wittekind28 Re: Ateizm 29.07.15, 15:40 9rgkh napisał: > Ateizm to tylko brak teizmu. > Zbyszku, po każdym Twoim poście powinna lecieć ta melodia "Hej tam kolejkę nalej!, hej tam kielichy wznieśmy!, to zrobi doskonale Zbyszka opowieściom!" Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Ateizm 29.07.15, 18:20 No to teraz już wiem, gdzie kociak40 pozbywa się nadmiaru testosteronu Odpowiedz Link Zgłoś
wittekind28 Re: Ateizm 30.07.15, 09:36 kot404 napisał(a): > No to teraz już wiem, gdzie kociak40 pozbywa się nadmiaru testosteronu A Ty odpaliłeś se ,,zbyszka opowieści"?. Kociak.40 to przy Zbyszku dupa wołowa.Kociak.40 jest co najwyżej zastępcą zastępcy trzeciego zmiennika majtka na statku. Na tym statku kapitanem jest Zbyszek z fajką w gębie, białą bródką. Na tym statku leci cały czas leci ta piosenka www.youtube.com/watch?v=uGKrYd4XkqY Zbyszek czasem nawet tańczy do tej melodii, a każdy jego wykład o religii kończy się tym że śpiewa i wymyślą nową zwrotkę ,,morskich opowieści". "Kto chce niech se wierzy, kto nie chce nie nie wierzy mu na tym nie zależy, więc wypijmy jeszcze, hej!" Odpowiedz Link Zgłoś
wittekind28 Re: Ateizm 29.07.15, 15:41 9rgkh napisał: > Ateizm to tylko brak teizmu. > Zbyszku, po każdym Twoim poście powinna lecieć ta melodia "Hej tam kolejkę nalej!, hej tam kielichy wznieśmy!, to zrobi doskonale Zbyszka opowieściom!" www.youtube.com/watch?v=uGKrYd4XkqY Odpowiedz Link Zgłoś
kurak_zbysio Re: Ateizm 30.07.15, 12:29 wittekind28 napisał: > 9rgkh napisał: > > > Ateizm to tylko brak teizmu. > > > Zbyszku, po każdym Twoim poście powinna lecieć ta melodia > > "Hej tam kolejkę nalej!, hej tam kielichy wznieśmy!, > to zrobi doskonale Zbyszka opowieściom!" > www.youtube.com/watch?v=uGKrYd4XkqY Idź pan w ch..., będziesz kumpel mój! Odpowiedz Link Zgłoś
wittekind28 Re: Ateizm 30.07.15, 13:25 kurak_zbysio napisał(a): > wittekind28 napisał: > > > 9rgkh napisał: > > > > > Ateizm to tylko brak teizmu. > > > > > Zbyszku, po każdym Twoim poście powinna lecieć ta melodia > > > > "Hej tam kolejkę nalej!, hej tam kielichy wznieśmy!, > > to zrobi doskonale Zbyszka opowieściom!" > > www.youtube.com/watch?v=uGKrYd4XkqY > > > Idź pan w ch..., będziesz kumpel mój! Zamknij pysk kuraku i zamilcz!Ja nie zamilknę na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateizm 30.07.15, 13:31 A jednak... - błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie otwierają dzioba!! Odpowiedz Link Zgłoś
wittekind28 Re: Ateizm 30.07.15, 14:28 sclavus napisał: > A jednak... - błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie otwier > ają dzioba!! a Ty znasz Zbysia(9rgkh)???? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateizm 30.07.15, 16:20 Nie po to są fora, żeby znać, tylko po to, żeby dyskutować i wymieniać poglądy - na "znanie" jest "priv! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ateizm 29.07.15, 18:37 ... a gdybyś spróbował rozwinąć tę ... prawdę Jak bowiem - zapewne - wiesz, są cztery prawdy: - sama prawda... - święta prawda... - gó... prawda... oraz: veritas goviniana Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Nie ma Boga. 29.07.15, 19:26 To jest Prawda. A przy okazji nie jest etycznym skakać po ludziach którzy wierzą, że trzeba nadstawić drugi policzek.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma Boga. 29.07.15, 21:48 ... jest to zbyt trywialne bowiem żadnego boga nie ma, nie było, co znaczy, że nie będzie... Są jednak religie, jako dowód fałszerstwa i ... parę miliardów oszukanych i zmanipulowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
olsah65 Re: Nie ma Boga. 29.07.15, 22:53 superspec napisał: > To jest Prawda. > Z tego co wiem , to opinie na ten pogląd są podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma Boga. 30.07.15, 13:33 ... są, którzy lubią pławić się w bajkach i są, którzy przedkładają nad bajki realizm i racjonalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
kod.m Re: Ateizm 06.11.15, 09:27 ?Ateizm to także postawa religijna. Szczery ateista myśli o Bogu bezustannie, choć istotnie w terminach negacji. Zatem ateizm jest formą wiary. Gdyby ateista naprawdę nie wierzył, nie przejmowałby się (wiarą innych) lub nie przejmowałaby się zaprzeczaniem.? (Terry Pratchett) Cytuję: "Warto wspomnieć, że ?papież? ateistów Richard Dawkins w swojej książce ?Bóg urojony? (notabene tytuł równie zwodniczy i niewydarzony, jak ?Samolubny gen?) także nie wyklucza istnienia Boga (jednakże to wymaga nie tylko przeczytania książki Dawkinsa, ale przeczytania jej ze zrozumieniem, co dla niedouczonego i zacietrzewionego fanatyka ateizmu może być wysiłkiem ponad siły i intelektualne możliwości)." "Obsesja religią: dość powszechna u ateistów." Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: Ateizm 06.11.15, 11:03 Troll kod.m wrócił pod zmienionym nickiem i w kółko to samo. Pewnie grgkh Ci odpowie, bo ma cierpliwość i wyrozumiałość dla ludzi z cerebroatrofią. Odpowiedz Link Zgłoś
kod.m Re: Ateizm 06.11.15, 14:16 bookworm napisał: > Troll kod.m wrócił pod zmienionym nickiem i w kółko to samo. >> Pewnie grgkh Ci odpowie, bo ma cierpliwość i wyrozumiałość dla ludzi z cerebroa trofią Dlaczego nowego usera nazywasz trollem?Z bezsilności? Nie zależy mi na niczyjej cierpliwości,gamoniu:) Zauważ ,ze cytuję podane słowa.Odnieś się do nich, jeśli masz coś do powiedzenia - a nie personalnie.Poza tym nie jestem tym znienawidzonym przez Ciebie wiercą:) Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateizm 06.11.15, 16:25 kod.m napisał(a): > bookworm napisał: > > > Troll kod.m wrócił pod zmienionym nickiem i w kółko to samo. - > Dlaczego nowego usera nazywasz trollem? Poszukaj sobie definicji trolla a potem porównaj to ze swoja działalnością na forum. I opisz zbieżności i różnice, chętnie poczytam co o tym myśli ktoś taki jak Ty. > Z bezsilności? Wytłumacz mi, dlaczego przyszła Ci do głowy bezsilność i jaki mógłby być jej związek z opisaniem Ciebie jako trolla? > Nie zależy mi na niczyjej cierpliwości,gamoniu:) Ad personam. Jedna z cech trolli. > Zauważ ,ze cytuję podane słowa > .Odnieś się do nich, jeśli masz coś do powiedzenia - a nie personalnie. No właśnie. Mogłeś sięgnąć po definicje trolla i coś wykazać... Ale z argumentowania zrezygnowałeś. To też jest cecha działania trolli. > Poza ty > m nie jestem tym znienawidzonym przez Ciebie wiercą:) To nie ma żadnego znaczenia. "Krzewisz" tezy popierające religię. I nie reagujesz na krytykę tych tez. To jest właśnie cecha wiercy (wierzącego, wiary). Powtarza on w kółko tezy, choć inni je obalają. Opisz stan umysłu takiego wierzącego dogmatycznie człowieka. Bo jesteś wierzącym dogmatycznie, jeśli spełniasz powyżej wymienione warunki. A przecież spełniasz. I obrażasz ludzi. Jak klasyczny troll. Twój stan umysłu nie pozwolił Ci zauważyć, że odpisałeś wszystko tak, że zamiast zaprzeczyć poprzedniej sugestii potwierdziłeś ją. Czy widzisz, co stan wiary robi z umysłem? Pozbawia go logiki. Czy myślenie bez logiki można jeszcze nazywać myśleniem? I ogólniej - ponieważ to częste - czy tacy wierzący mogą o sobie myśleć, że myślą? Według mnie, nie powinni. Ale myślą (raczej uważają tak) i mówią tak o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateizm 06.11.15, 16:36 kod.m napisał(a): > Poza ty > m nie jestem tym znienawidzonym przez Ciebie wiercą:) Dlaczego uważasz, że ktoś miałby nienawidzić innego, bo ten wierzy? Zwłaszcza ateista... A że wierzący nienawidzą to fakt. Nienawiść wylewa się z polskich mediów katolickich (innych też) szeroką rzeką. Poszukać Ci przykładów czy potwierdzisz, że je znasz? I nie powinno to dziwić, bo religie istniały od zawsze i teraz istnieją wyłącznie jako ogłupiające ludzkość partie władzy absolutnej. We władzy absolutnej nienawiść jest podstawowym narzędziem sprzyjającym likwidacji konkurencji i potwierdzania istnienia takiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ateizm 06.11.15, 11:25 > Ateizm to także postawa religijna. Szczery ateista myśli o Bogu bezustannie, c > hoć istotnie w terminach negacji. Czy myślisz bezustannie o krasnoludkach? A może wierzysz w krasnoludki? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kod.m Re: Ateizm 06.11.15, 14:19 [i] snajper55 06.11.15, 11:25 <Czy myślisz bezustannie o krasnoludkach? A może wierzysz w krasnoludki?< Nie myślę.Ktoś kto tak myśli potrzebuje pomocy .Jakiej?Wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateizm 06.11.15, 16:28 kod.m napisał(a): > [i] snajper55 06.11.15, 11:25 > > > <Czy myślisz bezustannie o krasnoludkach? A może wierzysz w krasnoludki? > 0; > > Nie myślę.Ktoś kto tak myśli potrzebuje pomocy .Jakiej?Wiadomo. A czym się różnią krasnoludki od każdej z wersji bogów? A ta pomoc... to jaka ma niby być? Pomagasz takim ludziom? Jak? A jak Tobie można by pomóc? Bo wiadomo w czym. Odpowiedz Link Zgłoś
9rgkh Re: Ateizm 06.11.15, 16:06 kod.m napisał(a): > ?Ateizm to także postawa religijna. Nie "także". Postawa religijna to sfera emocji związanych z elementami religii, które nas otaczają. Nie definiuję swojej postawy religijnej w stosunku do Zeusa lub Manitu. Ty też. Nie obchodzi nas to, bo nas nie dotyczy. Ale gdy nas już dotknie jakoś bezpośrednio, to nie jest ważne czy wierzymy lub nie. > Szczery ateista A "nieszczery"? A małe dziecko? A ktoś żyjący wśród ateistów, bez styku z elementami religii? > myśli o Bogu bezustannie, Ja nie myślę o bogu bezustannie. Myślę o upierdliwości religiantów wokół mnie, bo ci myślą o bogu nieustannie i coraz to cos z tego dla mnie wynika, z reguły uciążliwego lub nawet krzywdzącego. > c > hoć istotnie w terminach negacji. Nie trzeba negować czegoś, co nie istnieje. Nieistnienie to tylko brak potwierdzenia istnienia. ŻADEN z bogów nie istnieje. W tym większość także dla Ciebie. Negujesz ich nieustannie i każdego z osobna? > Zatem ateizm jest formą wiary. Jakoś trzeba "stan braku teizmu" nazwać. Dobrze pasuje tu ateizm. > Gdyby ateista > naprawdę nie wierzył, nie przejmowałby się (wiarą innych) lub nie przejmowałaby > się zaprzeczaniem.? > (Terry Pratchett) Uważasz, że autorytet ma znaczenie dla prawdziwości wypowiedzi? > Cytuję: > "Warto wspomnieć, że ?papież? To nadużycie. Dawkins przez nikogo nie był nominowany na takie stanowisko. Macie wy, religianci, urojenia i nie umiecie używać terminów zgodnie z ich definicjami. Wychodzi z tego bełkot, który świadczy nędznie o jakości waszego myślenia. > ateistów Richard Dawkins w swojej książce ?Bóg ur > ojony? (notabene tytuł równie zwodniczy i niewydarzony, jak ?Samolubny gen?) A moim zdaniem jest to bardzo dobry tytuł, bo bogowie rzeczywiście są urojeni. A co ty myślisz o innych niż Twój bogach? > ta > kże nie wyklucza istnienia Boga (jednakże to wymaga nie tylko przeczytania ksią > żki Dawkinsa, ale przeczytania jej ze zrozumieniem, co dla niedouczonego i zaci > etrzewionego fanatyka ateizmu może być wysiłkiem ponad siły i intelektualne moż > liwości)." To już przerabiałem. Zacytuj ten fragment jego wypowiedzi wraz z kontekstem. Z przyjemnością wykażę Ci jeszcze raz, że nie umiecie czytać ze zrozumieniem. > "Obsesja religią: dość powszechna u ateistów." Twoja lub kogoś innego religia, dopóki jest sprawą prywatną, nie obchodzi mnie wcale. Obecna w strefie publicznej staje się narzucaną i muszę na to zareagować, bo bronię mojej od religii niezależności. Odpowiedz Link Zgłoś