manny-jestem 28.04.10, 21:56 Abstrakcie moge tu pisac czy bede przesladowany? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 28.04.10, 22:04 a niby dlaczego miałbyś być tu prześladowany? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 29.04.10, 00:00 Bonsoir. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 29.04.10, 07:50 a000000 napisała: > a niby dlaczego miałbyś być tu prześladowany? ================================================= Różnimu się z mannym w ocenie dokonań pis. Dość ostro sobie dyskutujemy na innych planach tego nieszczęsnego przybytku zwanego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 29.04.10, 12:28 wkkr napisał: > Różnimu się z mannym w ocenie dokonań pis. no i co z tego? czy to jest powód do prześladowania? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 29.04.10, 14:45 a000000 napisała: > wkkr napisał: > > > Różnimu się z mannym w ocenie dokonań pis. > > no i co z tego? czy to jest powód do prześladowania? ============ Nie, ale on sądzi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Witam Gospodarza i forumowiczow 29.04.10, 15:11 Sledzac dzialanosc obozu antykaczego od 10 kwietnia wszelkie mozliwosci przychodza mi do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Ja cię będę prześladować!!! 29.04.10, 17:24 Sledzac dzialanosc obozu antykaczego od 10 kwietnia wszelkie mozliwosci przychodza mi do glowy. Za polszczyznę jak wyżej. Te możliwości śledzą działalność obozu? Powtórz konstrukcję zdań z imiesłowem współczesnym. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Ja cię będę prześladować!!! 29.04.10, 17:30 Sorry miekszam daleko od lat i krytka mojej polszczyzny splywa po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Jak widzisz 29.04.10, 17:31 uwazny w pisaniu tez nie jestem. Z gory zaloz ze tak bedzie i oszczedz sobie czasu na pisanie poprawek bo mnie to i tak nie wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem PS 29.04.10, 17:35 Wyjechalem z Polski w takim wieku ze nie zdazylem sie nauczyc co to "imieslow wspolczesny". Sorry :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: PS 29.04.10, 17:52 manny-jestem napisał: > Wyjechalem z Polski w takim wieku ze nie zdazylem sie nauczyc co to "imieslow > wspolczesny". Sorry :) =============================== Brak znajomości regoł pisowni nie zwalnia z ich stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: PS 29.04.10, 18:45 Przeczytaj co napisales i zaanalizuj logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: PS 29.04.10, 18:54 logiki się nie czepiaj bo jest zachowana. Z zasadami pisowni jest tak samo jak z prawem. Nie znajomość nie zwalnia z ich przestrzegania. ======= Zupełnie inna sprawa mnie wkurzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: PS 29.04.10, 19:08 wkkr napisał: > logiki się nie czepiaj bo jest zachowana. > Z zasadami pisowni jest tak samo jak z prawem. > Nie znajomość nie zwalnia z ich przestrzegania.== Bede pamietal jak zmuszony zostane do uzywania jezyka polskiego w celach formalnych. > ======= > Zupełnie inna sprawa mnie wkurzyła. jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: PS 30.04.10, 19:16 wkkr napisał: > logiki się nie czepiaj bo jest zachowana. > Z zasadami pisowni jest tak samo jak z prawem. > Nie znajomość nie zwalnia z ich przestrzegania. Tylko, że Ty sam często te zasady łamiesz. Tak więc przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ty się nie śmiej 29.04.10, 21:20 odrazu po kliknięciu "wyślij" zagotowałem się... Naprawdę wkurza mnie to... I aż mnie skręca by wyciąć taki post.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: PS 29.04.10, 18:00 manny-jestem napisał: > Wyjechalem z Polski w takim wieku ze nie zdazylem sie nauczyc co to "imieslow > wspolczesny". To znaczy w jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Jak widzisz 29.04.10, 17:51 manny-jestem napisał: > uwazny w pisaniu tez nie jestem. Z gory zaloz ze tak bedzie i oszczedz sobie > czasu na pisanie poprawek bo mnie to i tak nie wzrusza. ============================================================== A powinno. Mnie szlag trafia gdy czytam własne teksty w przeszłości napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais A to z kolei wiele mówi 29.04.10, 18:00 Z gory zaloz ze tak bedzie i oszczedz sobie > czasu na pisanie poprawek bo mnie to i tak nie wzrusza. o twoim stosunku do rozmówców. W tym wypadku do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: A to z kolei wiele mówi 29.04.10, 18:50 Twoj stosunek do mnie wyrazialas doczepiajac sie czegos co w zadnym stopniu nie dotyczy istoty forum ani watku. Nie jestesmy ani na lekcji polskiego ani na Forum o jezyku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr kochanica ma rację 29.04.10, 18:55 olewanie zasad pisowni i jeszcze obnoszenie się z tym, świadczy o braku szacunku dla współforumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: kochanica ma rację 29.04.10, 19:09 Doczepianie sie zasad pisowni swiadczy o arogancji. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem PS 2 29.04.10, 19:12 Przeczytalem dokladnie zarowno regulamin tego forum jak i forum gazety. Nie widze wymogu ze udzial w forum uzalezniony jest od poprawnej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: PS 2 29.04.10, 21:25 manny-jestem napisał: > Przeczytalem dokladnie zarowno regulamin tego forum jak i forum gazety. Nie > widze wymogu ze udzial w forum uzalezniony jest od poprawnej pisowni. ================================================================= No przecież nikt ciebie nie bedzie wyrzucał za łamanie zasad ortografii i interpunkcji. A wpisywanie punktu o tym że na forum obowiązują zasady ortografii było by równie rozsądne jak np. wpisywanie do konstytucji RP paragrafu mówiącego o tym że na terytorum Polski działa siła grawitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: PS 2 29.04.10, 21:36 Raczej nie. Ani w regulaminie tego forum ani ogolnym regulaminie forum gazety jezyk polski nie jest wskazany jako oficjalny. Jesli wiec zechce moge pisac z makaronizmami albo w esperanto. EOT bo bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr mylisz się 29.04.10, 21:51 obowiazuje zasada w mysl ktorej nie powinno się pisać postow w językach innych niż jezyk polski. Jako były aes powinieneś to wiedzieć. PS A poza tym zasad ortografii oraz interpunkcji wypada przestrzegac także w innych językach - nie tylko w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: mylisz się 29.04.10, 21:56 Jesli to jest zasada niepisana to nie obowiazuje. Jest tym tak jak z calowaniem kobiet po rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: mylisz się 30.04.10, 06:41 manny-jestem napisał: > Jesli to jest zasada niepisana to nie obowiazuje. Jest tym tak jak z calowaniem > kobiet po rekach. ========================= Posty z forum już nie raz właśnie wylatywały i tak to uzasadniała administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: kochanica ma rację 29.04.10, 21:21 manny-jestem napisał: > Doczepianie sie zasad pisowni swiadczy o arogancji. ==================================================== Nie w przypadku kochanicy. Ona naprawdę przywiązuje do tego wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: kochanica ma rację 29.04.10, 22:05 jak to takie dla niej wazne to moze powinna zmienic nick na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: kochanica ma rację 30.04.10, 06:45 manny-jestem napisał: > jak to takie dla niej wazne to moze powinna zmienic nick na polski. ============== nick to nazwa własna. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: kochanica ma rację 30.04.10, 08:06 wkkr napisał: > manny-jestem napisał: > > > jak to takie dla niej wazne to moze powinna zmienic nick na > polski. > ============== > nick to nazwa własna. I co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: kochanica ma rację 30.04.10, 10:14 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > manny-jestem napisał: > > > > > jak to takie dla niej wazne to moze powinna zmienic nick na > > polski. > > ============== > > nick to nazwa własna. > > I co w związku z tym? ========================== każdy nazywa się tak jak chce i sam określa reguły pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: kochanica ma rację 30.04.10, 15:51 wkkr napisał: > każdy nazywa się tak jak chce i sam określa reguły pisowni. Bez wątpienia, lecz Manny pozwolił sobie zwrócić uwagę na, hm, pewien brak konsekwencji u kogoś, kto pragnie uchodzić za niezłomną bojowniczkę o czystość i wagę ojczystego języka, a jednocześnie wykrawa sobie nick z materii języka zgoła innego. To, mniej więcej, tak - jak gdybym ja, posiadając nick, powiedzmy, "squrwiel", piętnował jednocześnie wszelkie przejawy wulgaryzmów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: kochanica ma rację 30.04.10, 17:49 A kochanica czepiala się nicka mannego? Jesli tak to jest naganne. ========== A co do nicka samej kochanicy. Sprawa ma swoją historie i taka forma jest wpełni uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kochanica ma rację 30.04.10, 17:51 wkkr napisał: > Sprawa ma swoją historie i taka forma jest wpełni uzasadniona. dokładnie. I proszę wszystkich o zejście z Kochanicy. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: kochanica ma rację 30.04.10, 18:02 Azerko wybacz, ale moja reakcje uwazam za uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: kochanica ma rację 01.05.10, 10:37 a000000 napisała: > I proszę wszystkich o zejście z Kochanicy. Ależ, Azerko, czy ktoś w ogóle na nią wchodził? Rozważamy, po prostu przyczyny takich, a nie innych stanów emocjonalnych Manny;ego. A ponieważ owe emocje u kolegi wystąpiły pod wpływem postu Metresy, nie dało się jej całkowicie z tej kwestii wygumkować. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Ja cię będę prześladować!!! 29.04.10, 17:49 manny-jestem napisał: > Sorry miekszam daleko od lat i krytka mojej polszczyzny splywa po mnie. ========== Twój stosunek do języka polskiego wiele mówi o twoim patriotyzmie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Ja cię będę prześladować!!! 29.04.10, 18:52 Przepros teraz wszystkich patriotow ktorzy mieszkaja w Polsce a jezykiem polskim poprawnie w stanie poslugiwac sie nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 19:45 wkkr napisał: > Twój stosunek do języka polskiego wiele mówi o twoim patriotyzmie. Król Stefan Batory w ogóle nie mówił po polsku i, co więcej, nawet nie zamierzał się uczyć polskiego (wystarczała mu łacina), a był jednym z najlepszych władców w naszej historii. Manny, nie łam się. I tak lepiej piszesz po polsku niż niejeden tu wychowany i wyedukowany. :) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 19:53 luzerski napisał: > > Manny, nie łam się. I tak lepiej piszesz po polsku niż niejeden tu wychowany i > wyedukowany. :) Luzer juz napisalem co o tym sadze. A sadze dokladnie co Ty :) Ja tez umiem byc arogancki ;) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 21:27 luzerski napisał: a był jednym z najlepszych władców > w naszej historii. ======================================== Czy w jego przypadku można mówić o patriotyźmie? ======================================== > Manny, nie łam się. I tak lepiej piszesz po polsku niż niejeden tu wychowany i > wyedukowany. :) ======================================== Owszem ale nie o to chodzi. Przerażający jest jego stosunek do zasad pisowni. On je programowo olewa i jeszcze się tym chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 21:32 wkkr napisał: > Owszem ale nie o to chodzi. > Przerażający jest jego stosunek do zasad pisowni. > On je programowo olewa i jeszcze się tym chwali.== Abstrakt ja juz od lat nawet mysle juz nie po polsku. Wiec przestan pisac bzdury. Napisale ze olewam uwagi na ten temat a bledy robie bo je robie i juz. Pisze najlepiej jak umiem a literowki fakt robie czesto bo nigdy nie sprawdzam moich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 21:52 uwag kochanicy nie olewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 22:24 wkkr napisał: > uwag kochanicy nie olewaj. Bo niby co, że tak z ciekawości spytam...? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 06:46 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > uwag kochanicy nie olewaj. > > Bo niby co, że tak z ciekawości spytam...? ============= Bo są cenne i trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 08:07 wkkr napisał: > Bo są cenne i trafne. Tak hurtem? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 10:14 luzerski napisał: > > Tak hurtem? mówimy o uwagach na temat gramatyki. Kochanica jest purystką językową i jej uwagi dotyczące tematu są trafne. Ja je cenię, tak samo zresztą jak i Twoje - bo też się znasz na temacie jak mało kto. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 11:10 a000000 napisała: > mówimy o uwagach na temat gramatyki. Kochanica jest purystką językową i jej > uwagi dotyczące tematu są trafne. Ja je cenię, tak samo zresztą jak i Twoje - b > o > też się znasz na temacie jak mało kto. Ale nie czepiam się ludzi, którzy znają się możne ciut mniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 11:22 luzerski napisał: > Ale nie czepiam się ludzi, którzy znają się możne ciut mniej. :) ========= kochanica nie czepia się. Zwraca uwagę tak jak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 14:28 Moglaby milej i nie byloby wtedy dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 17:50 manny-jestem napisał: > Moglaby milej i nie byloby wtedy dyskusji. =============================================== manny nie udawaj takiego delikatnego... znamy się nie od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 18:01 Nie jestem nie delikatny w stosunku do forumowiczow, ktorych nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 15:36 wkkr napisał: > luzerski napisał: > > Ale nie czepiam się ludzi, którzy znają się możne ciut mniej. :) > ========= > kochanica nie czepia się. Zwraca uwagę tak jak potrafi. Kwestia oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 17:50 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > luzerski napisał: > > > Ale nie czepiam się ludzi, którzy znają się możne ciut mniej. :) > > ========= > > kochanica nie czepia się. Zwraca uwagę tak jak potrafi. > > Kwestia oceny. ===================== Owszem. A ty dlaczego wrociles do starego nicku? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 01.05.10, 00:08 wkkr napisał: > A ty dlaczego wrociles do starego nicku? Uległem presji. :) Prosiły mnie o to osoby, które bardzo lubię i nie potrafiłem im odmówić. Asertywność nigdy nie była moją mocną stroną. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 10:15 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > > Bo są cenne i trafne. > > Tak hurtem? ============================== Statystycznie Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 15:54 wkkr napisał: > luzerski napisał: > > > wkkr napisał: > > > > > > > Bo są cenne i trafne. > > > > Tak hurtem? > ============================== > Statystycznie Gdy jadę na koniu, to ja i koń mamy statystycznie po trzy nogi, więc raczej nie należy fetyszyzować tej statystyki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 30.04.10, 17:52 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > luzerski napisał: > > > > > wkkr napisał: > > > > > > > > > > Bo są cenne i trafne. > > > > > > Tak hurtem? > > ============================== > > Statystycznie > > Gdy jadę na koniu, to ja i koń mamy statystycznie po trzy nogi, więc > raczej nie należy fetyszyzować tej statystyki. ;) ======================================================== Powyzsza wypowiedź świadczy tylko o tym że nie wiesz czym statystyka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 01.05.10, 00:11 wkkr napisał: > Powyzsza wypowiedź świadczy tylko o tym że nie wiesz czym statystyka > jest. Nie. Powyższa wypowiedź świadczy tylko o tym, że, w przeciwieństwie do Ciebie, mam poczucie humoru. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Co zas do Batorego 29.04.10, 21:51 To tak. Byl patriota tak jak to bylo rozumiane w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Co zas do Batorego 30.04.10, 06:44 manny-jestem napisał: > To tak. Byl patriota tak jak to bylo rozumiane w tamtych czasach. ============= Czy w jego czasie istniało pojęcie patriotyzmu? Jeśli tak, to jak je definiowano? Coś mi się wydaje, że w przypadku Batorego mozna mówić o zasadzie "panstwo to ja". Najprawdopodobniej to był tego typu patriotyzm. PS Zaznaczam że ja nie watościuję Batorego a jedynie stwierdzam że mówienie o patriotyźmie w w tak odległej przeszłosci musi byc poprzedone zdefiniowanie pojęć. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Co zas do Batorego 30.04.10, 08:11 wkkr napisał: > Czy w jego czasie istniało pojęcie patriotyzmu? Jeśli tak, to jak je > definiowano? > Coś mi się wydaje, że w przypadku Batorego mozna mówić o > zasadzie "panstwo to ja". Najprawdopodobniej to był tego typu > patriotyzm. > PS > Zaznaczam że ja nie watościuję Batorego a jedynie stwierdzam że > mówienie o patriotyźmie w w tak odległej przeszłosci musi byc > poprzedone zdefiniowanie pojęć. tnij.org/go1v Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Co zas do Batorego 30.04.10, 14:36 W Koronie Polskiej zasada "panstwo to ja" nie istniala od Kazimierza Wielkiego. Od czasow Walezego kazdy elekcyjny krol polski byl zoobowiazany przestrzegac artykulow henrykowskich i paktow konwentow. Te prawa i umowy okreslaly zakres wladzy kazdego krola i jego obowiazki wzgledem RPONu i jego obywateli. Batory byl jednym z niewielu krolow ktory rozumial dokladnie ze nie da sie prowadzic polityki krolewskiej bez oparcia na obywatelach i jest prawdopodobnie najlepszym przykladem jak prowadzic polityke dynastyczna w oparciu o obywateli a niew brew nim. Bo niewatpliwie wtedy krolowie rozumieli interes panstwa jako interes swojej dynastii. Batory zas prawdopodbnie najlepiej rozumial ze wszystkich krolow elekcyjnych swiadomosc obywatelska szlachty i to ze obywatele RPONu widzieli panstwo za osobne od osoby krola. W tym sensie byl on niewatpliwie patriota zarowno w swoim czasie jak i powinien byc tak widziany z historycznej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr oczywiście, ale 30.04.10, 20:23 Moim zdaniem o patriotyzmie można mówić dopiero od XIX wieku. === A Batory, jak każdy ówczesny władca dbał przede wszystkim o swoje własne interesy. Gdby było inaczej Pacta conventa nie były by potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: oczywiście, ale 30.04.10, 20:31 Nie, na temu patriotyzmu jest abrdzo wiele w szesnasto i siedemnastowiecznych tekstach nie tylko w Polsce. O okresie wczesniejszym wiem mniej wiec nie chce generalizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Skoro tak... 01.05.10, 00:19 wkkr napisał: > Moim zdaniem o patriotyzmie można mówić dopiero od XIX wieku. To dlaczego w starożytnym, republikańskim Rzymie przyznawano zasłużonym dla państwa obywatelom tytuł "pater patriae"? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Skoro tak... 03.05.10, 15:24 Patriotyzm jak korzenie etymologiczne mowia znany rzeczywiscie jest od zamierzchlych czasow. Abstrakt miesza patriotyzm z nacjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 21:53 wkkr napisał: > luzerski napisał: > a był jednym z najlepszych władców > > w naszej historii. > ======================================== > Czy w jego przypadku można mówić o patriotyźmie? > ======================================== Tak sądzę. Identyfikował się z polskim królestwem, chciał dla niego jak najlepiej, poświęcał mu swoje myśli, serce, zaangażowanie - i, jakkolwiek za jego czasów, pojęcie "narodowości" jeszcze nie funkcjonowało, to jednak, biorąc pod uwagę powyższe, uważam, że SB był patriotą, w przeciwieństwie do np. takiego Walezego. > Przerażający jest jego stosunek do zasad pisowni. > On je programowo olewa i jeszcze się tym chwali. Myślę, że przesadzasz. Manny, po prostu powiedział, że na tzw. "stare lata" (sorry, Manny :) ) nie będzie szlifował swej znajomości gramatyki opisowej języka polskiego, skoro jego sposób komunikacji jest w zupełności wystarczający do funkcjonowania na forum. A że się trochę zjeżył, to i nie dziwota, skoro Metresa, zamiast, zwyczajowo przyjętego w wątkach powitalnych: "dzień dobry, miło cię powitać" itp., wyskakuje na niego od razu z dość mało delikatnym, musisz przyznać, wykładem na temat poprawności stosowania przez niego imiesłowowych równoważników zdań. Ja tam Manny'ego rozumiem. :) -- Społeczeństwo, któremu trudno się wyzbyć wad narodowych, buduje kolejne kaplice. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: E tam, gadanie austriackie... ;-) 29.04.10, 21:59 luzerski napisał: > > > Przerażający jest jego stosunek do zasad pisowni. > > On je programowo olewa i jeszcze się tym chwali. > > Myślę, że przesadzasz. Manny, po prostu powiedział, że na tzw. "stare lata" > (sorry, Manny :) ) nie będzie szlifował swej znajomości gramatyki opisowej > języka polskiego, skoro jego sposób komunikacji jest w zupełności wystarczający > do funkcjonowania na forum. > A że się trochę zjeżył, to i nie dziwota, skoro Metresa, zamiast, zwyczajowo > przyjętego w wątkach powitalnych: "dzień dobry, miło cię powitać" itp., > wyskakuje na niego od razu z dość mało delikatnym, musisz przyznać, wykładem na > temat poprawności stosowania przez niego imiesłowowych równoważników zdań. > Ja tam Manny'ego rozumiem. :) > > > > -- > Społeczeństwo, któremu trudno się wyzbyć wad narodowych, budujekolejne kaplice. Dziekuje, dokladnie. Gdyby Kochanica napisala post w miare przyjaznie to odpowiedzilbym jak sprawa wyglada spokojnie. A to byla od razu polajanka jak w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Najsmieszniejsze w tym wszystkim 29.04.10, 22:01 jest ten typowo polski nick ktorym Pani Profesor Polskiego sie posluguje... Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Najsmieszniejsze w tym wszystkim 29.04.10, 22:22 manny-jestem napisał: > jest ten typowo polski nick ktorym Pani Profesor Polskiego sie posluguje... A, bo to, widzisz, zapewne jest nick, co prawda, francuski literą, ale za to - polski duchem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Najsmieszniejsze w tym wszystkim 29.04.10, 22:24 Luzer, Jesli myslisz ze nie widze to mylisz sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: przestregaj regulaminu n/t 29.04.10, 14:45 kann2 napisał: > Sam go też przestrzegaj. ============================== Przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: przestregaj regulaminu n/t 29.04.10, 17:50 forum.gazeta.pl/forum/w,92767,110389439,110494834,odpieprz_sie_gdy_kobieta_cie_grzecznie.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 10:16 nie zrozumiałeś przesłania jakie do ciebie zaadresowała forumowiczka, więc powtórzyłem je. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 16:30 Nie wszystkie posty pojawiają się na ekranie mojego komuptera, więc mogłem nie widzieć owego "przesłania". Natomiast Ciebie obowiązuje zasada zachowania kultury wobec forumowiczów, którą to zasadę wobec mnie złamałeś. Nie pouczaj więc innych, jak mają się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 17:53 kultura obowiązuje wsytkich. Czepianie się formy pogrzebu uwazam za przejaw jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 18:10 Aaa... Czyli "odpieprz sie" to kulturalnie powiedziane jest, i tu nie ma sie nad czym zatrzymac? Powiedzialbys "odpieprz sie" wlasnej zonie, dajmy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 20:00 isma napisała: > Aaa... Czyli "odpieprz sie" to kulturalnie powiedziane jest, i tu nie ma sie na > d > czym zatrzymac? =============================================================== Nie było. Lecz środek ten był adekwatny to tego co napisał kann. Forumowiczka miala prawo się zdenerwować na kanna. W tym sensie jej reakcja była usprawiedliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: przestregaj regulaminu n/t 30.04.10, 20:41 Aha. Czyli, powiedzialbys zonie "odpieprz sie", gdybys sie zdenerwowal wszczeciem przez nia z osobami trzecimi rozmowy na temat skadinad zupelnie nieosobisty i obecny w dyskursie publicznym. "I w tym sensie byloby to uzasadnione". Coz, pozostaje wspolczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: przestregaj regulaminu n/t 01.05.10, 07:14 isma napisała: > Aha. Czyli, powiedzialbys zonie "odpieprz sie", ==================================================== Nie. Nie powiedzial bym. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: przestregaj regulaminu n/t 01.05.10, 11:09 Ano wlasnie. To badzmy konsekwentni co do tych granic kultury, ktore wyznaczamy sobie i innym. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Cześć, Manny. 29.04.10, 14:46 manny-jestem napisał: > ...czy bede przesladowany? :) Ależ oczywiście, że będziesz. Masz szansę powiększyć grono męczenników. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 30.04.10, 19:35 forum.gazeta.pl/forum/w,28,110808537,110808537,mannego_zabanowac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr owszem manny 30.04.10, 20:07 Za twój idiotyczny wątek wzywający rzad do dymisji. Równie ansurdalny jak mój wzywajacy do zabanowania ciebie jako wichrzyciela. Argumentacja równie trafna jak twoja w przypadku rządu! ============================================================ A teraz kilka słów dotyczacych zasad. Manny tutaj nie ściągamy sporów z innych forów. To nie jest Aqa bis. Jak tu się wchodzi to żale żostawia się za drzwiami. Abszty potrafi - więc na ciebie też liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: owszem manny 30.04.10, 20:09 Oki w regulaminie nie pisalo adminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: owszem manny 30.04.10, 20:13 wkkr napisał: > Za twój idiotyczny wątek wzywający rzad do dymisji. ej... mogą wisieć wątki wzywające kościół do zejścia do podziemia, lub wręcz unicestwienia... mogą wisieć wątki wychwalające rząd i PO.... to dlaczego nie może wisieć wątek wzywający rząd do dymisji? Banować za legalne poglądy? Przecież nie ma obowiązku kochania rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: owszem manny 01.05.10, 00:30 a000000 napisała: > Banować za legalne poglądy? Przecież nie ma obowiązku kochania rządu. No właśnie. Zazwyczaj nie zgadzam się z politycznymi poglądami Manny'ego, ale jestem w stanie zrobić wiele, aby mógł je głosić w sposób nieskrępowany. Twierdzenie, że wzywanie do dymisji rządu jest "szkodliwe dla państwa" jest tak absurdalne, ze aż nierzeczywiste niemal. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: owszem manny 01.05.10, 07:17 luzerski napisał: > a000000 napisała: > > > Banować za legalne poglądy? Przecież nie ma obowiązku kochania rządu. > > No właśnie. Zazwyczaj nie zgadzam się z politycznymi poglądami Manny'ego, ale > jestem w stanie zrobić wiele, aby mógł je głosić w sposób nieskrępowany. > Twierdzenie, że wzywanie do dymisji rządu jest "szkodliwe dla państwa" jest tak > absurdalne, ze aż nierzeczywiste niemal. ;) ================================================= Absurdalna jest argumentacja mannego. Dlatego zastowowalem taki a nie inny zabieg retoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 30.04.10, 20:10 hehehe, Hipcio! doprawdy, jesteś w gorącej wodzie kąpany. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 30.04.10, 20:15 a000000 napisała: > hehehe, Hipcio! doprawdy, jesteś w gorącej wodzie kąpany. ============================================================= Już wyjaśniłem o co poszło. manny został potraktowany tak jak on traktuje rząd. PS azerko dobrze wiesz co dzieje sie na kraju oraz na aqa. Nie powinnas sie dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 30.04.10, 20:17 No widac totalny oglupienie zwolennikow PO. W kazdym kraju cywilizowanego swiata co raz to publicysta nawoluje rzad do dymisji z byle powodow. Akurat ja przedstawilem kilka nie byle jakich powodow. Oboz antykaczy glupieje w zacietrzewieniu. Ale koniec dyskusji o tym tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 00:34 manny-jestem napisał: > Oboz antykaczy glupieje w zacietrzewieniu. Manny, protestuję przeciw takim uogólnieniom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 07:18 luzerski napisał: > manny-jestem napisał: > > > > Oboz antykaczy glupieje w zacietrzewieniu. > > Manny, protestuję przeciw takim uogólnieniom. :) ======================================================== luzer manny napisał w swoim poście jedną wartoa uwagi rzecz - by skończyć tę dyskusję. Potraktowałem poważnie te część jego wypowiedzi i ciebie o to samo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 10:29 wkkr napisał: > luzer > manny napisał w swoim poście jedną wartoa uwagi rzecz - by skończyć > tę dyskusję. Potraktowałem poważnie te część jego wypowiedzi i > ciebie o to samo proszę. Ale ja się nie zgadzam z tezą, iż "głupieję w zacietrzewieniu", jakkolwiek do obozu antykaczystowskiego, jej Bohu, należę. W związku z tym oczekuję, że Manny, jako uczciwy forumowicz, wycofa się ze swych, nieopatrznie (w co wierzę) poczynionych uogólnień. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 10:54 luzerski napisał: > wkkr napisał: > > > > luzer > > manny napisał w swoim poście jedną wartoa uwagi rzecz - by skończyć > > tę dyskusję. Potraktowałem poważnie te część jego wypowiedzi i > > ciebie o to samo proszę. > > Ale ja się nie zgadzam z tezą, iż "głupieję w zacietrzewieniu", jakkolwiek do > obozu antykaczystowskiego, jej Bohu, należę. > W związku z tym oczekuję, że Manny, jako uczciwy forumowicz, wycofa się ze > swych, nieopatrznie (w co wierzę) poczynionych uogólnień. Howgh! ============== Czy nie widzisz że twoja postawa zaczyna wykazywac znamiona zacietrzewienia? Od głupoty dzieli cię jeszcze ładny kawałek drogi, ale wszystko przed tobą. Dlatego raz jeszcze, mocą administratora, wzywam ciebie o zakończenie tej dyskusji tak jak manny ją zakończył. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 12:27 wkkr napisał: > Od głupoty dzieli cię jeszcze ładny kawałek drogi, > ale wszystko przed tobą. Naprawdę? Och, dzięki, o mędrcze-łaskawco! (Rozumiem, że orzekasz "mocą administratora", co czyni twój osąd wiarygodniejszym.) ;) > Dlatego raz jeszcze, mocą administratora, wzywam ciebie o > zakończenie tej dyskusji tak jak manny ją zakończył. Dobrze, to może podyskutujmy o czym innym - o "mocach administratora" które to moce władne są zabraniać innym dyskutować na wybrany temat, nawet jeśli temat ów w niczym nie narusza regulaminu forum, a forma dyskusji również nie koliduje z zasadami kultury osobistej. Więc o co chodzi? O widzimisię admina? Kann ma rację - bardzo, hm, specyficznie traktujesz swoją rolę admina. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 13:20 luzerski napisał: > > Dobrze, to może podyskutujmy o czym innym - o "mocach administratora" >które to moce władne są zabraniać innym dyskutować na wybrany temat, ale dotyczący spraw RELIGII, nie polityki. Do pogaduszek na tematy różne mamy podforum. Luziu, oko_jeza już dawno cały wątek wysłałaby w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 13:30 a000000 napisała: > ale dotyczący spraw RELIGII, nie polityki. Moim zdaniem dotyczący raczej etyki, a nie polityki. > Luziu, oko_jeza już dawno cały wątek wysłałaby w niebyt. Azerko, oko_jeża nie dowiedziałaby się o tym wątku przez następne trzy lata. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 01.05.10, 14:59 luzerski napisał: > Azerko, oko_jeża nie dowiedziałaby się o tym wątku przez następne trzy lata. Luziu, brak Ci chyba danych. Oczko założyła forum mając lat 15 - i siedziała na nim dniem i nocą... biorąc udział i jako dyskutant (nieczęsto) i jako admin - posty i wątki wylatywały błyskiem... Gdy poszła na studia - czasu miała już mniej i forum najpierw zamknęła a zaraz potem ukryła... wówczas nas opuściła. Pozostaliśmy bez admina. I przeżyliśmy bez kłótni i awantur wiele miesięcy. Tak nas wytresowała hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 03.05.10, 15:45 Czy moglbym sie dostac na to podforum? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 03.05.10, 17:35 manny-jestem napisał: > Czy moglbym sie dostac na to podforum? Oczywiście, proszę bardzo, Manny. forum.gazeta.pl/forum/f,93930,KiR_reaktywacja_Inne_tematy.html Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 03.05.10, 20:47 Dziekuje Luzerze. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla tych ktorzy sie dziwili mojemu pytaniu 03.05.10, 15:50 Luzer, Tutaj juz nie bede o tym dyskutowal. Jesli chcesz odpowiedzi to zaloz watek na Aqua w tym duchu, inna mozliwosc na razie nie przychodzi mi do glowy, i tam chetnie Tobie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś