grgkh
30.01.14, 21:52
Oto ateiści. Poznajcie ich.
Według księdza Oko są: Niemoralni, zdolni do najgorszych rzeczy, prymitywni i brutalni.
(...)
Czy ateista jest bardziej "skłonny do czynienia zła" niż człowiek wierzący? Uważam, że wręcz przeciwnie. Ateista musi być sam odpowiedzialny za wszystko, co robi, a osoba wierząca może to zrzucić na karb wiary i w ten sposób tłumaczyć złe postępowanie. Takich przykładów w historii mieliśmy bardzo dużo.
(...)
Czy uważasz się za osobę bardziej skłonną do "okrutnych czynów" niż katolicy? Ależ skąd, mam raczej łagodne usposobienie, w ogóle nie jestem agresywny. Uważam, że należy wierzyć w siebie – nie wierzę w nic ponad to, ani w żadną istotę, ani nadprzyrodzony twór, kreacjonizm też jest mi obcy. A mimo to jestem dobrym człowiekiem.
(...)
Za swoją wypowiedź ksiądz Oko może trafić przed sąd. Chętnych do przyłączenia się do pozwu zbiorowego zbiera tyszanin, Robert Trybus. Więcej informacji można znaleźć w linku poniżej.
(...)
Czas postawić tamę kampanii oszczerstw i nienawiści okazywanej inności przez wyznawców boga miłości bliźniego. Link