Dodaj do ulubionych

Czego dokona Królestwo Boże?

19.04.15, 20:07
(Daniela 2:44) „A za dni tych królów Bóg nieba ustanowi królestwo, które nigdy nie zostanie obrócone wniwecz. I to królestwo nie przejdzie na żaden inny lud. Zmiażdży ono wszystkie owe królestwa i położy im kres, lecz samo będzie trwać po czasy niezmierzone;
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 19.04.15, 22:16
      Napisz ,co będzie się działo przez 1000 lat na ziemi po Armagedonie? Będziesz sprzątał ścierwo niewiernych i olbrzymie kupy wielkich ptaków ścierwojadów?
      Moja wyobraźnia tak daleko nie sięga.Czy widziałeś i czułeś rozkładające się jedne ludzkie zwłoki?Pomyl o miliardach zwlok.
      • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 07:26
        BIBLIA UCZY, ŻE BÓG ZAPROWADZI NA ZIEMI NASTĘPUJĄCE ZMIANY:
        „Otrze z ich oczu wszelką łzę i śmierci już nie będzie ani żałości, ani krzyku, ani bólu już nie będzie” (Objawienie 21:4)
        „Kulawy będzie się wspinał niczym jeleń” (Izajasza 35:6)
        „Otworzą się oczy ślepych” (Izajasza 35:5)
        „Wszyscy w grobowcach pamięci (...) wyjdą” (Jana 5:28, 29)
        „Żaden mieszkaniec nie powie: ‚Jestem chory’” (Izajasza 33:24)
        „Mnóstwo zboża będzie na ziemi” (Psalm 72:16)
        • bookworm Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 09:17
          rafiner napisał:

> BIBLIA UCZY, ŻE BÓG ZAPROWADZI NA ZIEMI NASTĘPUJĄCE ZMIANY:
          > „Otrze z ich oczu wszelką łzę i śmierci już nie będzie ani żałości, ani k
          > rzyku, ani bólu już nie będzie” (Objawienie 21:4)
          > „Kulawy będzie się wspinał niczym jeleń” (Izajasza 35:6)
          > „Otworzą się oczy ślepych” (Izajasza 35:5)
          > „Wszyscy w grobowcach pamięci (...) wyjdą” (Jana 5:28, 29)
          > „Żaden mieszkaniec nie powie: ‚Jestem chory’” (Izajasza
          > 33:24)
          > „Mnóstwo zboża będzie na ziemi” (Psalm 72:16)

Możesz zacząć bić mi pokłony. Do kościoła żadnego chodzić nie musisz.
          Jako żem dobry i miłosierny bóg - nie biorę żadnej kasy.

Ja też takie zmiany zaprowadzę ale zrobię to lepiej, lub więcej, co więcej - każdy bedzie mial darmowe łaczę internetowe LTE o przepustowości 100TB, i każdy bedzie miał taką emeryturę, że starczy mu przez cały miesiąc i jeszcze będzie mógł sobie świat zwiedzać - założę się, że Twoj fałszywy bóg nigdy tego nie obiecał.

Ja obiecuję tu i teraz (a nie w jakiś starych źle przetłumaczonych bajkach), że uczynię to kiedyś.
          Tobie przecież obiecanki całkowicie wystarczą.
          • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 10:56
            (Galatów 6:7, 8) Nie dajcie się wprowadzić w błąd: Bóg nie jest kimś, z kogo można drwić. Albowiem co człowiek sieje, to będzie też żąć; 8 bo kto sieje ze względu na swe ciało, ten z ciała żąć będzie zepsucie, ale kto sieje ze względu na ducha, ten z ducha żąć będzie życie wieczne.
          • bioslawek Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 01:51
            bookworm napisał:

> Możesz zacząć bić mi pokłony.

??
            • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 09:07
              bioslawek napisał:

> bookworm napisał:
              >
              >
              > > Możesz zacząć bić mi pokłony.
              >
              > ??
              Fantastyczna kampania Bookworma. Każdy wybiera sobie boga na miarę swojego umysłu.Ja w to wchodzę,ponieważ Bookworm to mądry "bóg" i może mnie zrobi swoim zastępcą.Ty lubisz być niewolnikiem.
              Twój wszechwiedzący Jehowa zrobił szatana swoim zastępcą i całą winę za zło zwalił na niekumatą Ewę i Adama.Zamiast winowajcy uśmiercił ludzi.To ci dopiero wybitna mądrość Jehowy.Szatanowi obiecuje...obiecuje...Tobie też obiecuje...obiecuje...
        • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 09:39
          rafiner napisał:
          > „Mnóstwo zboża będzie na ziemi” (Psalm 72:16)

Śmierci nie będzie to po jaki gwint, jedzenie, picie ,tlen?
          Co myślisz o ukrywaniu przez kongregację "starszych" ok 24 tysięcy przypadków pedofilii wśród tych,którzy wybierają się do królestwa?Raczej królikarni.
          • bookworm Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 10:00
            pocoo napisała:

> rafiner napisał:
            > > „Mnóstwo zboża będzie na ziemi” (Psalm 72:16)
            >
            > Śmierci nie będzie to po jaki gwint, jedzenie, picie ,tlen?

Wyobraźni rafinorom starczyło tylko na "nie będzie śmierci" - reszta została z braku pomysłu na jej zastąpienie.

> Co myślisz o ukrywaniu przez kongregację "starszych" ok 24 tysięcy przypadków p
            > edofilii wśród tych,którzy wybierają się do królestwa?Raczej królikarni.

"Przypadki" już się cieszą na myśl o królestwie w niebiesiach.
            Wszystko za boskim przyzwoleniem od samego JHVH - wierni bogu pedofile też muszą mieć swój raj. W końcu pomysł na niebiesie pełne wiecznie dziecięcych cherubinków w jakiejś wierzącej głowie się przecież uroił.
            • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 10:58
              (Galatów 6:5) Każdy bowiem poniesie swój własny ciężar.
              • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 11:13
                rafiner napisał:

> (Galatów 6:5) Każdy bowiem poniesie swój własny ciężar.
                Największy ciężar spoczywa na twoim amerykańskim szefostwie,które pozwala na krzywdzenie dzieci grożąc palcem tatusiom ,którzy gwałcą dzieci nadal.
                Kim jesteś rafiner,że słuchasz jak wyroczni tych bandytów,którzy nieustannie piorą ci mózg za "dobrowolne" twoje datki?Jesteś taki jak oni skoro im na to pozwalasz ,a twój Jehowa ma to w swoim boskim tyłku.Gdyby Jehowa istniał,to tak by walnął w tę kongregację,że nie byłoby co zbierać.Ale go nie ma i dlatego tacy jak ty,bezwolne manekiny płacące za bezwartościową makulaturę,jesteście współwinnymi tego bandytyzmu.Już wam Jehowa za to zapłaci.I nie cytuj Biblii ,bo jak o was myślę to mam odruch wymiotny.
                • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 12:45
                  Czy wiara w Boga jest rozsądna?

CZY kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego wszystko — począwszy od mikroskopijnych atomów, a skończywszy na przeogromnych galaktykach — rządzi się precyzyjnymi prawami matematycznymi? Czy rozmyślałeś kiedyś o samym życiu — jego różnorodności oraz imponującej złożoności? Wielu twierdzi, że wszechświat wraz z istniejącym w nim życiem to po prostu skutek gigantycznej eksplozji, a następnie wynik ewolucji. Inni uważają, że jest dziełem inteligentnego Stwórcy. Który pogląd można twoim zdaniem uznać za rozsądniejszy?
                  Rzecz jasna, oba punkty widzenia wymagają wiary. Uznanie istnienia Boga opiera się na wierze, ponieważ jak mówi Biblia, „żaden człowiek nigdy nie widział Boga” (Jana 1:18). Podobnie nikt z ludzi nie był świadkiem kształtowania się wszechświata i pojawienia się życia. Nie ma też osoby, która widziałaby, jak jeden rodzaj życia ewoluuje w formę wyższą lub wręcz w całkowicie inną. Z zapisu kopalnego wynika, że główne grupy zwierząt pojawiły się nagle i w zasadzie się nie zmieniły*. A zatem kluczowe pytanie brzmi: Która wiara opiera się na solidnym fundamencie — wiara w ewolucję czy wiara w StwórcęTekst linka
                  • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 13:01
                    rafiner napisał:

> Czy wiara w Boga jest rozsądna?

A co ma wspólnego rozsądek z wiarą w dobre wróżki?
                    Wiara w boga,ślepe posłuszeństwo jego widzimisię i w nagrodę królestwo w którym nie będzie śmierci.Po jaki gwint lwy będą żarły trawę? Jesz,pijesz,oddychasz ,ponieważ jest to niezbędne do życia.Po Armagedonie cała ziemia będzie pokryta kilkukilometrową warstwą gnijących zwłok.Nie będziesz jadł,pił oddychał ponieważ wszystko będzie skażone a śmierci nie będzie .Wałęsające się zombi przez 1000 lat oczyszczające ze zgnilizny ziemię.Gdzie będziecie tę zgniliznę usuwać? Wiara w boga prowadzi Świadków Jehowy do tej przyjemności.Sam się w to baw.
                    • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 14:43
                      (Przysłów 1:20-33) Prawdziwa mądrość głośno woła na ulicy. Na placach wydaje swój głos. 21 Nawołuje u wlotu zgiełkliwych ulic. U wejścia do bram miasta wygłasza swe mowy: 22 „Jak długo wy, niedoświadczeni, będziecie miłować brak doświadczenia, a wy, szydercy, jak długo będziecie pragnąć dla siebie tego, co jest jawnym szyderstwem, a wy, nierozumni, jak długo będziecie nienawidzić poznania? 23 Zawróćcie na moje upomnienie. Wtedy sprawię, że tryśnie ku wam mój duch; dam wam poznać moje słowa. 24 Ponieważ zawołałam, lecz wy się wzbraniacie, wyciągnęłam rękę, lecz nikt nie zwraca uwagi 25 i lekceważycie wszelką moją radę, i nie przyjęliście mego upomnienia, 26 więc i ja będę się śmiać z waszego nieszczęścia, będę drwić, gdy przyjdzie wasza trwoga, 27 gdy wasza trwoga przyjdzie niczym burza, a wasze nieszczęście nadciągnie jak wicher, gdy spadnie na was udręka i niedola. 28 Wtedy będą mnie wzywać, lecz ja nie odpowiem; będą mnie szukać, lecz mnie nie znajdą, 29 gdyż nienawidzili poznania i nie wybrali bojaźni przed Jehową. 30 Nie usłuchali mojej rady; wzgardzili wszelkim moim upomnieniem. 31 Dlatego będą spożywać owoc swej drogi i nasycą się własnymi radami. 32 Bo niedoświadczonych zabije ich odszczepieństwo, a nierozumnych zniszczy ich niefrasobliwość. 33 Kto zaś mnie słucha, będzie mieszkał bezpiecznie i nie będzie go trapił strach przed nieszczęściem”.
                      • bookworm Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 15:35
                        rafiner napisał:

> (Przysłów 1:20-33) Prawdziwa mądrość głośno woła na ulicy. Na placach wydaje sw
                        > ój głos. 21 Nawołuje u wlotu zgiełkliwych ulic. U wejścia do bram miasta wygłas
                        > za swe mowy: 22 „Jak długo wy, niedoświadczeni, będziecie miłować brak do
                        > świadczenia, a wy, szydercy, jak długo będziecie pragnąć dla siebie tego, co je
                        > st jawnym szyderstwem, a wy, nierozumni, jak długo będziecie nienawidzić poznan
                        > ia? 23 Zawróćcie na moje upomnienie. Wtedy sprawię, że tryśnie ku wam mój duch;
                        > dam wam poznać moje słowa. 24 Ponieważ zawołałam, lecz wy się wzbraniacie, wyc
                        > iągnęłam rękę, lecz nikt nie zwraca uwagi 25 i lekceważycie wszelką moją radę,

1 Bóg powiedział blablablablabla 2 I oni wtedy usłużnie blablablabla 3 I Pan wtedy rzekł blablablablabla 4 a ci którzy nie uczynią blablablablablabla będa głupi 5 i czynili wtedy blablablablabla 6 a inni którzy nie czynili blablablablabla byli głupi 7 I stało się blablablabla jak powiedział Bóg 8 I opisali blablablabla żeby rafiner mógł to w dzień i w nocy kopiowac i wklejać 9 bo rafiner myslec samodzielnie nie umie 10 jedynie blablablablabla
                        • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 21.04.15, 08:40
                          KIEDY NIE ZGADZASZ SIĘ W JAKIEJŚ SPRAWIE Z BOGIEM , TO MUSISZ ZMIENIĆ SWÓJ SPOSÓB MYŚLENIA - NIGDY NIE MUSI TEGO ROBIĆ BÓG. (Liczb 23:19) Bóg nie jest człowiekiem, by miał kłamać, ani synem ludzkim, by miał żałować. Czy powiedział, a nie uczyni, i mówił, a nie spełni?
                          (Izajasza 55:11) tak też będzie z moim słowem, które wychodzi z moich ust. Nie wróci do mnie bezowocne, lecz uczyni to, w czym mam upodobanie, i pomyślnie spełni to, z czym je posłałem.
                          (Tytusa 1:2) na podstawie nadziei życia wiecznego, obiecanego przed dawnymi czasy przez Boga, który nie może kłamać,Tekst linka Tekst linka
                          • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 21.04.15, 20:26
                            rafiner napisał:

> KIEDY NIE ZGADZASZ SIĘ W JAKIEJŚ SPRAWIE Z BOGIEM , TO MUSISZ ZMIENIĆ SWÓJ SPO
                            > SÓB MYŚLENIA - NIGDY NIE MUSI TEGO ROBIĆ BÓG.

Coś podobnego.
                            Kiedy Izraelici opuszczali Egipt,to bóg kazał im napożyczać od Egipcjan naczyń złotych , srebrnych i pójść w siną dal.Ewidentna kradzież .A zabijać to bóg nie kazał?A jakże ,wszyscy bogaci byli źli i należało ich wymordować i ograbić.Tak kazał bóg.Nie pisz,że to było sprawiedliwe.Mordowanie i grabież cudzego mienia nigdy nie jest sprawiedliwe.
                            • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 08:16
                              Izraelici kiedyś przybyli do Egiptu za zgodą faraona — nie jako jeńcy wojenni, lecz jako ludzie wolni. Odebranie im wolności było niesprawiedliwe, więc Jehowa najwyraźniej dopilnował, żeby teraz otrzymali zapłatę za swą ciężką pracę.
                              (Wyjścia 3:21) I sprawię, że ten lud znajdzie łaskę w oczach Egipcjan; gdy więc pójdziecie, nie pójdziecie z pustymi rękami.
                              (Wyjścia 12:36) A Jehowa sprawił, że lud znalazł łaskę w oczach Egipcjan, tak iż dali im to, o co prosili; i ogołocili Egipcjan. Zabrali swe stada i trzody oraz naczynia z ciastem, które nie zdążyło się zakwasić. Oprócz tego otrzymali wszystko, o co poprosili — przedmioty ze srebra i złota, a także odzież. I wcale nie była to grabież. Egipcjanie nie mieli prawa ciemiężyć Izraelitów, więc byli im winni zapłatę
                              (Wyjścia 12:35) I synowie Izraela postąpili zgodnie ze słowem Mojżesza, prosząc Egipcjan o przedmioty ze srebra i o przedmioty ze złota oraz o płaszcze.
                              Uczynili to jednak na rozkaz Boga i zgodnie z Jego proroczą zapowiedzią; niewątpliwie miała to być sprawiedliwa rekompensata za długie lata niewoli i doznane krzywdy.

• pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 08:45
                                rafiner napisał:

> Izraelici kiedyś przybyli do Egiptu za zgodą faraona

Chyba nie doczytałeś,że to Jehowa obiecał im tę niewolę.Kiedy Izraelici rozmnożyli się jak robactwo i robili w Egipcie co chcieli (niewolnicy?) to faraon głoes swojego narodu,chciał się ich pozbyć,ale "zatwardził bóg serce faraonowi,aby nie wypuszczał narodu izraelskiego z Egiptu".
                                Wszyscy Izraelici,zgromadzeni w jednym miejscu(z całego Egiptu?),pieszo wychodzą z mieniem i dobytkiem Egipcjan.Kiedy do zszokowanych Egipcjan doszedł ten rozbój w biały dzień i ta cholerna grabież (dobrowolna tak jak wasze datki),to Może Czerwone ich pochłonęło.
                                Kapłani egipscy,którzy niesamowitą mądrością zostali obdarowani przez swoich bogów ,tak wyszkolili Mojżesza,że robił w jajo kogo chciał.Przeliczył się ,gdyż wybrany przez Jehowę naród izraelski był niesamowicie durny,krnąbrny i nieposłuszny.
                                A czytałeś może Dekalog z Mitologii Egipskiej , napisany wiele wieków przed tym,który rzekomo dał Jehowa Mojżeszowi? Warto przeczytać rafiner.Naprawdę warto.
                            • bookworm Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 15:32
                              pocoo napisała:

> rafiner napisał:
                              >
                              > > KIEDY NIE ZGADZASZ SIĘ W JAKIEJŚ SPRAWIE Z BOGIEM , TO MUSISZ ZMIENIĆ SW
                              > ÓJ SPO
                              > > SÓB MYŚLENIA - NIGDY NIE MUSI TEGO ROBIĆ BÓG.
                              >
                              > Coś podobnego.
                              > Kiedy Izraelici opuszczali Egipt,to bóg kazał im napożyczać od Egipcjan naczyń
                              > złotych , srebrnych i pójść w siną dal.Ewidentna kradzież .A zabijać to bóg ni
                              > e kazał?A jakże ,wszyscy bogaci byli źli i należało ich wymordować i ograbić.Ta
                              > k kazał bóg.Nie pisz,że to było sprawiedliwe.Mordowanie i grabież cudzego mieni
                              > a nigdy nie jest sprawiedliwe.

To obraz umysłów Rafinerów upojonych ideologią totalitarną.
                              Kiedy Bóg JHVH z osobowością a'la Stalin kazał zabijać to na pewno było to sprawiedliwe. Kiedy kazał kraść to musiało być sprawiedliwe z definicji - jak piszą Rafinery (taka mała parafraza):

KIEDY NIE ZGADZASZ SIĘ W JAKIEJŚ SPRAWIE ZE STALINEM, TO MUSISZ ZMIENIĆ SWÓJ SPOSÓB MYŚLENIA - NIGDY NIE MUSI TEGO ROBIĆ STALIN

W miejsce Stalina Rafiner wstawia swojego psychola, przed którym pada na kolana i któremu dziękuje, że to nie jego rozkazał rafinera zabić.

Wszelcy bogowie wyznawani przez swoich chciwych i chutliwych wyznawców od zawsze spełniali zachcianki religiantów. Religianci potrzebowali kraść, mordować i gwałcić i Bóg (co za zbieg okoliczności) nakazywał im swoją boską wolą by kradli, gwałcili i mordowali i że wszystko to będzie sprawiedliwe i na bożą chwałę.

Kiedy bóg chciał kogos ukarać za bluźnierstwo - zaraz jakiś kapłan miał objawienie i wskazywał o kogo bogu chodzi i dlaczego przy okazji majątek ukaranego miał przepaść na rzecz kapłana i ku chwale bożej.

Wydawać by się mogło, że dzisiaj ludzie mają na tyle wiedzy i rozumu by być świadomym tych mechnizmów, jednak indoktrynacja religijna dokonywana od dziecka okazuje się często wygrywać z logiką i rozumem. Smutne to lecz prawdziwe.
                              • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 16:43
                                Izraelici kiedyś przybyli do Egiptu za zgodą faraona — nie jako jeńcy wojenni, lecz jako ludzie wolni. Odebranie im wolności było niesprawiedliwe, więc Jehowa najwyraźniej dopilnował, żeby teraz otrzymali zapłatę za swą ciężką pracę.
                                (Wyjścia 3:21) I sprawię, że ten lud znajdzie łaskę w oczach Egipcjan; gdy więc pójdziecie, nie pójdziecie z pustymi rękami.
                                (Wyjścia 12:36) A Jehowa sprawił, że lud znalazł łaskę w oczach Egipcjan, tak iż dali im to, o co prosili; i ogołocili Egipcjan. Zabrali swe stada i trzody oraz naczynia z ciastem, które nie zdążyło się zakwasić. Oprócz tego otrzymali wszystko, o co poprosili — przedmioty ze srebra i złota, a także odzież. I wcale nie była to grabież. Egipcjanie nie mieli prawa ciemiężyć Izraelitów, więc byli im winni zapłatę
                                (Wyjścia 12:35) I synowie Izraela postąpili zgodnie ze słowem Mojżesza, prosząc Egipcjan o przedmioty ze srebra i o przedmioty ze złota oraz o płaszcze.
                                Uczynili to jednak na rozkaz Boga i zgodnie z Jego proroczą zapowiedzią; niewątpliwie miała to być sprawiedliwa rekompensata za długie lata niewoli i doznane krzywdy.
                                • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 22.04.15, 19:57
                                  rafiner napisał:

> Uczynili to jednak na rozkaz Boga i zgodnie z Jego proroczą zapowiedzią; niewąt
                                  > pliwie miała to być sprawiedliwa rekompensata za długie lata niewoli i doznane
                                  > krzywdy.
                                  Nie dość,że nie potrafisz samodzielnie myśleć,to jeszcze czytasz między wierszami zamiast wprost.
                                  Jeżeli teraz sam wymierzysz sprawiedliwość w imieniu Jehowy ,to gwarantuję ci odsiadkę w pierdlu.Kto z ciebie zrobił takiego durnia?
        • sclavus Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 10:38
          ... żydzi czekają na mesjasza już prawie 7000 lat i nie mogą się doczekać...
          Mądra ta twoja biblia jest, że nie odważyła się daty podać... tej wiecznej szczęśliwości, to i czekać możecie sobie... ad mortem defecatam!
          :D:D:D:D:D
    • bioslawek Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 01:09
      https://bioslawekblog.files.wordpress.com/2015/04/11134012_836089243152433_5118536248555090200_n.jpg?w=600&h=449
      • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 09:43
        bioslawek napisał:

Ale najpierw przez 1000 lat będzisz sprzątał gnijące ścierwo.1000 lat.
        Zdjęcie,które wkleiłeś raczej przypomina ofiarę pedofilii.Hipokryzją nie różnicie się od katolików i innych świętojebliwych.
      • sclavus Re: Czego dokona Królestwo Boże? 20.04.15, 10:35
        Dobrze nauczyłeś się skanować, trollu...
      • no_no Re: Czego dokona Królestwo Natury? 20.04.15, 10:52
        Wklejając obrazki uniemożliwiasz cytowanie tekstu, a tym samym utrudniasz polemikę. Popraw się świadczący o Jahwe. Szanuj dyskutantów. Nie narażaj ich na niepotrzebną stratę czasu.

Chciałem odnieść się do tego fragmentu:

6 Wtedy wilk zamieszka wraz z barankiem,
        pantera z koźlęciem razem leżeć będą,
        cielę i lew paść się będą społem
        i mały chłopiec będzie je poganiał.
        7 Krowa i niedźwiedzica przestawać będą przyjaźnie,
        młode ich razem będą legały.
        Lew też jak wół będzie jadał słomę.
        8 Niemowlę igrać będzie na norze kobry,
        dziecko włoży swą rękę do kryjówki żmii.

To, co wydawałoby się jeszcze nie tak dawno nieprawdopodobne, niemożliwe, już się powoli dokonuje, na naszych oczach ..
        Zatem trudno dyskutować z faktami ! Trzeba je przyjąć na klatę i pogratulować temu, który to przewidział.
        Czy domyśla się ktoś z Szanownych forumowiczów jakie to fakty mam na myśli? ..

no_no - bardzo proszę ..
        • rafiner Re: Czego dokona Królestwo Natury? 20.04.15, 11:01
          (Izajasza 55:11) tak też będzie z moim słowem, które wychodzi z moich ust. Nie wróci do mnie bezowocne, lecz uczyni to, w czym mam upodobanie, i pomyślnie spełni to, z czym je posłałem.
          • pocoo Re: Czego dokona Królestwo Natury? 20.04.15, 11:17
            rafiner napisał:

> (Izajasza 55:11) tak też będzie z moim słowem, które wychodzi z moich ust. Nie
            > wróci do mnie bezowocne, lecz uczyni to, w czym mam upodobanie, i pomyślnie spe
            > łni to, z czym je posłałem.

Nic nie spełni.Absolutnie nic .Wiesz o co modlą się do Jehowy dzieci gwałcone przez tatusiów Świadków Jehowy? I jak Jehowa reaguje na te błagania,łzy i cierpienie dzieci? Ma to w swojej wymyślonej dupie.Ciebie też.
          • bioslawek Re: Czego dokona Królestwo Natury? 20.04.15, 15:53
            rafiner napisał:

> (Izajasza 55:11) tak też będzie z moim słowem, które wychodzi z moich ust. Nie
            > wróci do mnie bezowocne, lecz uczyni to, w czym mam upodobanie, i pomyślnie spe
            > łni to, z czym je posłałem.

Amen

• no_no Re: Czego dokona Królestwo Natury? 21.04.15, 10:58
          Wtedy wilk zamieszka wraz z barankiem,
          pantera z koźlęciem razem leżeć będą,
          cielę i lew paść się będą społem ...

Zdaje się, że jesteśmy naocznymi świadkami początku idylli, na razie maleńkiej takiej, którą autor powyższych słów przewidział być może i tysiące lat wcześniej.
          W każdym bądź razie: Pierwsze koty za płoty. Czekamy na dalsze skoki ..

Zachęcam gorąco Szanownych forumowiczów do obejrzenia trzyodcinkowej serii filmów dokumentalnych traktujących o nieoczekiwanych ewolucyjnych skokach, czyli jak pawiany, wilki i szympansy zmieniają obecnie swój styl życia.
          Dokumenty przedstawiają uderzające zachowania zwierząt w trzech odległych geograficznie miejscach – w Arabii Saudyjskiej, Kanadzie i Senegalu.

Seria tych dokumentów do obejrzenia na planete+ Dzisiaj, 21.04. o godz.15, będzie pokazywany pierwszy z nich. Żywię przekonanie, że gdy poświęcicie godzinkę,
          nie będziecie żałować. Ja w każdym bądź razie pozostaję pod dużym wrażeniem, może i nawet większym niż po obejrzeniu 50. twarzy Greya.

Ci, którzy nie posiadają planete, mogą spróbować obejrzeć w necie.
          Tu www.filmydokumentalne.eu/ewolucja-w-toku-pawiany/ jeden z odcinków:
          Ewolucja w toku - pawiany.

Dla mnie bomba! Kto nie obejrzy, ten dupa i trąba!
          • no_no Re: Czego dokona Królestwo Natury? 22.04.15, 14:51
            no_no napisał:

> Wtedy wilk zamieszka wraz z barankiem,
            > pantera z koźlęciem razem leżeć będą,
            > cielę i lew paść się będą społem ...

A pawiany z psami i kotami spółkować będą.
            Tych, którzy jeszcze nie mogą wyobrazić sobie tego, czego może dokonać Natura,
            zapraszam dzisiaj przed telewizory za 10' , na planete+

Miłego oglądania i jeszcze więcej wrażeń życzę ..

To co?
            no_no - to nara
    • snajper55 Chyba już zaczęło miażdżyć 23.04.15, 16:15
      rafiner napisał:

> Zmiażdży ono wszystkie owe królestwa i położy im kres, lecz samo będzie trwać po czasy
      > niezmierzone;

Co prawda zmiażdżenie tubylców w Australii i obu Amerykach poszło gładko, to już z Afryką i Azją tak prosto Królestwu Bożemu nie poszło. Żydów Królestwo Boże usiłowało zmiażdżyć rękami Hitlera i też jakoś to nie za bardzo mu wyszło. W efekcie mamy Izrael, który znów Królestwo Boże musi próbować zmiażdżyć, tym razem rękami muzułmanów.

S.
      • rafiner Re: Chyba już zaczęło miażdżyć 24.04.15, 10:59
        Czym jest Królestwo Boże?
        Tekst linka
        Co o Królestwie Bożym mówi Biblia?
        Czego dokona to Królestwo?
        Kiedy sprawi, że na ziemi będzie się dziać wola Boża?
        • sclavus Re: Chyba już zaczęło miażdżyć 24.04.15, 15:24
          czego dokonało królestwo boże?
          ... wojny, wojny grabieżcze, setki tysiące ofiar, dziesiątki unicestwionych cywilizacji...
          Wspaniałe dokonania, na chwałę królestwa bożego!!!
          dzisiaj kontynuują to "dzieło bożego królestwa", fundamentaliści islamu... - niczym nie różniący się od fundamentalistów chrześcijańskich sprzed lat
          W końcu... - jaki bóg, takie i królestwo jego... :D:D:D
          • rafiner Re: Chyba już zaczęło miażdżyć 24.04.15, 17:00
            NIEMA POWODÓW ŻEBY OBWINIAĆ BOGA ZA TO CO SIĘ DZIŚ DZIEJE NA ŚWIECIE : 1 Jana 5:19 Wiemy, że pochodzimy od Boga, lecz cały świat podlega mocy niegodziwca. Jana 12:31 Teraz odbywa się sąd nad tym światem; teraz władca tego świata zostanie wyrzucony precz. Jana 14:30 Już nie będę wiele z wami mówił, bo nadchodzi władca świata. A on nic we mnie nie ma, Jana 16:11 potem zaś co do sądu, ponieważ władca tego świata został osądzony. Dzieje 26:18 żeby im otworzyć oczy, zawrócić ich od ciemności ku światłu i od władzy Szatana ku Bogu, tak by uzyskali przebaczenie grzechów oraz dziedzictwo wśród uświęconych dzięki wierze we mnie’. 2 Koryntian 4:4 wśród których bóg tego systemu rzeczy zaślepił umysły niewierzących, aby nie mogło przeniknąć oświecenie chwalebną dobrą nowiną o Chrystusie, który jest obrazem Boga. Efezjan 2:2) w których swego czasu chodziliście według systemu rzeczy tego świata, według władcy mocy powietrza — ducha działającego teraz w synach nieposłuszeństwa. Hebrajczyków 2:14) Skoro więc dziecięta są współuczestnikami krwi i ciała, to i on podobnie miał udział w tym samym, żeby przez swą śmierć unicestwić tego, który ma środki do powodowania śmierci, to jest Diabła, Mateusza 13:19) Tam, gdzie ktoś słyszy słowo o królestwie, ale nie pojmuje jego sensu, przychodzi niegodziwiec i wyrywa to, co zostało zasiane w jego sercu; to jest ten zasiany przy drodze. (Łukasza 4:6) i rzekł do niego: Dam ci całą tę władzę oraz ich chwałę, gdyż została mi przekazana i daję ją, komu chcę. Szatan schwytał już wiele osób w pułapkę samolubnego pragnienia niezależności (2 Kor. 11:3). Innych łapie w sidło chciwości, pychy i materializmu. Jeszcze innych zwodzi filozofią, patriotyzmem, teorią ewolucji czy naukami religii fałszywej (Kol. 2:8). A wielu dało się usidlić niedozwolonym kontaktom płciowym. Wskutek tych plag wyrządzających duchowe szkody miliony ludzi utraciło miłość do Boga (Ps. 91:7-10; Mat. 24:12).
        • snajper55 Re: Chyba już zaczęło miażdżyć 25.04.15, 15:27
          rafiner napisał:

> Czego dokona to Królestwo?

To już wiemy. Będzie miażdżyć, palić, niszczyć, mordować, torturować, unicestwiać. Z miłością bliźniego na ustach.

S.
          • olszak-przytycki Jaki będzie ten koniec świata? 25.04.15, 17:57
            Ludzkość zostanie zniszczona i zostaną tylko wybrani?Po mojemu koniec ludzkości jest bardzo realny w wyniku wojny atomowej.Ale wtedy zginą wszyscy niezależnie od tego czy byli poganami czy Świadkami Jehowy.Jak z tym jest?
            • rafiner Re: Jaki będzie ten koniec świata? 26.04.15, 10:18
              Armagedon — radosny początek
              SŁOWO „Armagedon” pochodzi od hebrajskiego wyrażenia Har-Magedon, które znaczy „góra Megiddo”. Pojawia się w Księdze Objawienia 16:16, gdzie czytamy: „Zgromadziły ich na miejsce zwane po hebrajsku Har-Magedon”. Kogo zgromadzono i dlaczego? Nieco wcześniej, w wersecie 14, znajdujemy informację, że „królów całej zamieszkanej ziemi” zgromadzono „na wojnę wielkiego dnia Boga Wszechmocnego”. Rzecz jasna nasuwa to kolejne pytania. Gdzie, z kim i o co walczą wspomniani tu „królowie”? Czy jak sądzi wiele osób, użyją broni masowej zagłady? Czy ktokolwiek przeżyje Armagedon? Zobaczmy, co na ten temat mówi Biblia.

Czy wzmianka o górze Megiddo oznacza, że Armagedon rozegra się na jakiejś konkretnej górze na Bliskim Wschodzie? Wcale nie. Przede wszystkim nie ma tam literalnej góry Megiddo — na rozległej równinie otaczającej miejsce, gdzie leżało starożytne Megiddo, znajduje się tylko niewielkie, dwudziestometrowe wzniesienie. Poza tym teren wokół Megiddo nie pomieściłby wszystkich „królów ziemi i ich wojsk” (Objawienie 19:19). Pod Megiddo stoczono jednak niektóre z najbardziej zaciekłych i decydujących bitew w historii Bliskiego Wschodu. Tak więc Armagedon symbolizuje rozstrzygającą walkę, z której tylko jedna strona wyjdzie zwycięsko (zobacz ramkę „Megiddo — trafny symbol” na stronie 5).

Armagedon nie może być zwykłym konfliktem między narodami, ponieważ w Księdze Objawienia 16:14 czytamy, że „królowie całej zamieszkanej ziemi” jednoczą się „na wojnę wielkiego dnia Boga Wszechmocnego”. Jeremiasz zapowiedział pod natchnieniem, iż „pobici przez Jehowę” będą leżeć wszędzie, „od jednego krańca ziemi aż po drugi kraniec ziemi” (Jeremiasza 25:33). A zatem Armagedon nie oznacza wojny między ludźmi mającej się rozegrać w określonym rejonie Bliskiego Wschodu. Jest to wojna Jehowy i ma zasięg globalny.

Warto jednak zauważyć, że w Księdze Objawienia 16:16 nazwano Armagedon „miejscem”. Otóż w Biblii „miejsce” może oznaczać stan albo sytuację — w tym wypadku chodzi o sytuację, w której cały świat zjednoczy się przeciwko Jehowie (Objawienie 12:6, 14). W Armagedonie wszystkie narody ziemi połączą swe siły przeciwko ‛wojskom w niebie’, którymi dowodzi „Król królów i Pan panów”, Jezus Chrystus (Objawienie 19:14, 16).

A co sądzić o twierdzeniu, jakoby Armagedon miał być totalną zagładą ludzkości wskutek użycia śmiercionośnej broni albo zderzenia z jakimś ciałem niebieskim? Czy kochający Bóg pozwoliłby, żeby rodzaj ludzki i jego ziemski dom spotkał taki makabryczny koniec? W żadnym wypadku! Wyraźnie przecież powiedział, że nie stworzył ziemi „po prostu na nic” — „ukształtował ją po to, żeby była zamieszkana” (Izajasza 45:18; Psalm 96:10). Jehowa nie zniszczy naszej planety w kosmicznej pożodze. Doprowadzi natomiast „do ruiny tych, którzy rujnują ziemię” (Objawienie 11:18).

Kiedy nadejdzie Armagedon?Tekst linka
    • varshaviac Zmiażdży 25.04.15, 18:08
      rafiner napisał:

> (Daniela 2:44) „A za dni tych królów Bóg nieba ustanowi królestwo, które
      > nigdy nie zostanie obrócone wniwecz. I to królestwo nie przejdzie na żaden inny
      > lud. Zmiażdży ono wszystkie owe królestwa i położy im kres, lecz samo będzie t
      > rwać po czasy niezmierzone;

To jakieś szatańskie to królestwo, skoro będzie miażdżyć...
      • marta595 Re: Zmiażdży 25.04.15, 19:31
        > rafiner napisał:

> Zmiażdży ono wszystkie owe królestwa i położy im kres, lecz samo będzie trwać po czasy niezmierzone;

Samo, samiutkie, samiuteńkie...:D
        • pocoo Re: Zmiażdży 25.04.15, 19:42
          marta595 napisała:
          > Samo, samiutkie, samiuteńkie...:D
          >
          Nie takie samiutkie.W środku będzie rafiner i bioslawek. Na zewnątrz smród gnijących pogańskich zwłok, a do nieba poleca adwentyści i poczekają w nim 1000lat ,aż rafiner z biposławkiem oczyszczą ziemię.Kiedy zstąpia na ziemię, to wykopią z tego królestwa tych "czyścicieli".Tak w nagrodę.
          Jedna Biblia,a każdy chrześcijański Kościół inaczej reklamuje królestwo boże. Ech ,te reklamy...
          • marta595 Re: Zmiażdży 25.04.15, 22:38
            pocoo napisała:

> W środku będzie rafiner i bioslawek. Na zewnątrz smród gnijących pogańskich zwłok, a do nieba poleca adwentyści i poczekają w nim 1000lat
            > ,aż rafiner z biposławkiem oczyszczą ziemię.Kiedy zstąpia na ziemię, to wykopią
            > z tego królestwa tych "czyścicieli".Tak w nagrodę.

Jakże to tak, świadkojehowi stachanowcy nie znajdą się wśród tych 144 000 wybrańców i nie zasiądą gdzieś tam na chmurce, tylko przez 1000 lat będą babrać się w tej ludzkiej gnojowicy ziemskiej?Toż to chyba kara, ale za cóż to ta uczona w Piśmie brać tak ma pokutować, wszak znają każde natchnione słowo z natchnionych ponoć boskich ksiąg?

Hm... a może ten raj wytęskniony to dla tych z Ciała Kierowniczego, co to noszą złote zegarki za 21tys.$ i złote spinki do krawatów?

No to po co, Droga Poco łuni sie tak trudzom?
            Ot, naiwnych nie sieją...;)

-
            • pocoo Re: Zmiażdży 26.04.15, 08:18
              marta595 napisała:
              > Jakże to tak, świadkojehowi stachanowcy nie znajdą się wśród tych 144 000 wybra
              > ńców i nie zasiądą gdzieś tam na chmurce,

To są te insze,te święte,które to czują,że ich wybrał Jehowa na chmurkę.

>tylko przez 1000 lat będą babrać się w tej ludzkiej gnojowicy ziemskiej?Toż to chyba kara,

Oni twierdzą,że jehowa smród zamieni na zapach fiołków i będzie im to sprawiało przyjemność.Wielkie ptaki ścierwojady,będą to ludzkie ścierwo żarły, a oni będą sprzątali te ogromne guano i nawozili nim pola? Tylko 1000 lat.Toż to mgnienie oka.Jehowa nie może szybciej oczyścić dla nich ziemi.Nie ma nic za darmo.

> Hm... a może ten raj wytęskniony to dla tych z Ciała Kierowniczego, co to noszą
              > złote zegarki za 21tys.$ i złote spinki do krawatów?

Nie chyba.Ci cwaniacy to wejdą w skład tych 144 tysięcy.Tak może myślą ci,którzy im pieniądze na to życie w luksusie dają.To "Ciało Kierownicze" żyje tu i teraz.Ja ich podziwiam,że zwykłymi broszurami piorą mózgi naiwnym baranom.I to z jakim skutkiem.
              >
              > No to po co, Droga Poco łuni sie tak trudzom?

A kto im za darmochę ziemię oczyści?Inni Świadkowie Jehowy? Którzy?Ilu ich do sprzątania?Żaden?A te ptaki ścierwojady z woli boga niech srają bezpośrednio na pola.Wszystko skażone jadem trupim ,ale śmierci już nie będzie,więc ci zbawieni nie będą jeść,pić,oddychać.Po co im to? po jaki gwint to wszystko?Klamerki na nosy i jazda do wałęsania się po śmierdzącym królestwie.
      • karbat Re: Zmiażdży 25.04.15, 19:48
        > rafiner napisał:

> > (Daniela 2:44) „A za dni tych królów Bóg nieba ustanowi królestwo,
        > >które nigdy nie zostanie obrócone wniwecz. I to królestwo nie przejdzie >na żaden inny lud. Zmiażdży ono wszystkie owe królestwa i położy im kres, lecz samo będzie trwać po czasy niezmierzone;

a co z tymi co forme panstwowa ; monarchia , maja w ... doopie ....

katoliki maja ju krola niebios i krolowa Polski , wiec czego jescze chca?
        wladzy , wplywow , kasy ... tu wystarczy byc tylko polskim biskupem ...

• pocoo Re: Zmiażdży 25.04.15, 20:04
          karbat napisał:

> a co z tymi ...
          >
          Wszyscy będą zmiażdżeni oprócz Świadków Jehowy.Chwila...Adwentystom się uda,ponieważ polecą żywcem do nieba.
          • varshaviac miazga 25.04.15, 23:51
            pocoo napisała:

> karbat napisał:
            >
            > > a co z tymi ...
            > >
            > Wszyscy będą zmiażdżeni oprócz Świadków Jehowy.Chwila...Adwentystom się uda,pon
            > ieważ polecą żywcem do nieba.

Alez to będzie miazga!!!
            • pocoo Re: miazga 26.04.15, 08:25
              varshaviac napisała:

> Alez to będzie miazga!!!

Rozlana równą warstwą po powierzchni ziemi,aby się przez 1000 lat przerobiło na rajskie pola dla Świadków Jehowy.Po tysiącu lat,to zbawieni Adwentyści zstąpią z Jezusem z nieba na ziemię i wtedy się zacznie nowy Armagedon dla Świadków Jehowy.Zbawieni nie lubią konkurencji.
      • rafiner Re: Zmiażdży 26.04.15, 10:20
        ARMAGEDON, sprawiedliwa wojna ? Tekst linka
        • pocoo Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 11:39
          rafiner napisał:

> ARMAGEDON, sprawiedliwa wojna ?

Żeby skały srały,to mnie nie przekonasz do Królestwa po Armagedonie.
          Stworzył Jehowa niezliczoną ilość słońc i planet.Po Armagedonie na ziemi będzie syf,kiła i mogiła.To przygotował bóg tym,którzy go miłują?
          Biblia,ziemia,oczyszczanie przez 1000 lat...Rafiner.Dlaczego Jehowa w nagrodę nie podaruje wam rajskiej planety.Stworzył ich przecież tyle,że zer brakuje.Ja wiem.Nikomu z piszących Biblię nie podpowiedział,że je stworzył,ponieważ sam nie wiedział.Prymitywni ludzie wiedzieli,że jest niebo niebieskie u góry i płaska ziemia na dole.Nie kombinuj z wersetami biblijnymi,gdyż tym ośmieszasz swojego wszechmocnego i wszechwiedzącego boga Jahwe.
          • rafiner Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 15:47
            Mateusza 11:25

(Bg) W on czas odpowiadając Jezus, rzekł: Wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi! żeś te rzeczy zakrył przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je niemowlątkom.

(Biblia poznanska v.1.6) W tym czasie Jezus powiedział: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś to przed mądrymi i uczonymi [w Prawie] a objawiłeś ludziom prostym.

(BT-2 v.1.4) W owym czasie Jezus przemówił tymi słowami: "Wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom.

(Bw v.1.2) W tym czasie odezwał się Jezus i rzekł: Wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom.

(BWP v.1.2) Tego czasu Jezus rzekł: Uwielbiam Cię, Ojcze, Władco nieba i ziemi, iżeś zakrył to wszystko przed mądrymi i uczonymi, a objawiłeś całkiem maluczkim.

(Kow)

(KUL - v.1.4) W owym czasie odpowiadając Jezus powiedział: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że ukryłeś te rzeczy przed mądrymi i rozumnymi, a objawiłeś je prostaczkom.

(NW-E) At that time Jesus said in response: “I publicly praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and intellectual ones and have revealed them to babes.

(NW-P v.1.4) W owym czasie Jezus, odezwawszy się, rzekł: „Publicznie wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, ponieważ ukryłeś te rzeczy przed mędrcami i intelektualistami, a objawiłeś je niemowlętom.

(UBG.nt) W tym czasie Jezus powiedział: Wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te sprawy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je niemowlętom.

(Wujek 1599 v.1.5) W on czas odpowiadając Jezus, rzekł: Wyznawam tobie, Ojcze, Panie nieba i ziemie, żeś te rzeczy zakrył przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je malutkim.

(Bud-Mat) W onem czasie odpowiadając Jezus rzekł: Wyznawam tobie Ojcze, panie nieba i ziemie, iż zakryłeś to od mądrych i rozumnych, a objawiłeś niemowiątkom:

(Dąb*) Wtedy odpowiadając Jezus rzekł: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, iżeś te rzeczy zakrył przed mądrymi i przewidującymi, a objawiłeś je maluczkim.

(KJV) At that time Jesus answered and said, I thank thee, O Father, Lord of heaven and earth, because thou hast hid these things from the wise and prudent, and hast revealed them unto babes.

(KJV+) AtG1722 thatG1565 timeG2540 JesusG2424 answeredG611 and said,G2036 I thankG1843 thee,G4671 O Father,G3962 LordG2962 of heavenG3772 andG2532 earth,G1093 becauseG3754 thou hast hidG613 these thingsG5023 fromG575 the wiseG4680 andG2532 prudent,G4908 andG2532 hast revealedG601 themG846 unto babes.G3516

(KŻNT v.1.1) Wtedy to Jeszua powiedział: "Dziękuję Ci, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że ukryłeś te rzeczy przed błyskotliwymi i wykształconymi, a objawiłeś je prostym ludziom.

(NT-Wp v.1.1) Potem Jezus odezwał się: - Ojcze, Panie nieba i ziemi, dziękuję ci za to, że te sprawy zakryłeś przed mądrymi i uczonymi, a odsłoniłeś je ludziom prostym.

(PE-NT) W tym czasie Jezus powiedział: Wysławiam Ciebie, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te sprawy przed mądrymi i roztropnymi, a odsłoniłeś je tym, którzy są jak małe dzieci.
            • pocoo Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 18:05
              rafiner napisał:
              > (Biblia poznanska v.1.6) W tym czasie Jezus powiedział: Wysławiam Cię, Ojcze,
              > Panie nieba i ziemi, że zakryłeś to przed mądrymi i uczonymi [w Prawie] a obja
              > wiłeś ludziom prostym.

Masz rację .To sa "mądrości" dla prostaków.Prości ludzie niczego nie zrozumieją nawet gdybyś im łopatą w głowę wsadzał.
              Chciałam ci tylko przypomnieć,że w Biblii napisano jak wół,iż mądrość pochodzi od boga.Nie wydaje mi się ,aby Salomon był prostakiem.

• rafiner Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 18:14
                Wiedza ma niewielką wartość, jeśli nie robi się z niej dobrego użytku. (Jana 17:3) To znaczy życie wieczne: ich poznawanie ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz tego, któregoś posłał, Jezusa Chrystusa. To, co wiemy, blednie w porównaniu z tym, czego nie wiemy. (Rzymian 11:33) O głębokości Bożego bogactwa i mądrości, i wiedzy! Jakże niezbadane są jego sądy i jak nie do wyśledzenia jego drogi!
                • pocoo Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 19:08
                  rafiner napisał:

> Wiedza ma niewielką wartość, jeśli nie robi się z niej dobrego użytku.

Raz bądź poważny. Gdyby nie mądrość narodów,które o bogu Jehowie i Biblii nie słyszeli do tej pory ,to siedziałbyś w jaskini i rozpalał hubką ognisko.Chodziłeś do szkoły.Od kiedy nauczyłeś się czytać to czytasz tylko Biblię?Czy korzystasz ze zdobyczy cywilizacji,czy żyjesz jak Amisze? Czy wiesz ile wynalazków pochodzi z Chin? To są buddyści ,a tysiące lat temu Jehowa dawał mądrość zupełnie innym niż Świadkowie Jehowy lub Izraelici.Zupełnie innym. Przejrzyj tylko historię techniki lub historię wynalazków.
              • sclavus Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 19:02
                ... oj pocoo, pocoo... widzę, że liczysz bardzo, że taki rafiner, czy biosławek, odpowiedzą ci własnymi słowami...
                Oni mają biblię na kolanach, komputer na biurku (albo odwrotnie) i zaznaczone w tej biblii cytaty... może nawet w komputer wklikali pół biblii i stosują copy/past...
                Co przy niezłej praktyce ŚJ w posługiwaniu się biblią, zabiera kilkanaście sekund, do minuty najdłużej :D:D:D
                ... przy okazji, zachowują się jak ta świnia, której plują a ona myśli, że to deszcz... - walą kolejny cytat!
                Zignoruj bo uwiarygodniasz wątek a oni się cieszą!
                • pocoo Re: Oj rafiner,rafiner. 26.04.15, 19:22
                  sclavus napisał:
                  > ... przy okazji, zachowują się jak ta świnia, której plują a ona myśli, że to d
                  > eszcz... - walą kolejny cytat!
                  > Zignoruj bo uwiarygodniasz wątek a oni się cieszą!

Ja wiem,że jakakolwiek dyskusja ze Świadkiem Jehowy jest niemożliwa.
                  Prędzej możliwym jest ,abym tych popaprańców przepuściła przez niszczarkę do papieru.To przez to pieprzone religijne cholerstwo ,ominęło mnie szczęście (może).Jak ja nie znoszę zakłamanych ziemskich aniołów,którzy są ŚJ.Fałsz,hipokryzja i uśmiech przyklejony do pyska.
    • wariant_b Dokona żywota swego. 26.04.15, 12:46
      Amen.
      • karbat Re:Czego dokona Królestwo Boże? 26.04.15, 15:19
        to samo ... czego dokonalo do tej pory .

juz niejaki Jezus za swoim guru - Jankiem Chrzcicielem ,
        biegal po pustyni i nawolywal pastuchow owiec ,-
        Nawroccie sie, NIEBAWEM nadejdzie Krolewstwo Boze, na ziemi

sam ... nie doczekal ....

o tym wszystkim mozna w detalach poczytac
        w zalaczniku do biblii zydow, w tzw Nowym Testamencie .

sprawa otwarta, czy to Jezus robil pastowow w konia
        czy sam zostal przez kogos zrobiony w konia ...

• marta595 Re:Czego dokona Królestwo Boże? 26.04.15, 16:37
          Jezus, jeśli w ogóle był, to taki, jak go przedstawiają ewangeliści, był chorym człowiekiem.Dywagacje na temat jego stanu umysłu toczyli różni badacze dochodząc do wniosku, że to "paranoję na tle religijnym" - francuskim lekarz Charles Binet-Sanglé, a nowojorski psychiatra dr William Hirsh napisał: " Wszystko co wiemy o Jezusie, pasuje tak doskonale do klinicznego obrazu paranoi, że jest wprost trudne do pomyślenia, że ludzie mogliby kwestionować dokładność tej diagnozy." ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka