kann2 11.08.10, 22:59 demotywatory.pl/1979700/Mysl-niestandardowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc No niestety tak bywa... 12.08.10, 00:02 ...że czasem ludzie wybitni w jednej dziedzinie mają w innej poważny feler. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: No niestety tak bywa... 12.08.10, 07:49 Bycie katolikiem jest "felerem"? Mi się ten tekst bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: No niestety tak bywa... 12.08.10, 07:56 stephen_s napisał: > Bycie katolikiem jest "felerem"? No a jak inaczej nazwiesz wiarę w Świętego Mikołaja w wieku lat 10+? > Mi się ten tekst bardzo podoba. Co nie zmienia faktu, że stereotypy nie biorą się znikąd. To, że ktoś wypunktuje wyjątki od reguły nie znaczy, że cała reszta nie mieści się w ramce stereotypów. Poza tym c'mon man, mógłbym teraz jak z rękawa sypnąć przykładami aktorów i innych celebrytów będących członkami Kościoła Scjentologicznego czy Mormonów i o czym to niby miałoby świadczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 13.08.10, 16:40 Że to niby znany człowiek jest? Pierwsze widzę. Typowe dla Polaków, zaczynać od piłeczki nożnej. Niech idzie do fryzjera, wierze to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 12:29 maitresse.d.un.francais napisała: > Że to niby znany człowiek jest? Pierwsze widzę. Trzeba było znaleźć "wybitnego" przemawiającego do wyobraźni przeciętnego czytacza demotywatorów. > Typowe dla Polaków, zaczynać od piłeczki nożnej. Huh? Znaczy się co, jakby Francuzi zaczęli od Zidane'a, to wszystko by było dobrze? Jakieś kompleksy wychodzą? > Niech idzie do fryzjera, wierze to nie zaszkodzi. Skoro Mormoni mają święte gatki, to czemu on nie miałby mieć świętej fryzurki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 20:28 > > > Typowe dla Polaków, zaczynać od piłeczki nożnej. > > Huh? Znaczy się co, jakby Francuzi zaczęli od Zidane'a, to wszystko by było dob > rze? Nie wiem, nie znam na tyle Francuzów. Jakieś kompleksy wychodzą? Phi, domorosły psycholog online się znalazł. Raczej permanentny wściek na rodaków. > > > Niech idzie do fryzjera, wierze to nie zaszkodzi. > > Skoro Mormoni mają święte gatki że co??? , to czemu on nie miałby mieć świętej fryzurki? Bo jest paskudna. > Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 20:47 maitresse.d.un.francais napisała: > > Skoro Mormoni mają święte gatki > > że co??? en.wikipedia.org/wiki/Temple_garment > , to czemu on nie miałby mieć świętej fryzurki? > > Bo jest paskudna. De gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 23:18 feel_good_inc napisał: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > Skoro Mormoni mają święte gatki > > > > że co??? > > en.wikipedia.org/wiki/Temple_garment > Manipulujesz. Takie one święte, jak żydowski tałes. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 15.08.10, 02:35 maitresse.d.un.francais napisała: > Manipulujesz. Takie one święte, jak żydowski tałes. Tałes magicznie nie chroni przed złem i żądzami (oraz skutkami wypadków samochodowych :)) en.wikipedia.org/wiki/Temple_garment#Purpose Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 20:48 maitresse.d.un.francais napisała: Raczej permanentny wściek na rodaków. ========================================= Moze powinnaś zacząć to leczyć? Tak wściekłoś to nie jest naturalny stan. ========================================= > Bo jest paskudna. ========================================= Nie przesadzaj. Spokojnie można to tolerować. ========================================= Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 23:21 > Moze powinnaś zacząć to leczyć? Tak wściekłoś to nie jest naturalny > stan. Uwielbiam ludzi, którym się wydaje, że nie znając mnie potrafią pokierować moim życiem. I nie przyszło ci do tego tępego łba, że OD LAT próbuję nad tym pracować? ps. arogancka odpowiedź "To może źle pracujesz" skutkować będzie stałym ignorowaniem cię na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 15.08.10, 06:24 maitresse.d.un.francais napisała: > > > Moze powinnaś zacząć to leczyć? Tak wściekłoś to nie jest naturalny > > stan. > > Uwielbiam ludzi, którym się wydaje, że nie znając mnie potrafią pokierować moim > życiem. =================== Nadinterpretujesz moje słowa. =================== > I nie przyszło ci do tego tępego łba, że OD LAT próbuję nad tym pracować? =================== O agresji nie wspominałaś do tej pory. =================== > ps. arogancka odpowiedź "To może źle pracujesz" skutkować będzie stałym > ignorowaniem cię na forum. =================== Przesadzasz. Imputujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 15.08.10, 16:16 > pracować? > =================== > O agresji nie wspominałaś do tej pory. No to już wiesz. Przepraszam, uniosłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 14.08.10, 23:22 > Nie przesadzaj. Spokojnie można to tolerować. > ========================================= W remizie w Pcimiu Dolnym - czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: A ten wyżelowany pan na froncie co robi? 15.08.10, 06:26 maitresse.d.un.francais napisała: > W remizie w Pcimiu Dolnym - czemu nie? ============================================ Zasatanów się nad tym co napisałaś. Gdyby z tobą ktoś tak pojechal, to nie spała byś 3 dni a forum uraczyła byś serią watków o chamstwie, bezczelnosci i braku tolerancji właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Citko dość dobrze grał 14.08.10, 12:54 ale nie zrobił kariery z powodu kontucji. To że ty czegoś nie wiesz nie znaczy że to nie istnieje. Twoja niewiedza nie pomniejsza cudzych osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais moja niewiedza? 14.08.10, 20:30 załóżmy, że żarliwym katolikiem jest znany tancerz (baletowy, nie taki z Jak Oni Się Gibają) Kto o tym wie, poza jego kolegami z teatru? Doceniam osiągnięcia tego pana, ale wścieka mnie świętość piłeczki nożniutkiej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: moja niewiedza? 14.08.10, 20:44 maitresse.d.un.francais napisała: > Doceniam osiągnięcia tego pana, ale wścieka mnie świętość piłeczki nożniutkiej w Polsce. ========================= A co jedno ma wspólnego z drugim? Wymieniono parę osób. Wśród nich dosć dobrego piłkarza. I tyle. A ty robisz z tego potężny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: moja niewiedza? 14.08.10, 23:20 > A co jedno ma wspólnego z drugim? A pomyśl, pomyśl. I bez zaglądania w gugla wymień choć jednego tancerza/jedną tancerkę baletu, laureata/laureatkę prestiżowych nagród. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie znam żednej baletnicy ani baletmistrza, ale 15.08.10, 06:21 zupełnie by mi nie przeszkadzało to, gdyby taka osoba została wymieniona w powyzszym kontekście. PS Weź pod uwage to że że do baletu mam stosunek negatywny. Nie rozumem tej formy aktywności artystycznej. W zasadzie nie uznaję go za sztukę. Jednak jako człowiek myslący potrafię zaakceptować fakt, że dla wielu balet jest ważny i jest sztuką. Doceniam takze wysiłek ludzi ktorzy tym czymś się zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Nie znam żednej baletnicy ani baletmistrza, a 15.08.10, 16:14 wkkr napisał: > zupełnie by mi nie przeszkadzało to, gdyby taka osoba została > wymieniona w powyzszym kontekście. Ale nie została, a dlaczego? Bo piłeczka w Polsce jest święta, a sztuka - czy to balet, czy przeciwny mu współczesny - uchodzi za zbyteczne dyrdymały. > PS > Weź pod uwage to że że do baletu mam stosunek negatywny. Nie rozumem > tej formy aktywności artystycznej. Ciekawe. Rozwiń proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: moja niewiedza? 15.08.10, 10:09 maitresse.d.un.francais napisała: > Doceniam osiągnięcia tego pana, ale wścieka mnie świętość piłeczki nożniutkiej > w > Polsce. Przecież wymienili też boksera. Nie jest więc tak, że liczy się tylko piłka nożna. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ale nie wymienili żadnego baletmistrza!!!!!! 15.08.10, 11:17 o to ma żal kochanica. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Ale nie wymienili żadnego baletmistrza!!!!!! 15.08.10, 11:57 Może po prostu nie znaleźli żadnego przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais tancerza, kurdebele 15.08.10, 16:16 nazywanie tancerza baletmistrzem jest nagminne, a to nie to samo zwierzę ;-) ciekawe, czy w UK wymieniliby np. Margot Fonteyn Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Belka, Kannie, belka 12.08.10, 07:47 No a ciekawe jaki stereotyp ateisty funkcjonuje w umysłach katolików? Z tego forum można wyczytać, że ateista to człowiek o pogladach skrajnie lewicowych (tzw. lewak lub komuch), prowadzący rozwiązłe życie seksualne, będący często wandalem, z całej siły próbujący wyszydzić wiarę innych ludzi, za nic mający to co dla innych święte, za wszelką cenę chcący wysłać księży na Księżyc, a kościoły przerobić na burdele czy dyskoteki. No i PRZEDE WSZYSTKIM ateista to człowiek AMORALNY! Tiaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 12.08.10, 10:13 Na liście nie ma Cejrowskiego i Pospieszalskiego, z czego wynika, że sam autor demota woli się do nich nie przyznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 12:53 coś mi się tu nie podoba. każdy z wymienionych otwarcie deklaruję że jest katolikiem z wyjątkiem P.Fronczewskiego, który dał przykład i świadectwo swojej głębokiej wiary a nie przynależności do konkretnego kościoła. czy ktoś wie o tym żeby Fronczewski deklarował się jako katolik? czy też ten, kto zrobił demota nie jest w stanie wyjść poza stereotyp że jak wierzący to tylko katolik? Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 15:20 www.youtube.com/watch?v=9X5vSmlcpYQ&feature=player_embedded#at=273 Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 15:36 dziękuję za link, rzeczywiście świadectwo wiary ale ani słowa o katolicyzmie. "wierzę w Boga" jest pewna wskazówką, ale to credo jest wyznawane nie tylko w kościele katolickim Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 15:55 Z pewnością jest luteraninem. Protestanci uwielbiają chodzić na roraty www.niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=ed200249&nr=64 Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 16:17 W większości parafii nabożeństwa roratnie gromadzą dzieci. - Roraty odprawiamy 3 razy w tygodniu o 6.30. Zawsze jest bardzo dużo dzieci, większość z lampionami - informuje ks. Andrzej Mazański, proboszcz parafii Świętej Rodziny na Zaciszu. Podobnie jest w maleńkiej parafii Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Ostrówku. Tutejszy proboszcz, ks. Bogusław Kowalski, znalazł sposób na przyciągnięcie dzieci do kościoła. - Na Roratach jest losowanie figurki Matki Bożej Niepokalanej. Dziecko, które wylosuje figurkę zabiera ją do domu i przechowuje aż do następnych Rorat. Zresztą to samo robi się w wielu innych parafiach. Ciekawe. A więc dzieciaki nie przychodzą SIĘ POMODLIĆ, SPOTKAĆ Z JEZUSKIEM, tylko WZIĄĆ UDZIAŁ W KONKURSIE. No i potem wyrastają z nich tacy a nie inni katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 15.08.10, 21:55 nie kpij. nie twierdziłam że Fronczewski jest innego wyznania, tylko że sama informacja że dał świadectwo wiary nie znaczy jeszcze że jest katolikiem, a tak wynikało z demota. i właśnie o to mi chodziło-o panujący dość powszechnie stereotyp: wierzący=katolik, nie katolik=ateista albo rzadziej Świadek Jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 14.08.10, 23:31 Tolkien byl katolikiem, ale nie moherem. Fronczewski tez sie nie afiszuje z wiara. Jak mozna porownywac przyglupa Citko czy Adamka z Tolkienem????? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Myśl niestandardowo. Nie powielaj stereotypów 15.08.10, 09:16 absztyfikant napisał: > Tolkien byl katolikiem, ale nie moherem. Fronczewski tez sie nie afiszuje z > wiara. Jak mozna porownywac przyglupa Citko czy Adamka z Tolkienem????? =================== Dlaczego Citko czy Adamka nazywasz przygłupami? Ja ich nie znam osobiście więc nie ryzwykowal bym takich twierdzeń. Abszty kazdy stara się żyć tak jak najlepiej potrafi. Tolskien był dobrym bajkopisarze i lingwisa. Citko dobrze grał w piłke a Agamek jest świetnym bokserem. Osiągnij w swojej dziedzinie taki poziom jak oni. Szczerze ci tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll King Bruce Lee Jesus Christ & Pope Mistrz 16.08.10, 02:36 Fronczewski rulez :) Odpowiedz Link Zgłoś