Dodaj do ulubionych

cabin crew Ryanair

14.12.07, 19:52
Szukam osob ktore pracuja w Ryanair i moga mi napisac co nieco o kursie.Dzieki.
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: cabin crew Ryanair 14.12.07, 20:10
      a ja szxukam kogos kto pomoglby mi zalatwic kalendarz z cabin crew.
    • Gość: Mika Re: cabin crew Ryanair IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.12.07, 21:28
      carbahan napisała:

> Szukam osob ktore pracuja w Ryanair i moga mi napisac co nieco o kursie.Dzieki.

Daruj sobie Ryanair, to najgorsze linie dla jakich mozna pracowac.
      Poszukaj linii, w ktorych nie bedziesz placic za kurs, uniform itp. itd. i w
      ktorych bezpieczenstwo i wykorzystywanie pracownikow nie wola o pomste do nieba.
      Powodzenia i pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: ewe Re: cabin crew Ryanair IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 14.12.07, 22:05
        ja robilam darmowy kurs w Redhill - East Surrey College
        Passenger service course, jest jeszcze kurs na cabin crew, po 6
        miesiecznym kursie masz zagwarantowana rozmowe kwalifikacyjna 99 %
        sie dostaje,ja z powodu ciazy zrezygnowalam ale wszystkie moje
        kolezanki z grupy pracuja dla Monarch, Virgin Atlantic i First
        Choice, kurs calkiem przyjemny, ah i jest za darmo pod warunkiem ze
        wczesniej nie pobieraliscie nauki w UK
        • Gość: Mika Re: cabin crew Ryanair IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.12.07, 23:00
          Prawda jest taka, ze zeby starac sie o prace jako cabin crew UK nie potrzeba zadnego kursu.
          • Gość: ewe Re: cabin crew Ryanair IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 14.12.07, 23:16
            alez to jest prawda, dla mnie kurs dawal gwarancje pracy w dobrych
            liniach lotniczych , wszystko..z ktorej i tak nie skorzystalam heh i
            watpie ze skorzystam..ale zawsze to jakis dodatkowy punkt w cv..
            • carbahan Do Mika 15.12.07, 13:23
              Miko,piszesz ze Ryanair to najgorsze linie,piszesz tak bo sama nie dostalas sie
              na kurs.Ja znam wiele osob ktore sa zadowolone z pracy w Ryanair.Pomimo,ze ta
              linia lotnicza bierze kazdego-Ciebie nie chcieli wiec sie odgryzasz. Co do
              robienia bezplatnych kursow w Uk-to nie jest lnia UK zeby bylo z adarmo-to sa
              irlandzkie linie.Poza tym,aby jechac na darmowy kurs do Uk wyda sie pelno kasy
              za mieszkanie i zycie w UK,wiec lepiej robic kurs np we Wroclawiu.Pozdrawiam.
              • Gość: kkk Re: Do Mika IP: *.range86-141.btcentralplus.com 15.12.07, 13:59
                a tak dla ścisłości, to gdzie mika napisała że się nie dostała na kurs?bo nie
                moge tego nigdzie doczytać
              • Gość: Mika Re: Do Mika IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.12.07, 17:43
                Carbahan, nie odgryzam sie na nikim, nie mialam potrzeby probowac dostac sie do
                Ryanaira (jak slusznie zauwazyla kkk), bo pracuje od 2 lat w normalnych liniach
                w UK. Poza tym, to jest forum informacyjne, nie sluzy porownywaniu sie nawzajem
                i wycieczkom personalnym.

Mam wsrod znajomych ludzi, ktorzy pracowali w Ryanairze, i pisze ze sa to
                najgorsze linie, bo tak wynika z ich relacji. Robienie kursu za wlasne pieniadze
                to ewenement w liniach, niemozliwosc brania "sick days", mordercze ilosci
                godzin, egzaminy z regulacji dot. bezpieczenstwa na pokladzie z ksiazka na
                kolanie (!!!) to tylko niektore przyklady.

Nie staram sie byc zlosliwa czy cos, po prostu przestrzegam przed Ryainairem,
                oni wykorzystuja ludzi, w duzym stopniu Polakow, ktorzy mysla ze nigdzie idziej
                sie nie dostana tam ida. Nie warto.

W Uk lepszy jest juz Easyjet, First Choice, Thomas Cook, BMI i sporo innych
                low-costow. Polecam www.aviationjobsearch.com.

Nawiasem mowiac, kurs normalnie jest platny, nie darmowy, mozna sobie spokojnie
                wynajac pokoj, a mieszkanie jak juz sie zacznie latac i normalnie zarabiac.

Pozdrawiam, i chcialam jeszcze napisac, ze jak ktos chce to niech idzie do
                Ryanair, przeciez nikomu nie zabraniam;). Ja tylko informuje, po co maja sie
                ludzie zalamywac jak juz zaczna pracowac, jak moza zaczac inaczej, lepiej i byc
                zadowolonym z zycia.
                • carbahan Re: Do Mika 15.12.07, 18:18
                  Mika,jak moge z Toba pogadac?Mam pare pytan co do pracy cabin crew.Mozesz mi
                  podac maila?Moze najpierw napisz do mnie-carbahan@gazeta.pl a ja odpisze.
                  • Gość: edek Re: Do Mika IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.08, 00:00
                    A ja wam powiem róbcie co chcecie, przez miesiąc walczyłem z własną
                    dziewczyną by tam nie szła. Zapłaciła za kurs, przeszła przez te
                    wszystkie egzaminy bo sie uparła bo nie miała pojecia jaka to cięzka
                    praca...I powiem ma za swoje i co z tego ze teraz mówi że miałem
                    racje - każdy kto sie pisze na prace dla RYANAIR jest dla mnie
                    osłem - po co obozy pracy jak są naiwni co zupełnie legalnie zapłacą.
                    Jak znacie angielski to znajdziecie film na youtube o tych liniach
                    zrobiony ukrytą kamerą polecam go jako pozycja obowiązkowa dla
                    naiwnych i nieświadomych. Jak chcecie by was zrobiono w balona to
                    jedzcie na kurs RYANAIR widocznie jesteście nieudolni bo 100 innych
                    linii zaoferuje wam normalne warunki !!! Wystarczy poszukać
                    • Gość: izka Re: Do Mika IP: 92.9.46.* 22.02.08, 00:21
                      jest tez gdzies w necie forum cabincrew i pisza na nich pasazerowie, ktorzy
                      wyraznie deklaruja, ze kupuja Ryanair tylko wtedy kiedy nie maja wyjscia, bo nie
                      chca latac liniami, ktore w podly sposob wykorzystuja staff
                    • thores Re: Do Mika 22.02.08, 06:38
                      youtube.com/watch?v=ZkKPirksymQ&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka