Dodaj do ulubionych

Lekarstwo na Boga

31.12.11, 12:03
neuropsychologia.org/taxonomy/term/457 VMAT2 Gen boga. Czy w przyszłości będą leczyć z teizmu terapią genową? Mam taką nadzieję.
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Lekarstwo na Boga 31.12.11, 14:34
      odciecie boga ( jego slugi ) od kasy , od pantwowej kasy , zyjac z tacowego ( tak jak slubowali , zyjac w ubostwie ) interes nie bedzie im sie oplacac . nie beda do niego dokladac
      z wlasnej kieszeni . bog okaze sie zjawiskiem niszowym .

• 4her Temat wart kontynuacji. 06.05.12, 21:54
      Ateistów będzie sie leczyło terapią genową. Trzeba tylko znaleźć odpowiednie wektory. Najlepszy będzie wirus grypy świńskiej.
      • tanebo Re: Temat wart kontynuacji. 06.05.12, 22:04
        Ach ta bijąca z twego postu miłość bliźniego...
        • tanebo Re: Temat wart kontynuacji. 06.05.12, 22:05
          W sumie to zgadza się. Ale tylko "bijąca".
          • ultimate.strike Re: Temat wart kontynuacji. 06.05.12, 22:22
            Bijace serce Kościoła?
          • 4her Re: Temat wart kontynuacji. 06.05.12, 22:23
            Spoko. Dopóki ateista nie popełni przestepstwa nie będzie przymusu leczenia.
            • pocoo Re: Temat wart kontynuacji. 07.05.12, 08:11
              4her napisał:

> Spoko. Dopóki ateista nie popełni przestepstwa nie będzie przymusu leczenia.

Zwietrzyłeś interes ,bo więzienia sa pełne katolików.Tyle chorego luda...O ja...
              • nehsa Re: Temat wart kontynuacji. Ja! Ja! 07.05.12, 11:47
                Dean Hamer, to jeden z tych tysięcy "yntylyktualystuf", którzy w żaden sposób nie kwestionują zgodności fizyki ze słowami Nauki Jedynego Ojca, które brzmią:
                "Co się narodziło z ciała(z materii), ciało( materią) jest, a co się narodziło z Ducha(z niematerialnego),duchem jest.(niematerialnym jest)"

I wicie, rozumicie, un jest zdolna bestia, ino pamięci ni ma.

Takich speców, od udowadniania istnienia Istot Boskich za pośrednictwem racjonalnych praw materii, oraz zaprzeczania istnieniu Istot Boskich, za pośrednictwem tych samych praw, jest na tych forach bez liku.

Ani ten niewątpliwie inteligentny facet Hamer, ani nie mniej inteligentny "tanebo", za cholerę nie mogą zrozumieć, że dowodem istnienia Istot Boskich, są fakty zależności naszego człowieczeństwa=bycia człowiekiem, od Istot Boskich.

I dają tu na tym forum głos, nawet logicy matematyczni, ale za ciula nie mogą zrozumieć, że np. SPRAWIEDLIWOŚĆ, jest człowiekowi zadana, o czym świadczą FAKTY.
                • olek13 Re: Temat wart kontynuacji. Ja! Ja! 07.05.12, 12:37
                  Bredzisz. Ty nie rozumiesz, co to są fakty.
                  • nehsa Re: Temat wart kontynuacji. Ja! Ja! 07.05.12, 22:13
                    Niezmiennie ci powtarzam, że jesteś tuman.
    • sclavus Dla mnie... 07.05.12, 22:30
      jasno z tego wynika, że obecny na tym świecie Kaczyński, jest wspaniałym dowodem na areligijność wszelaką - 0 dzieci; jego zginięty brat, niewiele od niego odbiega - jedno dziecko... - albo ateiści (zakamuflowani), albo mutanci (dzięki ojcu)... ;)
      Ich gen gen VMAT2 - zniknął :D:D:D
    • grzeg34 Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 12:13
      tanebo napisał:

> neuropsychologia.org/taxonomy/term/457 VMAT2 Gen boga. Czy w przyszłości będą leczyć z teizmu terapią genową? Mam taką nadzieję.

Wiara w Boga jest wynikiem samoświadomości, pytań dotyczących spraw fundamentalnych, ostatecznych, a także przyczyny, celu i sensu istnienia ...
      Dzięki naszym praprzodkom posiadającym ten właśnie gen, którzy poprzez zakazane "jabłko" wiedzy chcieli poznać i zrozumieć swojego stwórcę, korzystamy dziś z dobrodziejstw naszych umysłów i samoświadomości. To dzięki temu genowi ludzkość zdołała opuścić rajską samoświadomość świata zwierząt i wkroczyć na drogę poznania własnego stwórcy...
      • 4her Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 12:19
        Ano właśnie. Tora tłumaczy to bardzo jasno.
      • grzeg34 Lekarstwo na Boga: bilet do "rajskiej" świadomości 08.05.12, 12:36
        Uważam, że możliwość pozbywania w sobie genu dotyczącego prób wyobrażania sobie prawd ostatecznych odwracać będzie tendencje rozwoju ludzkich umysłów z powrotem do poziomu rajskiej świadomości zwierząt...
      • wariant_b Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 12:56
        grzeg34 napisał:
        > Dzięki naszym praprzodkom posiadającym ten właśnie gen, którzy poprzez zakazane
        > "jabłko" wiedzy chcieli poznać i zrozumieć swojego stwórcę, korzystamy dziś z
        > dobrodziejstw naszych umysłów i samoświadomości. To dzięki temu genowi...

A larwy owocówki jabłkóweczki?
        One też żarły jabłka z tego drzewa, bo jabłkożercami Pan Bóg je stworzył.
        Czy Bóg opryskał to drzewo i dlatego jeść nie pozwolił, bo mogło zaszkodzić?
        • grzeg34 Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 13:28
          wariant_b napisał:

> grzeg34 napisał:
          > > Dzięki naszym praprzodkom posiadającym ten właśnie gen, którzy poprzez za
          > kazane
          > > "jabłko" wiedzy chcieli poznać i zrozumieć swojego stwórcę, korzystamy dz
          > iś z
          > > dobrodziejstw naszych umysłów i samoświadomości. To dzięki temu genowi...
          >
          > A larwy owocówki jabłkóweczki?
          > One też żarły jabłka z tego drzewa, bo jabłkożercami Pan Bóg je stworzył.
          > Czy Bóg opryskał to drzewo i dlatego jeść nie pozwolił, bo mogło zaszkodzić?

Widzę, że nie rozumiesz czym się różni sam fakt zjedzenia jabłka, od faktu zjedzenia tego samego jabłka w wyniku celu, który zrodził się w umyśle tego konsumenta...
          • wariant_b Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 14:08
            grzeg34 napisał:
            > Widzę, że nie rozumiesz czym się różni sam fakt zjedzenia jabłka...

Sugerujesz, że larwy owocówki jabłkóweczki pozostały w raju i latają jako motyle?
            Nie wiem, czy masz dowód na to, że przestrzeganie i nieprzestrzeganie
            woli Bożej powodują odmienne skutki.
            • grzeg34 Re: Lekarstwo na Boga 08.05.12, 14:30
              wariant_b napisał:

> grzeg34 napisał:
              > > Widzę, że nie rozumiesz czym się różni sam fakt zjedzenia jabłka...
              >
              > Sugerujesz, że larwy owocówki jabłkóweczki pozostały w raju i latają jako motyl
              > e?
              > Nie wiem, czy masz dowód na to, że przestrzeganie i nieprzestrzeganie
              > woli Bożej powodują odmienne skutki.

Widzę, że masz znikomy kontakt z radosną i naturalną przyrodą, na której nie odcisnęłaby się egzystencjalna świadomość człowieka...
    • 4her FanVax 08.05.12, 13:03
      Departament Obrony Narodowej i eliminacja fanatyzmu religijnego przy pomocy wirusów i szczepień.
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gw8j4tHqMv8
      • grzeg34 Re: FanVax 08.05.12, 13:42
        4her napisał:

> Departament Obrony Narodowej i eliminacja fanatyzmu religijnego przy pomocy wir
        > usów i szczepień.
        > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gw8j4tHqMv8

Mogą mieć rację, ale obawiam się, że potomkowie ludzi pozbawionych tego genu, przez kilka pogoleń cofnęliby się do świadomości poziomu najwyżej naczelnych...
        • wariant_b Re: FanVax 08.05.12, 14:12
          grzeg34 napisał:
          Mogą mieć rację, ale obawiam się, że potomkowie ludzi pozbawionych tego genu,
          przez kilka pogoleń cofnęliby się do świadomości poziomu najwyżej naczelnych...

Bardziej obawiałbym się, że Pan Bóg stworzył naczelne na obraz i podobieństwo swoje,
          a człowiek powstał w wyniku ich ewolucji.
          • grzeg34 Re: FanVax 08.05.12, 14:24
            wariant_b napisał:

> Bardziej obawiałbym się, że Pan Bóg stworzył naczelne na obraz i podobieństwo s
            > woje,
            > a człowiek powstał w wyniku ich ewolucji.

A czym jest ewolucja? Kto ją rozpoczął?
            • astrotaurus Re: FanVax 08.05.12, 14:44
              grzeg34 napisał:

**A czym jest ewolucja? Kto ją rozpoczął?**
              Nie wiesz CZYM jest ewolucja, a wiesz, że rozpoczął ja KTOŚ?
              Ech, lisie, powiedz coś bliżej.
              • grzeg34 Re: FanVax 08.05.12, 15:05
                astrotaurus napisał:

> grzeg34 napisał:
                >
                > **A czym jest ewolucja? Kto ją rozpoczął?**
                > Nie wiesz CZYM jest ewolucja, a wiesz, że rozpoczął ja KTOŚ?
                > Ech, lisie, powiedz coś bliżej.

A ktokolwiek zna ostateczną prawdę, kim i czym jest ten KTOŚ?
            • kolter-xl Re: FanVax 09.05.12, 23:05
              grzeg34 napisał:

> wariant_b napisał:
              >
              > > Bardziej obawiałbym się, że Pan Bóg stworzył naczelne na obraz i podobień
              > stwo s
              > > woje,
              > > a człowiek powstał w wyniku ich ewolucji.
              >
              > A czym jest ewolucja? Kto ją rozpoczął?

Puis XII ??

29. Ewolucjonizm antropologiczny

"Nie zakazuje więc kościelny Nauczycielski Urząd, by teoria ewolucjonizmu, o ile bada, czy ciało pierwszego człowieka powstało z istniejącej poprzednio, żywej materii - że bowiem dusze stwarzane są bezpośrednio przez Boga, tego niewątpliwie uczy nas katolicka wiara - stała się przedmiotem dociekań i dyskusji uczonych obydwu obozów, zgodnie z obecnym stanem nauk ludzkich i świętej teologicznej wiedzy. Te dyskusje jednak powinny być tak prowadzone, żeby racje obydwu stron, tak zwolenników jak przeciwników ewolucjonizmu roztrząsane były i oceniane poważnie, z miarą i umiarkowanie, a nadto, żeby obie strony gotowe były poddać się sądowi Kościoła, któremu Chrystus zlecił obowiązek, zarówno autentycznego wykładania Pisma, jak strzeżenia dogmatów wiary. Są jednak tacy, co niestety tej swobody dyskusji nierozważnie i zbyt śmiało nadużywają, przemawiając takim tonem, jakby dotychczasowe odkrycia i oparte na nich rozumowania dawały już zupełną pewność, że ciało ludzkie w swym pierwszym początku wyszło z istniejącej uprzednio i żywej materii, i jakby źródła Bożego objawienia niczego nie zawierały, co w tej zwłaszcza kwestii jak największej domaga się ostrożności i umiarkowania."

www.iphils.uj.edu.pl/~karas/Archiwum/Pius_XII_Humani_generis.htm
          • kolter-xl Re: FanVax 09.05.12, 22:59
            wariant_b napisał:

> grzeg34 napisał:
            > Mogą mieć rację, ale obawiam się, że potomkowie ludzi pozbawionych tego genu
            > ,
            > przez kilka pogoleń cofnęliby się do świadomości poziomu najwyżej naczelnych...
            >

>
            > Bardziej obawiałbym się, że Pan Bóg stworzył naczelne na obraz i podobieństwo s
            > woje, a człowiek powstał w wyniku ich ewolucji.

Już ponad 60 lat temu jeden z rzymskich kapłanów zasugerował ze człowiek nie koniecznie może być dziełem boga , a ino dusze ma od niego .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka