Dodaj do ulubionych

Nasila się walka z koścołem

17.07.14, 08:31
"Kościoły w Stalowej Woli bez światła. Prezydent Szlęzak wyłącza prąd
(..)

- Odłączone zostało nielegalne oświetlenie, to, które odbywało się na koszt miasta. Miasto nie ma zamiaru dopłacać do oświetlania prywatnych posesji – przyznał prezydent Andrzej Szlęzak.

Ta decyzja u jednych wywołuje niemal zachwyt, u innych rozżalenie, irytację i gniew. Tymczasem prezydent zapowiedział kolejne kontrole i odłączanie oświetlenia kościołów i innych instytucji od prądu, za które płaci miasto, a które do miasta nie należą."

Może tak inni poszliby w jego ślady? Prąd, woda, gaz... Ja wiem, że to są (dla kk) grosze, ale niech to będzie symbol, że kościołowi też nie wolno kraść, że kościół obowiązują te same prawa co wszystkich innych.

S.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Link 17.07.14, 08:32
      www.wykop.pl/ramka/1016211/prezydent-stalowej-woli-odcial-koscioly-od-miejskiego-pradu/
      S.
      • pocoo Re: Link 17.07.14, 09:35
        Decyzja słuszna.
        Samotnej matce gromadki dzieci odłącza się prąd za zaległości w opłatach.
        Chcą katolicy aby "im się" pomnik świecił?To niech zapłacą.Dlaczego mają to za nich robić inni?
        Czyżby zapomnieli,że nie ma nic za darmo?Nawet za obiecanki płacą ,ponieważ chcą.
        • bookworm Re: Link 17.07.14, 10:19
          Samotna matka ma dla kościoła znaczenie,gdy MUSI donosić ciążę.

Dziecko ma dla kościoła, gdy jeszcze jest w fazie płodowej, gdy ma być ochrzczone, gdy idzie do komunii i gdy siedzi w zakrystii lub na plebani na kolanach księdza.

Klechy się przyzwyczaiły, że wszystko dostają od parafian za "bógzapłać" i obiecanki-cacanki.
          Najwyższa pora wysłać czarną stonkę po kasę do szefa - najlepiej żeby im zatrzymał słońce (podobno potrafi) - nie będą musieli płacić za światło.
          • taniarada Re: Link 17.07.14, 11:01
            Pomijając kradzieże i oszustwa.Mądrze określił ataki na kościół prof.Jaroszyński Piotr.W tej chwili walka z Kościołem odbywa się w sposób bardzo sprytny. Mianowicie starają się, aby przeciwko stanowisku jakiegoś księdza który reprezentuje oficjalną doktrynę Kościoła katolickiego, wystawić innego księdza który to podważa. Dokładnie tak robiono w czasach stalinowskich, dlatego trzeba być bardzo ostrożnym. W przypadku księdza który zabiera głos w Gazecie Wyborczej, dochodzi do sytuacji w której mamy do czynienia z pomieszaniem pojęć. Nie chodzi tam o krytykę gender z punktu widzenia naukowego, tylko ideologicznego. Gender jest fenomenem, nową ideologią która nie tylko idzie z Brukseli, ale jest to ideologia globalna, która ma zastąpić religię prawdziwą w wymiarze światowym .
            • bookworm Re: Link 17.07.14, 11:21
              taniarada napisał(a):

> Pomijając kradzieże i oszustwa.Mądrze określił ataki na kościół prof.Jaroszyńsk
              > i Piotr.W tej chwili walka z Kościołem odbywa się w sposób bardzo sprytny. Mian
              > owicie starają się, aby przeciwko stanowisku jakiegoś księdza który reprezentuj
              > e oficjalną doktrynę Kościoła katolickiego, wystawić innego księdza który to po
              > dważa. Dokładnie tak robiono w czasach stalinowskich, dlatego trzeba być bardzo
              > ostrożnym. W przypadku księdza który zabiera głos w Gazecie Wyborczej, dochodz
              > i do sytuacji w której mamy do czynienia z pomieszaniem pojęć.

Czy wstawianie do rządu osób koscielnych jak Królikowski nie jest właśnie takim jak opisywany przez Ciebie zabieg? Czy w tym przypadku podwójny standard Cię nie razi, bo "wasi" mogą sprytnie oszukiwać? Czy krytykowanie kościoła przez osobę z wewnątrz nie jest najlepszym rodzajem krytyki? - przecież to jest ktoś kto w tym "siedzi" i widzi to wszystko od środka, a nie jakiś "ateista, który o kościele i religii nie ma pojęcia". Czy chodzi Ci o to, że KK w ogóle nie wolno krytykować - należy wprowadzić totalitarną cenzurę jak w średniowieczu, a później w czasach stalinowskich (Stalin widocznie dobrze się katolickiej szkółce wyuczył)?

> Nie chodzi tam o
              > krytykę gender z punktu widzenia naukowego, tylko ideologicznego. Gender jest
              > fenomenem, nową ideologią która nie tylko idzie z Brukseli, ale jest to ideolog
              > ia globalna, która ma zastąpić religię prawdziwą w wymiarze światowym .

W jaki sposób gender jest ideologią i w jaki sposób jest nowa?
              Czy wiesz czym w ogóle jest gender? Czy wiesz na temat (uwaga: spoiler do poprzedniego pytania) nauki gender coś więcej, niż to co pieprzy klecha z ambony?
              W jaki sposób gender ma zastąpić religię?
              • taniarada Re: Link 17.07.14, 23:09
                Gender!? Sprzeciw! Nie zgadzam się! Dlaczego? Bo nie. Najprostsza odpowiedź na świecie.I rzeczywiście, jeśli pomyślimy o genderyzmie jak chociażby o rewolucji, dostrzeżemy, że jest on znacznie groźniejszy, gdyż o ile rewolucje godziły w strukturę społeczną czy kształt funkcjonowania państwa w aspektach politycznym i ekonomicznym, gender ingeruje w samą strukturę człowieka - nie bierze pod uwagę tego, że istnieją radykalne różnice w organizmie kobiety i mężczyzny ani tego, że fenomenem jest ich komplementarność. Czy mężczyźni przekazują kobietom swoje poglądy polityczne wraz ze spermą?)Bo oni decydują.Dla mnie gender jest fenomenem ,ale nadaje się do piachu .Bo nic nie wnosi .Czyli ta sperma .O(brzydliwość.
                • pvf Re: Link 27.07.14, 15:54
                  Tekst ukradziony stąd:

best.ue.wroc.pl/?p=9524
            • grgkh Re: Link 17.07.14, 11:28
              taniarada napisał(a):

> Pomijając kradzieże i oszustwa.

Niby dlaczego "pomijając"? Kościół kradnie i oszukuje od zawsze.

> Mądrze określił ataki na kościół prof.Jaroszyńsk
              > i Piotr.

Masz spaczony pogląd na osąd "swoich". Swoich nie należy krytykować. Te ataki to w realu zwyczajna, SŁUSZNA krytyka.

> W tej chwili walka z Kościołem odbywa się w sposób bardzo sprytny.

To nie jest walka, to porządkowanie bałaganu.

> Mian
              > owicie starają się, aby przeciwko stanowisku jakiegoś księdza który reprezentuj
              > e oficjalną doktrynę Kościoła katolickiego, wystawić innego księdza który to po
              > dważa.

Bo jeśli któryś ksiądz dopuści się słusznej krytyki, to natychmiast jest represjonowany przez was. Też nazwę to sprytem.

> Dokładnie tak robiono w czasach stalinowskich,

Co za prymityw myślenia. Stalin był wychowankiem religijnego seminarium i metody działania przejął z obserwacji samej religii. Religianci zawsze niszczyli inaczej wierzących i niewierzących więc miał się na czym uczyć. A religia nie musi istnieć w żadnym państwie. Państwa religijne nie są lepsze od takich, w których religia została zmarginalizowana.

> dlatego trzeba być bardzo
              > ostrożnym. W przypadku księdza który zabiera głos w Gazecie Wyborczej, dochodz
              > i do sytuacji w której mamy do czynienia z pomieszaniem pojęć.

To nie jest argument. :)

> Nie chodzi tam o
              > krytykę gender z punktu widzenia naukowego, tylko ideologicznego. Gender jest
              > fenomenem, nową ideologią która nie tylko idzie z Brukseli, ale jest to ideolog
              > ia globalna, która ma zastąpić religię prawdziwą w wymiarze światowym .

Gender nie jest ideologią, coś Ci się pomieszało.

Gender (ang. gender, czyt. dżender – płeć, rodzaj gramatyczny), inne określenia to: płeć kulturowa, płeć psychiczna, płeć społeczna, płeć społeczno-kulturowa, tożsamość płciowa – jest to suma cech osobowości, zachowań, stereotypów i ról płciowych przyjmowanych przez kobiety i mężczyzn w ramach danej kultury w drodze socjalizacji, nie wynikających bezpośrednio z biologicznych różnic w budowie ciała pomiędzy płciami, czyli dymorfizmu płciowego. Gender, czyli kulturowy składnik tożsamości płciowej, przekazywany jest poszczególnym jednostkom w sposób performatywny, czyli poprzez uczenie się, odgrywanie i powtarzanie zachowań innych osób tej samej płci. Na płeć społeczną składać się może np. sposób ubierania się, sposób zachowania, oczekiwane funkcje w ramach społeczeństwa, sprawowana władza itp. Gender odróżnia się tym od płci biologicznej (ang. sex), czyli sumy cech fizycznych i zachowań seksualnych wynikających z odmiennych funkcji i ról obu płci w procesie rozmnażania płciowego[1].
            • pvf Re: Link 27.07.14, 15:56
              Tekst ukradziony stąd:

www.radiomaryja.pl/informacje/nasilaja-sie-ataki-na-kosciol-katolicki-w-polsce/
      • grgkh Re: Link 17.07.14, 11:48
        Z tego samego źródła:

"W tle tego „świetlnego konfliktu” jest to, co się dzieje wokół nielegalnie postawionego krzyża na miejskiej „kokoszej górce” i prawomocnego wymogu nakazującego przeniesienia krzyża do kościoła Opatrzności Bożej. Przedstawiciele Kościoła odmawiają wykonania tego nakazu, a inspektor nadzoru budowlanego czeka na ofertę od firm, które zechcą wykonać usługę.

W niektórych kościołach odczytany został w niedzielę anonimowy „apel mieszkańców” o gromadzenie się przy krzyżu w poniedziałek o godzinie 17 i w piątek o godzinie 15 na wspólną modlitwę.
        "

A proboszcz jednocześnie zastrzega:

"Ja nie chcę walki, tylko prowadzić ludzi do pana Boga"

Prowadzenie do boga czyli organizowanie manifestacji i okupacji mających wywrzeć niezgodne z prawem decyzje. I to nie jest walka? Szczucie ludzi zamiast ich uspokojenia i wytłumaczenia, co jest legalne a co nie?

Sprytne i wstrętne bo będące manipulacją - publiczne modły, które miałyby skutkować boską pomocą? W jaki sposób, -piorunami, zarazą... przegraną w wyborach? Nie. To jest wycelowane w nacisk na władze, by działały niezgodnie z prawem i interesem społecznym a sprzyjały jednej, uprzywilejowanej, bo mającej w godle boga, organizacji.
    • wawrzanka Re: Nasila się walka z koścołem 17.07.14, 20:20
      snajper55 napisał:

> Może tak inni poszliby w jego ślady? Prąd, woda, gaz... Ja wiem, że to są (dla
      > kk) grosze, ale niech to będzie symbol, że kościołowi też nie wolno kraść, że k
      > ościół obowiązują te same prawa co wszystkich innych.

Szkoły - gdzie oszczędza się nawet na kredkach dla świetlicy - płacą za prąd, a kościoły nie płacą? Scyzoryk sam się w kieszeni otwiera.
    • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 18.07.14, 21:57
      Kościół Katolicki, Kościół wojujący z piekłem i z herezjami przestał istnieć wraz ze śmiercią papieża Piusa XII, ostatniego katolickiego papieża, jednak walka z piekłem nie ustała i trwać będzie do końca świata.
      Ap 12: 17 "I rozgniewał się Smok na Niewiastę, i odszedł rozpocząć walkę z resztą jej potomstwa, z tymi, co strzegą przykazań Boga i mają świadectwo Jezusa."
      "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6
      Czy wiesz po co żyjesz?
      tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 11:45
        tade-k53 napisał:
        > Czy wiesz po co żyjesz?

Tak,aby płacić za prąd.
        Czy twój przedsoborowy kościół płaci uczciwie za energię elektryczną,czy siedzicie przy świecach?
        • taniarada Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 12:20
          Przy świecach zapachowych wspaniale .Ale ja nie o tym W roku okrągłych rocznic obchodzimy również 25-lecie wznowienia stosunków dyplomatycznych między Stolicą Apostolską a Polską, jednostronnie zerwanych przez komunistów 12 września 1945 r. w wyniku wypowiedzenia konkordatu z 1925 roku. Oficjalne ogłoszenie ich wznowienia nastąpiło 17 lipca 1989 roku. Stało się to zatem dopiero 11 lat po wyborze ks. kard. Karola Wojtyły na Papieża, ponieważ komuniści we wszystkich krajach tzw. demokracji ludowej z różnym natężeniem prowadzili przymusową ateizację i wszelkimi metodami walczyli z Kościołem.I nie widzę ,żeby coś się mogło zmienić .Nawet jak byśmy zostali przy samych świecach i otwartych drzwiach kościoła.
          • wariant_b Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 12:42
            A można prosić o przypomnienie, dlaczego zerwano konkordat z 1925 roku?
          • grgkh Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 18:03
            Czy możesz nam przypomnieć, do którego roku ci wstrętni komuniści z PRL po IIWŚ pozwalali na naukę religii w szkołach?
          • pvf Re: Nasila się walka z koścołem 27.07.14, 15:58
            Tekst ukradziony stąd:

www.naszdziennik.pl/mysl-felieton/86321,otworzyla-sie-nowa-era.html
          • edico Taniarado, tanie mięso jedzą psy 01.08.14, 03:25
            Powtarzasz kościelne banialuki mające się nijak do rzeczywistości. Korepetycje w tym zakresie w celu nadrobienia luk i zaległości z kindersztuby wydają się być najzwyklejszą moralną koniecznością. Konkordat z II RP zerwał wciągany dzisiaj na ołtarze sam papież Pius XII po agresji niemiec na Polskę reorganizując administrację koąścielną pod potrzeby Hitlera, która była utrzymywana przez Watykan jeszcze chyba w roku 1972 do wydania bulli papieża Pawła VI normującej sytuację polskiego Kościoła na ziemiach odzyskanych. Normalizacja sytuacji polskiego Kościoła katolickiego zaczęła następować dopiero po wydania bulli papieża Pawła VI "Episcoporum Poloniae Coetus". Stefan Wyszyński oraz kardynał Bolesława Kominek wprawdzie wspominali coś o ustanowieniu polskiej administracji kościelnej na Ziemiach Odzyskanych, ale na tym się wszystko skończyło. Natomiast podpisanie obecnie obowiązującego konkordatu przez Suchocką uważam za najzwyklejszy przekręt, o czym należy długo pamiętać jako praktykowanej pewnej znanej metodzie stawiania obywateli przed faktami dokonanymi.
        • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 22:49
          Celem życia zbawienie duszy.
          • wariant_b Re: Nasila się walka z koścołem 19.07.14, 23:24
            Cel znamy - a środki?
            • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 20.07.14, 09:58
              wariant_b napisał:

> Cel znamy - a środki?

Ty wiesz ,a tadziu nie.
              Obecnie najbardziej liczą się środki pieniężne.
              W tadzia tęsknocie liczą się tylko tortury , płonące stosy i woń płonących ciał.Tak oczyszczone dusze, lecą prosto przed oblicze boga.Do raju...razem z ...o matuchno!
            • bookworm Re: Nasila się walka z koścołem 20.07.14, 13:45
              Jeśli to kościół przedsoborowy to, historia pokazała, że środki wszelakie - uświęcone przez zbożny cel.
            • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 21.07.14, 21:50
              Nawrócenie do Kościoła katolickiego.
          • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 20.07.14, 08:52
            tade-k53 napisał:

> Celem życia zbawienie duszy.

Oj tadziu,tadziu...Celem życia jest bzykanko i płodzenie dzieci ,aby bogu podrzucić jak najwięcej zbawionych duszyczek.Tadziu,nie bądź egoistą.Egoistyczna dusza pójdzie do piekła.
            • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 21.07.14, 21:51
              To droga do piekła. Nie dbasz o zbawienie duszy?
              • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 08:06
                tade-k53 napisał:

> To droga do piekła.

Tadziu.Każdego dnia Twoja wędrówka przybliża ciebie do piekła.Nie dbasz o zbawienie duszy.Absolutnie nie dbasz.
                • krzy-czy Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 09:35
                  no bo to widisz tadeo pośwuięcxa SWOJĄ DSUSZĘ dla zbawienia twojej,i setek,tysięcy bezbożnych dusz.
                  oto PRAWDZIWA WIARA.-POŚWIĘCENIE.
                  • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 10:39
                    krzy-czy napisał:

> no bo to widisz tadeo pośwuięcxa SWOJĄ DSUSZĘ dla zbawienia twojej,i setek,tysi
                    > ęcy bezbożnych dusz.
                    > oto PRAWDZIWA WIARA.-POŚWIĘCENIE.

Och...to tadziu jest dużo lepszy niż Kolbe.Tylko kto go zrobi chociażby błogosławionym ,kiedy jego ostatni papież już dawno w proch się obrócił?Ale ten jego "bóg da mu znak".
                • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 23.07.14, 18:33
                  Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."
                  • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 24.07.14, 18:12
                    tade-k53 napisał:

> Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebie
                    > skiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."

Jak już tobie pisałam,ten werset ciągle przypominają protestanci.Jesteś protestantem?
                    Nie ma w biblii innych wersetów? Tylko ten jeden?
              • snajper55 Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 12:00
                tade-k53 napisał:

> To droga do piekła. Nie dbasz o zbawienie duszy?

A ty dbasz? Czy nawróciłeś się już na prawdziwą wiarę będącą jedyną drogą do zbawienia? Czy uwierzyłeś już w Allaha, jedynego Boga? Nie zwlekaj, twoja chwila jest coraz bliższa, niewiernych czekają wieczne męki! Allah akbar!

S.
                • voxave To walka ze złodziejami w sutannach 22.07.14, 21:29
                  brawo!
                • pocoo Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 23:10
                  snajper55 napisał:
                  > A ty dbasz? Czy nawróciłeś się już na prawdziwą wiarę będącą jedyną drogą do zb
                  > awienia? Czy uwierzyłeś już w Allaha, jedynego Boga? Nie zwlekaj, twoja chwila
                  > jest coraz bliższa, niewiernych czekają wieczne męki! Allah akbar!
                  >
                  > S.
                  Daremne to Twoje nawracanie tadzia.Do tadzia przemawia bóg ,ale nie żydowski.Jak do tadzia przemówi Allah,to dopiero się będzie działo.Może chociaż jakaś islamska Faustyna do nieba go zabierze i hurysy pokaże.
    • kot_mrau Re: Nasila się walka z koścołem 22.07.14, 20:50
      Kto dopuszcza się kradzieży czegokolwiek powinien za to zapłacić - gotówką a nie więzieniem. Bez względu na to czy to ksiądz czy menel.
      • tade-k53 Re: Nasila się walka z koścołem 23.07.14, 18:34
        Spoko. "Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe lub dobre." 2Kor 5: 10
        Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech skorzysta a kto nie, to jego sprawa.
        • kot_mrau Re: Nasila się walka z koścołem 24.07.14, 17:15
          Nie! W razie popełnienia przestępstwa mamy stanąć przed Sędzią! a nie Bogiem.
    • zbirone Zaskakujące oczekiwanie 23.07.14, 19:52
      > Może tak inni poszliby w jego ślady? Prąd, woda, gaz... Ja wiem, że to są (dla
      > kk) grosze, ale niech to będzie symbol, że kościołowi też nie wolno kraść, że k
      > ościół obowiązują te same prawa co wszystkich innych.

Zdanie "kościół obowiązują te same prawa co wszystkich innych" jest błędne, niebywale naiwne - trzeba mieć braki w wiedzy o historii cywilizacji Zachodniej by stwierdzić, że kościół - instytucje stojącą w Polsce pod wieloma względami ponad prawem - "obowiązują" te same prawa co wszystkich.

Do tego dochodzi prosty fakt - kim są owi "wszyscy"? jeśli przez wszystkich rozumieć około 36 mln mieszkających w tym kraju "Polaków" to faktem jest, że ponad 95 % tych ludzi jest ochrzczonych, a skoro nie wystąpili z Kościoła oznacza to że są jego członkami, czyli uznają prymat Kodeksu Prawa Kanonicznego, który jasno określa że obowiązkiem wiernych jest finansowanie Kościoła.
      • tade-k53 Re: Zaskakujące oczekiwanie 23.07.14, 22:02
        Kto do kościoła chodzi sam sobie szkodzi. Traci czas, pieniądze i życie wieczne.
        Unikajcie „Kościoła” posoborowego jak ognia piekielnego!
        Czarno na białym.
        • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 24.07.14, 18:15
          tade-k53 napisał:

> Kto do kościoła chodzi sam sobie szkodzi. Traci czas, pieniądze i życie wieczne
          > .
          > Unikajcie „Kościoła” posoborowego jak ognia piekielnego!

Święte słowa tadziu.
          A najbardziej,to trzeba unikać tedo przedsoborowego,ociekającego krwią niewinnych.
          • tade-k53 Re: Zaskakujące oczekiwanie 24.07.14, 22:13
            Zbawienie tylko w Kościele przedsoborowym.
            • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 24.07.14, 23:28
              tade-k53 napisał:

> Zbawienie tylko w Kościele przedsoborowym.
              Ale to ten przedsoborowy mordował ludzi ile wlezie.Zbawienie w takim Kościele? A przykazanie nie zabijaj nie obowiązywało w tym przedsoborowym?
              Cudzołóstwo to nakaz?
              Potworny i obrzydliwy Kościół.Sam się w nim zbawiaj.
              • tade-k53 Re: Zaskakujące oczekiwanie 26.07.14, 23:07
                Kościół Katolicki, Kościół wojujący z piekłem i z herezjami przestał istnieć wraz ze śmiercią papieża Piusa XII, ostatniego katolickiego papieża, jednak walka z piekłem nie ustała i trwać będzie do końca świata.
                Ap 12: 17 "I rozgniewał się Smok na Niewiastę, i odszedł rozpocząć walkę z resztą jej potomstwa, z tymi, co strzegą przykazań Boga i mają świadectwo Jezusa."
                "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6
                Czy wiesz po co żyjesz?
                • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 27.07.14, 16:08
                  tade-k53 napisał:
                  > I rozgniewał się Smok na Niewiastę,

Oj ty Smoku ,ty...
                  Nie gniewaj sie na mnie ,tylko mnie kochaj.
                  I rozmawiaj ze mna.Nie wklejaj ciagle tych samych wersetów.Porozmawiaj ze mną,jeżeli chcesz mi coś powiedzieć.Nie chcesz ze mną rozmawiać?Jezeli mnie zlekceważysz,oddam ci tym samym i będziemy razem w raju.Chyba się tam wybierasz.Prawda?
                  • enrque111 Re: Zaskakujące oczekiwanie 28.07.14, 19:55
                    pocoo napisała:

> tade-k53 napisał:
                    > > I rozgniewał się Smok na Niewiastę,
                    >
                    > Oj ty Smoku ,ty...
                    > Nie gniewaj sie na mnie ,tylko mnie kochaj.

Ja ciebie kocham, jak nakazuje chrześcijańskie przesłanie i dlatego wzywam cię do opamiętania - nawróć się ze swoich sprośnych błędów Niebu obrzydłych i zajmij się pracą pożyteczną !

> I rozmawiaj ze mna.Nie wklejaj ciagle tych samych wersetów.Porozmawiaj ze mną,j
                    > eżeli chcesz mi coś powiedzieć.Nie chcesz ze mną rozmawiać?Jezeli mnie zlekcewa
                    > żysz,oddam ci tym samym i będziemy razem w raju.Chyba się tam wybierasz.Prawda?

Ja chcę z tobą rozmawiać, zbrukana duszo, z tym że ty unikasz rozmowy ze mną – rozmawiaj, nie lekceważ mnie, chętnie udzielę ci różnych wskazówek i porad, abyś nie błądziła i dostała się do upragnionego raju.
                    • yan.nick Re: Zaskakujące oczekiwanie 29.07.14, 13:08
                      Ja ciebie kocham, jak nakazuje chrześcijańskie przesłanie i dlatego wzywam cię do opamiętania - nawróć się ze swoich sprośnych błędów Niebu obrzydłych i zajmij się pracą pożyteczną !

Wypowiedź enrque111 jest tym razem humorystyczna, brawo! A szczególnie to: >zajmij się pracą pożyteczną !<, co można by przypisać do każdego polskiego księdza. Spędziliśmy dwa tygodnie na we franucuskiej Normandii, gdzie curé nie mógł zrozumieć, że proboszczowie w Polsce nie żyją za swoje i wszystko muszą wyżebrać a że każdy z nich ma gosposię, to przechodziło jego pojęcie. Gosposia? To chyba biskup w Rouen, ... ależ on ma przecież kleryków z Polski! Nie znam, powiada.
                      Oczywiście, obiad to można prawie gotowy w tamejszym Intermarché kupić od A do Z.
                      Nie, emeryturę to mam - powiada - ze szkoły, gdzie łaciny uczyłem. Religia w szkole? Nie, to nie u nas. Przy kościele, prowadzą rodzice na zmianę, bezpłatnie. Kolekta też tam jest, sam widziałem. Rada parafialna nią dysponuje, na remont kościoła, na prąd etc. idzie. Ksiądz tych pieniędzy nie ogląda, nie ma z tym problemu.
                      • marbor1 Re: Zaskakujące oczekiwanie 29.07.14, 13:39
                        O Czarno Matko Bosko Częstochowsko, gdyby to u nas tak mogło być. Nasi księża wolą oskubywać biedne emerytki, aby żyć w dostatku.
                      • bookworm Re: Zaskakujące oczekiwanie 29.07.14, 15:52
                        Brzmi jak fantastyka.

Cenzura na pewno nie pozwoli na upublicznienie tych informacji, lub zaraz się okaże że to przypadki marginalne.

Prawdziwy (czyli polski, bo tylko polski jest prawdziwy) ksiądz musi:
                        - mieć gosposię
                        - mieć kochankę / kochanka lub opiekować się ministrantami
                        - mieć Lexusa lub auto podobnej klasy (przecież nie będzie na ośle jeździł)
                        - mieć willę lub porządny dom (przecież nie będzie w szopie mieszkał) - najlepiej z przyległym laskiem lub wypasem dla danieli
                        - żyć wyłącznie z haraczu płaconego przez Państwo i datków od parafian
                        - być nierobem żyjącym z pitolenia z ambony i tandetnych sztuczek kuglarskich (zamiana ciała w wafel i wina w krew)
                        - pitolić o seksie, szatanie, homoseksualistach, wychowaniu seksualnym, aborcji, szatanie, seksie i jeszcze raz seksie i czasem wspomnieć też coś o Bogu lub Jezusie (ale to raczej przez przypadek albo, gdy się zapomni w pitoleniu o seksie)
                    • voxave Re: Zaskakujące oczekiwanie 30.07.14, 15:21
                      Mam gdzieś(.......) taki raj,gdzie pełno byłoby takich półgłówków jak pewne osoby na tym forum.
                    • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 08:04
                      enrque111 napisał:
                      > Ja ciebie kocham, jak nakazuje chrześcijańskie przesłanie

No...i boska miłość.Kogo bóg miłuje temu zdrowo przypier...dziela.

- nawróć się ze swoich sprośnych błędów Niebu obrzydłych i zajmi
                      > j się pracą pożyteczną !

A już się wzięłam.Nie popełniłam błędu i przeżyłam orgazm.

> Ja chcę z tobą rozmawiać, zbrukana duszo,

A ja chcę być "zbrukaną duszą".Bardzo chcę.

> rozmawiaj, nie lekceważ mnie,

Ty nie umiesz ze mną rozmawiać.

>chętnie udzielę ci różnych wskazówek i porad, abyś nie błądziła

Otrzymałam już od ciebie wystarczającą ilośc słów "pełnych miłosci".Podaruj je innym.

> i dostała się do upragnionego raju.

Twojego upragnionego ,z tobą i tobie podobnymi?O la la...
                      Masz szlaban na piekło.Do mojego upragnionego piekła ,żaden diabeł ciebie nie wpuści.
                      • enrque111 Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 18:04
                        pocoo napisała:

> enrque111 napisał:
                        > > Ja ciebie kocham, jak nakazuje chrześcijańskie przesłanie
                        >
                        > No...i boska miłość.Kogo bóg miłuje temu zdrowo przypier...dziela.

Nie powiedziałem, że jakiś bóg cię miłuje, ale że ja to czynię. Aczkolwiek, Bóg zapłać, za tak wielkie mniemanie, jakie masz o mnie (być ubóstwiany przez kogoś, to łechce moją grzeszną próżność).

> - nawróć się ze swoich sprośnych błędów Niebu obrzydłych i zajmi
                        > > j się pracą pożyteczną !
                        >
                        > A już się wzięłam.Nie popełniłam błędu i przeżyłam orgazm.

Domyślam się, że orgazmy przeżywasz nawet we śnie (ot, taki erzac rzeczywistości) …… czy aby nie dlatego, że jesteś szpetna i nikt nie chce się tobą zainteresować ?

> > Ja chcę z tobą rozmawiać, zbrukana duszo,
                        >
                        > A ja chcę być "zbrukaną duszą".Bardzo chcę.

Nie musisz już chcieć, wszak nią jesteś :)

> > rozmawiaj, nie lekceważ mnie,
                        >
                        > Ty nie umiesz ze mną rozmawiać.

Ależ umiem, nawet z najgłupszymi dziwolągami na tym forum potrafię uciąć sobie pogawędkę :)

> >chętnie udzielę ci różnych wskazówek i porad, abyś nie błądziła
                        >
                        > Otrzymałam już od ciebie wystarczającą ilośc słów "pełnych miłosci".Podaruj je innym.

Jak zapewne zauważyłaś, w tym jestem niezwykle hojny i szczodrobliwy. Ty zaś, jak rozumiem jesteś nimfomanką (przynajmniej tu na taką się zgrywasz), więc nie powinnaś odrzucać czyjegoś afektu :)

> > i dostała się do upragnionego raju.
                        >
                        > Twojego upragnionego ,z tobą i tobie podobnymi?O la la...
                        > Masz szlaban na piekło.Do mojego upragnionego piekła ,żaden diabeł ciebie nie wpuści.

Rozumek, jak widzę masz niewielki, więc przyjmuję twoje rozkoszne bleblanie z pełnym zrozumieniem i największą wyrozumiałością :)
                        • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 18:27
                          enrque111 napisał:

> Domyślam się, że orgazmy przeżywasz nawet we śnie (ot, taki erzac rzeczywistośc
                          > i)

Chodzi tobie o sny erotyczne?Wiem,też byś chciał.

…… czy aby nie dlatego, że jesteś szpetna i nikt nie chce się to
                          > bą zainteresować ?

Tak,jestem brzydka jak musztarda,szpetna okrutnie,dlatego piszę do ciebie prawą ręką a lewą się masturbuję.

> Ależ umiem, nawet z najgłupszymi dziwolągami na tym forum potrafię uciąć sobie
                          > pogawędkę :)

No widzisz,mam rację.Nie potrafisz ze mną rozmawiać ,ponieważ rozmawiasz najczęściej ze sobą.

> Jak zapewne zauważyłaś, w tym jestem niezwykle hojny i szczodrobliwy. Ty zaś, j
                          > ak rozumiem jesteś nimfomanką (przynajmniej tu na taką się zgrywasz), więc nie
                          > powinnaś odrzucać czyjegoś afektu :)

Oczywiście.Jestem szpetną nimfomanką,ale "czyjś afekt" odrzucam.

> Rozumek, jak widzę masz niewielki, więc przyjmuję twoje rozkoszne bleblanie z p
                          > ełnym zrozumieniem i największą wyrozumiałością :)

Cóż za miłosierdzie i wyrozumiałość dla szpetnej nimfomanki z małym rozumkiem.Podejrzewam,że bardzo żałujesz,że mnie nie znasz.Ale nic straconego.
                          • enrque111 Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 18:41
                            pocoo napisała:

> enrque111 napisał:
                            >
                            > > Domyślam się, że orgazmy przeżywasz nawet we śnie (ot, taki erzac rzeczywistości)
                            >
                            > Chodzi tobie o sny erotyczne?Wiem,też byś chciał.

:) Ja bardzo dobrze sypiam i nie muszę zadowalać się namiastką sexu w postaci marzeń sennych, jak ty :)

> …… czy aby nie dlatego, że jesteś szpetna i nikt nie chce się to
                            > > bą zainteresować ?
                            >
                            > Tak,jestem brzydka jak musztarda,szpetna okrutnie,dlatego piszę do ciebie prawą
                            > ręką a lewą się masturbuję.

Szczerze ci współczuję :(

> > Ależ umiem, nawet z najgłupszymi dziwolągami na tym forum potrafię uciąć sobie
                            > > pogawędkę :)
                            >
                            > No widzisz,mam rację.Nie potrafisz ze mną rozmawiać ,ponieważ rozmawiasz najczę
                            > ściej ze sobą.

Ależ się mylisz ! - przecież, ani ty, ani twoi nieudaczni kumple z tego forum nie są mną :)

> > Jak zapewne zauważyłaś, w tym jestem niezwykle hojny i szczodrobliwy. Ty zaś, j
                            > > ak rozumiem jesteś nimfomanką (przynajmniej tu na taką się zgrywasz), więc nie
                            > > powinnaś odrzucać czyjegoś afektu :)
                            >
                            > Oczywiście.Jestem szpetną nimfomanką,ale "czyjś afekt" odrzucam.

Czynisz błąd, ale jak się domyślam, zapewne nie pierwszy w życiu.

> > Rozumek, jak widzę masz niewielki, więc przyjmuję twoje rozkoszne bleblanie z p
                            > > ełnym zrozumieniem i największą wyrozumiałością :)
                            >
                            > Cóż za miłosierdzie i wyrozumiałość dla szpetnej nimfomanki z małym rozumkiem.
                            > Podejrzewam,że bardzo żałujesz,że mnie nie znasz.Ale nic straconego.

Nigdy, niczego nie żałuję. Przyjmuję swój los z największą pokorą.
                            • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 18:51
                              enrque111 napisał:

> pocoo napisała:

> > Podejrzewam,że bardzo żałujesz,że mnie nie znasz.Ale nic straconego.
                              >
                              > Nigdy, niczego nie żałuję. Przyjmuję swój los z największą pokorą.

No i chyba masz wielkie szczęście.
                              Gdybyś mnie osobiście znał,to nie odważyłbyś się do mnie odezwać i
                              nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia twoja wybujała wyobraźnia.
                              • enrque111 Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 18:59
                                pocoo napisała:

> enrque111 napisał:
                                >
                                > > pocoo napisała:
                                >
                                > > > Podejrzewam,że bardzo żałujesz,że mnie nie znasz.Ale nic straconego.
                                > >
                                > > Nigdy, niczego nie żałuję. Przyjmuję swój los z największą pokorą.
                                >
                                > No i chyba masz wielkie szczęście.
                                > Gdybyś mnie osobiście znał,to nie odważyłbyś się do mnie odezwać i
                                > nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia twoja wybujała wyobraźnia.

Nie wiem, czy bym się nie odważył (aż tak jesteś straszna ?), zasadnicze pytanie raczej brzmi, czy bym w ogóle chciał do ciebie się odzywać. Sugerujesz jakąś swoją wyjątkowość, która zapewne jest tylko zwykłym, gadatliwym prostactwem, ocierającym się o wulgarność, które odstręcza wielu mężczyzn od kobiet w tym procederze celujących. Tym bardziej ci współczuję :(
                                • pocoo Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 19:07
                                  enrque111 napisał:

> Tym bardziej ci współczuję :(

No i na tym polega twoja wyjątkowość.Jesteś jedyną osobą na tej ziemi ,która mi współczuje.
                                  • enrque111 Re: Zaskakujące oczekiwanie 01.08.14, 19:18
                                    pocoo napisała:

> enrque111 napisał:
                                    >
                                    > > Tym bardziej ci współczuję :(
                                    >
                                    > No i na tym polega twoja wyjątkowość.Jesteś jedyną osobą na tej ziemi ,która mi
                                    > współczuje.

Zatem już powinnaś zrozumieć, że tylko mi na tobie zależy :)
                                    • privus Powiniwn skierować sprawę do prokuratora 06.08.14, 16:42
                                      Przecież to zwykła kradzież mienia publicznego.
    • derff Re: Nasila się walka z koścołem 29.07.14, 17:09
      Kościół był nasilniejszy w Polsce za komuny. Wtedy rzeczywiście władcy chętnie by zniszczyli kościół ale się go bali. Obecnie nikt z kościołem nie walczy nawet Michnik powiedział coś że Polska byłaby uboższa bez kościoła. Ale poniewaz ubywa wiernych więc kler stara sie robić wrazanie oblężonej twierdzy choć w rzeczywistości kościół ma przywileje jak żadna instytucja.
      Patrz taca wolna od podatku, komisja majątkowa, darowizny wolne od podatku itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka