Dodaj do ulubionych

o religii w szkole

27.08.12, 14:55
ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_chwila/x57906/nauczanie-religii-w-szkole/
- dyskusja na temat obecności religii w szkole dzis to temat zastępczy mający na celu odwrócić uwagę od tego co naprawdę się wokół nas dzieje
Obserwuj wątek
    • jeanie_mccake Re: o religii w szkole 27.08.12, 15:00
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> - dyskusja na temat obecności religii w szkole dzis to temat zastępczy mający n
      > a celu odwrócić uwagę od tego co naprawdę się wokół nas dzieje

Religia w szkole naprawdę się dzieje wokół nas więc w jaki sposób jest to temat zastępczy?
    • k_a_p_p_a Re: o religii w szkole 27.08.12, 15:01
      A co się dzieje??
    • jeepwdyzlu jako ateista jestem w 100% za nauczaniem religii 27.08.12, 15:08
      w szkołach
      Ci idioci sami sobie strzelają w stopę, dzieci ich nienawidzą, jeszcze 10, 20 lat katechezy w szkołach i praktykujących katolików będzie nie 22% (w dużych miastach) tylko 5%

Zatem - pozwólmy im dobijać się samemu :-)
      Poziom katechetów wołą o pomstę do nieba - w 20 lat od zajebistej decyzji Konrada Wallenroda czyli Marcinkiewicza, który zafundował nam to cudo.
      Jego późniejsze losy - czyli rozwód i idylla z Izabell - są najlepszym dowodem że Marcinkiewicz nasz ci jest! Nasz! Ateistyczny Mistrzuncio!

kretyn oszołom - podobnie jak reszta katotalibów nie ogarniają jak zwykle rzeczywistości j - zatem - cieszmy się :-))
      ciao
      jeep
      • k_a_p_p_a Re: jako ateista jestem w 100% za nauczaniem reli 27.08.12, 15:23
        jeepwdyzlu napisał:

> w szkołach
        > Ci idioci sami sobie strzelają w stopę, dzieci ich nienawidzą, jeszcze 10, 20 l
        > at katechezy w szkołach i praktykujących katolików będzie nie 22% (w dużych mia
        > stach) tylko 5%
        >
        > Zatem - pozwólmy im dobijać się samemu :-)

Jakieś dwa lata temu postulowałem zwiększenie wymiaru katechezy do 4 godzin i uczynienie z niej przedmiotu obowiązkowego. Dziś to już zbędny wydatek.
        Dokonało się:))
        • jeepwdyzlu Re: jako ateista jestem w 100% za nauczaniem reli 27.08.12, 15:25
          Jakieś dwa lata temu postulowałem zwiększenie wymiaru katechezy do 4 godzin i uczynienie z niej przedmiotu obowiązkowego.
          ------------------
          ależ czemu????????????
          Nie jest jeszcze za późno!
          2h DZIENNIE!!!
          I sprawdziany pisemne co tydzień!
          I rózgi!
          jeep
          • k_a_p_p_a Re: jako ateista jestem w 100% za nauczaniem reli 27.08.12, 15:28
            A bo dokonało się. W miastach, niekoniecznie dużych, wierzący nastolatek to rzadkość.
      • jeanie_mccake Re: jako ateista jestem w 100% za nauczaniem reli 27.08.12, 16:49
        jeepwdyzlu napisał:

> Ci idioci sami sobie strzelają w stopę, dzieci ich nienawidzą, jeszcze 10, 20 l
        > at katechezy w szkołach i praktykujących katolików będzie nie 22% (w dużych mia
        > stach) tylko 5%

To wszystko prawda, ale dlaczego muszą sobie w stopę strzelać na koszt podatników?
        • apodemus Re: jako ateista jestem w 100% za nauczaniem reli 27.08.12, 17:07
          Potraktuj ten wydatek jako inwestycję :-)
    • kolter-xl Re: o religii w szkole 31.08.12, 21:58
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> - dyskusja na temat obecności religii w szkole dzis to temat zastępczy mający n
      > a celu odwrócić uwagę od tego co naprawdę się wokół nas dzieje

Osioł dla was wszystko co uderza w kieszeń kleru to temat zastępczy .
    • grgkh Re: o religii w szkole 31.08.12, 22:55
      A co się dzieje naprawdę wokół Ciebie, bo może straciłem watek?
    • sclavus Paszła won! 01.09.12, 00:53
      religio ze szkoły...
      Nauczana, często gęsto, przez degeneratów i degeneratki :>
      Ma kościów możliwość otwierania szkół katolickich - niech sobie tam indoktrynuje!!!
      Nie ma najmniejszej przesłanki dla religii w szkołach i przedszkolach!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka