          • joanna.d2 Re: <a href="<a href="<a href="http://bigbenaudio." target 03.09.07, 18:52
            Z tym kupowaniem w internecie to trzeba uwazac,ale na pewno jezeli
            kupujesz na ebay ,mozesz odzyskac kase i to samo przez Amazon.
            Mialam problem z cd kupiona na ebay i sprzedawca zwrocil kase bez
            problemu.
            Natomiast z niesprawdzonymi sklepami ,zwlaszcza jezeli maja za
            niskie ceny trzeba uwazac.
            A
    • Gość: Infolinia Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.09.07, 10:32
      Jezeli placiles karta KREDYTOWA (to wazny szczegol) to mozesz wystapic do banku
      o zwrot pieniedzy - dostaniesz natychmist.

Za drozsze zakupy w internecie warto zawsze placic karta kredytowa, dzieki temu
      masz wieksza ochrone zapewniona przez wydawce karty.
      • Gość: 2p Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 04.09.07, 18:32
        czesc, płaciłem przez paypala czy da sie to jakoś odzyskac?
        • Gość: Infolinia Re: nieuczciwy (?) e-sklep help plz IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.09.07, 11:44
          Nie wiem jak PayPal sie zachowuje przy zakupach w sklepach - uzywam PP tylko do
          zakupow na eBayu. Prawdopodobnie jest jakis rodzaj ochrony kupujacych - musisz
          poczytac w pomocy i regulaminie.
          A jezeli do platnosci uzyles karty kredytowej to mozesz zglosic reklamacje do PP
          a potem do banku (wystawcy karty) - w takiej kolejnosci.
          Jezeli platnosc byla przez DirectDebit albo ze srodkow na koncie PayPal, to
          pozostaje Ci tylko reklamacja w PP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka