xiv 11.12.07, 19:02 www.londyn.org.uk/wycinek/071211/niemcy-powoli-zmieniaja-zdanie-o-zamknieciu-rynku-pracy Jacyś chętni do przenosin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Soup Nazi Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.12.07, 06:05 > Jacyś chętni do przenosin? Anglicy i Irlandczycy. Waszych. Aha, jest blisko do Bulbonii i jest [prawie] polskie jedzenie. Polskie jedzenie jest wazne ekstremalnie, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 12.12.07, 10:03 bo dla polaka najwazniejszy bochen chleba i salceson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz rałm Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.bulldogdsl.com 15.12.07, 03:21 zalacz przysiady i zapchnij ogorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 12.12.07, 10:04 Mam uraz do niemcow za I i II wojne swiatowa Ten kraj nie powinien istniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: 91.84.152.* 12.12.07, 11:56 Za II to moge zrozumiec, ale za I ? Musialbys miec uraz do wiekszosci narodow Europy. Dla mnie sprawy nie sa tak proste jak dla Ciebie. Moi przodkowie walczyli w polskich i niemieckich mundurach podczas obu wojen wiec nienawisc narodowa nie przychodzi mi tak latwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zefel.knefel Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 12.12.07, 13:04 polaczki nie moga zniesc ,ze 15 lat po I i II wojnie swiatowej okrojone i zrujnowane Niemcy byly potega gospodarcza.Polska prawie 20 lat po upadku komuny jest najbiedniejszym i najbardziej zacofanem krajem UE:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.gotadsl.co.uk 12.12.07, 13:43 Coz, gdybym byl z 15 lat mlodszy i znal lepiej niemiecki to bym sie na pewno tam przeniosl. Mieszkalem kiedys w Niemczech, teraz mieszkam w Anglii i roznica jest jak pomiedzy niebem a ziemia. Tam jest prawdziwa, cywilizowana Europa, tutaj biedny 3 swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 12.12.07, 14:23 szczegolnie po tych faszystowskich skrajnie prawicowych partiach (o dziwo ciagle dzialajacych legalnie) widac jaka to Europa Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 12.12.07, 14:47 NSDAP byla prawicowa czy lewicowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 12.12.07, 16:21 a nie wiem co za roznica ten sam syf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 12.12.07, 17:31 Roznica jest zasadnicza. Od wielu lat propaganda wciska ludziom, ze faszyzm to jest skrajna prawica. Bzdura, skrajna prawica to jest UPR i libertarianie, faszyzm zas to jest narodowy socjalizm, czyli lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 12.12.07, 17:47 no dobra ale co za roznica obie daza do tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 12.12.07, 17:54 Roznica jest, jak wspomnialem, zasadnicza. Czy chcialbys, zeby ktos na twoja matke mowil 'matka ff, ta pie..na suka'? Zapewne nie. Nie dziw sie zatem, ze sie wzdragam, gdy mnie, skrajnego prawicowca, stawia sie w jednym rzedzie z faszystami, chociaz nic wspolnego z nimi nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 13.12.07, 10:32 no dobra niech ci bedzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Znowu nie wziales 12.12.07, 14:13 zefel.knefel napisał: > polaczki nie moga zniesc ,ze 15 lat po I i II wojnie swiatowej > okrojone i zrujnowane Niemcy byly potega gospodarcza.Polska prawie > 20 lat po upadku komuny jest najbiedniejszym i najbardziej zacofanem > krajem UE:-) Tak, szczegolnie Niemcy Wschodnie sa potega gospodarcza 20 lat pod upadku komuny i wpompowaniu tryliona euro. Pamietaj ze bzdury wypluwaja ci sie z glowy jak nie bierzesz pigul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok chyba nigdy nie byles w NRDowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 14:29 wiesz tyle ile uslyszales od kolegow:-) PKB biednego ,zacofanego,wschodnioniemieckiego Berlina odpowiada prawie 40% PKB calej Polski.Taka jest roznica miedzy Polska a Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Nie wiesz o czym gadasz 12.12.07, 14:49 Gość portalu: Slonzok napisał(a): > wiesz tyle ile uslyszales od kolegow:-) > > PKB biednego ,zacofanego,wschodnioniemieckiego Berlina odpowiada > prawie 40% PKB calej Polski.Taka jest roznica miedzy Polska a > Niemcami. Po wpompowaniu tryliona euro w enerduwek. Teoretyczne pytanie jest co by bylo gdyby tego tryliona nie wpompowano albo gdyby taki trylion sie w Polsce znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 15:31 Na poczatku lat 20 tych dostaliscie Slask ,ktory wtedy gospodarczo byl na poziomie Zaglebia Ruhry, a obecnie jest z najbiedniejszych regionow Europy.To samo zrobiliscie z tak zwanymi "ziemiami odzyskanymi" Pomorze pod polska administracja:-) www.youtube.com/watch?v=_Ld6aiyahXs Odpowiedz Link Zgłoś
ha-jo Re: Przepilibyscie wszystko:-) 12.12.07, 15:41 dedeerek na poczatku lat 20 tez niezle dzialal. po wojnie pod panowaniem ruskich jakos ta niemiecka technologia, i mysl za sasiednia zachodnia nie nadazala? czemu? poza tym slask tak cienko piszczy, bo wciaz mieszkaja tam rodowici slazacy:-) od 20 lat nie potrafia nic ruszyc, i dzieki bogu wielu moglo wyjechac do niemiec, bo teraz zamiast na niemieckim siedzieliby na polskim socjalu, i narzekali na historie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 12.12.07, 16:27 Niestety niemcy zaplacily grosiki za zniszczenia wojenne jakich dokonaly o stratach w ludziach nie ma nawet co pisac. Ten kraj nie powinien istniec na mapie a narod powinien byc przesiedlony w rozne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Mylisz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 17:07 Rodowici Slazacy sa na Slasku niewielka mniejszoscia,a w takich miastach jak Gliwice,Tychy,Bytom,Jastrzebie,Zory,Opole i kilka innych prawie w ogole nie ma ludnosci slaskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 12.12.07, 18:09 W najmniejszym stopniu nie usprawiedliwiam Niemcow za II wojne swiatowa. Ale jesli juz walimy populistycznymi teoriami to nalezy pamietac o OGROMNYM i GIGANTYCZNYM wkladzie tego narodu w filozofie, muzyke, literature, nauke, inzynierie itd. A biorac pod uwage skale barbarzynstwa II wojny na tej samej zasadzie nalezaloby przepedzic mieszkancow Portugalii, Hiszpanii, Francji i Wielkiej Brytanii za ich rasistowskie'dokonania' w Ameryce Pd. i Afryce, ktore trwaly dobre kilka stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 10:20 > zasadzie nalezaloby przepedzic mieszkancow Portugalii, Hiszpanii, > Francji i Wielkiej Brytanii za ich rasistowskie'dokonania' w Ameryce > Pd. i Afryce, ktore trwaly dobre kilka stuleci. Chodzi o ostatnie stu lecie a nie tysiaclecie. Kiedys to sie czarownice palilo na stosie. > pamietac o OGROMNYM i GIGANTYCZNYM wkladzie tego narodu w filozofie, > muzyke, literature, nauke, inzynierie itd. Dobrze ze Einstein stamtad uciekl (bo byl zydem). Strach pomyslec jakby to sie potoczylo gdyby zostal i pracowal dla niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 13.12.07, 11:02 A czy to, ze czystki w Afryce i Ameryce Pd. mialy miejsce kilkaset lat temu cos zmienia? Dla mnie nie. Na marginesie Portugalia w krwawy sposob likwidowala swe kolonie w Afryce w 1975 roku a ostatnia kolonia brytyjska z rasistowskim rzadem - Rodezja (dzis Zimbabwe) upadla w 1980r. Do tego rasistowski system podzialu ze wzgledu na rasy - apartheid w RPA - twor bialych potomkow Holendrow i Anglikow upadl w 1992r. Wniosek dla mnie? Ludzie potrafia byc swiniami bez wzgledu na pochodzenie - wystarczy dac im pretekst do zarobienia kasy i zdobycia wladzy. Co do wkladu Niemcow w dorobek swiatowy nie mialem na mysli Einsteina (choc do konca zycia swe prace pisal po niemiecku). Wrzuc sobie z nudow w wikipedii niemieccy naukowcy, inzynierowie itp itd. Prawda jest taka, ze ogromna czesc osiagniec nauki glownie z okresu rewolucji przemyslowej i pozniej w XIX w. to dziela Niemcow. Poza tym nie ma co nawet wymieniac Bachow, Mozartow, Straussow, Wagnerow, Beethovenow i innych bo to przeciez bylo setki lat temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 11:56 Tak z ciekawosci i przy okazji, czy wolalbys miec swoja wlasna plaze na ktora bialasy nie maja prawa wstepu, czy plonaca opone zalozona na szyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 13.12.07, 12:09 Hmm nie rozumiem pytania bo sam jestem bialasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 13:06 Pije do tego, ze po upadku apartheidu w RPA przecietnemu obywatelowi zyje sie tam wyraznie gorzej, niezaleznie od koloru skory. Przecietny obywatel bowiem ma w dupie to, czy u wladzy jest bialas czy czarnuch, interesuje go bardziej to, czy moze spac spokojnie w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 12:18 > A czy to, ze czystki w Afryce i Ameryce Pd. mialy miejsce kilkaset > lat temu cos zmienia? Oczywiscie ze zmienia. Slyszales o postepie cywilizacji czy nie? > ostatnia kolonia brytyjska z rasistowskim rzadem - Rodezja (dzis > Zimbabwe) upadla w 1980r. Ojej rasistowski rzad. Tworzyli obozy pracy i dusili gazem czarnych? Prawda jest jednak taka ze za czasow bialych gospodarka rozwijala sie pieknie... a dzisiaj... Od początków rządów Roberta Mugabe rozpoczął się proces przymusowego odbierania ziemi białym farmerom i zmuszania ich do emigracji co spowodowało całkowite załamanie gospodarki. W Zimbabwe występuje najwyższa na świecie hiperinflacja sięgająca według oficjalnych danych nawet 5 tysięcy procent, a według niezależnych ekspertów nawet 20 tysięcy. Prognozowana inflacja na koniec roku 2007 to nawet 100 tys. procent. Stopa bezrobocia wynosi około 80%. > wzgledu na rasy - apartheid w RPA - twor bialych potomkow Holendrow > i Anglikow upadl w 1992r. RPA jest najbogatszym krajem w Afryce. Niech czarni lepiej podziekuja bialym ze maja tam prace i co do gara wlozyc. Prawda jest taka... gdyby nie biali czarni by sie nawzajem pozabijali i zjedli. > itd. Prawda jest taka, ze ogromna czesc osiagniec nauki glownie z > okresu rewolucji przemyslowej i pozniej w XIX w. to dziela Niemcow. > Poza tym nie ma co nawet wymieniac Bachow, Mozartow, Straussow, > Wagnerow, Beethovenow i innych bo to przeciez bylo setki lat temu ;) No i? I tak najwieksze osiagniecia techniczne sa zasluga USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 13.12.07, 12:41 > A czy to, ze czystki w Afryce i Ameryce Pd. mialy miejsce kilkaset > lat temu cos zmienia? >Oczywiscie ze zmienia. Slyszales o postepie cywilizacji czy nie?< Bardzo niebezpieczne myslenie! Zgodnie z Twoim podejsciem, za powiedzmy 300lat nastapi postep cywilizacyjny i ludzie beda mieli prawo stwierdzic, ze holocaust jest usprawiedliwiony bo to przeciez dokonalo sie tak dawno temu! A Zimbabwe i RPA? Musimy rozgraniczyc gospodarke od wolnosci w szerokim pojeciu tego slowa. Na tej samej zasadzie mozesz powiedziec, ze zabor pruski w Wielkopolsce byl dobry bo ten region rozwijal sie swietnie pod panowaniem Prus (drogi, koleje, budynki, infrastruktura,rolnictwo, przemysl). Ale Polacy nie mieli mozliwosci pracy w pewnych sferach i instytucjach itp. Co do obozow koncentracyjnych to polecam link: wiadomosci.wp.pl/kat,32558,wid,6564589,wiadomosc.html?ticaid=14fd5 ...a zostaly wymyslone przez Brytoli na poczatku XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 13:20 Wiesz.... zabicie 20tys murzynow ktorzy wyszli z dzungli z dzidami a kilka milionow cywilizowanych ludzi to chyba roznica? ;-)))) Wiem jestem okrutny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 12:43 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80652,4301312.html Poczytaj sobie hehehe Chcieli czarnuchy wladzy to maja i po co teraz uciekaja za chlebem do Wielkiej Brytanii? Swojego bylego okupanta? Niestety ale biali sa jedynym ratunkiem dla krajow afrykanskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 13.12.07, 12:57 > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80652,4301312.html > Poczytaj sobie hehehe > > Chcieli czarnuchy wladzy to maja i po co teraz uciekaja za chlebem > do Wielkiej Brytanii? Swojego bylego okupanta? > > Niestety ale biali sa jedynym ratunkiem dla krajow afrykanskich Hmmm - a czemu najwieksza liczba Polakow pracuje w Niemczech w kraju bylego okupanata? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 13:00 Hmmm - a czemu najwieksza liczba Polakow pracuje w Niemczech w kraju bylego okupanata? ;))) --------- No wlasnie!!!! Sa jak ci czarni. Ja nigdy nie pojechalbym do niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: 91.84.152.* 13.12.07, 13:08 > No wlasnie!!!! > Sa jak ci czarni. > Ja nigdy nie pojechalbym do niemiec Nieladnie mowisz o swoim narodzie ;) Jesli jestes tak historycznie pamietliwy to mam nadzieje, ze wypominasz Angolom to ze nie pomogli Polsce w 1939 roku (do czego sie zobowiazywali) a potem w Poczdamie i Jalcie 'sprzedali' pod panowanie ZSRR. Gdyby nie to pewnie nie musielibysmy jechac za chlebem do UK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 13:15 > Nieladnie mowisz o swoim narodzie ;) Opamietaliby sie bo w niemczech ciagle istnieja partie (LEGALNE!) ktore nawoluja do odzyskania 'swoich' ziem sprzed II wojny swiatowej! > Jesli jestes tak historycznie pamietliwy to mam nadzieje, ze > wypominasz Angolom to ze nie pomogli Polsce w 1939 roku (do czego Oczywiscie ze im wypominam!! I czesc z nich przyznaje racje. Wiekszosc z nich jednak pamieta o pomocy polakow w wojnie powietrznej i to mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 13:17 > Jesli jestes tak historycznie pamietliwy to mam nadzieje, ze > wypominasz Angolom to ze nie pomogli Polsce w 1939 roku Wypowiedzieli wojne Hitlerowi, do czego byli zobowiazani traktatem i sie z niego wywiazali. Upadek Polski w 1939 jest wina tylko i wylacznie Polakow i ich bezndziejnej polityki, nieco tylko lepszej od tej ktora teraz mamy. Co powinno wam dac do myslenia, szczegolnie dzis, 13 grudnia 2007, kiedy wybrani przez was przedstawiciele ludu sprzedaja niepodleglosc Polski na korzysc czerwonej biurokracji z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 13:24 a tam globalizacja jest nieunikniona i chyba lepiej ze istnieja takie organizacje jak UE, ONZ albo NATO ? W koncu to dzieki UE jestes teraz w UK :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 16:21 > globalizacja jest nieunikniona Co ma wspolnego UE z globalizacja? > i chyba lepiej ze istnieja takie > organizacje jak UE, ONZ albo NATO? Nie lepiej. > W koncu to dzieki UE jestes teraz w UK :))) Serio? A ja glupi myslalem, ze dzieki temu, ze mialem jaja zeby tu przyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 16:33 > Serio? A ja glupi myslalem, ze dzieki temu, ze mialem jaja zeby tu > przyjechac. Co tak na prawde osiagnales zanim PL weszlo do UE? Nie klam bo czytalem twoj blog :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 17:17 > Co tak na prawde osiagnales zanim PL weszlo do UE? Pracowalem dla Netii jako konsultant-programista przy wdrozeniu Clarify i Geneva. Mialem splacone dwupokojowe mieszkanie we Wroclawiu, zone ze stala bezpieczna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:26 Mialem na mysli oczywiscie UK a nie sytuacje w PL :_))) Nie chce mi sie szukac po twoim blogu tekstow o pracy fizycznej i jak to dobrze ze PL weszla do UE bo mozna bylo szukac lepszej legalnej pracy :_) Spoko spoko ja nie jestem pamietliwy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 22:25 > Spoko spoko ja nie jestem pamietliwy ;-) Nie mam i nigdy nie mialem bloga, twoja pamiec jest fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 00:10 Szkoda gadac, z klamca nie rozmawiam Zreszta, czego sie spodziewac po zwolenniku moherow Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 14.12.07, 10:48 > Szkoda gadac, z klamca nie rozmawiam ROTFL, to podaj linka do tego mojego bloga :DDDD > Zreszta, czego sie spodziewac po zwolenniku moherow ROTFL, jak ostatni raz sprawdzalem, bylem zwolennikiem UPR'ow, nie moherow, ale widac to sie szybko zmienia :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:53 > ROTFL, to podaj linka do tego mojego bloga :DDDD taaa jasne najlatwiej zazadac linka jak wywaliles swoj nedzny blog. wstyd ci bylo pokazywac jak zaczynales jako fizol z zonka? > ROTFL, jak ostatni raz sprawdzalem, bylem zwolennikiem UPR'ow, nie > moherow, ale widac to sie szybko zmienia :DDDDD z kim sie zadajesz tym sie stajesz UPR startowalo w koalicji z LPR w ostatnich wyborach Daj na luz koles bo myslalem ze jestes bystrzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 16:36 > i chyba lepiej ze istnieja takie > organizacje jak UE, ONZ albo NATO? >>Nie lepiej. Wlasnie brak takich organizacji doprowadzil do II wojny swiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 17:19 > Wlasnie brak takich organizacji doprowadzil do II wojny swiatowej Gratuluje naiwnosci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:30 Jakos ta naiwnosc sprawdza sie od czasow drugiej wojny swiatowej. Polska jest calkowicie bezbronna wobec potencjalnego zagrozenia ze strony Rosji na przyklad. Przystapienie do silnych organizacji to jedyna nadzieja na stabilnosc i bezpieczenstwo. Masz inny pomysl? Przedstaw moze bedzie zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 22:23 > Jakos ta naiwnosc sprawdza sie od czasow drugiej wojny swiatowej. Chyba na roznych planetach mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 00:06 bardzo spadl twoj poziom wypowiedzi A moze slyszales o III wojnie swiatowej bo ja jakos nie, moze cos przespalem? Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 14.12.07, 10:50 > bardzo spadl twoj poziom wypowiedzi To oznacza, ze kiedys byl wysoki. Dobre i to. O twoim poziomie nie osmielilbym sie napisac w podobnym tonie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:57 Tak byl wysoki ale cos ci sie z glowa stalo Nie obchodzi mnie twoja opinia na temat mojego poziomu. To tak jakbym zapytal moherowa babcie przed kosciolem co o mnie mysli. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 14.12.07, 11:03 Twoim problemem jest to, ze jesli ktos sie z toba nie zgodzi to od razu wydaje ci sie, ze nienawidzi cie osobiscie. To mocno przeszkadza w dyskusjach na forum, ale moze kiedys z tego wyrosniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przepilibyscie wszystko:-) IP: *.as15444.net 14.12.07, 11:10 Ale z czym tu sie zgadzac? Przeciez ty nic konkretnego nie napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 14.12.07, 16:53 Dla ciebie to bez znaczenia, najwyrazniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 14:36 > Upadek Polski w 1939 jest wina tylko i > wylacznie Polakow i ich bezndziejnej polityki, nieco tylko lepszej > od tej ktora teraz mamy. Gromuś, zrób sobie prezent na Gwiazdkę: merlin.pl/frontend/browse/product/1,422741.html Byl taki facet, Adolf go wolali, co się odrobinkę przyczynil do tego, co się stalo w 1939. Jego dzialalność nijak nie byla częścią polskiej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 16:19 Klamliwa szuja jak zwykle odwraca kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 16:40 Myślalem, że skoro używasz określenia "tylko i wylącznie", to rozumiesz, co ono oznacza. Pomylilem się. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 17:21 Nie przepraszaj, szujo, idz lepiej precz. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 17:37 Gromuś, takie rozkazy, kto gdzie ma iść i co robić, to chyba nie przystoją zadeklarowanemu korwini^H^H^H^H^H^H^Hliberalowi, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 22:28 Taka czerwona szuja jak ty nie zasluguje na wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Przepilibyscie wszystko:-) 13.12.07, 23:34 Dobra, Gromulu, byłeś śmieszny, teraz już jesteś tylko chamski. Przeczytaj sobie książkę z linka, to będziemy mogli pogadać np. na trywialne tematy historyczne. Tymaczasem papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 14.12.07, 10:53 Na tym forum udowadniales swoja oblude i hipokryzje wielokrotnie. Kazda 'dyskusja' na powazne tematy z kims takim jak ty to strata czasu, dlatego bede cie traktowal tak jak sobie na to zaslugujesz, klamliwa szujo. Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: Przepilibyscie wszystko:-) 15.12.07, 11:19 Hmmm, Adolfa nie cierpie zgola do szpiku kosci, i jest jedna z osob ktorej wywalilbym caly magazynek w potylice gdybym tylko mial okazje. Ale zawsze bylem zdania ze Polska polityka byla glupia - kazde inne panstwo z okolicy wyszlo lepiej na swojej Podobno w 1938 byla niezla szansa zeby dolaczyc do Osi - trzeba bylo skorzystac a potem zmienic front w odpowiednim momencie jak Wlochy, Wegry, Rumunia Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Przepilibyscie wszystko:-) 15.12.07, 11:29 > Ale zawsze bylem zdania ze Polska polityka byla glupia Mhm, niestety do polskiej tradycji nalezy czczenie idiotycznych przelewow krwi, takich jak Powstanie Warszawskie, i zwalanie winy na kogo popadnie. My jestesmy swieci :P Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Przepilibyscie wszystko:-) 15.12.07, 14:31 > Ale zawsze bylem zdania ze Polska polityka byla glupia - kazde > inne panstwo z o > kolicy wyszlo lepiej na swojej Niestety, to nie było tak, że każde państwo dyktowało III Rzeszy, jaką politykę chce, żeby w stosunku do nich prowadzono. Innymi słowy, żądania (terytorialne i inne), wysuwane pod adresem Polski przez Niemcy, nie były efektem polskiej polityki. > Podobno w 1938 byla niezla szansa zeby dolaczyc do Osi - trzeba > bylo skorzystac Przecież Polska nie protestowała przeciwko układowi monachijskiemu i dołączyła się w 1938 do rozbioru Czechosłowacji. Jak widać, nie pomogło - Hitler był typowym przykładem tego, że obdarowany palcem będzie chciał ugryźć rękę. > a potem zmienic front w odpowiednim momencie jak Wlochy, Wegry, > Rumunia ... które mogły sobie na to pozwolić, gdyż - w odróżnieniu od Polski - plany nazistów nie obejmowały pozbawienia tych państw choćby formalnej suwerenności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Zbychu nie pij tyle:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:50 Niemieccy przesiedlency zyja na calym swiecie(tylko w USA 55 mln) i w kazdym kraju naleza do elity.Zupelnie inaczej jest z Polkami,bo ci w kazdym kraju szoruja kible,obojetnie czy to Londyn,Dublin,Chicago,Sydney,Kurytyba czy inne Buenos Aires:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Wez piguly czleku i idz spac 12.12.07, 21:00 Gość portalu: Slonzok napisał(a): > Niemieccy przesiedlency zyja na calym swiecie (tylko w USA 55 mln) i > w kazdym kraju naleza do elity.Zupelnie inaczej jest z Polkami,bo > ci w kazdym kraju szoruja kible,obojetnie czy to > Londyn,Dublin,Chicago,Sydney,Kurytyba czy inne Buenos Aires:-) bo ci sie brednie jarajom po tempym lbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Prawda w oczy kole?:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:09 Nawet milosciwie panujaca krolowa Elzbieta II I jej maz sa Niemcami i bardzo sa dumni ze swoich germanskich korzeni:-) A polaczki tylko pic i szabrowac potrafia, a jak do roboty to tylko zmywanie garow i czyszczenie kibli:-) Slazacy przezyli najazd polskich goroli pod koniec 2 wojny swiatowej i do dzisiaj pamietaja o tej dziczy ze wschodu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: Prawda w oczy kole?:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:12 polski ciul jak niy mo argumentow to lobrazo, tak mie godol opa i jo mysla co miol recht:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Nie wiesz o czym gadasz 13.12.07, 11:01 cumentator napisał: > Po wpompowaniu tryliona euro w enerduwek. > Teoretyczne pytanie jest co by bylo gdyby > tego tryliona nie wpompowano albo gdyby taki > trylion sie w Polsce znalazl. A Ty myślisz, że RP wykorzystałaby te pieniądze lepiej??????? Jesuuuuuu!!!!!! Gdzie się tacy jeszcze uchowali????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 13.12.07, 10:48 Gość portalu: ff napisał(a): > Mam uraz do niemcow za I i II wojne swiatowa > Ten kraj nie powinien istniec ... a jeszcze za Grunwald. Ale, jak zapewne pamiętasz(????) ze szkoły, wszystkie te trzy wojny Niemcy przegrali. Co do urazu to podzielam twoje odczucia, ale za ich chamstwo, arogancję, pychę i butę. Próbowałem tam w latach 90-tych popracować, ale szybcutko wróciłem mimo zarabianych "marusów", które wtedy lepiej stały (przeliczeniowo), niż obecnie Euro. (mam na myśli siłę nabywczą - aby nikt mi nie zarzucił że liczyś nie potrafię). ...ale powodzenia dla wszystkich tam wyjeżdżających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 13.12.07, 12:33 Ale, jak zapewne pamiętasz(????) ze szkoły, wszystkie te trzy wojny Niemcy przegrali. ---- Nie wiem czy jest z czego sie cieszyc. Miliony zginely, kraj zniszczony i dominacja ZSRR w pl o to skutki dla Polski. Dla Niemiec? Plan Marshalla i malutka kwota do zaplaty za zniszczenia. To ma byc przegrana? Powinni byc rozebrani na kawalki i przesiedleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 13.12.07, 13:42 Gość portalu: ff napisał(a): > Nie wiem czy jest z czego sie cieszyc. Miliony zginely, kraj > zniszczony i dominacja ZSRR w pl o to skutki dla Polski. > > Dla Niemiec? Plan Marshalla i malutka kwota do zaplaty za > zniszczenia. > > To ma byc przegrana? Powinni byc rozebrani na kawalki i przesiedleni. ====== Nie daje mi to satysfakcji, stwierdzam jedynie fakty. A jeśli zagłębić sie w powody agresji Niemiec, to jednym z powodów był nacjonalizm.... i teraz zastanów się nad swoimi wypowiedziami typu: "Powinni byc rozebrani na kawalki i przesiedleni." Mnie takie wypowiedzi kojarzą się z pewnym panem z wąsikiem i grzywką czesaną na lewą stronę... ale to tylko moje skojarzenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 13.12.07, 13:42 Gość portalu: ff napisał(a): > Nie wiem czy jest z czego sie cieszyc. Miliony zginely, kraj > zniszczony i dominacja ZSRR w pl o to skutki dla Polski. > > Dla Niemiec? Plan Marshalla i malutka kwota do zaplaty za > zniszczenia. > > To ma byc przegrana? Powinni byc rozebrani na kawalki i przesiedleni. ====== Nie daje mi to satysfakcji, stwierdzam jedynie fakty. A jeśli zagłębić sie w powody agresji Niemiec, to jednym z powodów był nacjonalizm.... i teraz zastanów się nad swoimi wypowiedziami typu: "Powinni byc rozebrani na kawalki i przesiedleni." Mnie takie wypowiedzi kojarzą się z pewnym panem z wąsikiem i grzywką czesaną na lewą stronę... ale to tylko moje skojarzenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 13.12.07, 13:47 > Mnie takie wypowiedzi kojarzą się z pewnym panem z wąsikiem i grzywką czesaną n > a lewą stronę... Atam, to bylaby tylko kara za doprowadzenie do wojny. Przynajmniej jesli juz mamy byc tacy wspaniali dla agresora to niech zaplaca ogromne odszkodowania wojenne. Stac ich! Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 13.12.07, 22:33 > Przynajmniej jesli juz mamy byc tacy wspaniali dla agresora to niech > zaplaca ogromne odszkodowania wojenne. Stac ich! Wlasnie nie bardzo ich stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 00:12 Marnie z toba ostatnio... Dobrze sie czujesz? Powiedz ze ukradles to pseudo od prawdziwego ghroma Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 14.12.07, 10:58 Kiedy ostatni raz sprawdzalem, ekonomia Niemiec marnie stala. Ich budget trzeszczal w szwach, gospodarka uginala sie pod ciezarem horrendalnego socjalu, wzrostu nie bylo a ich DLUG publiczny wynosil circa about 2 TRYLIONY dolarow. Cos sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 14.12.07, 11:06 Idac dalej tokiem twojego rozumowania USA tez na nic nie stac bo ma najwyzszy dlug na swiecie. Idac dalej jeszcze twoim przemyslunkiem wychodzi na to ze 2 najwieksze gospodarki swiata sa wlasciwie biedne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 14.12.07, 16:52 Pytalem, czy cos sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.as15444.net 14.12.07, 17:41 daj sobie spokoj czlowieczku zalosny jestes Te 'porady dla myslacych' tez sobie daruj. Kupujesz tez w media markt bo nie dla idiotow? Glosisz tez haselka typu: 'Kto nie z nami to przeciwko nam' ? albo 'Jest tylko jedna racja, moja racja' ? Mikke nawciskal ci bajeczek ktore w realnym swiecie nie sa mozliwe a ty lykasz jak male dziecko ktore lizaka dostalo. Poznawaj swiat samodzielnie a nie przez klapki innych. hehehe Kompromitujesz sie na calej linii a taki fajny z ciebie gosc byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.net.upc.cz 15.12.07, 09:32 > Mikke nawciskal ci bajeczek ktore w realnym swiecie nie sa mozliwe a > ty lykasz jak male dziecko ktore lizaka dostalo. Poznawaj swiat > samodzielnie a nie przez klapki innych. ff, po co z nim dyskutujesz? To oszołom. A najgorzej że oszołom który niewiele właściwie wie. Jego zdaniem dzieci w Chinach pracują bo lubią a robotnikom w okresie rewolucji przemysłowej z XVIII i XIX wieku w Anglii żyło się lepiej niż współczesnym. I przykłady można mnożyć. Chociażby zachwalanie dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy IP: *.sotn.cable.ntl.com 15.12.07, 10:58 Tak tez myslalem ale chcialem sie sam przekonac :-) Jego wiez z niejakim Mikke jest tak silna ze nawet dal sobie link w stopce do jego bloga dajac opis sugerujacy ze wszyscy przeciwko, sa idiotami. Wierzy w jego 'madrosci' jak mohery w rydzyka. Malo tego, tak mu zrobili pranie mozgu ze przeczy sam sobie. Jest przeciwny UE a mimo to dzieki niej pracuje legalnie w UK. Wywalil swoj blog bo to co wczesniej pisal nie pasuje z ideologia jedynej slusznej partii. Smutne to bo kiedys pisal z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 15.12.07, 11:34 Z tego co pamietam to ty miales bloga na ktorym wystawiales zdjecia z pornografia dziecieca. Moze bys sie z tego wytlumaczyl, pedofilu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adversary Re: ff - posłuchaj to do ciebie IP: 195.245.90.* 21.12.07, 12:09 Korwin rządzi. Tylko ty ff MEGA TŁUKU nie potrafisz zrozumieć jego słów. Dla niektórych liczy się tylko kawał kiełbachy, nie potrafia ruszyć głową, wszytsko tzeba im DAĆ, pokazać. Ty się właśnie to tego motłochu zaliczasz tępy idioto. Możesz pucować lampy w mojej bryce nieudaczniku! Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Niemcy chyba otworzą rynek pracy 15.12.07, 11:33 Lepiej niz robic to co ty robisz: rozsiewac klamstwa, nawolywac do mordowania gejow i rasizmu. O twoim uwielbieniu dla mordercy Pol-Pota nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Masowa emigracja z Polski do Niemiec bez rynku... 12.12.07, 14:11 xiv napisał: > Jacyś chętni do przenosin? ...ale nie biedoty. Szacuje się, że domy w Meklemburgii i Brandenburgii kupiło w ostatnim czasie 2 tys. Polaków. www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4753533.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Maly Wroclaw wydal 11 niemieckich noblistow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:00 Wiecej niz cala Polska. Jak oni to robia???? Theodor Mommsen (1902) Phillip Lenard (1905) Eduard Buchner (1907) Paul Ehrlich (1908) Gerhart Hauptmann (1912) Fritz Haber (1918) Friedrich Bergius (1931) Otto Stern (1943) Max Born (1954) Reinhard Selten (1994) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Maly Wroclaw wydal 11 niemieckich noblistow IP: *.domainunused.net 03.01.08, 17:53 6 razy mniejszy Chorzów wydał podobną ilość ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
malte1 jako ze watek zboczyl na tor historyczny, to.... 15.12.07, 12:39 jedna rzecz. gdyby odwrocic role w wojnie 39-45, polska musialby wybulic potezna kase na odszkodowania, bo niemcy o swoje umieja walczyc. wystarczy spojrzec na malutkie niemieckie zwiazki, jak chociazby "zwiazek wypedzonych", ktory walczac o "swoje" narobil wiecej halasu, niz zmiazdzeni polacy, siejac przy tym niezla panike, zas polscy politycy dzisiaj w niemczech prosza swoich niemieckich kolegow o definitywne "zrzeczenie sie roszczen za utracone dobra". i to kiedy wydawac by sie moglo, iz cala otoczka historyczna maja przeciwko sobie. gdyby owa otoczka byla taka, jaka my mamy, na polske nalozone by byly potezne kontrybucje. tylko fakt, iz to oni najechali na poslke pierwsi, i dokonali wiekszych zniszczen trzyma ich w miare na smyczy. jesli z kolei polak wspomina straty wojenne, i wplyw ich na pozniejsza polsle to wedlug niemcow "on zyje przeszloscia, zamiast patrzec w przyszlosc" (buhahaha), ale zparawde powiadam wam forumowicze, gdyby role sie odwrocily, polska by bulila. Odpowiedz Link Zgłoś
tbo5r South Africa 01.01.08, 21:43 a propos jak fajnie jest w SA zobaczcie sobie ten link www.africancrisis.org/photos45.asp tan trwa normalne ludobojstwo sponsorowane przez rzad Odpowiedz Link Zgłoś