Dodaj do ulubionych

ateistyczny bełkot

01.05.12, 18:03
Czytając to forum, od czasu do czasu, ale systematycznie, poczułem odrazę do ateistycznego bełkotu. K...wa, jak za Stalina: kto myśli inaczej, do leczenia urojeń.

Religie to obciach, ale ateizm taki sam. Rzyyyyyyyyyyg

Za diabła więc, seks i rock&rolla.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:19
      Bełkot, w tym pięknym kraju, to jest katolicki....
      Znajdź drugi taki kraj, w którym przedstawiciele kościoła (w Polsce - katolickiego), biorą tak aktywny udział w życiu politycznym i w samej polityce...
      Znajdź drugi taki kraj, w którym indoktrynacja religijna (w Polsce - katolicyzm), zaczynałaby się na dzieciach w wieku 3-4 lat...
      Znajdź drugi taki kraj, w którym to, co profanum, podporządkowane byłoby tak bardzo sacrum...
      PeeS - mówię o krajach z demokratycznym systemem prawnym...
      • seth.destructor Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 16:35
        Iran?
    • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:19
      czy_telnik666 napisał(a):

> Czytając to forum, od czasu do czasu, ale systematycznie, poczułem odrazę do at
      > eistycznego bełkotu. K...wa, jak za Stalina: kto myśli inaczej, do leczenia uro
      > jeń.
      >
      > Religie to obciach, ale ateizm taki sam. Rzyyyyyyyyyyg

Panienka w jakiej sprawie ??
      • wariant_b Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:25
        kolter-xl napisał:
        > Panienka w jakiej sprawie ??

Pochwalić się nowym nickiem.
        • kotekali Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:45
          chasyd w koncu pęk i wylala sie cuchnaca ciecz blee :/

dobrze mu tak !
          • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:51
            kotekali napisał:

> chasyd w koncu pęk i wylala sie cuchnaca ciecz blee :/
            >
            > dobrze mu tak !

Ciekawe czy go gdzieś zbanowali ??
        • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:50
          wariant_b napisał:

> kolter-xl napisał:
          > > Panienka w jakiej sprawie ??
          >
          > Pochwalić się nowym nickiem.

Ta zołza to emdzik vel chasyd ? :))
          • ultimate.strike Re: ateistyczny bełkot 05.05.12, 20:37
            > Ta zołza to emdzik vel chasyd ? :))

Liczba Bestii się zgadza. :)
    • kotekali Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 18:43
      ja po prostu nie lubie ciemnoty :) religia ludzi rozsadnych mi nie przeszkadza :) katolicyzm robi z ludzi debili a kler katolicki jeszcze tylko ten debilizm poglebia cynicznie wykorzystujac to do dymania naiwnych ...i tyle czytelniku , ktory raczej tu jestes caly czas :) tyle poczytales i nic w ten tepy czerep nie dotarlo !
      • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 05.05.12, 20:24
        Dokładnie tak.... to jakie głupoty wciskają katolikom księża - to się wierzyć nie chce....
        ja kurcze też całe życie byłam katoliczką, póki nie zaczęłam zauważać, że w "kat" nic się kupy nie trzyma... że to wręcz niesamowity bełkot.....
        • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 18:51
          > jakie głupoty wciskają katolikom księża

Jakie ?...
          • sclavus Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 18:55
            Takie, że jest jakiś potrójny bóg, którego 1/3 wyszła z dziewicy...
            No i te dogmaty, ach te dogmaty... - co sto lat jeden nowy... :D:D:D:D:D
            • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:14
              sclavus napisał:

> Takie, że jest jakiś potrójny bóg, którego 1/3 wyszła z dziewicy...

Jedna w Osób Boskich wcieliła się w człowieka - cow tym głupiego ?...

> No i te dogmaty, ach te dogmaty... - co sto lat jeden nowy... :D:D:D:D:D

No i ?...

--
              www.youtube.com/watch?v=ZkmevFi29a4&NR=1&feature=endscreen
              • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:23
                chasyd_666 napisał:

> sclavus napisał:
                >
                > > Takie, że jest jakiś potrójny bóg, którego 1/3 wyszła z dziewicy...
                >
                > Jedna w Osób Boskich wcieliła się w człowieka - cow tym głupiego ?...

Nic , poza tym ze to wymysł i na rozkaz dwóch cesarzy Jezus został w ponad 300 lat po śmierci bogiem !!
                • kotekali Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 10:53
                  chasyd ignoruje fakty a zyje swoimi urojeniami, ktore debilnie obwoluje realnoscia....jak sie mozna z kims takim identyfikowac? nie mozna.
                • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 09.05.12, 08:59
                  > Jedna w Osób Boskich wcieliła się w człowieka - cow tym głupiego ?...
                  >
                  > Nic , poza tym ze to wymysł

Potrafisz udowodnić , że nie jest to prawda ?
                  • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 09.05.12, 09:24
                    chasyd_666 napisał:

> > Jedna w Osób Boskich wcieliła się w człowieka - cow tym głupiego ?...
                    > >
                    > > Nic , poza tym ze to wymysł
                    >
                    > Potrafisz udowodnić , że nie jest to prawda ?

No wiec udowodnij to za pomocą biblii !! no dawaj :)))
          • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:10
            chasyd_666 napisał:

> > jakie głupoty wciskają katolikom księża
            >
            > Jakie ?...

Np tobie nie potrafili wszczepić miłości do Żydów, no a przecież już Żyd Paweł pisał ze dla chrześcijan nie istnieją takie podziały
          • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 23:03
            chasyd..
            Nie będę się rozwodziła o doktrynie ale o jej wpływie na codzienne życie wielu ludzi, szczególnie wielu kobiet.
            1. Przykład pierwszy. Alkoholik i bijatyka czy nawet gwałciciel jest dla kobiety/żony - katolickich księży - krzyżem, który ona powinna pokornie dźwigać dla Chrystusa - no bo przecież nie zawsze w małżeństwie jest dobrze. Jakie ma wyjścia:
            a). czekać aż ją dajmy na to zakatuje
            b). odejść i żyć samotnie co jak się ma - dajmy na to - 4 dzieci z którymi nikt ci nie pomaga nie jest zbyt łatwe... czasami wręcz niemożliwe
            c). odejść i związać się z kimś normalnym - I SMARZYĆ SIĘ W PIEKLE za ten grzech!!!

-hmmm wszystkie możliwości są nader kuszące... którą by wybrać - może pomożesz chasyd?

2. Przykład drugi dotyczący życia erotycznego, które dla niektórych ludzi ma znaczenie. Tu kobieta/żona ma takie możliwości:
            a). Nie bacząc swój stan zdrowia rodzić tyle dzieci ile "Bóg da"
            b). analizować od rana temperaturę w swojej pochwie, kreślić wykresy i wtykać sobie paluchy wiadomo gdzie analizując rozwarcie szyjki macicy (w celu określenia swojej płodności)- żeby nie zajść w ciążę oraz co za tym idzie - NIE KOCHAĆ SIĘ wtedy kiedy masz ochotę na seks tylko właśnie wtedy kiedy jej nie masz....

a.... i jeszcze musisz uważać żeby orgazm nie "dopadł" cię w jakimś nieoczekiwanym momencie (penis musi być obowiązkowo w pochwie) bo wtedy PIEKŁO PIEKŁO PIEKŁO!!!!!
            To chyba oczywisty koszmar - nie tylko dla kobiet - prawda?

Czy mnożyć dla Ciebie przykłady, tych wręcz niepojętych kretynizmów?

• hanka78 Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 23:06
              Mała korekta: Alkoholik i bijatyka czy nawet gwałciciel jest dla kobiet> y/żony - oczywiście wg katolickich księży - krzyżem, który ona powinna pokornie dźwigać dla Chrystusa - no bo przecież nie zawsze w małżeństwie jest dobrze...
              • 4her Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 23:14
                Hanko, przejdź na hinduizm i ćwicz kamasutrę. Zaczniesz od zwierzęcych przyjemności a potem dojdziesz do wyzwolenia.
                Nie musisz tkwić w KK. Masz do wyboru co najmniej 5 wielkich religii i setki pomniejszych.
                • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 12:02
                  Ty serio myślałaś, że może mnie interesować twoja opinia, na temat tego co ja muszę a czego nie?
                  • 4her Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 12:16
                    hanka78 napisała:

> Ty serio myślałaś, że może mnie interesować twoja opinia, na temat tego co ja m
                    > uszę a czego nie?

Z Twojej wypowiedzi wynika, że masz przemocowego męża alkoholika a ksiądz nie pozwala Wam na "rozwód". Oczywiście nic nie musisz. Możesz dalej tkwić w tej patologii.
                    • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 12:59
                      w patologii tkwią katolicy z winy księży ... ja na szczęście się nie zaliczam...

ogólnie co do mnie 0 trafień. Ja zwyczajnie (najwyraźniej w przeciwieństwie do ciebie) mam bardzo szeroką wiedzę na temat społeczeństwa, jego problemów, kultury, systemów politycznych itp - no cóż takie studia ;)

tak się zazwyczaj składa, że o większości spraw ludzie wiedzą z literatury naukowej czy publicystycznej (aha ty pewnie nie wiesz co to jest?) i obserwacji rzeczywistości - nie ze "swojego ogródka" (w twoim przypadku obejścia :) - dla przykładu (żeby łatwiej ci było zrozumieć, to o czym piszę - bo mam uzasadnione obawy że nie podołasz) patrz Jaworowicz....
                      • 4her Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 13:10
                        hanka78 napisała:

> Ja zwyczajnie (najwyraźniej w przeciwieństwie do
                        > ciebie) mam bardzo szeroką wiedzę na temat społeczeństwa, jego problemów, kult
                        > ury, systemów politycznych itp - no cóż takie studia ;)
                        >
                        > tak się zazwyczaj składa, że o większości spraw ludzie wiedzą z literatury nauk
                        > owej czy publicystycznej (aha ty pewnie nie wiesz co to jest?) i obserwacji rze
                        > czywistości - nie ze "swojego ogródka" (w twoim przypadku obejścia :) - dla pr
                        > zykładu (żeby łatwiej ci było zrozumieć, to o czym piszę - bo mam uzasadnione
                        > obawy że nie podołasz) patrz Jaworowicz....

To się w psychiatrii nazywa urojenia wielkościowe. Masz przekonanie o szczególnej ważności, mądrości, wykształceniu własnej osoby. Pomaga na to Halopomidor.
                        • hanka78 Do 4her 08.05.12, 13:48
                          ... kto jak kto ale ty musisz wiedzieć co na to pomaga...

A tak do rzeczy i bez złośliwości.... myślę, że dyskusja ludzi mających różne poglądy - prowadzi do bardzo pozytywnych efektów... o ile (spróbuj sobie dopowiedzieć....). Zauważyłam na tym forum przynajmniej kilka osób, od których chciałabym się czegoś dowiedzieć, których podziwiam za wiedzę i błyskotliwość .... Ty zapewne do nich nie należysz (stało się oczywiste już po twojej pierwszej odpowiedzi na mój post). Rozmowa z tobą oznacza dla mnie dwie rzeczy: STRATĘ CZASU i IRYTACJĘ.

Dlatego uprzejmie proszę o nie odpowiadanie na moje posty. Zapewnia, że odwdzięczę się tym samym, nawet w przypadku zaczepek z twojej strony....

Z mojej strony to wszystko.
                          Koniec tematu.
                          Żegnam.
                          Nie pozdrawiam.
                          • 4her Re: Do 4her 08.05.12, 19:57
                            No, przynajmniej czegoś mądrego się ode mnie nauczyłaś ;PP
                            • grgkh Re: Do 4her 08.05.12, 23:48
                              4her napisał:

> No, przynajmniej czegoś mądrego się ode mnie nauczyłaś ;PP

Nie potrafisz zinterpretować najprostszego przekazu. Oto przykład tych, którzy identyfikują się z religią i których religia niczego dobrego nie nauczyła. Oto przykład, jakim złem jest religia.
                • grgkh Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 23:44
                  4her napisał:

> Hanko, przejdź na hinduizm i ćwicz kamasutrę.

A co to ma do tego tematu?

> Zaczniesz od zwierzęcych przyjemn
                  > ości a potem dojdziesz do wyzwolenia.

A czy Ty ćwiczysz? Czy zdarzyło Ci się "mieć przyjemność"? Onanizowałeś się kiedyś?

> Nie musisz tkwić w KK. Masz do wyboru co najmniej 5 wielkich religii i setki po
                  > mniejszych.

Najlepiej by było nie mieć żadnej. czy taka możliwość jest wykluczona? Ale niestety, w naszej okolicy dzieci są wcielane przymusem na członka tej organizacji, a niektóre z nich dosłownie, gdy ksiądz ma na to ochotę. Dziecko nie ma wyboru.
            • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 23:08
              hanka78 napisała:

> Czy mnożyć dla Ciebie przykłady, tych wręcz niepojętych kretynizmów?

Jego to nie interesuje , jego odpowiedzią będzie bełkot pokroju udowodnij !! Ten typ to wyjątkowo prymitywny okaz katolickiego kretyna !!
              • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 12:18
                a tam, a tam.... zaraz kretyna - toż to katolicka inteligencja w najczystszej postaci ;)
                • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 13:54
                  hanka78 napisała:

> a tam, a tam.... zaraz kretyna - toż to katolicka inteligencja w najczystszej postaci ;)

Te 4ch.. też rznie ynteligenta .
                  • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 14:07
                    chyba rżnie... no bo co innego? :)
                    • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 14:16
                      hanka78 napisała:

> chyba rżnie... no bo co innego? :)

Ciekawe który ze stałych forumowiczów zalogował się jako te 4h...e ??
                      • hanka78 Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 14:34
                        Nie wiem nic o starych. Sama jestem nowa.
                        • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 14:42
                          hanka78 napisała:

> Nie wiem nic o starych. Sama jestem nowa.

14 dni na forum a w tym 12 niepłatnego urlopu :))
                          Albo inaczej ; jesteś tu tyle co miała kiedyś gwarancja niepasteryzowana oranżada :))
                          • 4her Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 19:59
                            kolejna nudna babcia-srapcia ;PP
                      • no_no Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 21:58
                        kolter-xl napisał:

> Ciekawe który ze stałych forumowiczów zalogował się jako te 4h...e ??

Zdam się na swoją intuicję. Stawiam na enrque11. Niestety, tylko on będzie wiedział, czy intuicja mnie nie zawiodła. Jeśli to hendryk, to przy okazji składam wyrazy szacunku dla jego erudycji i lekkości pióra, w której nie ustępuje grgkh. Z tym że heniu ma osobliwe poczucie humoru, a ten drugi coś jakiś taki bardziej sztywny w ramiączkach. To chyba przez ten dowód.

Jakby nie patrzeć jednak, ten dla niej 4her jest wporzo koleś, podobnie zresztą jak heniu.
                        I ten, i ten, to osobliwe osobowości dodające kolorytu temu zgnuśniałemu forum opanowanemu przez Świadków Jehowy do spółki z niedowierzającymi.
                        • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 22:07
                          no_no napisał:
                          > Zdam się na swoją intuicję. Stawiam na enrque11. Niestety, tylko on będzie wied
                          > ział, czy intuicja mnie nie zawiodła. Jeśli to hendryk, to przy okazji składam
                          > wyrazy szacunku dla jego erudycji i lekkości pióra, w której nie ustępuje grgkh
                          > . Z tym że heniu ma osobliwe poczucie humoru, a ten drugi coś jakiś taki bardzi
                          > ej sztywny w ramiączkach. To chyba przez ten dowód.

To na 1000% nie eniu 111.

>
                          > Jakby nie patrzeć jednak, ten dla niej 4her jest wporzo koleś, podobnie zresztą
                          > jak heniu.
                          > I ten, i ten, to osobliwe osobowości dodające kolorytu temu zgnuśniałemu forum
                          > opanowanemu przez Świadków Jehowy do spółki z niedowierzającymi.

O ile mi wiadomo dwie kobiety SJ od czasu do czasu coś tu napiszą,Wiec to opanowanie forum , to zdecydowanie przesada .
                          • no_no Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 22:17
                            kolter-xl napisał:

> O ile mi wiadomo dwie kobiety SJ od czasu do czasu coś tu napiszą,Wiec to opano
                            > wanie forum , to zdecydowanie przesada .

Jak tak, no to zwracam honor. Odniosłem w takim razie mylne wrażenie, spowodowane chyba tym, że nie śledzę forum na bieżąco, a gdy już zajrzę, to co i rusz przewija się nie wiedzieć czemu jakiś temat o marginalnym jednak w skali kraju stowarzyszeniu.
                            • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 22:24
                              no_no napisał:

> Jak tak, no to zwracam honor. Odniosłem w takim razie mylne wrażenie, spowodowa
                              > ne chyba tym, że nie śledzę forum na bieżąco, a gdy już zajrzę, to co i rusz pr
                              > zewija się nie wiedzieć czemu jakiś temat o marginalnym jednak w skali kraju st
                              > owarzyszeniu.

Może dlatego ze jak ostatnio odświeżałem stare tematy, no akurat ze dwa były o nich .
                              No a co do marginalności to o ile wiem jest to trzecie w kraju wyznanie pod względem liczby wierców :))
                              • no_no Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 22:29
                                kolter-xl napisał:

> Może dlatego ze jak ostatnio odświeżałem stare tematy, no akurat ze dwa były o
                                > nich .
                                > No a co do marginalności to o ile wiem jest to trzecie w kraju wyznanie pod wzg
                                > lędem liczby wierców :))

Aha, no jak tak, to dajmy im też dojść do głosu. Niech opowiedzą nam swoją historię.

no_no - spolegliwy
      • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 18:47
        kotekali napisał:

> ja po prostu nie lubie ciemnoty

To dlaczego jesteś ateistą ?... :)

> religia ludzi rozsadnych

Czyli ?...

> katolicyzm robi z ludzi debili

ks.Boniecki to debil ?... :)

> a kler katolicki jeszcze tylko ten debilizm
        > poglebia cynicznie wykorzystujac to do dymania naiwnych

Piszesz o ks.Bonieckim ?... :)

• sclavus Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 18:56
          Jaki ty gupi!
          Nie znasz prawa reguł i wyjątków????
          Najprawdziwszy katol... :D:D:D:D:D
          • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:21
            sclavus napisał:

> Jaki ty gupi!

Udowodnij

> Nie znasz prawa reguł i wyjątków????

Czyli kotek napisał głupotę ?... :)

> Najprawdziwszy katol...

Udowodnij
            • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:24
              chasyd_666 napisał:

> sclavus napisał:
              >
              > > Jaki ty gupi!
              >
              > Udowodnij

On ? sam to robisz non top.
              • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 09:27
                >sam to robisz non top.

Udowodnij
                • kotekali Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 10:50
                  chasyd ty to juz udowodniles :) zacznij czytac to co napisales na glos i skonfrontuj to z tymi wartosciami obiektywnosc, uczciwosc, skromnosc i wyrozumialosc...kler katolicki, ktoremu lizesz buty jest biegunowo odlegly od tych wartosci ...dowodem jest cala historia kosciola z Watykanu, a bardzo wymownym, bo to wszystko stalo sie za naszego zycia, sa dowody zebrane przez FiM , NIE i inne gazety i periodyki demaskujace obyczajowsc kleru , jego oblude i zaklamanie jak zwykla zawisc i zazdrosc miedzy ksiezmi ....
                • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 20:54
                  chasyd_666 napisał:

> >sam to robisz non top.
                  >
                  > Udowodnij

Jesteś tak przyjebany ze nie wiesz co piszesz .
            • sclavus Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 21:02
              Jako żeś taki mundry, to se sam ódowodnij :D:D:D
              • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 09.05.12, 08:51
                sclavus napisał:

> Jako żeś taki mundry, to se sam ódowodnij :D:D:D

Przyznajesz , żeś głupi ? :)
        • pocoo Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 23:26
          chasyd_666 napisał:

> ks.Boniecki to debil ?... :)

Nie,to nie ks Boniecki jest debilem tylko ty.
          • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 09.05.12, 08:53
            > Nie,to nie ks Boniecki jest debilem tylko ty.

Udowodnij , debilko
        • grgkh Re: ateistyczny bełkot 08.05.12, 23:55
          chasyd_666 napisał:

> kotekali napisał:
          >
          > > ja po prostu nie lubie ciemnoty
          >
          > To dlaczego jesteś ateistą ?... :)

Ja jestem ateistą, żeby ze mnie religia nie zrobiła tego, co zrobiła z Tobą.

> > religia ludzi rozsadnych
          >
          > Czyli ?...
          >
          > > katolicyzm robi z ludzi debili
          >
          > ks.Boniecki to debil ?... :)

A Ty jesteś księdzem Bonieckim?

Religia to bezwartościowy chłam, który nie potrafi z wszystkich swoich wyznawców zrobić ludzi pokroju księdza B. A złych toleruje w swoich szeregach i chroni przed odpowiedzialnością karną. Zwyczajne kolesiostwo. Układy jak w mafii - ojciec, wierna drużyna oprychów, haracze i zastraszony tłum bojący się ojca.

> > a kler katolicki jeszcze tylko ten debilizm
          > > poglebia cynicznie wykorzystujac to do dymania naiwnych
          >
          > Piszesz o ks.Bonieckim ?... :)

Nie, o Tobie i nikłej pożyteczności religii katolickiej.
    • grgkh Re: ateistyczny bełkot 01.05.12, 19:03
      Chyba czegoś nie rozumiesz. Teizm jest pewna ideą. Ateizm jest brakiem tej idei.

Dyskusja dotyczy WYŁĄCZNIE teizmu. Rozmawiamy z dwóch stanowisk - "za" i "przeciw", ale wyłącznie o teizmie. Krytycznie wobec teizmu jednego rodzaju wyrażają się przede wszystkim teiści innej maści. Ateiści dopiero stosunkowo niedawno pojawili się jako licząca się grupa.

A że dyskusja jest niewysokiego lotu? Cóż, ja także, zanim doszedłem do obecnych poglądów, zachowywałem się bardziej agresywnie. Poziom agresji w Polsce zaś zależy w ogromnej mierze od zakusów organizacji religijnych, którym wciąż jest wszystkiego za mało. Agresywna ekspansja, próby takiej ekspansji, budzą opór. I emocje.

Ale wszystko zmierza w dobrym kierunku. Wreszcie można mówić prawdę o religii, bez większych obaw o szykany i mówimy to. Ci, którym zwisa stan strefy publicznej zaś powinni wziąć na wstrzymanie, bo nicnierobienie zaskutkowało obecną pozycją tej zakłamanej ideologii władzy totalitarnej.
      • grgkh PS 01.05.12, 19:05
        Nie istnieje logicznie coś takiego, jak "ateistyczny bełkot".

A jeśli uważasz inaczej, to podaj dokładną definicję tego pojęcia, a ja Ci udowodnię, że jest to bełkot na temat teizmu. Bo teizm jest bełkotem.

A czy teistycznego bełkotu nie zauważasz?
        • sclavus Re: PS 01.05.12, 19:16
          Hey!
          Jeśli to rzeczywiście chasyd, to z całkowitą pewnością, będziesz mógł zobaczyć w jego poście, jedno jedyne słówko: udowodnij! :) ;)
          • k_a_p_p_a Re: PS 01.05.12, 19:54
            sclavus napisał:

> Hey!
            > Jeśli to rzeczywiście chasyd, to z całkowitą pewnością, będziesz mógł zobaczyć
            > w jego poście, jedno jedyne słówko: udowodnij! :) ;)

To nie on.
            • voxave Re: PS 02.05.12, 00:02
              D:D:D:
        • chasyd_666 Re: PS 06.05.12, 19:05
          grgkh napisał:

> Nie istnieje logicznie coś takiego, jak "ateistyczny bełkot".
          >
          > A jeśli uważasz inaczej, to podaj dokładną definicję tego pojęcia,

Bełkot oparty na wierze ateistycznej ?

a ja Ci udow
          > odnię, że jest to bełkot na temat teizmu. Bo teizm jest bełkotem.
          >

Udowodnij

--
          www.youtube.com/watch?v=YSXMB9_PiL4&feature=relmfu
          • kolter-xl Re: PS 06.05.12, 19:13
            chasyd_666 napisał:

a ja Ci udow odnię, że jest to bełkot na temat teizmu. Bo teizm jest bełkotem.
            > >
            >
            > Udowodnij

Dowodem jest bełkot twojego kleru !!
          • grgkh Re: PS 07.05.12, 16:45
            chasyd_666 napisał:

> grgkh napisał:
            >
            > > Nie istnieje logicznie coś takiego, jak "ateistyczny bełkot".
            > >
            > > A jeśli uważasz inaczej, to podaj dokładną definicję tego pojęcia,
            >
            > Bełkot oparty na wierze ateistycznej ?

Jak się powinno nazywać kogoś, kto nie jest w stanie zrozumieć podstawowych definicji? Dla ułatwienia podam, że ma nick chasyd_666?

Teista wierzy - taka jest definicja. Uzupełnieniem logicznym dla grupy wierzących teistów są ci, którzy nie wierzą i nie są teistami. Ateizm czyli brak teizmu nie jest wiarą i jest pusty ideowo, a więc nie może niczego generować.

> > a ja Ci udowodnię, że jest to bełkot na temat teizmu. Bo teizm jest bełkotem.

> Udowodnij

Za trudne, żebyś sobie sam to udowodnił? No tak, za trudne. Zlituję się nad Twoja niemocą i udowodnię, a Ty pilnie czytaj i wkuj, żebyś po raz drugi nie musiał mnie prosić o to samo.

Teizm twierdzi, że hipoteza boga jest prawdziwa. Tymczasem hipoteza (dopóki jest hipotezą) definicyjnie nie jest ani prawdziwa, ani fałszywa. Kto twierdzi przeciwnie, ten produkuje bełkot logiczny. Wiara jest sprzeczna z logiką. Kto "wierzy" (jest pewien, że niezweryfikowana hipoteza jest prawdą, choć tak nie jest), kto wypowiada treści niezgodne z logiką, ten produkuje bełkot logiczny.

Na forum religijnym rozmawiamy o religii i teizmie, O TEJ IDEI. Rozmowa o religii musi być więc bełkotem religijnym, a nie niereligijnym (teistycznym, a nie ateistycznym).

Co było do udowodnienia, zostało udowodnione.
            • kiwaczek11 Re: PS 07.05.12, 23:21
              <<<
              Teizm twierdzi, że hipoteza boga jest prawdziwa. Tymczasem hipoteza (dopóki jest hipotezą) definicyjnie nie jest ani prawdziwa, ani fałszywa. Kto twierdzi przeciwnie, ten produkuje bełkot logiczny.
              >>>
              Zatem bełkot logiczny produkuje sam grgkh twierdząc , ze hipoteza boga jest fałszywa ( twierdząc , ze bóg nie istnieje).
              • grgkh Bełkot logiczny kiwaczka :) 08.05.12, 19:15
                kiwaczek11 napisał:

> <<<
                > Teizm twierdzi, że hipoteza boga jest prawdziwa. Tymczasem hipoteza (dopóki jes
                > t hipotezą) definicyjnie nie jest ani prawdziwa, ani fałszywa. Kto twierdzi prz
                > eciwnie, ten produkuje bełkot logiczny.
                > >>>
                > Zatem bełkot logiczny produkuje sam grgkh twierdząc , ze hipoteza boga jest fał
                > szywa ( twierdząc , ze bóg nie istnieje).

Hipoteza nie jest ani fałszywa (tego przecież nie mówię), ani prawdziwa (tego NIE WOLNO mówic wierzącym, bo produkują bełkot logiczny).

Jest tak:

Żeby w opisie świata pojawiło się istnienie MUSI się TAM pojawić hipoteza, której prawdziwość potwierdzono. Brak odpowiednich hipotez to nieistnienie ich skutków.

Opis świata różni się zasadniczo od systemów takich jak matematyczne. W systemach typu matematycznych ZNAMY założenia (aksjomaty) i są one ABSOLUTNE, niepodważalne i wszystko, co jest w nich istniejące, musi odnosić się do tych założeń. W opisie świata odnosimy się do danych zaobserwowanych i interpretowanych, a więc na zawsze niepewnych. Opis świata zawsze jest wypowiadany tylko w teraźniejszości, wobec czego nie ma możliwości jego skorygowania, bo korygowanie musiałoby odnosić się do tych samych założeń, a nigdy nie wiemy, czy te następne będą takie same jak poprzednio. Opis świata jest otwierany i zamykany natychmiast, w momencie jego tworzenia, a stan posiadania jego istnień i nieistnień (to jest to, czego tam nie ma) jest ostateczny i nie może już nigdy ulec zmianie. Każdy następny opis świata jest NIEZALEŻNY od poprzedniego, choć nie można wykluczyć, że będzie się opierał na identycznej bazie danych (identycznych założeniach), ale także nie można wykluczyć, że te dane MOGĄ być inne. I druga cecha, która odróżnia opis świata od systemów typu matematycznego - to jest to, że opis świata NIE JEST ŚWIATEM, ale jego opisem. gdy mówimy, że cos istnieje w świecie, to w rzeczywistości mówimy o stanie opisu świata i od tego nigdy nie da się odejść. Natomiast w systemie matematycznym założenia i ich skutki (istnienia) są na tym samym o poziomie (zarówno aksjomaty, jak i reszta systemu stanowi jego opis). To, że założenia wszechświata lezą poza jego opisem decyduje o tym, że nie wolno nam nigdy twierdzić, że coś jest prawdą ostateczną na temat świata. Każde stwierdzenie opisu świata musimy traktować jako potencjalnie możliwe do odrzucenia. Prawda systemu matematycznego jest prawda absolutną, a prawda systemu opisującego świata na zawsze musi pozostać prawdą tymczasowa i niepewną.

I dlatego istnienie w opisie świata z naszej świadomości jest tylko opisem istnienia jakiegoś tam rzeczywistego. Opis świata inwentaryzuje istnienia. Cos w nim istnieje, a reszta nie istnieje. I ta inwentaryzacja dotyczy TERAŹNIEJSZOŚCI. Zawsze i wszędzie wypowiadamy opis świata tylko teraźniejszy. Nie mówimy, że coś w przyszłości mogłoby w opisie świata istnieć (kwestia czasu nie istnieje dla systemów matematycznych), ale że istnieje dokładnie teraz. A dokładnie teraz nie istnieje tam bóg.

A kiwaczek wciąż istnienie "domniemane" boga utożsamia z istnieniem obecnym. E, tam... bełkot logiczny.
            • chasyd_666 Re: PS 08.05.12, 22:16
              > Ateizm czyli brak teizmu
              > nie jest wiarą i jest pusty ideowo,

Jak się powinno nazywać kogoś, kto nie jest w stanie zrozumieć podstawowych definicji? Dla ułatwienia podam, że ma nick grgkh ?

hipoteza (dopóki jes
              > t hipotezą) definicyjnie nie jest ani prawdziwa, ani fałszywa. Kto twierdzi prz
              > eciwnie, ten produkuje bełkot logiczny.

Sam produkujesz anty-logiczny bełkot...
              • grgkh Re: PS 08.05.12, 22:59
                Jak widzisz, kiwaczek nie ma argumentów.
      • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:00
        grgkh napisał:

> Ateizm jest brakiem tej idei

Wciąż nie rozumiesz definicji ateizmu

--
        www.youtube.com/watch?v=jujfkMXLC58&feature=relmfu
        • grgkh Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:53
          chasyd_666 napisał:

> grgkh napisał:
          >
          > > Ateizm jest brakiem tej idei
          >
          > Wciąż nie rozumiesz definicji ateizmu

Jestem człowiekiem, któremu brakuje idei teistycznej wśród innych, uznawanych przeze mnie za prawdziwe. Możesz mnie nazywam jakoś inaczej, ale ja siebie nazywam ateistą. A definicje MOJE wybieram sobie JA SAM. Ty nie musisz przejmować dla siebie mojej definicji, ani ja Twojej.

I dla mnie to jest wystarczające na koniec dyskusji. A Ty rób, co chcesz. Ignoruję Cię. Jesteś dla mnie nieistotnym artefaktem.
          • chasyd_666 Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 09:25
            grgkh napisał:

> Możesz mnie nazywam jakoś inaczej, ale ja siebie nazyw
            > am ateistą. A definicje MOJE wybieram sobie JA SAM.

Tak , Ty w ogóle żyjesz w swoim świecie urojonym...

--
            Radio
            www.youtube.com/watch?v=Sk7rMtLVOoM&feature=fvwrel
            • kotekali Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 10:41
              chasyd opisz wiec swoj realny swiat , no dawaj hahahah :)

modliesz sie i masz :) bog roznieca wojne i masz, bum 50 milionow ludzi wymordowanych przez ateistow

chasyd , napisz co jest urojeniem u ciebie i udowdnij , ze twoje wierzenia nie sa urojeniem , podaj dowody i migaj sie, nie ignoruj...nie zchowuj sie jak TCHORZLIWY SZCZUR ..UDOWoDNIJ wreszczcie swoje wierzenia , bo na razie tylko debilnie zaprzeczasz :)
            • grgkh Re: ateistyczny bełkot 07.05.12, 11:54
              chasyd_666 napisał:

> grgkh napisał:
              >
              > > Możesz mnie nazywam jakoś inaczej, ale ja siebie nazyw
              > > am ateistą. A definicje MOJE wybieram sobie JA SAM.
              >
              >
              > Tak , Ty w ogóle żyjesz w swoim świecie urojonym...

Wszyscy "żyjemy" w świecie interpretowanym przez naszą świadomość. Ale niektórzy do interpretacji podchodzą sceptycznie, to naturalne, a inni uważają, że to, co im się wydaje, jest absolutna prawdą.

Czy jak widzisz w lustrze, naprzeciwko siebie, jakiegoś faceta (chyba jesteś facetem), to jesteś Ty (drugi Ty), czy to tylko iluzja wynikająca z interpretacji?
    • mieux Re: ateistyczny bełkot 05.05.12, 21:36
      >kto myśli inaczej, do leczenia urojeń.

Jednak należy przyznać, że forum jest dobrze zorganizowane.
      ultimate.strike jest od wsadzania do psychiatryka a kolter od dobijania.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,135042653,,Religia_Zdradzenia.html?v=2
      jeepwdyzlu chodzi po forum z wykrywaczem antysemityzmu, który mu pika przy każdym słowie z "Ż" i z "ż", a czasami tak na głuptaka pika profilaktycznie przy dowolnym słowie.

Jest na forum kilka naprawdę fajnych osób.
      Bardzo cenię wypowiedzi grgkh.
      Ogólnie z forum niczego nie można się dowiedzieć, bo jeśli się zapytasz o cokolwiek, to astrotaurus odsyła do google, zapewne swojego boga, z okrzykiem, że brak ci rozumu skoro pytasz.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,135582823,,Czy_nasze_spoleczenstwo_jest_religijne_.html?v=2
      • ultimate.strike Re: ateistyczny bełkot 05.05.12, 22:05
        > ultimate.strike jest od wsadzania do psychiatryka

Z tego, co pamiętam, zajmuję się głównie wprowadzaniem kontroli UKSu do firmy KośKat Polska Sp. b.o? :)

> a kolter od dobijania.

Trzeba mu przyznać, dobry w tym jest i Biblię zna o wiele lepiej niż większość katolików.

> rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,721,135042653,,Religia_Zdradzenia.html?v=2

W dobrej wierze to czynię, psychiatryk to nie jest kara tylko miejsce, gdzie można niektórym pacjentom wymagającym hospitalizacji i stanowiącym zagrożenie dla otoczenia pomóc.
        • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 13:13
          ultimate.strike napisał:

> > a kolter od dobijania.
          >
          > Trzeba mu przyznać, dobry w tym jest i Biblię zna o wiele lepiej niż większość
          > katolików.

Inaczej ; jeszcze tu nie był taki któremu udało mi się cokolwiek za jej pomocą wykazać sprzecznego od mojej opinii.
          • ultimate.strike Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:37
            > Inaczej ; jeszcze tu nie był taki któremu udało mi się cokolwiek za jej pomocą
            > wykazać sprzecznego od mojej opinii.

Skromność wrodzona przez Ciebie przemawia. :)
            • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 19:48
              ultimate.strike napisał:

> > Inaczej ; jeszcze tu nie był taki któremu udało mi się cokolwiek za jej p
              > omocą
              > > wykazać sprzecznego od mojej opinii.
              >
              > Skromność wrodzona przez Ciebie przemawia. :)

Też :)) a poza tym pamiętasz żeby mnie ktoś w temacie na łopatki położył :)))
              Moja metoda to korzystanie z każdego dostępnego mi źródła. Nie brzydzi mnie gazetka SJ biblia zielonoświątkowców, teologiczna książka katolicka czy po prostu rozmowa z adwentystą .
      • kolter-xl Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 13:10
        mieux napisała:

> Jednak należy przyznać, że forum jest dobrze zorganizowane.
        > ultimate.strike jest od wsadzania do psychiatryka a kolter od dobijania.

Zapytaj Skomara102 on ci dokładnie wyjaśni ze te wszystkie nicki to jedna i ta sama osoba ,a zapewne trafi na mnie .

jeepwdyzlu chodzi po forum z wykrywaczem antysemityzmu, który mu pika przy każd
        > ym słowie z "Ż" i z "ż", a czasami tak na głuptaka pika profilaktycznie przy do
        > wolnym słowie.

No solidnie sobie na ta opinie kilka razy zasłużyłaś .

> Jest na forum kilka naprawdę fajnych osób.
        > Bardzo cenię wypowiedzi grgkh.
        > Ogólnie z forum niczego nie można się dowiedzieć,

Pytaj konkretnie a nie jakoś tak mętnie .

> bo jeśli się zapytasz o cokolwiek, to astrotaurus odsyła do google, zapewne swojego boga, z okrzykiem, że brak ci rozumu skoro pytasz.

No i najczęściej ma racje
      • sclavus Re: ateistyczny bełkot 06.05.12, 18:59
        Tu ne sais pas mieux???
    • grgkh Zadaję Ci pytanie... 06.05.12, 19:47
      czy_telnik666 napisał(a):

> Czytając to forum, od czasu do czasu, ale systematycznie, poczułem odrazę do at
      > eistycznego bełkotu. K...wa, jak za Stalina: kto myśli inaczej, do leczenia uro
      > jeń.
      >
      > Religie to obciach, ale ateizm taki sam. Rzyyyyyyyyyyg
      >
      >
      >
      > Za diabła więc, seks i rock&rolla.

Pozwól ludziom pogadać, co Ci przeszkadza, że rozmawiamy o religii? Przychodzisz, żeby tu rzygać i rozładowywać swoje emocje? A kultury, to ktoś Cię próbował uczyć i mu się nie udało, czy w ogóle się z nią nie zetknąłeś?

Poproszę o odpowiedź na to pytanie.
    • neoretronick Bez przykładów ateistycznego bełkotu na forum ... 07.05.12, 17:38
      ... szanowny autorze wątku trudno dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka