thores 18.06.08, 03:01 Witam Dostalem ofertę pracy z Australii, branża spożywcza, wynagrodzenie 45 k Australijskich na rok. czy są to dobre pieniądze na start? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Na start jest OK 18.06.08, 08:16 Na start 45K jest OK - poczytaj sobie o przecietnych zarobkach na stronie urzedu statystycznego: www.abs.gov.au I uzyj linka w mojej sygnaturce. Powodzenia Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: Australia IP: 81.171.215.* 18.06.08, 08:46 A ja czekam na odpowiedz z rekrutacji. Powinienem wszystko wiedziec w przyszlym tygodniu. Jak dobrze pojdzie to za 3 miesiace bede juz w Sydney. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deos Re: Australia IP: 82.111.149.* 18.06.08, 12:25 Uwazaj, to czy sa to dobre zarobki to zalezy gdzie w Australii bedziesz pracowac. To tak jak bys sie pytal czy 25K rocznie funtow w Anglii to dobre zarobki czy nie. W Londynie bys prawie umarl z glodu za to i zyl w biedzie natomiast na polnocy Anglii w takim Yorku na przyklad to bardzo dobry zarobek, ktory daje mozliwosc na w miare luksusowy zywot. Tak samo w Australii - w takim Sydney lub Perth jest to bardzo malo, natomiast np. w Adelaide lub Darwin to bardzo dobre zarobki. Latwo porownac sobie koszty zycia porownujac ceny domow w poszczegolnych miastach - jest to dostepne w internecie. W Perth jest 2 razy drozej niz w Melbourne, ktore jest z kolei 2 razy drozsze niz Adelaide. Gdy bylem w Australii w styczniu, zszokowaly mnie ceny szczegolnie zywnosci w supermarketach i w restauracjach, w Perth na przyklad jest o wiele drozej pod tym wzgledem niz w Londynie. A jedzenie jest watpliwej jakosci (wiekszosc made in China, niekiedy Indonesia). Odpowiedz Link Zgłoś
thores Re: Australia 18.06.08, 14:21 Lokalizacja pracy jest w Perth( 8 km od City) 45k Au to jest kasa na początek jaka została podana w ogłoszeniu., jednakże podlega negocjacji.Będę to negocjował ze względu na 14-letnie doświadczenie w swoim zawodzie. Z mojego Cv wynika iż nie należę do grupy 'Jumper' wiec myślę ze pracodawca rozpatrzy to pozytywnie. Jakie posiadacie informacje na temat wizy 457 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deos Re: Australia IP: 82.111.149.* 19.06.08, 00:55 Zazdroszcze. Jedziesz z rodzina? Polecam wynajem domu zamiast kupna, w Perth o wiele bardziej oplaca sie wynajmowac bo jest to co najmniej o polowe tansze. 45K w bardzo drogim Perth to gdzies tyle, co 20K funtow w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
thores Re: Australia 19.06.08, 06:31 W przeciągu miesiąca, moja partnerka jak i ja, oczekujemy potomstwa. jeśli dostane prace w Perth to wyjazd będzie uzależniony od tego kiedy wiza 457 wpadnie do mojej skrzynki pocztowej. Trwać to będzie od 3 do 6 miesięcy. Tak sie dobrze składa iż kolega który pracuje w tej samej firmie, wyjeżdża na 3 tygodnie do Perth (odwiedziny rodziców) Tym samym nie omieszka zadzwonić do tej firmy w celu przedyskutowania kilka tematów dotyczących mojej obecnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Australia IP: 195.11.82.* 18.06.08, 18:36 To tak jak bys sie pytal czy 25K rocznie funtow w Anglii to dobre > zarobki czy nie. W Londynie bys prawie umarl z glodu za to i zyl w biedzie > natomiast na polnocy Anglii w takim Yorku na przyklad to bardzo dobry zarobek, > ktory daje mozliwosc na w miare luksusowy zywot. ---------------------------------------------- eeech, przezyc sie da i za 12k w Londynie, ale jakie to zycie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sir_thunderfart Re: Australia 19.06.08, 06:23 Perth ma niezbyt przyjemny klimat i to też radzę wziąć pod uwagę. Nie zdziw się, gdy odkryjesz, że tak naprawdę jesteś jak na zesłaniu. Czy to da się przeliczyć na pieniądze? Uważam, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
thores Re: Australia 19.06.08, 18:08 Czy moglbys cos wiecej napisac o tym nieprzyjemnym klimacie? Odpowiedz Link Zgłoś