krzysztom123
08.01.13, 17:19
Mam szesnaście lat chodziłam do kościoła i wierzyłam w Boga , teraz jednak wiara jest mi już nie potrzebna , teraz kiedy na topie jest seks , dopalacze , narkotyki wybrałam inną drogę , jak większość młodzieży która odchodzi od Boga . Ćpałam , piłam , uprawiałam seks jednak teraz myślę że chyba podjęłam swoją decyzję zbyt szybko . Moja mama chodzi do kościoła i wierzy w Boga do dzisiaj , kiedy miała tak jak ja 16 lat myślała wtedy co będzie robiła w przyszłości , ja teraz kiedy mam 16 lat i jestem chora na AIDS myślę tylko jaki kolor trumny sobie wybrać . Może i dałam ciała , wiem że nie pomyślałam na dyskotece o tym kiedy byłam pijana i naćpana aby się zabezpieczyć , może zazdroszczę mojej mamie że wybrała inną drogę i może jestem na siebie zła że nie posłuchałam jej i Boga kiedy wskazywali mi oni inny kierunek drogi , no cóż kogo to teraz obchodzi , moja mama i babcia przyjdą na mój pogrzeb no cóż , oni wybrali inne życie a ja też , jednak co to ma teraz za znaczenie , kogo to teraz obchodzi , może i podjęłam swoją decyzję zbyt szybko i zaczęłam błądzić , ale za rok to już nie będzie miało dla nikogo żadnego znaczenia , bo mnie już wtedy nie będzie . Inne dzieci mogą jednak dłużej żyć niż ja , jeżeli nie podejmą swojej życiowej decyzji zbyt szybko tak jak ja to zrobiłam , odeszłam od Boga , odeszłam od kościoła i jestem teraz zła na swoich przyjaciół którzy mnie do tego zachęcali , ale oni mi powiedzieli wybór należał tylko do ciebie samej , sama podjęłaś decyzję którą drogą chcesz się kierować na swojej życiowej ścieżce .Teraz zostałam tylko sama , jak widzicie wpakować się po uszy idzie bardzo łatwo i szybko i wyjścia już z tego żadnego nie ma . A jak jest w waszym codziennym życiu , czy kierujecie się swoim rozsądkiem , albo idziecie również nowym topem tak jak ta dziewczynka i mówicie sobie hulaj duszo piekła nie ma , aż potem w końcu nadchodzi ból i rozczarowanie , tak jak w przypadku tamtej dziewczynki , która zaczęła błądzić na swojej życiowej drodze i zrozumiała to gdy było już wtedy za późno .