Dodaj do ulubionych

bp Dec apeluje(!)

18.08.15, 15:58
... o krucjatę "za prezydenta"... :D:D:D
wiadomosci.onet.pl/kraj/nasz-dziennik-biskup-dec-apeluje-o-krucjate-za-prezydenta/plgzbp
Czy to jeszcze tylko śmieszne, czy już śmieszne i straszne zarazem???
(gdyby ktoś nie wiedział: szto eto, smieszno i straszno wmiestie?? - tigra pajobat'!!)
Obserwuj wątek
    • sclavus bp Dec apeluje(!) o krucjatę :D 18.08.15, 20:42
      ... może tytuł wątku powinien być, jak ten poprawiony: bp Dec apeluje(!) o krucjatę
      ... i wtedy jakieś reakcje by były??
      :D:D:D
    • 9rgkh Re: bp Dec apeluje(!) 18.08.15, 21:37
      Popatrzmy, jak to komentują czytelnicy onetu:

~kat olik : Powiało ciężką grozą !
      Kiedy nasi ulubieni chłopcy w czarnych sukienkach, a zwłaszcza ich spasieni, purpurowi przełożeni z dyrekcji w Watykanie ogłaszali krucjatę to blady strach padał na wiekszość społeczności ludzkiej. Krwią spływały ziemie niedaleko Europy a i nasi sąsiedzi Litwini, Żmudzini i Jaćwingowie doświadczyli w ten sposób miłości bożej. Niektóre plemiona wycięto w pień. Mam nadzieje, że ogłoszenie krucjaty obecnie skończy się na biczowaniu różańcem oraz chłostą medialną w jedynie miłosiernym radio z Torunia opanowanym przez krzyżowców ojdyra.

~bonini : Czemu ci biskupi milczą jak ich siostra w Zabrzu stosowana w ośrodku opiekuńczy przemoc wobec podopiecznych??? Dodam że to były dzieci jakby ow wielebny jak się każe zwać nie wiedział. Ujawnianie takiej prawdy przeważnie wzbudza w was poczucie walki z kościołem a co powiedzieć o tych pedofilach co się ukrywają w Watykanie ???? wnet kazecie ściąć głowę każdemu co was w dłoń nie pocałuj schylajac się do pasa przed wami biskupami!!!! A tak z ciekawości czemu zmuszCie ludzi do przestrzegania czegoś co sami nie przestrzeganie? To katolicy przecież stosują przemoc w rodzinie i jak widać w ośrodkach pomocy !!!! Wiec co chcecie od tej ustawy? Boli was ze Państwo chce jeśli nawet nieudolnie bronić pokrzywdzonych? Uczcie miłości to mię będzie przemocy i ustawy nic wam nieprzeszkodza w życiu!!! Weźmy np Świadków Jehowy sami nieprzyjmuja transfuzji krwi ale niezabraniaja innym a wy komu zabraniacie np invitro? Was nikt do tego nie zmusza! I jeszcze jedno czemu oni za darmo indywidualnie uczą z bibli za darmo a wy kazecie płacić waszym katecheta???? Czy Jezus za swe głoszenie brał kasę?

~Czarni_precz_z_POLSKI : Nawet nie wiadomo, jak skomentować słowa tego skretyniałego katabasa.....................ręce opadają ! Nie jestem wielkim zwolennikiem Komorowskiego, ale kiedy jego opluwano nienawiścią sącząca się z PIS-owskiego ryja, to było OK, a teraz krytykować nie wolno Dudy, bo to "nasz" prezydencik, ukochany i klerowi dobrze zrobi...........W podsumowaniu: życzę naszej ojczyźnie, aby tę watykańską zarazę i pijawkę udało się wytępić i abyśmy mogli kiedyś doczekać poziomu Danii, Norwegii, gdzie nie ma tej V KOLUMNY z Watykanu i ludzie żyją naprawdę dobrze.

I tak dalej w tym samym tonie, oj lubimy tych biskupów...
    • privus Re: bp Dec apeluje(!) 25.08.15, 22:00
      Odnoszę wrażenie, że jest to symptom wyraźnego panikarstwa biskupa przed szykującą się kolejną klęską polityczną wspieranego przez Kościół kaczyzmu.
      • sclavus Re: bp Dec apeluje(!) 26.08.15, 10:37
        ... a następnym "cackiem", to lament abepe Jędraszewskiego nad "ateizacją", która ma być "wynarodowieniem" i "odcinaniem od korzenia"...
        A przecież każde dziecko (no, prawie) od przedszkola wie, że korzeniem jest ... kościół katolicki :D
        (gdzieś to skomentowałem, że to raczej kasa, jest tym korzeniem, od którego "ateizacja" odcina)
    • bogucjusz Go ahead, bishop. Make my day. n/t 25.08.15, 22:39
      • sclavus Re: Go ahead, bishop. Make my day. n/t 26.08.15, 10:33
        ... z mieczem w garści, pastorałem, czy krucyfiksem??
        :D
        • bogucjusz Re: Go ahead, bishop. Make my day. n/t 26.08.15, 16:27
          sclavus napisał:

> ... z mieczem w garści, pastorałem, czy krucyfiksem??
          > :D

Nie chcę zbyt głęboko wnikać, co ci sukienkowi najczęściej w garści trzymają...
    • cyberros A na kogo z tą krucjatą? 26.08.15, 18:37
      sclavus napisał:

> ... o krucjatę "za prezydenta"... :D:D:D
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/nasz-dziennik-biskup-dec-apeluje-o-krucjate-za-prezydenta/plgzbp
      > Czy to jeszcze tylko śmieszne, czy już śmieszne i straszne zarazem???
      > ***
      > (gdyby ktoś nie wiedział: szto eto, smieszno i straszno wmiestie?? - tigr
      > a pajobat'!!
      )

Co to jest właściwie krucjata? Słowo to przecież oznacza wyprawę krzyżową przeciwko komuś, na kogo oni chcą za Dudę iść z tą krucjatą? Znowu na Arabów? Czy na kogoś innego?
      • m.c.hrabia Re: A na kogo z tą krucjatą? 27.08.15, 08:42
        może chodzi mu o krucjatę antyalkoholową :)
    • panidemonka Re: bp Dec apeluje(!) 27.08.15, 07:34
      I śmieszne, i straszne, w dodatku żałosne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka