Dodaj do ulubionych

Kto zgadnie

20.07.11, 21:18
Byłam dziś u księdza, po metrykę chrztu. Kto zgadnie ile kasiory sobie zażyczył? Czynności wykonał takie: poszukał w szafie odpowiedni rocznik, poszukał odpowiedni wpis, włączył komputer, wpisał w rubryki konieczne dane, wydrukował, podpisał, przyłożył dwie pieczęcie.

aby przybliżyć poziom cen za podobne: za metrykę urodzenia w urzędzie miejskim
zapłaciłam 22 zł.
Obserwuj wątek
    • ateista_z_wyboru Re: Kto zgadnie 20.07.11, 21:48
      W której parafii?
      • a000000 Re: Kto zgadnie 20.07.11, 22:08
        ateista_z_wyboru napisał:

> W której parafii?

w tej, w której przed laty był chrzest. Jakie to ma znaczenie, w której? W dużym mieście.
        • ateista_z_wyboru Re: Kto zgadnie 20.07.11, 22:19
          Zasadnicze znaczenie ma czy to mała parafia czy wielkomiejska. Te małe zazwyczaj liczą więcej niż duże za te same usługi - klasyczny efekt skali. Oczywiście zdarzają się (nie)chlubne wyjątki. Zgaduję, że dał za friko.
    • marcinlet Re: Kto zgadnie 20.07.11, 22:10
      Czy jest jakaś nagroda dla tego, kto zgadnie?
    • maitresse.d.un.francais Re: Kto zgadnie 20.07.11, 22:53
      poszukał w szafie odpowiedni rocznik, poszukał odpowiedni wpis,

Wezmę i zatłukę!!!

poszukał ROCZNIKA i WPISU

300 zł?
      • aeki Re: Kto zgadnie 21.07.11, 11:13
        Przecinki są.

Stawiam na 10.
        • a000000 wygrał jajo!!! 21.07.11, 12:55
          dał za friko. Normalnie byłam zszokowana. Cały czas słyszę, jak to pazerni księża grabią parafian.... a tu niespodzianka. ZAPYTAŁAM ile płacę.... powiedział: NIC.

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
          • marcinlet Re: wygrał jajo!!! 21.07.11, 21:37
            a000000 napisała:
            > dał za friko
            Bo Ty jesteś skrajnie prokościelna więc pewnie dajesz dużo na ofiarę więc sobie odpuścił.
            • a000000 Re: wygrał jajo!!! 21.07.11, 21:45
              marcinlet napisał:

> Bo Ty jesteś skrajnie prokościelna więc pewnie dajesz dużo na ofiarę więc sobie
              > odpuścił.

nie łudź się. Ten ksiądz mnie kompletnie nie zna, bo to zupełnie inna parafia.
              • marcinlet Re: wygrał jajo!!! 21.07.11, 21:57
                a000000 napisała:
                > nie łudź się. Ten ksiądz mnie kompletnie nie zna, bo to zupełnie inna parafia.
                Ale na pewno zna Twojego księdza!
                • a000000 Re: wygrał jajo!!! 21.07.11, 22:46
                  marcinlet napisał:

> Ale na pewno zna Twojego księdza!

może i zna. MNIE nie zna na pewno. Nie pytał z jakiej jestem parafii, czy o co... zapytał tylko o pokrewieństwo wobec osoby której metryka dotyczy. I dlaczego osoba nie przyszła osobiście.
                  • marcinlet Re: wygrał jajo!!! 22.07.11, 08:35
                    Może miałaś na głowie moherowy beret i ksiądz pomyślał, że już przekazałaś swą pensję/rentę/emeryturę Ojcu Rydzykowi?
          • omat_koboska HA! 22.07.11, 18:00
            Chciałas mnie podpuścić i potem się ponabijać, a tu nie wyszło hue hue hue

Zapytałem czy chodzi o dużą czy małą parafię i trafiłem. Gupi w końcu nie jestem, nie?
            • a000000 Re: HA! 22.07.11, 18:12
              nie rozumiem, o co Ci chodzi.
              nie wiem czy ta parafia jest duża czy mała. MIASTO spore, a w nim wiele parafii.
              • omat_koboska Re: HA! 22.07.11, 18:16
                Parafie miejskie zazwyczaj są większe od wiejskich, a więc mają więcej wpływów. Przynajmniej taką logiką się kierowałem (oraz tym co słyszałem o "co łaska" np w serwisie colaska.pl) i trafiłem bezbłędnie. Jakieś gratulacje będą czy nie zdobędziesz się?
                • a000000 Re: HA! 22.07.11, 18:34
                  Jakieś gratulacje będą czy nie z
                  > dobędziesz się?

a co to Cię obchodzi? Ty jesteś omat, wygrał ateista....hehehe

parafia jest w starej części miasta i chyba raczej niebogata, z tego co widać.
                  • ateista_z_wyboru Re: HA! 22.07.11, 19:14
                    > a co to Cię obchodzi? Ty jesteś omat, wygrał ateista....hehehe

hehe, tak myślałem, że nie dasz rady
                    • a000000 Re: HA! 22.07.11, 19:25
                      przecież napisałam, że wygrał jajeczny... mało Ci? mam dać ogłoszenie do gazety?
                      wiesz co, weź się uspokój...
                      • ateista_z_wyboru Re: HA! 22.07.11, 19:28
                        od suchego stwierdzenia suchego faktu, do gratulacji jest droga daleka. Ale, jak rozumiem, jesteś tak wściekła, że nie dałem się złapać (choć jestem zaślepiony itd itp), że nie chcesz mi pogratulować :D Za to Kochanicy nie wypomnisz, że strzeliła jak łysy grzywką o kant kóli.
                        • a000000 Re: HA! 22.07.11, 20:08
                          a to niby dlaczego mam wypominać Kochanicy? Ty się chyba na głowę zamieniłeś z jakimś straszydłem na wróble.
                          • ateista_z_wyboru Re: HA! 22.07.11, 22:13
                            > a to niby dlaczego mam wypominać Kochanicy?

Bo gdybym ja tak walnął to miałabyś niezłe używanie, nie?

> Ty się chyba na głowę zamieniłeś z
                            > jakimś straszydłem na wróble.

To jakaś aluzja do Kochanicy? Że ona powiedziała głupio, tak jak się spodziewałaś po mnie, a ja trafiłem w sedno tarczy?
                            • a000000 Re: HA! 22.07.11, 22:51
                              ateista_z_wyboru napisał:

> Bo gdybym ja tak walnął to miałabyś niezłe używanie, nie?

nie.
                              nie zwykłam drwić, gdy bliźni się potknie.

> To jakaś aluzja do Kochanicy?

a skądże! to podsumowanie Twojego pomysłu, że mogłabym szarpać Kochanicę.
                              • ateista_z_wyboru Re: HA! 22.07.11, 23:34
                                Taaa, jasne. Miałabyś niezbity dowód że jestem zaślepiony itp. A tu nici z chytrego planu!
        • maitresse.d.un.francais Re: Kto zgadnie 21.07.11, 22:04
          Przecinki są.

Nie widzę związku między przecinkami a rekcją czasownika, jeśli chodzi o omawiany wpis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka