Dodaj do ulubionych

Zwolnienia w tesco

IP: *.range81-153.btcentralplus.com 03.12.08, 00:49
Wlasnie sie dowiedzialem w pracy, ze od stycznia beda zwalniac, 20
000 albo wiecej ma stracic prace w tesco. Czy ktos o tym slyszal?
Obserwuj wątek
    • Gość: sanro Re: Zwolnienia w tesco IP: *.lutn.cable.ntl.com 03.12.08, 10:38
      hahahahihihi...juz sie boje...
    • micnur2275 Re: Zwolnienia w tesco 04.12.08, 08:46
      Nie słyszałem.
      Swoją drogą, ciekawe kto miałby wtedy pracować... hehehe
      • Gość: picerka Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.12.08, 16:00
        Zaczęły się 2 miesiące przed świętami

Po cichu, pojedyncze osoby, dyscyplinarnie z byle powodu.

Na miejsce tych zwolnionych osób przyjmują pracowników z agencji jest ich w tej chwili 100!
        i łatwo się ich pozbyć bez żadnych procedur.
        W całym sklepie pracuje ok 500 osób więc 1/5 jest z agencji!

Teraz jest chwilowy spokój ale już wszyscy wiedzą że po świętach będą dalsze redukcje.

Tak więc uważajcie na siebie albo szukajcie lepszej pracy
        powodzenia!

• Gość: jeden z was Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range86-156.btcentralplus.com 05.12.08, 07:15
          A napisz gdzie pracujesz bo u mnie nie ma zwolnien, przyjmuja nowych
          których napewno wywala po swietach, 500 osób w sklepie i 100 z
          agencji-dziwne
          • Gość: picerka Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.12.08, 09:42
            tesco.com
          • Gość: picerka Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.12.08, 09:44
            tesco.com
            duży sklep albo warehaus jak kto woli
            nasz store menago sam nie wie czym kieruje czeka na odpowiedż z head
            office(lol)
            • Gość: bb Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.cable.ubr04.stav.blueyonder.co.uk 05.12.08, 14:55
              Ktoś sieje zamęt. Kolejne bzdury.
              • Gość: omas Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range81-152.btcentralplus.com 09.12.08, 22:32
                Z tego co sie dowiedzialem, to maja zwalniac w przyszlym roku, a nie
                teraz tak jak myslicie.Na miejsce osoby zwolnionej nie zatrudniaja
                nowej. Ja sie dowiedzialem ze zwiazkow, mieli teraz jakos zwalniac
                ale zwiazki wywalczyly aby poobcinac benefity osoba ktore pracuja po
                15 lub wiecej lat, ale to i tak nie pomoglo bo sytuacja tesco jest
                nieciekawa wiec i tak planuja zwolnienia i prawdopodobie przez caly
                przyszly rok takze nikogo nie zatrudnia nowego. A jak to ma sie
                odbywac to nie wiem, bo u mnie w tesco nie ma kto pracowac...
                • micnur2275 Re: Zwolnienia w tesco u nas już są 10.12.08, 14:09
                  Możesz podać oficjalne źródło?
                  Jeżeli nie, to bardzo proszę, nie rozpowszechniaj plotek, ok?

Michał
                  • Gość: hmm Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range217-42.btcentralplus.com 11.12.08, 14:59
                    mam nadzieje bo juz mam dosc Tesco ! zwolnijcie mnie ! bo samemu
                    trudno odejsc :/
                    • Gość: adam Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: 78.148.10.* 11.12.08, 16:33
                      trudno? ktos cie sila trzyma?
                      • Gość: omas Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range81-155.btcentralplus.com 12.12.08, 14:39
                        przeciez napisalem ze dowiedzialem sie ze zwiazkow
                        • Gość: autor Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range217-42.btcentralplus.com 14.12.08, 20:17
                          tak to zadne bzdury, zwolnią kazdego kto pracuje wolniej niz za 3-
                          ech, ja juz gadalem z menago, powiedzial ze nie ma wyjscia i musi mi
                          powiedziec do widzenia w przyszlym roku; zwalniac nie chca -
                          alternatywa to przejscie do agencji i praca za Ł3,50 na reke, kazdy
                          dostanie wybór - zostajesz ale juz jako pracownik agencji nie tesco
                          albo goodbye, ja powiedzialem im zeby sie walili, za 3,50 nie bede
                          napie...l, kretyni
                          • Gość: sebas Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.lutn.cable.ntl.com 15.12.08, 09:54
                            <lol> o ile w poczatek bylem w stanie uwierzyc to placa 3,50 jest nieosiagalna
                            czytaj najnizsza placa wynosi jakies 4,9 na reke
                        • micnur2275 Re: Zwolnienia w tesco u nas już są 16.12.08, 08:42
                          Wybacz, ale "dowiedzialem sie ze zwiazkow" to nie jest oficjalne źródło...
                          • Gość: tesco staf Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.range86-153.btcentralplus.com 26.12.08, 15:18
                            Zwolnienia beda po swietach, prace straca zatrudnieni na temporary,
                            czyli czasowo i ci ktorzy nie maja kontraktu, Picerka powinnas
                            zmienic nicka na pickerka( pick -przebierac, wybierac) no chyba ze
                            twoj nick odnosi sie do pic ( bullshit- wiadomo)czyli po polsku picu
                            ( Pic na wode, mniej wiecej to samo co bullshit), jezeli beda
                            redukowac etaty to zwolnia tych podpadnietych, wiadomo o co chodzi,
                            no chyba ze w twoim sklepie wszyscy sa doskonali to zrobia loterie i
                            wtedy los zdecyduje, te informacje pochodza z bardzo pewnego zrodla
                            ale nie moge zdradzic bo bedzie wiadomo kto i jak.dodam jeszcze ze
                            tesco planuje zamknac wszystkie sklepy w irlandii i szkocji i
                            przeniesc sie do chin bo tam taniej i lepiej i wiecej
                            klientow.pozdro:)
                            • micnur2275 Re: Zwolnienia w tesco u nas już są 26.12.08, 19:46
                              :D
                            • Gość: bb Re: Zwolnienia w tesco u nas już są IP: *.cable.ubr04.stav.blueyonder.co.uk 27.12.08, 08:36
                              I wszystko jasne.
      • Gość: M Re: Zwolnienia w tesco IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.03.09, 22:29
        juz sie nie martw, redukcje robia ale w odpowiednim stopniu. zawsze ktos
        zostanie zeby zapierdxielac ;]
        swoja droga.. jak w miare dobrze pracujesz, zglaszasz swoja nieobecnosc, nie
        kradniesz i nie spozniasz sie, to czemu mieli by cie zwolnic.
    • Gość: koleś Re: Zwolnienia w tesco IP: *.ghnet.pl 01.02.09, 22:53
      No i są zwolnienia a właściwie były. W zamiarach było 13 % aby nie paść w zwolnienia grupowe robią w rękawiczkach czyli będzie dogrywka :/
      Wiadomo że jeśli chodzi o koszty najpierw polecą wszystkie firmy zewnętrzne etc bo ich zawsze za chwilę można zatrudnić.
      • Gość: Ginter Re: Zwolnienia w tesco IP: *.range86-151.btcentralplus.com 02.02.09, 10:53
        Ludzie to kto bedzie robil jak polowa angoli bynajmniej u mnie to 3
        dniowcy i soboty niedziele beeee bo trza sie zabawic .Napiszcie czy
        u was spisuja kto i w jakim czasie i ile klatek robi bo u nas od
        stycznia tak jest tyle dostawy i tyle backstock-u.Jak narazie o
        redukcjach cisza zobaczymy.jak ktos sie zwolni to nikt nowy nie
        przychodzi i tyle .
        • Gość: grass Re: Zwolnienia w tesco IP: *.lutn.cable.ntl.com 02.02.09, 14:04
          Z tymi Angolami to prawda - u nas prawie wszyscy z nich maja wolne
          weekendy ....
          Mozna zaobserwowac rozne dziwne ruchy w Tesco - pretensje o zbyt
          wolna prace ( nie dotyczy Anglikow ), przenoszenie ludzi z dzialu na
          dzial , niewinne z pozoru pytania o plany powrotu do Polski ....
          Czyzby ENGLISH JOBS FOR ENGLISH WORKERS ?
    • Gość: dan bzdury IP: *.nrth.cable.ntl.com 24.02.09, 20:00
      ta praca jest taka cudowna, ze pchaja sie drzwiami i oknami. Ciekawe kto do tej
      scierwowni przyjdzie jesli tyle osob zwolnia. Angole ledwie ida do lekkiej pracy
      a co dopiero do tesco.
      • Gość: normalny Re: bzdury IP: *.cable.ubr07.pres.blueyonder.co.uk 09.03.09, 19:07
        Ścierwownia to trochę przesada. Praca jest na stałe, zarobki i benefity powyżej
        przeciętnej, pod dachem, bez niebezpiecznych czynników (jak np. na budowie, czy
        w kopalni - wiem coś o tym, bo pracowałem). Tylko przypilnować swoich praw - i
        jechać do emeryturki. Po pewnym czasie można się przenieść na bardziej ludzkie,
        poranne zmiany. I nie jest tak stresująca, jak się może wydawać - jest to tylko
        wrażenie wywoływane celowo przez tubylców ze strachu przed konkurencją
        (poobserwować i wziąć z nich przykład, mamy takie same prawa - sprawdzone na
        100% w praktyce). A zwolnienia - strachy na lachy dla naiwnych - do zwolnienia
        zatrudnionego na stałą umowę i będącego członkiem usdaw - droga daleka, a w
        przypadku bullyingu i dyskryminacji - duże ryzyko zmoczenia własnej dupy
        (przestępstwo karane nawet więzieniem, i to nie są żarty).

Tylko jedna uwaga - jak wszędzie na świecie - trzeba zadbać o swoje interesy i
        po prostu noramalnie, uczciwie pracować. Dobry pracownik (co nie znaczy taki,
        który w szoku chce się zabić na alejce ze strachu przed zwolnieniem) zawsze
        będzie ceniony, a ewentualne zwolnienia będą się zawsze zaczynać od osób o
        najmniejszym stażu. :)
        • Gość: ala Re: bzdury IP: *.range86-162.btcentralplus.com 27.10.09, 18:21
          Ej czlowieczku gdzieś ty takie super tesco widzial? Chyba pomyliłeś
          seriale. Nikomu nie udalo się przerobić Archiwum X na M jak
          Milość.Przewaznie pracujemy pozbawiani ludzkiej godności ,
          wyzyskiwani , zastraszani ,upokarzani i mobbingowani.To jest
          rzeczywistość która spotyka Polaków pracujących w
          Tasco.Sprawiedliwość ? Nie pod tą szerokością geograficzną .
          Zwolnienia ? -światem niekiedy rządzi przypadak ( więc zwolniny
          może ponażekac jedynie na brak szczęćia w grach losowych ),a
          niekiedy celowe dzialanie .Polacy -szczegolnie ci tzw. niepokorni
          muszą się liczyc ze zwolnieniem .A moze to i lepiej , przeciez
          pracując w tesco trzeba mieć naprawdę dobrego psychiatrę.Szkoda
          zdrowia
          • Gość: Pracownik tesco uk Re: bzdury IP: *.cable.ubr03.pres.blueyonder.co.uk 27.10.09, 18:33
            Duża przesada.
    • Gość: cda Re: Zwolnienia w tesco IP: 78.147.42.* 04.03.09, 17:41
      Tiaaa.
      Wczoraj przybylo 4 nowych.
      Dwoch polakow, dwoch slowakow.
      Nie mogli znalezc chetnych na ten zapie...wsrod lokalesow.
      Pozdr...
      • micnur2275 Re: Zwolnienia w tesco 11.03.09, 08:53
        a gdzie? jeśli można wiedzieć....
        • Gość: cda Re: Zwolnienia w tesco IP: 78.149.227.* 11.03.09, 11:20
          London, Brent Park.
          Wszyscy przez Krakow.
          • Gość: lis Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 21.02.14, 11:03
            to wszystko prawda tesco lubi tylko lizusow ludzi pracujacych szybko duzo nie odzywajacych sie a jak cos ci sie nie podoba to zaraz idziesz na gore na rozmowe z manym dzis nie polecm tesco naj gorszemu wrogowi to nie ta sama firma jak 5 lat temu a ci co pisza ze polacy nie sa przesladowani to sa chyba wyjatkami lub liza dupy az do bialej kosci taka jest prawda o dzisiejszym tesco
            • Gość: jaro Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 24.02.14, 15:00
              gdybys człowieku popracował w polsce zanim wyjechałes do uk to bys zobaczyl co znaczy byc upokarzanym takie tesco w uk przyjmowal bys na jeden wdech nie zaleznie od tego jak by cie traktowali przez pierwsze okolo 5 lat dostawy które przyjezdzały do mnie były robione przez polaków od około 2 lat widze tylko słowackie albo czeskie nazwiska na dostawach czasem angielski i sporadycznie polskie ale bardzo rzadko czemu przeniesli agencje z krakowa na słowacje co sa lepszymi pracownikami ? watpie a może liżą dupy szefom też watpie inaczej traktują słowaków niż polaków ? tak samo więc czemu nie chca juz polaków a wolą z innych krajów poczytaj sobie na tym forum
    • Gość: Mike Re: Zwolnienia w tesco IP: *.8-4.cable.virginm.net 22.04.14, 16:57
      Nie wiem nic o zwolnieniach lecz wiem o restrukturyzacji firmy.Nie bedzie juz teamleaderow i zmiany na managerskich pozycjach duze maja byc.
      • Gość: jasne Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 26.04.14, 17:02
        Zmiany jednego brytola na drugiego - takie zmiany w tesco. Ta firma ma opracowane kilkaset zagadnień na większość sytuacji (co zrobić) i ci tzw menadzerowie tylko tym się kierują - oni nie myślą, tylko działają wg instrukcji. Np. co zrobić jak wleci ptak do sklepu czy magazynu? Zalecenie tesco dla "menadzerów"- zabić samemu lub zadzwonić po firmę zewnętrzną, żeby rozwiązała problem. Jeżeli myślisz samodzielnie będą za wszelką cenę chcieć cię usunąć. Nie mają oporów przed niczym ze względu na pieniadze - firemka motywuje ich do tego płatnymi przerwami, regularne podwyżki ponad to co dostają zwykli robole, roczne premie i inne rzeczy. Niszczenie ludzi i mobing na zlecenie kierowników to norma - i tak jest w całej sieci. Polacy i ludzie spoza anglii się zabijają żeby wejść w d...... lokalnym się sie zasłużyć, zrobią dosłownie wszystko - przykro na to patrzeć.

Tu żadnych zmian nie będzie - kierownikami zostali fanatycy pracujacy w tesco po 10-20 lat i ich prawo nie obowiązuje żadne, swoista struktura mafijna zalegalizowana. Ci ludzi w większości nie mają żadnych umiejętności, ale umieją donosić, knuć i usuwać niewygodnych dla siebie ludzi. Standard - obozy pracy nastawione na zysk za wszelką cene z ludzmi z psychiką kapo i esesmanów z obozów koncentracyjnych.
        Niech mi ktoś pokaże normalną, lokalną, wykształconą osobe w tesco - nie ma takich tu (no może w biurze w londynie), bo tacy są tu niepotrzebni. Te sieci handlowe są zorganizowane na wzór wojska czy grup przestępczych - ponad prawem. Kierownik czy tzw kierownik z tesco dla dla mnie najgorsza rekomendacja - szumowina nagorszego kalibru wytresowana wg procedur.

miłych zakupów
        • Gość: bolo Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 27.04.14, 22:37
          gdybyś nygusie pracował w Polsce zanim wyszedłes z pod spódnicy mamusi i przyjechałes do uk to bys zobaczył co to jest obóz pracy. Byłes leniwy i sie zwolniłes i najezdzasz na tesco teraz jedz do Polski zobacz ilu ludzi potrzebuje pracy bo ma rodziny i nie ma ich za co utrzymac przez takie niedojdy życiowe które swoim postepowaniem przyczyniły sie do zamkniecia dla polaków drogi do Tesco czemu teraz Słowacy przyjezdzaja i sie nie zalą ? co sa inaczej traktowani Wracaj śmieciu do mamusi sie użalac albo pomóc jej zaspokajac innych facetów bo pewnie to robi i dla tego dowartościowujesz sie na kompie
          • Gość: jasne Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 02.05.14, 16:31
            Chłopaczku po tym co piszesz to widać kim jesteś i skąd pochodzisz - widać że ojciec pijak, a matka ku.... Idz ciągnij brytolom w sklepiku, żeby wejść bardziej w ich łaski szumowino, a potem opowiadaj w pl jaki to jestes zaradny odpadzie społeczny, który zasilił szeregi tej firemki - najlepiej oddaj polski paszport i wypier........ służyć t tutaj jako angielski nawóz: na oborniku dobrze wszystko rośnie przecież
            • Gość: bolo Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 02.05.14, 18:57
              dobre :) normalnie az sie rozpłakałem zabolało co ? problem w tym że napisałem prawde o takich jak ty i to cię boli :)
              • Gość: jasne Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 02.05.14, 19:23
                Człowieku nie znam cie i nic mnie nie zabolało, bo z takimi jak ty i gorszymi mam do czynienia codziennie - podaj adres gdzie mieszkasz to pogadamy przy piwie o prawdzie, skoro jesteś takim głosicielem tej "prawdy". Dzisiaj idz się zabawić ze swoim chłopakiem - pamiętaj tylko, że żeby ci zwieracze nie puszczały po tych zabawach jak będziesz miał więcej lat: ale ty widze weźmiesz wszystko na klate, taki twardziel z tesco ...... miłość miłością, ale nie nachylaj się za bardzo pochylając :)

• Gość: jasne Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 03.05.14, 18:41
      Wyluzuj kolego - specjalnie dla ciebie i wszystkich rodaków liżąco/ssających 4litery brytolom wszystko w tej pięknej kompanii dedykuje ten oto utwór www.youtube.com/watch?v=beVTNl-gSgs

enjoy
      • Gość: bolo Re: Zwolnienia w tesco IP: *.bb.sky.com 03.05.14, 21:16
        wybacz ale wole lizac du..pe brytolom za 1250f i miec normalne spokojne zycie i zdrowie na starośc niz zarabiac 1300zł i to samo robic sadystom w polsce i nie miec nic na starosc ani kasy ani zdrowia. Ale taka mamina dupe..czka przyjezdza do tesco i daje sobie jezdzic po sobie to póżniej najlepiej zwolnic sie i dowartościowywać sie na internecie jestes wielki :)
        • Gość: Mike Re: Zwolnienia w tesco IP: *.8-4.cable.virginm.net 12.05.14, 21:35
          1250 fu haha co to za kasa.Dziesiec lat temu jak przyjechalem to moze i bylo cos a teraz to jest nic.Jak masz rodzine i musisz wynajac chate to taka pensja to idzie na czynsz i rachunki.Zostanie Ci jakies 200 i se mozesz jesc chleb value i platki z mlekiem.Wszystko jest drozsze o 3 razy niz kiedys bylo.Nie wiem ze ludzie nadal widza w tej anglii taki raj.Jak sie tak dobrze zastanowic to to co sie zaoszczedzi idzie na podroze do polski chyba ze sie jezdzi raz do roku.Nie wiem czy takie pieniadze sa warte rozlaki z rodzina inajblizszymi z polski a jak nie placisz dodatkowych skladek na emeruture to na starosc 70 fu tygodniowo od rzadu mozna dostac bogactwa to jakos nie widze.
          • Gość: bolo Re: Zwolnienia w tesco IP: *.google.com 18.05.14, 19:01

Ja około 1250 żona około 1000 zasiłki na dzieci około 350 od tego odjąć 370f na kredyt hipoteczny około 100 na czynsz. Uważasz ze to starcza tylko na tanie jedzenie? Może nie są to kokosy ale można mi starcza na normalne życie odlożenie paru funciakow i jazdę do polski 2,3 razy do roku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka