Dodaj do ulubionych

Prokurator w Banku Watykańskim

25.10.11, 03:20
Kolejne przelewy pod lupą specjalnych kontrolerów nadzoru finansowego - donosi RAI, tymczasem ledwie rok temu rozgrzała się przecież poprzednia afera z przelewami:
wyborcza.pl/1,96165,8422024,Bank_Watykanski_znow_pod_lupa.html
Obserwuj wątek
    • pandylu Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 09:51
      Moda na atakowanie kleru opanowała całą Europę. Mnie to nie dziwi, że z niewinny błąd bankowców może być pretekstem dla polityków, któzy nasyłają swoich prokuratorów.
      • pocoo Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 10:03
        pandylu napisał:

> Moda na atakowanie kleru opanowała całą Europę. Mnie to nie dziwi, że z niewinn
        > y błąd bankowców może być pretekstem dla polityków, któzy nasyłają swoich proku
        > ratorów.

Czy ty wierzysz w to co napisałeś? Wygląda mi to na kiepską podpuchę.
      • l.george.l Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 10:46
        pandylu napisał:

> [...] Mnie to nie dziwi, że z niewinny błąd bankowców może być pretekstem dla polityków, [...]

I na tym polega sukces Watykanu - ciągle są ludzie zakładający a priori uczciwość facetów w kieckach. Dlatego tak łatwo dokonywać im przestępstw seksualnych i przekrętów finansowych.
        • pandylu Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 10:48
          Najuczciwsze są banki islamskie, czyli wyznaniowe. Nie biorą lichwy.
          Potem są banki watykańskie.

religiapokoju.blox.pl/resource/islamicfinance_bank_damasz.jpg
      • jedzcie.i.pijcie Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 13:10
        To nie moda, to wysyp skandali podatkowo-pedofilsko-przestępczych środowiska panów w czarnych sukmanach.
        • pandylu Re: Prokurator w Banku Watykańskim 25.10.11, 13:22
          jedzcie.i.pijcie napisał:

> To nie moda, to wysyp skandali podatkowo-pedofilsko-przestępczych środowiska pa
          > nów w czarnych sukmanach.

Dobrze, że przynajmniej zakonnice nic nie kombinują.

Co do pedofilii, to pisali w GW, że najczęściej dotyczy kobiet. I takie zboczone baby wybierają sobie zawód niani, opiekunki do dzieci, nauczycielki itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka