Dodaj do ulubionych

Do Arcego - forum

15.01.04, 13:17
Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"?
Obserwuj wątek
    • arcykr Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:19
      mike_mike napisał:

> Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"?
      W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu.
      • mike_mike Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:22
        arcykr napisał:

> mike_mike napisał:
        >
        > > Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"?
        > W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu.

W środku nie było linka. A artykuł nie był bluxnierczy. A może pozwolić
        obejrzeć go innym, żeby wypowiedzieli się czy jest bluźnierczy?
        • arcykr Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:26
          mike_mike napisał:

> arcykr napisał:
          >
          > > mike_mike napisał:
          > >
          > > > Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"?
          > > W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu.
          >
          > W środku nie było linka.
          Wolałem nie zaglądać, żeby nie tracić czasu.

> A może pozwolić
          > obejrzeć go innym, żeby wypowiedzieli się czy jest bluźnierczy?
          To by było sprzeczne z zasadami tego forum. A ty uważaj, bo możesz dostać dożywotnie zabanowanie jako bluźnierca - recydywista.
          • mike_mike Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:30
            Arcy, ja to pierdolę, czymnie zabanujesz czy nie. Banuj sobie kogo chcesz.
            Skoro jestem niewygodny, twój problem.
            A artkuł nie był bluźnierczy, chyba, że Jezuitów nazwiesz bluźniercami.
            Jesteś jednak baardzo ograniczonym małym człowieczkiem.
    • nauma Cisza!!! 15.01.04, 13:35
      Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO
      WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę!
      Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja
      tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy
      dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się.
      Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega
      skasowaniu, wysyłam uczestnikom dyskusji maile, by wiedzieli, co napisałem.
      • nauma Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:36
        Aha, Mike, jak coś ciekawego Arcy wykasował, to mi podeślij mailem
        • mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:41
          nauma napisał:

> Aha, Mike, jak coś ciekawego Arcy wykasował, to mi podeślij mailem

Jest już na forum Oka. To na temat stosunku papieża do Hitleryzmu i faszystów -
          dzisiejszy artykuł, na najbardziej bluźnierczym z portali - czyli Onecie.
          • arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:43
            Jak tak dlaej pójdzie, zacznę kasować informacje, że jest jakieś forum oka.
            • mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:45
              arcykr napisał:

> Jak tak dlaej pójdzie, zacznę kasować informacje, że jest jakieś forum oka.

Tak napisz do admina gazeta.pl podanie o skasowanie forum Oka, najbardziej
              bluźnierczego z bluźnierczych forów.
      • mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:38
        nauma napisał:

> Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO
        > WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę!
        > Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja
        > tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy
        > dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się.
        > Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega
        > skasowaniu, wysyłam

Tak to jest myśl.
      • mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:39
        nauma napisał:

> WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę!
        > tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy
        > dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się.
        > Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega
        > skasowaniu, wysyłam uczestnikom dyskusji maile, by wiedzieli, co napisałem.

Na razie tn linkopublikowałem na forum Oka.
      • arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:39
        nauma napisał:

> WYCINASZ???
        W przypadku mike'a zadziałała prewencja.

> tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję.
        Aż nie przeistoczysz sie w niego. ;-)))

> Bądźmy dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się.
        Czyli w piekle wszyscy beda dziecinni.
        • nauma Re: Cisza!!! 15.01.04, 14:15
          Czytałem ten artykuł, trzeba być naprawdę niekumatym, żeby uznać go za
          bluźnierczy (nb. w takim razie bluźnierstwem jest też podawanie informacji o
          tym, że papież Borgia chlał, mordował i korzystał z usług cór Koryntu), a już
          niekumatym trzba być do n-tej potęgi, by wyrazić swój pogląd o czymś, o czym
          nie ma się zielonego pojęcia. Najpierw Arcykrze przeczytaj, a potem się
          wypowiadaj.
          • arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 14:27
            nauma napisał:

> a już
            > niekumatym trzba być do n-tej potęgi, by wyrazić swój pogląd o czymś, o czym
            > nie ma się zielonego pojęcia.
            Rzuciłem okiem na ten artykuł.

Najpierw Arcykrze przeczytaj, a potem się
            > wypowiadaj.
            Takie cyniczne podejście do Miłosierdzia Bożego to już ocieranie sieo grzech przeciwko Duchowi Świętemu.
            www.mateusz.pl/ksiazki/js-sd/Js-sd_55.htm
            "Secondly, this may be understood to refer to the guilt: thus a disease is said to be incurable in respect of the nature of the disease, which removes whatever might be a means of cure, as when it takes away the power of nature, or causes loathing for food and medicine, although God is able to cure such a disease. So too, the sin against the Holy Ghost is said to be unpardonable, by reason of its nature, in so far as it removes those things which are a means towards the pardon of sins. This does not, however, close the way of forgiveness and healing to an all-powerful and merciful God, Who, sometimes, by a miracle, so to speak, restores spiritual health to such men." Źródło:
            www.newadvent.org/summa/301403.htm
            • a000000 Nie będę cicho! 15.01.04, 15:56
              Arcykrze! Na temat stosunku KRK do hitleryzmu i odpowiedzialności KRK za
              zbrodnie napisano i wymówiono już tyle bzur, kłamstw i oszczerstw, że czas
              najwyższy aby ktoś tą sprawę wyprostował. Szkoda, że zrezygnowałeś z dyskusji,
              która zapewnie odbędzie się u Oka bez Twojego udziału. Osobiście nie zgadzam
              się z głównym przesłaniem wykasowanego artykułu. Księża w czasie wojny
              uratowali wiele istnień, co byłoby niemożliwe, gdyby wystąpili otwarcie
              przeciw. Kto ratuje jedno życie - ratuje cały świat. A ilu księży zginęło w
              obozach? Tylko z jednej diecezji we Włocławku do obozu poszło 220 księży, a
              więc nie byli oni przyjaciółmi nazizmu. A czy autor artykułu pan Ikonowicz nie
              jest przypadkiem z rodziny zapiekłych socjalistów walczących o wolność
              pracownika najemnego, posiadających jednocześnie całkiem kapitalistyczną sieć
              luksusowych restauracji? Wykasowując wątek oddajesz walkowerem rację
              przeciwnikom. Nie potrafisz obronić swojego zdania? Może inni Ci w tym pomogą?
              Nie kasuj przed czytaniem bo to nie ma sensu. Ja zdążyłam pobieżnie się
              zapoznać z artykułem, dyskusja mogłaby być ciekawa, a na pewno uwydatniła by
              kłamliwość i tendencyjność autora.
              • nauma Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 16:15
                Ludzie, ten artykuł dotyczy praktycznie tylko stosunków na linii Watykan -
                Hitler! Nie mieszajcie tematów... Bardzo duża ilość księży straciła życie przez
                hitlerowców, bardzo duża ilość pomagała innym - to fakt! Watykan w czasach
                Hitlera zachowywał się nie tak, jak powinien (vide brak potępienia agresji na
                Polskę) - to też fakt! A gdzie tu występowanie przeciwko Bogu, Duchowi
                Świętemu???
                • a000000 Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 16:39
                  nauma napisał:

> Ludzie, ten artykuł dotyczy praktycznie tylko stosunków na linii Watykan -
                  > Hitler! Nie mieszajcie tematów...

A ponieważ KRK jest hierarchiczny, więc posłuszny Watykanowi, a naziści wierni
                  i podzielający poglądy swego guru - Hitlera, tematy nie są pomieszane. Papież i
                  Hitler nie są jakimiś tam zwykłymi ludzikami nie mającymi wpływów, ich
                  poczynania decydowały o losach milionów. Nie można stosunków papież - Hitler
                  wyodrębnić i ograniczyć tylko do tych dwóch postaci. Oceniając kościół, trzeba
                  patrzeć na całokształt. Oceniając nazizm, też trzeba popatrzeć całościowo - co
                  było takiego w psychopacie maniakalnym, że pociągnął za sobą w przepaść tyle
                  milionów ludzi, a oni go za to uwielbiali? Powszechna schizofrenia?

> Bardzo duża ilość księży straciła życie przez hitlerowców, bardzo duża
                  ilość pomagała innym - to fakt! Watykan w czasach Hitlera zachowywał się nie
                  tak, jak powinien (vide brak potępienia agresji na Polskę) - to też fakt! A
                  gdzie tu występowanie przeciwko Bogu, Duchowi Świętemu???

Też nie widzę wystąpienia przeciw Bogu. Ksiądz, papież czy hitlerowiec zda
                  sprawę z włodarstwa swego, a historia zadba o właściwą ocenę. Jest to jedna ze
                  spraw, na które nie mamy wpływu. Jedni ludzie ratowali bliźnich, drudzy ich
                  zabijali. To jest prawda historyczna. Nie mówiąc o tym szczerze chowamy głowę w
                  piasek i żyjemy w świecie nie do końca prawdziwym.

• nauma Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 17:13
                    Do końca się nie zgodzę. Żaden ksiądz nie jest idealnym wykonawcą poleceń /
                    odbiciem papieża. Vide Rydzyk. Analogicznie nie każdy Niemiec, ba, żołnierz
                    niemiecki podczas II wojny światowej, był kalką fuehrera - vide Claus Schenk
                    hrabia von Stauffenberg.
                    • a000000 Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 17:19
                      Dlatego należy na problem patrzeć całościowo i obiektywnie. Widząc i zalety i
                      wady. Artykuł pana Ikonowicza opisuje tylko wady i to nie do końca potwierdzone
                      przez historię.
                      • oko_jeza do Arcykra 15.01.04, 17:53
                        Patrzę sobie na twoje adminowanie... na początku postępowałam podobnie jak ty,
                        kasowałam sporo, bo pojawiało się mnóstwo śmieci. Teraz kasuję mniej, bo forum
                        zaczęło mieć swój styl i myslę że moge powiedzieć że istnieją pewnie niepisane
                        zasady :)
                        oczywiście wymagało to roku czasu (moje forum ma juz troszke ponad rok) a poza
                        tym- ja nie miałam konkurencji, byłam pierwsza w tym temacie. cóż, ludzie
                        krążą między nami, wychodzi na to że jestem bardziej liberalna i bluźniercza,
                        ale dobrze że jest wybór. każdy może sobie wybrać :) i nie kasuj wątków ze
                        słowem "oko"! :)
                        pozdrawiam z uśmiechem
                        oko_jeza
                        • arcykr Re: do Arcykra 16.01.04, 13:09
                          oko_jeza napisała:

> i nie kasuj wątków ze
                          > słowem "oko"! :)
                          A ja to kiedyś zrobiłem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka