Dodaj do ulubionych

Jak jest waszym zdaniem

28.03.12, 13:41
Moim zdaniem wypowiedzi hierarchów kościelnych bardziej przypominają wypowiedzi przedstawicieli korporacji niż "Sług Bożych". A czyż pycha nie jest grzechem głównym?
Obserwuj wątek
    • kolter Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 13:46
      derff napisał:

> Moim zdaniem wypowiedzi hierarchów kościelnych bardziej przypominają wypowiedzi
      > przedstawicieli korporacji niż "Sług Bożych". A czyż pycha nie jest grzechem głównym?

Nie nowina Izraelscy słudzy pana z czasów sprzed Jezusa tez skromni nie byli

Jeżeli zaś kto chce złożyć na ofiarę całopalną dar z trzody, z baranków lub koziołków, niech weźmie samca bez skazy.

Jeżeli kto chce złożyć w darze dla Pana ofiarę pokarmową, niech złoży w darze najczystszą mąkę. Poleje ją oliwą i doda do niej kadzidła.
      • sclavus Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 13:50
        Zaczyna mnie męczyć problem: czy bóg izraelitów przeszedł na zasłużoną emeryturę, zostawiając miejsce, boguojcu chrześcijan, czy tez zdążył jeszcze spłodzić Jezusa i wtedy przeszedł...
        ;):);)
        • kolter Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 14:01
          sclavus napisał:

> Zaczyna mnie męczyć problem: czy bóg izraelitów przeszedł na zasłużoną e
          > meryturę, zostawiając miejsce, boguojcu chrześcijan, czy tez zdążył jeszcze spł
          > odzić Jezusa i wtedy przeszedł...
          > ;):);)

Pudło ,częściowo oddał władzę synowi za sprawą soboru w Nicei w 325 roku a dodatkowo załapał się na posadę trzeciego duch święty za soboru Konstantynopol (I). Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezusa :))
          • pocoo Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 15:29
            kolter napisał:

> Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezusa :))

A to było pokalane poczęcie bo Jezus na ziemi człowiekiem był.A i jego panienka z niejednego pieca chlebuś żarła.
            • kolter-xl Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:28
              pocoo napisała:

> kolter napisał:
              >
              > > Od tej pory stary Jahwe ma czas niańczyć wnuki z Marii Magdaleny i Jezus
              > a :))
              >
              > A to było pokalane poczęcie bo Jezus na ziemi człowiekiem był.A i jego panienka
              > z niejednego pieca chlebuś żarła.

No a suma summarum królują nam w niebie .
          • sclavus Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:22
            Eeeee... Ja to wiem!
            Nieskronmi katolicy zachowują się właśnie tak, jakby bóg izraelitów nie istniał...
            ... albo (właśnie!) przeszedł na emeryturę ;)
            I to jest zauważalne :)
            • kolter-xl Re: Jak jest waszym zdaniem 28.03.12, 17:31
              sclavus napisał:

> Eeeee... Ja to wiem!
              > Nieskronmi katolicy zachowują się właśnie tak, jakby bóg izraelitów nie istniał
              > ...
              > ... albo (właśnie!) przeszedł na emeryturę ;)
              > I to jest zauważalne :)

Wiesz od kiedy okazało się ze w watykanie mieszaka ojciec święty to ten z nieba z którym rozmawiał Jezus stał się zbędny ;
              Jan 17,11
              Już nie jestem na świecie, ale oni są jeszcze na świecie, a Ja idę do Ciebie. Ojcze Święty, zachowaj ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, aby tak jak My stanowili jedno.
          • sclavus PeeS 28.03.12, 17:24
            ... ale już Paweł z Tarsu, cóśtam opowiadał o boskości jezusa acz przede wszystkim, że go żydzi zamordowali...
            • kolter-xl Re: PeeS 28.03.12, 17:32
              sclavus napisał:

> ... ale już Paweł z Tarsu, cóśtam opowiadał o boskości jezusa acz przede wszyst
              > kim, że go żydzi zamordowali...

Tylko Jan coś sugerował ,ale nie Paweł.
              1 Tym 2,5

Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka