Dodaj do ulubionych

Ryanair/Family Plus - bagaż

03.07.23, 11:59
Lecę za miesiąc a tu zonk.
Zarezerwowałam bilet Family Plus.
2 dorosłych + 1 dzieciak.
I teraz patrzę, a tu w Family Plus wchodzi tylko 1 walizka 20 kg na rodzinę i 1 walizka 10 kg na osobę.

Czy coś się pozmieniało???
Kiedyś (2 lata temu, no minęło czasu) kupując Family Plus każda osoba miała walizkę 20 kg w cenie. Nie jedna na rodzinę.
Obserwuj wątek
    • nini6 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 13:06
      Kiedyś bagażem podręcznym byla kabinówka, teraz się za nią płaci dodatkowo.
      Ryanair niedługo wprowadzi dopłaty za wc w podrózy.
      • alessandruzza77 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 13:12
        Niech ich coś trafi.
        Byłam przekonana, że podróżując w 3 na Family plus, mamy 3 walizy po 20 kg.
        A tu 1 po 20 kg i 3 po 10 kg.

Chcą 50 euro za dodatkowe 20 kg, a ja mam lot (w obie strony) z przesiadką i musiałabym wydać 150 euro sad

Wyczytuję właśnie wątki jak upchać się na wakacje w 10 kg bagaż. Ech sad
        • chococaffe Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 14:47
          Ale nie musisz latać ryanairem
          • alessandruzza77 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 14:59
            No nie muszę. Długo zajęło Ci dojście do tego wniosku?

Chodzi o jasność informacji. "Jeden duży bagaż na podróż z rodziną" to nie to samo co "Jeden duży bagaż na rodzinę".
            Tym bardziej, że kiedyś (latałam często) bagaż był na osobę. Nie na rodzinę.
            • ichi51e Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 15:07
              A jaka roznica bo dla mnie wynika tak czy siak ze duży bagaż jeden
              • alessandruzza77 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 15:24
                Cena (taryfa) dotyczy osoby, a nie rodziny.
                Jeden duży bagaż. Logika (i poprzednie latanie z Ryanairem) podpowiedziały mi, że jeden duży bagaż na osobę.
                Nielogiczna ja chyba jestem. No cóż.
      • droch Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 05.07.23, 11:33
        Raczej uznają, że WC w samolocie to strata cennego miejsca...
    • swiecaca Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 14:09
      to masz 50kg, nie spakujecie się?
      my na 2tyg bierzemy 2x20kg na 4 osoby
    • hanusinamama Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 14:54
      Tak trzeba patrzeć za każdym razem. Tam się dość wyraźnie wyświetla co zawiera każda z taryf
    • ichi51e Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 14:58
      Co ty na te wakcje bierzesz ze wychodzi ci 60kg? W tej taryfie macie każdy check in 10kg plus walizka 20kg plus bagaże podreczne
    • pyza-wedrowniczka Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 16:20
      Gdzie jedziecie na te wakacje i co zabieracie, że Wam 50 kg nie starczy na rodzinę?
      Nie panikuj, tylko rozsądnie się spakuj i będzie dobrze
      • leni6 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 03.07.23, 20:43
        Też jestem ciekawa.
    • sol_13 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 04.07.23, 11:39
      Ryanair jest mistrzem pobierania kasy za usługi dodatkowe. Ilość oferowanych opcji przy zakupie biletów a następnie przy odprawie jest godna podziwu. Milion kombinacji bagażowych, ubezpieczenia, parkingi...
      Mi wyszło, że najbardziej się opłaca 4 zwykle bilety (bez płatnego podręcznego tylko z osobistym pod fotel) plus 2 walizki 20 kg.
      Najśmieszniejszą opcją jest priority pass-ktos może mi powiedzieć, po co to wykupować? Ta kolejka była krótsza o jakieś 5 osób od zwykłej, faktycznie została obsłużona w pierwszej kolejności, w efekcie osoby te stały na płycie na wygwizdowie i czekały na resztę.
      • ichi51e Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 04.07.23, 12:11
        Uwielbiam priority - nigdy go nie kupuje big_grin najlepsze jak obsługa mówi „proszę państwa zaraz rozpocznie się boarding pasażerów z priority prosimy w pierwszej kolejności” po czym ludzie lecą i stoją 15 min bo boarding się nie rozpoczyna…
        • sol_13 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 05.07.23, 10:55
          Tak, śmiech na sali ta usługa, a trochę osób się łapie.
          • pyza-wedrowniczka Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 05.07.23, 11:08
            Priority daje przede wszystkim możliwość zabrania dodatkowego bagażu podręcznego, tego do 10 kg. Dlatego ludzie to kupują, a nie żbey nie stać w kolejce
            • sol_13 Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 05.07.23, 11:30
              Ok, teraz rozumiem.
              W takim razie ryanair powinien jakoś inaczej opakować tą usługę, bo żadnym priority to ona nie jest.
          • sueellen Re: Ryanair/Family Plus - bagaż 05.07.23, 11:11
            Jeśli widzicie blondynę która siedzi i siedzi podczas gdy wszyscy kolejkuja, czyta i gdy ostatnia osobą się odprawia dopiero podchodzi i włazi na pokład / do autobusu jako ostatnia, to jestem ja 🤣.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka