Dodaj do ulubionych

Dzisiejszy psalm i ja

28.03.04, 13:49
www.goscniedzielny.pl/artykul.php?id=1079973875&naglkat=liturgia
miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,1990576.html
Jak wroce do Poslki, to odwiedze ten Sky Bar.

"Ci, którzy we łzach sieją,
żąć będą w radości.
Idą i płaczą niosąc ziarno na zasiew,
lecz powrócą z radością niosąc swoje snopy."

A ludzie w mojej dzielnicy mowili, ze po fizyce bede biedny - "na chleb nie
zarobie"...
Obserwuj wątek
    • kochanica.francuza Re: Dzisiejszy psalm i ja 28.03.04, 13:53
      Psalm psalmem, ale ten bar to chyba nie na twoja kieszeń...
      Niezyciowys, Arcy!
      • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 28.03.04, 13:56
        kochanica.francuza napisała:

> Psalm psalmem, ale ten bar to chyba nie na twoja kieszeń...
        A dlaczego ma mnie nie stac na jakis prowincjonalny bar?

> Niezyciowys, Arcy!
        Jakbym byl "zyciowy", to pewnie jak moj brat zakladal internet w mojej
        dzielnicy (i ryzykowal porazenie pradem ze starych, "frywolnie zalozonych" i
        nie ujetych na zadnym planie kabli wmurowanych w sciane.
        • kochanica.francuza Re: Dzisiejszy psalm i ja 28.03.04, 14:01
          arcykr napisał:

> kochanica.francuza napisała:
          >
          > > Psalm psalmem, ale ten bar to chyba nie na twoja kieszeń...
          > A dlaczego ma mnie nie stac na jakis prowincjonalny bar?
          Prowincjonalny? A zobacz, w czym on sie mieści? Na hotel Gołębiewski też cię
          nie stać, mimo ze stoi w "prowincjonalnych" Mikołajkach.
          Nie chodzi o to co gdzie jest ale jakiej klasy. Zapewniam cie, że stac cię na
          bar kebabowy "U Turka" w sercu Paryza, ale nie na hotel Plaza w Pcimiu Dolnym.
          Bez obrazy dla Slaska - to metafora była.
          >
          > > Niezyciowys, Arcy!
          > Jakbym byl "zyciowy", to pewnie jak moj brat zakladal internet w mojej
          > dzielnicy (i ryzykowal porazenie pradem ze starych, "frywolnie zalozonych" i
          > nie ujetych na zadnym planie kabli wmurowanych w sciane.]

Chodziło mi o brak orientacji w systemie spolecznym, a nie o "zaradność
          życiową".
          • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 28.03.04, 14:21

> Prowincjonalny? A zobacz, w czym on sie mieści?
            W budynku, ktory ma mniej niz 30 pieter.
            > >
            > Chodziło mi o brak orientacji w systemie spolecznym,
            Przeciez wiem, ze w takim barze nie jest tanio. Nie bede tam jadal codziennie.
            • azm2 Re: Dzisiejszy psalm i ja 28.03.04, 18:15
              nie było mnie tu przez kilka tygodni i zauważam zadziwiające zmiany :-).
              Arcykr zapowiada odwiedziny w barze hotelowym! Czy być może? Czy to ten sam
              arcykr, czy ktoś się pod niego podszywa?
            • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 29.03.04, 10:23
              arcykr napisał:

> Przeciez wiem, ze w takim barze nie jest tanio. Nie bede tam jadal codziennie.

Arcy, a co zrobisz, jak ujrzysz naparstek herbaty za 25 zł???? Może sie okazać,
              że nawet jedna bytność w takim miejscu to zbytek i szaleństwo. Ja już mam coś
              takiego za sobą. W zamku w Krokowej, naparstek barszczu typu "Winiary", podane
              nie powiem, z bajerami - wisiało toto na jakimś ekskluzywnym rusztowaniu- ale
              cena była tak bardzo nieadekwatna do zawartości, że do dziś pamiętam tamto
              uczucie okradzenia.
              • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 29.03.04, 10:27

> arcykr napisał:
                >
                > > Przeciez wiem, ze w takim barze nie jest tanio. Nie bede tam jadal codzien
                > nie.

www.katowice.globalhotels.pl/info_pl.html
              • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 08.04.04, 08:09
                a000000 napisała:

> Arcy, a co zrobisz, jak ujrzysz naparstek herbaty za 25 zł????
                Tyle, to ja tu wydaje codziennie na obiad w stolowce.
                • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 08.04.04, 11:24
                  arcykr napisał:

> a000000 napisała:
                  >
                  > > Arcy, a co zrobisz, jak ujrzysz naparstek herbaty za 25 zł????
                  > Tyle, to ja tu wydaje codziennie na obiad w stolowce.

Co innego obiad, którego sam nie masz możliwości sobie zrobić, a co innego
                  naparstek herbaty.
                  Ale jak będę w Katowicach to może się skuszę na lody na podniebnym piętrze? Co
                  arcy? W końcu raz się żyje, można troszkę pohulać.
                  • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 07:22
                    Czy ty chcesz je zjesc razem ze mna?
                    • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 09:29
                      arcykr napisał:

> Czy ty chcesz je zjesc razem ze mna?

Niewykluczone. Ale, aby nikt sobie Bóg wie co nie wyobrażał, mój mąż będzie
                      również obecny.
                      • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 09:39
                        a000000 napisała:

Ale, aby nikt sobie Bóg wie co nie wyobrażał, mój mąż będzie
                        > również obecny.
                        Widac z tego, co napisalas, musicie miec duzo pieniedzy. :-)
                        • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 12:28
                          arcykr napisał:

> a000000 napisała:
                          >
                          > Ale, aby nikt sobie Bóg wie co nie wyobrażał, mój mąż będzie
                          > > również obecny.
                          > Widac z tego, co napisalas, musicie miec duzo pieniedzy. :-)

Pojęcie "dużo pieniędzy" jest jeszcze bardziej względne niż rozumienie grzechu.
                          Ale na lody powinno wystarczyć.
                          • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 12:32
                            a000000 napisała:

> Pojęcie "dużo pieniędzy" jest jeszcze bardziej względne niż rozumienie
                            grzechu.
                            O grzechu jest duzo napisane na katolickich stronach internetowych w
                            kategoriach bardzo bezwzglednych.
                            >
                            > Ale na lody powinno wystarczyć.
                            A mnie ostrzegalas przed piciem herbaty.
                            • a000000 Re: Dzisiejszy psalm i ja 09.04.04, 13:19
                              arcykr napisał:

> a000000 napisała:
                              >
                              > > Pojęcie "dużo pieniędzy" jest jeszcze bardziej względne niż rozumienie
                              > grzechu.
                              > O grzechu jest duzo napisane na katolickich stronach internetowych w
                              > kategoriach bardzo bezwzglednych.

Oczywiście, dla katolika grzech jest zdefiniowany jednoznacznie. Ale dla
                              innych? Niewierzących, buddystów, hinduistów, pogan...........?

> >
                              > > Ale na lody powinno wystarczyć.
                              > A mnie ostrzegalas przed piciem herbaty.

Herbatę możesz sobie zrobić sam, lody już nie bardzo. Kiedyś zrobiłam takie z
                              proszku, wyrzuciłam.
                              • arcykr Prosty wniosek 09.04.04, 13:28
                                a000000 napisała:

> Oczywiście, dla katolika grzech jest zdefiniowany jednoznacznie. Ale dla
                                > innych? Niewierzących, buddystów, hinduistów, pogan...........?
                                Totez nalezy dazyc do tego, zeby jak najwiecej ludzi stalo sie katolikami.
                                • kora3 Re: Prosty wniosek 04.05.04, 15:56
                                  arcykr napisał:

> a000000 napisała:
                                  >
                                  > > Oczywiście, dla katolika grzech jest zdefiniowany jednoznacznie. Ale dla
                                  > > innych? Niewierzących, buddystów, hinduistów, pogan...........?
                                  > Totez nalezy dazyc do tego, zeby jak najwiecej ludzi stalo sie katolikami.

To już próbowano czynic przez całe wieku ze skutkiem różnym ...hmmmmm
                                  znam jeden dość przyjemny sposób pomnażania katolików i ludzi w ogóle ...Dasz
                                  przykład Arys ???:)
                                  • arcykr Re: Prosty wniosek 04.05.04, 16:07
                                    kora3 napisała:

> To już próbowano czynic przez całe wieku ze skutkiem różnym ...hmmmmm
                                    > znam jeden dość przyjemny sposób pomnażania katolików i ludzi w ogóle
                                    Ale chodzi tez o nawrocenie juz zyjacych.
                                    • kora3 Re: Prosty wniosek 04.05.04, 16:08
                                      arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                      >
                                      > > To już próbowano czynic przez całe wieku ze skutkiem różnym ...hmmmmm
                                      > > znam jeden dość przyjemny sposób pomnażania katolików i ludzi w ogóle
                                      > Ale chodzi tez o nawrocenie juz zyjacych.

Ale skoro nie chcą to może narób nowych .. łatwiej ich uksztłtujesz nie ??:)
                                      • arcykr Re: Prosty wniosek 04.05.04, 16:23
                                        kora3 napisała:

> Ale skoro nie chcą to może narób nowych .. łatwiej ich uksztłtujesz nie ??:)
                                        Samemu sie nie da.
                                        • kora3 Re: Prosty wniosek 04.05.04, 16:25
                                          arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                          >
                                          > > Ale skoro nie chcą to może narób nowych .. łatwiej ich uksztłtujesz nie ??
                                          > :)
                                          > Samemu sie nie da.

faktycznie ..klp wobec tego
                                          • arcykr Re: Prosty wniosek 04.05.04, 19:22
                                            kora3 napisała:

> faktycznie ..klp wobec tego
                                            Co mialo znaczyc "klp"?
                                            • kochanica.francuza Korcia, co to "klp"? 04.05.04, 19:33
                                              bo i ja nie wiem.
                                              • kora3 Re: Korcia, co to "klp"? 05.05.04, 11:45

> bo i ja nie wiem.

Heh ..kochanico ..wspominałąm, ze klawiatura u moich Rodziców czasem kiepsko
                                                wybija liter ę "A" ..miało być KLAPA :)
                                                • kochanica.francuza Re: Korcia, co to "klp"? 05.05.04, 11:55
                                                  kora3 napisała:

> kochanica.francuza napisała:
                                                  >
                                                  > > bo i ja nie wiem.
                                                  >
                                                  >
                                                  > Heh ..kochanico ..wspominałąm, ze klawiatura u moich Rodziców czasem kiepsko
                                                  > wybija liter ę "A" ..miało być KLAPA :)
                                                  ha...na to bym nie wpadła...przypomina się hebrajski zapis z samych spółgłosek;-)))
                                                  • kora3 Re: Korcia, co to "klp"? 05.05.04, 14:02

> kora3 napisała:
                                                    >
                                                    > > kochanica.francuza napisała:
                                                    > >
                                                    > > > bo i ja nie wiem.
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > Heh ..kochanico ..wspominałąm, ze klawiatura u moich Rodziców czasem kieps
                                                    > ko
                                                    > > wybija liter ę "A" ..miało być KLAPA :)
                                                    > ha...na to bym nie wpadła...przypomina się hebrajski zapis z samych
                                                    spółgłosek;
                                                    > -)))

hehe
                          • kora3 Kasa naszej A00000 04.05.04, 16:07
                            a000000 napisała:

> arcykr napisał:
                            >
                            > > a000000 napisała:
                            > >
                            > > Ale, aby nikt sobie Bóg wie co nie wyobrażał, mój mąż będzie
                            > > > również obecny.
                            > > Widac z tego, co napisalas, musicie miec duzo pieniedzy. :-)
                            >
                            >
                            no i nawet gdyby ... mieli to co z tego Arcy ??? Jak tylko nie ukradli a
                            zarobili to daj Im Boże góry kasy !!!!
                            A nawisem mówiąc wcle nie trzeba mieć owych gór kasy, zeby dobrze zjeść ładnie
                            się ubrać i pojechać w ciekawe miejsca ..trzeba chcieć ..a zasłanianie się
                            skromnoscią i jakowymiś idami w kwestii lodów czy tam pierogów to dziecinana
                            Arcysiu ...
                            • arcykr Re: Kasa naszej A00000 04.05.04, 19:24
                              kora3 napisała:

> no i nawet gdyby ... mieli to co z tego Arcy ??? Jak tylko nie ukradli a
                              > zarobili to daj Im Boże góry kasy !!!!
                              > A nawisem mówiąc wcle nie trzeba mieć owych gór kasy, zeby dobrze zjeść
                              ładnie
                              > się ubrać i pojechać w ciekawe miejsca ..trzeba chcieć ..a zasłanianie się
                              > skromnoscią i jakowymiś idami w kwestii lodów czy tam pierogów to dziecinana
                              > Arcysiu ...
                              To a00000 namawiala mnie, zebym nie wydawal pieniedzy na byle co.
                              • kochanica.francuza Re: Kasa naszej A00000 04.05.04, 19:34
                                arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                >
                                > > no i nawet gdyby ... mieli to co z tego Arcy ??? Jak tylko nie ukradli a
                                > > zarobili to daj Im Boże góry kasy !!!!
                                > > A nawisem mówiąc wcle nie trzeba mieć owych gór kasy, zeby dobrze zjeść
                                > ładnie
                                > > się ubrać i pojechać w ciekawe miejsca ..trzeba chcieć ..a zasłanianie się
                                >
                                > > skromnoscią i jakowymiś idami w kwestii lodów czy tam pierogów to dziecina
                                > na
                                > > Arcysiu ...
                                > To a00000 namawiala mnie, zebym nie wydawal pieniedzy na byle co.

mówiłam, lekki autyzm.arcy, do doktora marsz.
                              • a000000 Re: Kasa naszej A00000 04.05.04, 21:51
                                arcykr napisał:

Potwierdzam.
                                A pierogi to wolę zrobic sama. I lepsze i tańsze.
                                Ale na lody z arcym się umówię, w Katowicach w podniebnej kawiarni.
                                • arcykr Re: Kasa naszej A00000 05.05.04, 08:06
                                  Moze juz latem?
                                  • a000000 Re: Kasa naszej A00000 05.05.04, 10:57
                                    arcykr napisał:

> Moze juz latem?

Może? Ale pamiętaj, że ja do Katowic mam prawie 600 km. Latem bywam tam rzadko
                                    ze względu na klimat bardzo odmienny od tego do którego jestem przyzwyczajona.
                                    Jestem człowiekiem północy.
                              • kora3 Na co Arcy wydaje kaskę ???;) 05.05.04, 14:09
                                arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                >
                                > > no i nawet gdyby ... mieli to co z tego Arcy ??? Jak tylko nie ukradli a
                                > > zarobili to daj Im Boże góry kasy !!!!
                                > > A nawisem mówiąc wcle nie trzeba mieć owych gór kasy, zeby dobrze zjeść
                                > ładnie
                                > > się ubrać i pojechać w ciekawe miejsca ..trzeba chcieć ..a zasłanianie się
                                >
                                > > skromnoscią i jakowymiś idami w kwestii lodów czy tam pierogów to dziecina
                                > na
                                > > Arcysiu ...

bardzo słusznie Ci sugerowała ..przestań kupować swińskie gazetki i
                                filmiki ...zapewne z nich bierzesz te głupawe opisy z masturbacją ....
                                Biedaku ....
                                • kochanica.francuza Re: Na co Arcy wydaje kaskę ???;) 05.05.04, 16:47
                                  ka m
                                  > > To a00000 namawiala mnie, zebym nie wydawal pieniedzy na byle co.
                                  >
                                  > bardzo słusznie Ci sugerowała ..przestań kupować swińskie gazetki i
                                  > filmiki ...zapewne z nich bierzesz te głupawe opisy z masturbacją ....
                                  > Biedaku ....
                                  > ha ha a w wątku następny post był:arcykr"Więcej szczegółów"
                                  ładnie się ułożyło...
                                  >
                  • arcykr Wiecej szczegolow 01.05.04, 13:15
                    a000000 napisała:

> Ale jak będę w Katowicach to może się skuszę na lody na podniebnym piętrze
                    > ?
                    > Co arcy? W końcu raz się żyje, można troszkę pohulać.
                    skyscrapercity.com/showthread.php?t=90271&page=2&pp=20
                    • kochanica.francuza Re: Wiecej szczegolow 01.05.04, 14:05
                      arcykr napisał:

> a000000 napisała:
                      >
                      > > Ale jak będę w Katowicach to może się skuszę na lody na podniebnym piętrze
                      > > ?
                      > > Co arcy? W końcu raz się żyje
                      potem się już tylko straszy.
    • mamalgosia Bóg uczynił wielkie rzeczy dla nas 28.03.04, 15:13
      dobrze jest o tym sobie czasem przypomnieć. Mnie też się podobał psalm z
      dzisiejszej liturgii
    • arcykr Niezrownana Warszawa 30.03.04, 08:40
      www.drapaczechmur.prv.pl/
    • kora3 Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 14:17
      polecam Wierzynek Arcyś ...niesamowite pierogi ...dobrze dają jesć także w
      krakowskim i katowickim Taco ...a także w sieci 'chłopskie jadło" ceny
      różne ...ale zawsze można cos tm wybrać ..Jakbyś odwiedzał Przemyśl to polecam
      pizzerie "La Costa" - oryginalne włoskie potrawy i wino ..oraz niesamowicie
      dobre piwko grzane z konfiturką ...
      A jak chcesz wydać kaskę to drałuj w Krku do klubu "pasj" lub "pod złotą pipą"
      (mam ndzieję,z e nie obrazam twych religijno- moralnych uczuć teraz :) ..
      • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 15:20
        Nie jestem imprezowiczem.
        • kochanica.francuza Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 15:23
          arcykr napisał:

> Nie jestem imprezowiczem.
          ale jeść to chyba musisz?hehe
          • kora3 Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 15:27

> arcykr napisał:
            >
            > > Nie jestem imprezowiczem.
            > ale jeść to chyba musisz?hehe
            To Ci dopiero ndinterpretcj ....Wszak nigdzie nie napisałm nic o imprezie tylko
            o jedzeniu ...jak słusznie zauważa Kochanic ...
            • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 16:06
              Wole zjesc w samotnosci.
              • kora3 Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 16:09
                arcykr napisał:

> Wole zjesc w samotnosci.
                Domyślam się dlaczego ...zapewne inni też wolą 3mc się z daleka od Ciebie ..dla
                własnego bezpieczeństwa i dobrego samopoczucia :)
                • arcykr Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 16:22
                  Dlaczego?
                  • kora3 Re: Dzisiejszy psalm i ja 04.05.04, 16:25
                    arcykr napisał:

> Dlaczego?
                    :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka