derff 28.03.12, 13:41 Moim zdaniem wypowiedzi hierarchów kościelnych bardziej przypominają wypowiedzi przedstawicieli korporacji niż "Sług Bożych". A czyż pycha nie jest grzechem głównym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 13:46 derff napisał: > Moim zdaniem wypowiedzi hierarchów kościelnych bardziej przypominają wypowiedzi > przedstawicieli korporacji niż "Sług Bożych". A czyż pycha nie jest grzechem głównym? Nie nowina Izraelscy słudzy pana z czasów sprzed Jezusa tez skromni nie byli Jeżeli zaś kto chce złożyć na ofiarę całopalną dar z trzody, z baranków lub koziołków, niech weźmie samca bez skazy. Jeżeli kto chce złożyć w darze dla Pana ofiarę pokarmową, niech złoży w darze najczystszą mąkę. Poleje ją oliwą i doda do niej kadzidła. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 13:50 Zaczyna mnie męczyć problem: czy bóg izraelitów przeszedł na zasłużoną emeryturę, zostawiając miejsce, boguojcu chrześcijan, czy tez zdążył jeszcze spłodzić Jezusa i wtedy przeszedł... ;):);) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 14:01 sclavus napisał: > Zaczyna mnie męczyć problem: czy bóg izraelitów przeszedł na zasłużoną e > meryturę, zostawiając miejsce, boguojcu chrześcijan, czy tez zdążył jeszcze spł > odzić Jezusa i wtedy przeszedł... > ;):);) Pudło ,częściowo oddał władzę synowi za sprawą soboru w Nicei w 325 roku a dodatkowo załapał się na posadę trzeciego duch święty za soboru Konstantynopol (I). Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezusa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 15:29 kolter napisał: > Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezusa :)) A to było pokalane poczęcie bo Jezus na ziemi człowiekiem był.A i jego panienka z niejednego pieca chlebuś żarła. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:28 pocoo napisała: > kolter napisał: > > > Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezus > a :)) > > A to było pokalane poczęcie bo Jezus na ziemi człowiekiem był.A i jego panienka > z niejednego pieca chlebuś żarła. No a suma summarum królują nam w niebie . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:22 Eeeee... Ja to wiem! Nieskronmi katolicy zachowują się właśnie tak, jakby bóg izraelitów nie istniał... ... albo (właśnie!) przeszedł na emeryturę ;) I to jest zauważalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:31 sclavus napisał: > Eeeee... Ja to wiem! > Nieskronmi katolicy zachowują się właśnie tak, jakby bóg izraelitów nie istniał > ... > ... albo (właśnie!) przeszedł na emeryturę ;) > I to jest zauważalne :) Wiesz od kiedy okazało się ze w watykanie mieszaka ojciec święty to ten z nieba z którym rozmawiał Jezus stał się zbędny ; Jan 17,11 Już nie jestem na świecie, ale oni są jeszcze na świecie, a Ja idę do Ciebie. Ojcze Święty, zachowaj ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, aby tak jak My stanowili jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus PeeS 28.03.12, 17:24 ... ale już Paweł z Tarsu, cóśtam opowiadał o boskości jezusa acz przede wszystkim, że go żydzi zamordowali... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: PeeS 28.03.12, 17:32 sclavus napisał: > ... ale już Paweł z Tarsu, cóśtam opowiadał o boskości jezusa acz przede wszyst > kim, że go żydzi zamordowali... Tylko Jan coś sugerował ,ale nie Paweł. 1 Tym 2,5 Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus Odpowiedz Link Zgłoś