Gość: annaa IP: 80.73.221.* 16.01.08, 13:59 pytanie: czy ktos przelewal z internetowego konta HSBC pieniedze po polski? jakie olaty pobieraja i jak to wyglada i wychodzi.Dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flawia_f Re: Internet banking HSBC 16.01.08, 16:49 ja przelewalam, co prawda nie do Polski tylko do Szwajcarii, ale to ta sama grupa- oplata za przelew to £25, bardzo drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Internet banking HSBC 16.01.08, 17:06 25 funtów ze przelew internetowy to niesamowicie drogo, ale u nich, w HSBC przelew międzynarodowy "zwykły" to koszt rzędu 21 funciaków, więc różnica jest niewielka. A czy ktoś wie jakie są opłaty za przelewy międzynarodowe pomiędzy bankami, które podpisały umowę? mam tu na myśli np NatWest i PKO, itp Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Internet banking HSBC 16.01.08, 17:35 jest za darmo plus "drobny" spread na wymianie walut... Odpowiedz Link Zgłoś
nona77 Re: Internet banking HSBC 24.01.08, 20:45 Znam dużo tańszy sposób: zarejestruj się na www.moneybookers.com i w swoim profilu podaj swoje konta bankowe. Robisz przelew z konta HSBC na moneybookers, a potem z moneybookers na konto polskie. Za pierwszą operację nie jest pobierana opłata, natomiast za przelew do Polski nigdy nie zapłaciłam więcej niż 2 funty, a przelewałam kilkaset funtów. To bezpieczny i tani sposób, tyle że w sumie trwa to ponad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
nona77 Re: Internet banking HSBC 24.01.08, 20:45 Oczywiście przelewy te robi się przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś