Dodaj do ulubionych

Ludzie !!! dyrektor w potrzebie

25.05.10, 11:51
www.gadu-gadu.pl/5474842469567905839/rydzyk-narzeka-ze-sluchacze-slabo-placa
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 12:48
      no to wpłacaj, czy ktoś Ci broni?
      • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 14:46
        a000000 napisała:

> no to wpłacaj, czy ktoś Ci broni?

Ja, to może bym i wpłacił, Azerciu, ale na tysiąc złotych, to mnie nie stać, a
        poniżej tysiąca, to mi się znów nie opłaca, bo tabliczki z moim nazwiskiem nie
        powieszą. To olewam.
        • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:24
          a gdzie tą tabliczkę wieszają?
          • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:46
            a000000 napisała:

> a gdzie tą tabliczkę wieszają?

Jak to gdzie? W kościele!

CytatDlatego prosimy i dziękujemy tym, którzy chcą mieć swoją cegiełkę w tym
            kościele. Nazwiska będą umieszczone tak od tysiąca złotych.
            • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 16:21
              czyli w Toruniu? W kościele który buduje Rydzyk? Zmałpował z Lichenia - tam
              całe podziemie jest pełne takich tablic.

Jak będę miała nadmiarową kasiorę, to raczej wesprę remont mojego kościoła.
      • aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:38
        Nikt mi nie broni. Wolę aby pan Tadeusz przekazał ze swojego imperium coś na
        powodzian, albo zbierał na głodujących .

Grzech PYCHY
        • maitresse.d.un.francais Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 17:51
          Wolę aby pan Tadeusz przekazał ze swojego imperium coś na
          powodzian, albo zbierał na głodujących .

My nie mamy z nim kontaktu. Proponuję napisać bezpośrednio do niego.

Co do powodzian, to ja bym wolała, żeby zajęło się nimi raczej państwo, ale ono
          ma inne priorytety - broń i zwiększanie poselskich i rządowych przywilejów.
          • 0golone_jajka Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 19:34
            A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom?
            • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:21

0golone_jajka napisał:

> A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom?

wyborcza.pl/1,75478,7930252,Kosciol_daje_ziemie_pod_domy.html
              • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:33
                a000000 napisała:

>
                > 0golone_jajka napisał:
                >
                > > A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom?
                >
                >
                > wyborcza.pl/1,75478,7930252,Kosciol_daje_ziemie_pod_domy.html

Cóż, jak widać, Kościół nie jedną tylko ma twarz...
                • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:43
                  luzerski napisał:

> Cóż, jak widać, Kościół nie jedną tylko ma twarz...

a co? miałeś jakieś wątpia w tym temacie? To tylko antyklerykałowie kościołowi
                  dolepiają mordę... i nic innego nie widzą.
                  • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 00:54
                    a000000 napisała:

> To tylko antyklerykałowie kościołowi dolepiają mordę...

W takim razie o. Rydzyk jest czołowym antyklerykałem, gdyż morda dolepiana przez
                    niego Kościołowi jest wyjątkowo paskudna.
                    • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 13:19
                      luzerski napisał:

> W takim razie o. Rydzyk jest czołowym antyklerykałem, gdyż morda >dolepiana
                      przez niego Kościołowi jest wyjątkowo paskudna.

Akurat nie on tą mordę przylepia. Czynią to ci, którym się w jakiś sposób
                      naraził... czasem się zastanawiam - skąd się bierze aż tak bezgraniczna
                      nienawiść antyklerykałów, że często są aż śmieszni w swoim zacietrzewieniu.
                      • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:25
                        a000000 napisała:

> Akurat nie on tą mordę przylepia.

Nie on??? Ciekawy jestem, kto w Polsce bardziej kompromituje Kościół niż Rydzyk?
                        • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 11:34
                          luzerski napisał:

> Nie on??? Ciekawy jestem, kto w Polsce bardziej kompromituje Kościół niż Rydzyk

Luziu, kurna! Czy ja Ci muszę tłumaczyć różnicę między celowym szkalowaniem
                          potocznie nazwanym "przylepianiem mordy", a faktycznym działaniem w dobrej
                          wierze, z którego to działania zło wynika?

• luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:14
                            a000000 napisała:

> ...faktycznym działaniem w dobrej wierze, z którego to działania
                            > zło wynika?

PADRE TADEO

Choć cwany, mnie nie nabierze,
                            że czyni zło w dobrej wierze.

:)
                            • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:25
                              luzerski napisał:

> PADRE TADEO
                              >
                              > Choć cwany, mnie nie nabierze,
                              > że czyni zło w dobrej wierze.

no i jak tu gembusi nie przylepić? Sam się o to, mistrzu, prosisz. A potem
                              krygujesz.

A wiesz, że ja nawet jestem w stanie uwierzyć w dobrą wolę Padre Tadeo. Tyle, że
                              dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, jak mawiają mędrcy.
                  • aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:17

W takim razie o. Rydzyk jest..........

Co znaczy ta literka o ???? Powinno być chyba T
                    • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:49
                      aeki napisał:

> Co znaczy ta literka o ????

"O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. ;)
                      • aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:56
                        luzerski napisał:

> aeki napisał:
                        >
                        >
                        > > Co znaczy ta literka o ????
                        >
                        > "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. ;)

To powinno być dyr.
                        >
                        >
                        >
                        • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:26
                          aeki napisał:

> To powinno być dyr.

Tak jest. A ściśle mówiąc: ojdyr. :)
                      • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 13:23
                        luzerski napisał:

> "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka.

no nie. Stanowisko jakie piastuje to dyrektor(radia), wykładowca (w szkole
                        wyższej)... a ojciec jest to tytuł zakonny.
                        • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:28
                          a000000 napisała:

> luzerski napisał:
                          >
                          > > "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka.
                          >
                          > no nie. Stanowisko jakie piastuje to dyrektor(radia), wykładowca (w szkole
                          > wyższej)... a ojciec jest to tytuł zakonny.

Oj, Azerko, przeca sobie jeno żartuję z tym stanowiskiem. :)
                          • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 11:42
                            luzerski napisał:

>
                            > Oj, Azerko, przeca sobie jeno żartuję z tym stanowiskiem.

nie bierz przykładu ze szkła kontaktowego, które przy pomocy "żartów" wprowadza
                            do przestrzeni publicznej kłamstwa i pomówienia.
                            Jesteś doskonałym znawcą języka polskiego więc bardzo proszę, używaj wyrazów
                            zgodnie z ich semantyką - abyśmy wszyscy skorzystali na formie Twoich wypowiedzi
                            i pobrali nauki. Których nigdy nie za wiele.

Trudno, Luziu. Noblesse oblige. Skoro jesteś autorytetem mowy polskiej -
                            to się tego trzymaj. Bo jak nie, to Cię dopadnę i do rzyci nakopię. Ktoś musi
                            trzymać tu poziom. :*
                            • luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:06
                              a000000 napisała:

> Skoro jesteś autorytetem mowy polskiej -

Azerko, ani się nie czuje, ani - co więcej - nie chcę się czuć żadnym
                              autorytetem. Bycie autorytetem w naszym kraju, to rzecz niezmiernie śliska i
                              ryzykowna, a ja cenię sobie poczucie bezpieczeństwa.
                              Więc proszę, nie dolepiaj mi tu "gemby ałtoryteta". :)
                              • a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:23
                                luzerski napisał:

> Więc proszę, nie dolepiaj mi tu "gemby ałtoryteta"

ale to taka śliczna gembusia!!!!
              • 0golone_jajka Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 22:46
                To zaiste ciekawe zjawisko. Kościół ODDAJE ziemię. Wierzyć się nie chce. No ale jeśli prasa potwierdzi te doniesienia, to będe o tym pamiętał przy kolejnym pluciu (znaczy mówieniu Prawdy) na Kościół. Obiecuję.
                ALe jakiś haczyk musi tu być. Tak ni z tego ni z owego oddać ziemię?? Jak im zawsze mało i mało? Dziwne.
          • feel_good_inc Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 14:03
            > Co do powodzian, to ja bym wolała, żeby zajęło się nimi raczej państwo, ale ono
            > ma inne priorytety - broń i zwiększanie poselskich i rządowych przywilejów.

Huh? Broń? Widziałaś, jak wyglądają nasze nakłady na obronność przy (choćby) sąsiadach? Poza tym co by nie mówić, to akurat wojsko jest jedną z najważniejszych sił mobilizowanych w czasie powodzi.
            • maitresse.d.un.francais Nasze nakłady na wszystko wyglądają żałośnie 26.05.10, 21:58
              i groteskowo.

A do walki z powodzią wojo nie potrzebuje najnowocześniejszych wynalazków
              strzelających.

Poza tym stanowczo lepsze byłoby odpowiednie zarządzanie wodą, tzn. inwestycje w
              budowle wodne (nie przetargi, gdzie wygrywa najtańszy Rysio i buduje tamę ze
              styropianu, bo tanio!) i dbałość o wały.

Huzarów nam przeciw powodzi nie potrzeba, tylko dobrych technologii cywilnych i
              organizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka