mike_mike 15.01.04, 13:17 Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcykr Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:19 mike_mike napisał: > Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"? W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:22 arcykr napisał: > mike_mike napisał: > > > Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"? > W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu. W środku nie było linka. A artykuł nie był bluxnierczy. A może pozwolić obejrzeć go innym, żeby wypowiedzieli się czy jest bluźnierczy? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:26 mike_mike napisał: > arcykr napisał: > > > mike_mike napisał: > > > > > Arcy, co bluźnierczego znalazłeś w zdaniu "Arcy znowu wycina wątki"? > > W zdaniu nic. Ale link był do bluźnierczego artykułu. > > W środku nie było linka. Wolałem nie zaglądać, żeby nie tracić czasu. > A może pozwolić > obejrzeć go innym, żeby wypowiedzieli się czy jest bluźnierczy? To by było sprzeczne z zasadami tego forum. A ty uważaj, bo możesz dostać dożywotnie zabanowanie jako bluźnierca - recydywista. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Do Arcego - forum 15.01.04, 13:30 Arcy, ja to pierdolę, czymnie zabanujesz czy nie. Banuj sobie kogo chcesz. Skoro jestem niewygodny, twój problem. A artkuł nie był bluźnierczy, chyba, że Jezuitów nazwiesz bluźniercami. Jesteś jednak baardzo ograniczonym małym człowieczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Cisza!!! 15.01.04, 13:35 Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę! Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się. Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega skasowaniu, wysyłam uczestnikom dyskusji maile, by wiedzieli, co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:36 Aha, Mike, jak coś ciekawego Arcy wykasował, to mi podeślij mailem Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:41 nauma napisał: > Aha, Mike, jak coś ciekawego Arcy wykasował, to mi podeślij mailem Jest już na forum Oka. To na temat stosunku papieża do Hitleryzmu i faszystów - dzisiejszy artykuł, na najbardziej bluźnierczym z portali - czyli Onecie. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:43 Jak tak dlaej pójdzie, zacznę kasować informacje, że jest jakieś forum oka. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:45 arcykr napisał: > Jak tak dlaej pójdzie, zacznę kasować informacje, że jest jakieś forum oka. Tak napisz do admina gazeta.pl podanie o skasowanie forum Oka, najbardziej bluźnierczego z bluźnierczych forów. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:38 nauma napisał: > Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO > WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę! > Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja > tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy > dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się. > Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega > skasowaniu, wysyłam Tak to jest myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:39 nauma napisał: > Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO > WYCINASZ??? Jeśli tak, to puknij się solidnie w głowę! > Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja > tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Bądźmy > dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się. > Ps. Zapisuj sobie zawartość forum mailem; ja tak robię i jeśli coś ulega > skasowaniu, wysyłam uczestnikom dyskusji maile, by wiedzieli, co napisałem. Na razie tn linkopublikowałem na forum Oka. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 13:39 nauma napisał: > Arcy, czy mam rozumieć, że coś wyciąłeś NIE ZAGLĄDAJĄC WCZEŚNIEJ, CO > WYCINASZ??? W przypadku mike'a zadziałała prewencja. > Mike, rozumiem, że się wściekasz czasem, ale nie przesadzaj z wyzwiskami. Ja > tez mam czasami ochotę wielu osobom nawymyślać, ale się powstrzymuję. Aż nie przeistoczysz sie w niego. ;-))) > Bądźmy dorośli - nawet, jeśli ktoś nam daje powody do wścieknięcia się. Czyli w piekle wszyscy beda dziecinni. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Cisza!!! 15.01.04, 14:15 Czytałem ten artykuł, trzeba być naprawdę niekumatym, żeby uznać go za bluźnierczy (nb. w takim razie bluźnierstwem jest też podawanie informacji o tym, że papież Borgia chlał, mordował i korzystał z usług cór Koryntu), a już niekumatym trzba być do n-tej potęgi, by wyrazić swój pogląd o czymś, o czym nie ma się zielonego pojęcia. Najpierw Arcykrze przeczytaj, a potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Cisza!!! 15.01.04, 14:27 nauma napisał: > a już > niekumatym trzba być do n-tej potęgi, by wyrazić swój pogląd o czymś, o czym > nie ma się zielonego pojęcia. Rzuciłem okiem na ten artykuł. Najpierw Arcykrze przeczytaj, a potem się > wypowiadaj. Takie cyniczne podejście do Miłosierdzia Bożego to już ocieranie sieo grzech przeciwko Duchowi Świętemu. www.mateusz.pl/ksiazki/js-sd/Js-sd_55.htm "Secondly, this may be understood to refer to the guilt: thus a disease is said to be incurable in respect of the nature of the disease, which removes whatever might be a means of cure, as when it takes away the power of nature, or causes loathing for food and medicine, although God is able to cure such a disease. So too, the sin against the Holy Ghost is said to be unpardonable, by reason of its nature, in so far as it removes those things which are a means towards the pardon of sins. This does not, however, close the way of forgiveness and healing to an all-powerful and merciful God, Who, sometimes, by a miracle, so to speak, restores spiritual health to such men." Źródło: www.newadvent.org/summa/301403.htm Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Nie będę cicho! 15.01.04, 15:56 Arcykrze! Na temat stosunku KRK do hitleryzmu i odpowiedzialności KRK za zbrodnie napisano i wymówiono już tyle bzur, kłamstw i oszczerstw, że czas najwyższy aby ktoś tą sprawę wyprostował. Szkoda, że zrezygnowałeś z dyskusji, która zapewnie odbędzie się u Oka bez Twojego udziału. Osobiście nie zgadzam się z głównym przesłaniem wykasowanego artykułu. Księża w czasie wojny uratowali wiele istnień, co byłoby niemożliwe, gdyby wystąpili otwarcie przeciw. Kto ratuje jedno życie - ratuje cały świat. A ilu księży zginęło w obozach? Tylko z jednej diecezji we Włocławku do obozu poszło 220 księży, a więc nie byli oni przyjaciółmi nazizmu. A czy autor artykułu pan Ikonowicz nie jest przypadkiem z rodziny zapiekłych socjalistów walczących o wolność pracownika najemnego, posiadających jednocześnie całkiem kapitalistyczną sieć luksusowych restauracji? Wykasowując wątek oddajesz walkowerem rację przeciwnikom. Nie potrafisz obronić swojego zdania? Może inni Ci w tym pomogą? Nie kasuj przed czytaniem bo to nie ma sensu. Ja zdążyłam pobieżnie się zapoznać z artykułem, dyskusja mogłaby być ciekawa, a na pewno uwydatniła by kłamliwość i tendencyjność autora. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 16:15 Ludzie, ten artykuł dotyczy praktycznie tylko stosunków na linii Watykan - Hitler! Nie mieszajcie tematów... Bardzo duża ilość księży straciła życie przez hitlerowców, bardzo duża ilość pomagała innym - to fakt! Watykan w czasach Hitlera zachowywał się nie tak, jak powinien (vide brak potępienia agresji na Polskę) - to też fakt! A gdzie tu występowanie przeciwko Bogu, Duchowi Świętemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 16:39 nauma napisał: > Ludzie, ten artykuł dotyczy praktycznie tylko stosunków na linii Watykan - > Hitler! Nie mieszajcie tematów... A ponieważ KRK jest hierarchiczny, więc posłuszny Watykanowi, a naziści wierni i podzielający poglądy swego guru - Hitlera, tematy nie są pomieszane. Papież i Hitler nie są jakimiś tam zwykłymi ludzikami nie mającymi wpływów, ich poczynania decydowały o losach milionów. Nie można stosunków papież - Hitler wyodrębnić i ograniczyć tylko do tych dwóch postaci. Oceniając kościół, trzeba patrzeć na całokształt. Oceniając nazizm, też trzeba popatrzeć całościowo - co było takiego w psychopacie maniakalnym, że pociągnął za sobą w przepaść tyle milionów ludzi, a oni go za to uwielbiali? Powszechna schizofrenia? > Bardzo duża ilość księży straciła życie przez hitlerowców, bardzo duża ilość pomagała innym - to fakt! Watykan w czasach Hitlera zachowywał się nie tak, jak powinien (vide brak potępienia agresji na Polskę) - to też fakt! A gdzie tu występowanie przeciwko Bogu, Duchowi Świętemu??? Też nie widzę wystąpienia przeciw Bogu. Ksiądz, papież czy hitlerowiec zda sprawę z włodarstwa swego, a historia zadba o właściwą ocenę. Jest to jedna ze spraw, na które nie mamy wpływu. Jedni ludzie ratowali bliźnich, drudzy ich zabijali. To jest prawda historyczna. Nie mówiąc o tym szczerze chowamy głowę w piasek i żyjemy w świecie nie do końca prawdziwym. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 17:13 Do końca się nie zgodzę. Żaden ksiądz nie jest idealnym wykonawcą poleceń / odbiciem papieża. Vide Rydzyk. Analogicznie nie każdy Niemiec, ba, żołnierz niemiecki podczas II wojny światowej, był kalką fuehrera - vide Claus Schenk hrabia von Stauffenberg. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Nie będę cicho! 15.01.04, 17:19 Dlatego należy na problem patrzeć całościowo i obiektywnie. Widząc i zalety i wady. Artykuł pana Ikonowicza opisuje tylko wady i to nie do końca potwierdzone przez historię. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza do Arcykra 15.01.04, 17:53 Patrzę sobie na twoje adminowanie... na początku postępowałam podobnie jak ty, kasowałam sporo, bo pojawiało się mnóstwo śmieci. Teraz kasuję mniej, bo forum zaczęło mieć swój styl i myslę że moge powiedzieć że istnieją pewnie niepisane zasady :) oczywiście wymagało to roku czasu (moje forum ma juz troszke ponad rok) a poza tym- ja nie miałam konkurencji, byłam pierwsza w tym temacie. cóż, ludzie krążą między nami, wychodzi na to że jestem bardziej liberalna i bluźniercza, ale dobrze że jest wybór. każdy może sobie wybrać :) i nie kasuj wątków ze słowem "oko"! :) pozdrawiam z uśmiechem oko_jeza Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: do Arcykra 16.01.04, 13:09 oko_jeza napisała: > i nie kasuj wątków ze > słowem "oko"! :) A ja to kiedyś zrobiłem? Odpowiedz Link Zgłoś