oszolom-z-radia-maryja 15.06.12, 13:25 www.rp.pl/artykul/17,882610-Polska-buduje-koscioly.html -to trend przeciwny do tego co obserwujemy na zachodzie i chwała Panu! Polska zawsze wierna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:31 to cudowne prawda? i to w kraju, w którym katolicy są tak okrutnie prześladowani... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:33 jeepwdyzlu napisał: > to cudowne prawda? > i to w kraju, w którym katolicy są tak okrutnie prześladowani... > jeep prześladowani to są protestanci właśnie przez katolików głównie.... Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 19:19 Pewnie ze przybywanie kosciolow jest SUPER! Dodatkowym zyskiem jest tez ze drog i szpitali przybywa mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:32 oszolom-z-radia-maryja napisał: > www.rp.pl/artykul/17,882610-Polska-buduje-koscioly.html > -to trend przeciwny do tego co obserwujemy na zachodzie i chwała Panu! Polska z > awsze wierna! niestety przybywa również świadków Jehowy i to sukcesywnie katolików w Polsce ubywa, albo wypisują się z Kościoła, albo przechodzą do innych wspólnot np protestanckich w Moim Kościele w moim mieście dochodzi ok 20 osób rocznie, głównie z KRK i z Kościoła prawosławnego, a gdzie tu jeszcze kościoły niekatolickie w innych miastach. Ale dobrze, że Polska nie słucha Palidurnia i nie odchodzi od chrześcijaństwa. Polska zawsze była chrześcijańska i niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu miniofilka 15.06.12, 14:09 niestety przybywa również świadków Jehowy --------- czemu niestety Wszystkie kościoły są w Polsce na równych prawach, czyż nie? Protestanckie również... ciao jeep Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: miniofilka 15.06.12, 16:15 jeepwdyzlu napisał: > niestety przybywa również świadków Jehowy > --------- > czemu niestety > Wszystkie kościoły są w Polsce na równych prawach, czyż nie? > Protestanckie również... > ciao > jeep świadkowie Jehowy to nie protestanci Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: miniofilka 15.06.12, 16:44 wiem ale wg prawa - legalny kościół Ponawiam pytanie: czemu NIESTETY przybywa świadków JHWE? jeep Odpowiedz Link Zgłoś
loving_angel Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 15:09 > Polska zawsze była chrześcijańska i niech tak zostanie A co to za idiotyzm? Ciemnota, zacofanie i głupota odchodzi do lamusa bo zwyczajnie nie pasuje do naszych czasów i całe szczęście. Jak ktoś się lubuje w starożytnych bajdach żydowsko- egipskich zwanych przez ciebie chrześcijaństwem, to niech to robi prywatnie w ramach hobby. Nie mieszać do tego państwa, dość już mieszania ludziom w głowach waszymi idiotycznymi gusłami. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:33 To naprawde dobra wiadomosc. W przyszlosic bedzie gdzie night cluby i dyskoteki urządzać :D Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:35 A jak to się ma do choćby twoich postów w których lamentujesz, że kościół jest prześladowany? forum.gazeta.pl/forum/w,721,136398307,136398307,wPolsce_dochodzi_do_ograniczania_wolnosci_religijn.html forum.gazeta.pl/forum/w,721,136037772,136037772,ludzi_wiary_usuwa_sie_z_zycia_spolecznego.html Nie chce mi się szukać głębiej, wziąłem 2 pierwsze przykłady z brzegu. To w końcu jesteście prześladowani, czy wręcz przeciwnie????? Zdecyduj się wreszcie oszołomie! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 13:42 kosciól najdynamiczniej rozwija sie tam gdzie jest prześladowany Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 14:07 kosciól najdynamiczniej rozwija sie tam gdzie jest prześladowany ------------- tej tezy nie da się udowodnić gorzej - jest dokładnie odwrotnie Poczytaj o Konstantynie - sam się przekonasz... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 14:10 www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=31100 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re:w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 14:10 www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=31100 Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 14:15 pvf napisał: **To w końcu jesteście prześladowani, czy wręcz przeciwnie????? Zdecyduj się wreszcie oszołomie!** Dziecinny jesteś jak rzadko! Od katolika chcieć logiki i konsekwencji??!! Oni są prześladowani i wręcz przeciwnie. Na forum racjonalista.pl kolega wierzący o nicku "Marcuch" powiedział coś co mi się szalenie spodobało: "Bóg jest niezależny logicznie". Potęga!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 14:32 astrotaurus napisał: > Dziecinny jesteś jak rzadko! Od katolika chcieć logiki i konsekwencji??!! > Oni są prześladowani i wręcz przeciwnie. To było pytanie retoryczne ;) Ja lubię tylko wytykać religiantom brak logiki i odpowiedzialności za własne słowa. > Na forum racjonalista.pl kolega wierzący o nicku "Marcuch" powiedział coś co mi > się szalenie spodobało: "Bóg jest niezależny logicznie". Potęga!! :D Wręcz miażdży cyca!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Na szczęśce dróg również. 15.06.12, 15:54 Teraz pora na szalety publiczne. Do kościoła zdąży się podjechać, do szaletu niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 15.06.12, 19:54 A wiesz również po co??? Jest to diabla logika: te, które są, zaczynają pustoszeć więc buduje się nowe... - koń by się uśmiał :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 16.06.12, 08:49 to NIE POLSKA BUDUJE. to budują KArTOfLE. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 16.06.12, 10:14 No, przecie wiem! ;) Dlatego właśnie nazywam to diabelską logiką... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 17.06.12, 02:03 oszolom-z-radia-maryja napisał: > www.rp.pl/artykul/17,882610-Polska-buduje-koscioly.html > -to trend przeciwny do tego co obserwujemy na zachodzie i chwała Panu! Polska z > awsze wierna! Będa gotowe nieruchomości do przerabiania na mieszkania dla ludności i sale widowiskowe nie gorsze spektakle niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 17.06.12, 08:06 billy.the.kid napisał: > to NIE POLSKA BUDUJE. > to budują KArTOfLE. to nie jest wazne kto je buduje , wazne kto je bedzie sprzedawal .... ja to wiem .... nie ten co je budowal , dawal na nie pieniadze . katolik bedzie patrzyc w ... rure .... jak go brat katolik- hierarcha wyrucha . faktem jest , ze pieniedzy ze sprzedazy kosciola nie zobaczy . Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: w Polsce przybywa nowych kościołów 17.06.12, 10:35 oszolom-z-radia-maryja napisał: > -to trend przeciwny do tego co obserwujemy na zachodzie Trendom nie da się przeciwstawić. Dłużej będzie to trwało ale skutek musi być taki sam. > i chwała Panu! Polska zawsze wierna! Wyrzucone w błoto pieniądze katolików. Ale i publiczne też. Odpowiedz Link Zgłoś