Dodaj do ulubionych

paypal - transfer pieniezny

IP: *.glfd.adsl.virgin.net 23.02.08, 15:54
Witam
Mam pytanko - slyszalem, ze za pomoca paypalu mozna przesylac pieniadze na
konto w Polsce. Czy ktos juz robil to w ten sposob? Jesli tak, prosilbym o
wskazowke, jak to zrobic. Z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: reivilo Re: paypal - transfer pieniezny IP: *.nott.cable.ntl.com 23.02.08, 20:50
      musisz miec dwa konta pay pala - jedno podpiete pod angielskei konto a raczej
      karte i tak samo w Polsce. Albo jest to karta kredytwa albo karta ktora ma z
      tylu numer do potwierdzania.O ile w uk wiekszosc kart debetowych spelnia te
      warunek to niestety w Polsce musi to byc karta kredytowa, lub przedplacona
      debetowe tylko z INteligo i mBAnku spelniaja ten warunek.
      KIedy juz posiadasz ty i ktos po drugiej stronie przesylasz pieniadze z konta
      pay pala na drugi paypal.....to dzieje sie on line, po zaakceptopwaniu
      platnosci wyplacasz pieniadze na konto bankowe - trwa to od 5 do 7 dni roboczych
      , przelew powyzej 5oo zl jest darmowy do kosztuje 5 zl
      ot wszystko.
      A jest roczny limit przesylania kasy do ok 9500 - przepisy unijne ale jak sie
      konto zweryfikuje ( trzeba przeslac mailem kopie ID i potwierdzenia adresu-
      rachunek jakis) to limitow juz nie ma.
      teraz to juz wszystko
      • Gość: milo Re: paypal - transfer pieniezny IP: *.glfd.adsl.virgin.net 23.02.08, 21:15
        Dzieki za tak szczegolowy opis
        Prawde mowiac chcialbym przesylac pieniadze na swoje konto walutowe w Polsce. W
        Uk uzywam Paypala glownie do platnosci na ebayu, mam pod niego podpiete moje
        konto bankowe wraz z karta debetowa. Wszystko idzie w miare sprawnie, stad
        zastanawiam sie wiec czy ta droga moge jakos przeslac kase na to konto walutowe
        w Pl. Czyli musze otworzyc nowe konto Paypal i podpiac pod nie swoje polskie
        konto? Hmm, problem, ze mam tylko zwykla debetowke a nie kredytowke...
        • Gość: reivilo Re: paypal - transfer pieniezny IP: *.nott.cable.ntl.com 23.02.08, 21:52
          nietety nie podepniesz polskiego konta pod karte bez tego nr z tylu karty, na
          pasku do podpisywania, rodzaj konta czy walutowe czy zlotowkowe nie ma
          znaczenia, przyjmujac pieniadze na polskie konto paypal pyta jaka walutw wybierasz.

Zapytaj w banku czy nie wydadza ci do konta ktore tam posiadasz karty
          kredytowej, lub moze maja karte przedplacona.
          Ja kozystam z takiej tylko i wylacznie sluzy do podpierania paypala - propwadz
          firme polsko angielska i jest najlepszy sposoba na przelewanie kasy
          • karolkowa1 Re: paypal - transfer pieniezny 23.02.08, 23:34
            oczywiscie ze podepnie zwykla karte do paypala!musisz znac numer
            IBAN polskiego konta i to wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka