Dodaj do ulubionych

maternity allowance

24.04.08, 15:26
Witam:)
Obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży, przepracowane mam 25 tygodni i brakuje mi tylko jeden tydzien do przepracowania by kwalifikowac się do MA a agencja zaczyna robic mi problemy i jak narazie jestem bez pracy bo oni caly czas czegos niby dla mnie szukają... Czy w razie czego 25 tyg wystarczy zeby otrzymac Maternity Allowance? Kolejną rzeczą o którą się martwie jest to ze w ciagu tych 25 tygodni które przepracowałam mam dwa tygodnie takie w których pracowałam tylko jeden dzien w tygodniu tylko dwie godziny… Czy te tygodnie wlicza mi się do tych 25? Wyczytałam ze będę musiala dołączyc 13 payslipow z kwata powyżej 3o funtów a takie mam wiec może ktos wie czy te dwa w których zarobiłam ok. 15 funtow mi się wliczą…czy musze jeszcze przepracowac dwa dłużej gdzie moje zarobki bylyby wieksze?
Za odpowiedz będę bardzo bardzo wdzieczna:)
Pozdrawiam
Ola z Oxfordu
Obserwuj wątek
    • su_82 Re: maternity allowance 02.07.08, 22:33
      hej ola? gdzies juz widzialam Twoje pytanie ...hmmm poszukaj czegos na ten temat
      na stronach gonca. moze na www.dziecaik.co.uk albo na mamatata.co.uk tez cos
      znajdziesz ....
      • m0nalisa Re: maternity allowance 03.07.08, 00:43
        kurcze nie wiem, nie mam teraz przy sobie takiej ksiazeczki z info, moze
        znajdziesz cos w necie, ja moge ci poradzic wczesniejsze zlozenie wniosku
        (wedlug nich mozesz to zrobic 14 tygodni przed planowanym macierzynskim) ja
        wyslalam 3 tyg przed i czekam juz 10 tydzien na decyzje... szlag mnie trafia.
        maja baaardzo duze opoznienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka