aeki 25.05.10, 11:51 www.gadu-gadu.pl/5474842469567905839/rydzyk-narzeka-ze-sluchacze-slabo-placa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 12:48 no to wpłacaj, czy ktoś Ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 14:46 a000000 napisała: > no to wpłacaj, czy ktoś Ci broni? Ja, to może bym i wpłacił, Azerciu, ale na tysiąc złotych, to mnie nie stać, a poniżej tysiąca, to mi się znów nie opłaca, bo tabliczki z moim nazwiskiem nie powieszą. To olewam. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:24 a gdzie tą tabliczkę wieszają? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:46 a000000 napisała: > a gdzie tą tabliczkę wieszają? Jak to gdzie? W kościele! CytatDlatego prosimy i dziękujemy tym, którzy chcą mieć swoją cegiełkę w tym kościele. Nazwiska będą umieszczone tak od tysiąca złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 16:21 czyli w Toruniu? W kościele który buduje Rydzyk? Zmałpował z Lichenia - tam całe podziemie jest pełne takich tablic. Jak będę miała nadmiarową kasiorę, to raczej wesprę remont mojego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 15:38 Nikt mi nie broni. Wolę aby pan Tadeusz przekazał ze swojego imperium coś na powodzian, albo zbierał na głodujących . Grzech PYCHY Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 17:51 Wolę aby pan Tadeusz przekazał ze swojego imperium coś na powodzian, albo zbierał na głodujących . My nie mamy z nim kontaktu. Proponuję napisać bezpośrednio do niego. Co do powodzian, to ja bym wolała, żeby zajęło się nimi raczej państwo, ale ono ma inne priorytety - broń i zwiększanie poselskich i rządowych przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 19:34 A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:21 0golone_jajka napisał: > A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom? wyborcza.pl/1,75478,7930252,Kosciol_daje_ziemie_pod_domy.html Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:33 a000000 napisała: > > 0golone_jajka napisał: > > > A może zabrać Kościołowi i dać powodzianom? > > > wyborcza.pl/1,75478,7930252,Kosciol_daje_ziemie_pod_domy.html Cóż, jak widać, Kościół nie jedną tylko ma twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 25.05.10, 20:43 luzerski napisał: > Cóż, jak widać, Kościół nie jedną tylko ma twarz... a co? miałeś jakieś wątpia w tym temacie? To tylko antyklerykałowie kościołowi dolepiają mordę... i nic innego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 00:54 a000000 napisała: > To tylko antyklerykałowie kościołowi dolepiają mordę... W takim razie o. Rydzyk jest czołowym antyklerykałem, gdyż morda dolepiana przez niego Kościołowi jest wyjątkowo paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 13:19 luzerski napisał: > W takim razie o. Rydzyk jest czołowym antyklerykałem, gdyż morda >dolepiana przez niego Kościołowi jest wyjątkowo paskudna. Akurat nie on tą mordę przylepia. Czynią to ci, którym się w jakiś sposób naraził... czasem się zastanawiam - skąd się bierze aż tak bezgraniczna nienawiść antyklerykałów, że często są aż śmieszni w swoim zacietrzewieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:25 a000000 napisała: > Akurat nie on tą mordę przylepia. Nie on??? Ciekawy jestem, kto w Polsce bardziej kompromituje Kościół niż Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 11:34 luzerski napisał: > Nie on??? Ciekawy jestem, kto w Polsce bardziej kompromituje Kościół niż Rydzyk Luziu, kurna! Czy ja Ci muszę tłumaczyć różnicę między celowym szkalowaniem potocznie nazwanym "przylepianiem mordy", a faktycznym działaniem w dobrej wierze, z którego to działania zło wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:14 a000000 napisała: > ...faktycznym działaniem w dobrej wierze, z którego to działania > zło wynika? PADRE TADEO Choć cwany, mnie nie nabierze, że czyni zło w dobrej wierze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:25 luzerski napisał: > PADRE TADEO > > Choć cwany, mnie nie nabierze, > że czyni zło w dobrej wierze. no i jak tu gembusi nie przylepić? Sam się o to, mistrzu, prosisz. A potem krygujesz. A wiesz, że ja nawet jestem w stanie uwierzyć w dobrą wolę Padre Tadeo. Tyle, że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, jak mawiają mędrcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:17 W takim razie o. Rydzyk jest.......... Co znaczy ta literka o ???? Powinno być chyba T Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:49 aeki napisał: > Co znaczy ta literka o ???? "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 07:56 luzerski napisał: > aeki napisał: > > > > Co znaczy ta literka o ???? > > "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. ;) To powinno być dyr. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:26 aeki napisał: > To powinno być dyr. Tak jest. A ściśle mówiąc: ojdyr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 13:23 luzerski napisał: > "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. no nie. Stanowisko jakie piastuje to dyrektor(radia), wykładowca (w szkole wyższej)... a ojciec jest to tytuł zakonny. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 05:28 a000000 napisała: > luzerski napisał: > > > "O" to skrót nazwy stanowiska T. Rydzyka. > > no nie. Stanowisko jakie piastuje to dyrektor(radia), wykładowca (w szkole > wyższej)... a ojciec jest to tytuł zakonny. Oj, Azerko, przeca sobie jeno żartuję z tym stanowiskiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 11:42 luzerski napisał: > > Oj, Azerko, przeca sobie jeno żartuję z tym stanowiskiem. nie bierz przykładu ze szkła kontaktowego, które przy pomocy "żartów" wprowadza do przestrzeni publicznej kłamstwa i pomówienia. Jesteś doskonałym znawcą języka polskiego więc bardzo proszę, używaj wyrazów zgodnie z ich semantyką - abyśmy wszyscy skorzystali na formie Twoich wypowiedzi i pobrali nauki. Których nigdy nie za wiele. Trudno, Luziu. Noblesse oblige. Skoro jesteś autorytetem mowy polskiej - to się tego trzymaj. Bo jak nie, to Cię dopadnę i do rzyci nakopię. Ktoś musi trzymać tu poziom. :* Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:06 a000000 napisała: > Skoro jesteś autorytetem mowy polskiej - Azerko, ani się nie czuje, ani - co więcej - nie chcę się czuć żadnym autorytetem. Bycie autorytetem w naszym kraju, to rzecz niezmiernie śliska i ryzykowna, a ja cenię sobie poczucie bezpieczeństwa. Więc proszę, nie dolepiaj mi tu "gemby ałtoryteta". :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 27.05.10, 13:23 luzerski napisał: > Więc proszę, nie dolepiaj mi tu "gemby ałtoryteta" ale to taka śliczna gembusia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 22:46 To zaiste ciekawe zjawisko. Kościół ODDAJE ziemię. Wierzyć się nie chce. No ale jeśli prasa potwierdzi te doniesienia, to będe o tym pamiętał przy kolejnym pluciu (znaczy mówieniu Prawdy) na Kościół. Obiecuję. ALe jakiś haczyk musi tu być. Tak ni z tego ni z owego oddać ziemię?? Jak im zawsze mało i mało? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Ludzie !!! dyrektor w potrzebie 26.05.10, 14:03 > Co do powodzian, to ja bym wolała, żeby zajęło się nimi raczej państwo, ale ono > ma inne priorytety - broń i zwiększanie poselskich i rządowych przywilejów. Huh? Broń? Widziałaś, jak wyglądają nasze nakłady na obronność przy (choćby) sąsiadach? Poza tym co by nie mówić, to akurat wojsko jest jedną z najważniejszych sił mobilizowanych w czasie powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Nasze nakłady na wszystko wyglądają żałośnie 26.05.10, 21:58 i groteskowo. A do walki z powodzią wojo nie potrzebuje najnowocześniejszych wynalazków strzelających. Poza tym stanowczo lepsze byłoby odpowiednie zarządzanie wodą, tzn. inwestycje w budowle wodne (nie przetargi, gdzie wygrywa najtańszy Rysio i buduje tamę ze styropianu, bo tanio!) i dbałość o wały. Huzarów nam przeciw powodzi nie potrzeba, tylko dobrych technologii cywilnych i organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś