Dodaj do ulubionych

Katolicyzm w pigułce

19.04.23, 08:57
Na chodniku naprzeciwko kościoła twarzą do ziemi leżał nieprzytomny mężczyzna. Potrzebującego mijali ludzie zmierzający na mszę świętą. Żaden z przechodniów jednak nie zareagował. Uwagę na nieprzytomnego człowieka zwrócili dopiero dwaj 13-latkowie.

- Od jednej starszej pani usłyszeliśmy, że mamy dzwonić na 112, nawet się nie zatrzymała, powiedziała, że spieszy się do kościoła.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,187572,29675685,pruszcz-gdanski-mijali-nieprzytomnego-mezczyzne-bo-spieszyli.html
Obserwuj wątek
    • antares504 Re: Katolicyzm w pigułce 19.04.23, 14:50

Hejka ~gadzina_polska, mnie ta opisana sytuacja nie szokuje. Przecież polscy katolicy to hipokryci i nie tylko w tej sprawie, ale w całym wachlarzu innych decyzji życiowych. Bo u nich wiara nie wypływa z serca, przemyśleń czy też potrzeby, a po prostu z faktu, że jako dziecko byli indoktrynowani. Nie ma co się oszukiwać.
      • dunajec1 Re: Katolicyzm w pigułce 19.04.23, 15:28
        Niestety , bylismy indoktrynowani, kiedys to swojemu koledze dalem do myslenia, a co jesli sie okaze ze tanasza religia jest zla? A to juz ksiedzowie beda za to odpowiadac, tak mnie nauczyli, ja chce do nieba. Ot, potwierdzenie tej indoktrynacji, oni winni.
        • privus Re: Katolicyzm w pigułce 19.04.23, 15:34
          Rozum i wszystkie z tym związane przymioty pozostawiają księżom. Taka to religia.
    • snajper55 Re: Kolejne Jude kłamstwo, w zasadzie dwa kłamstw 19.04.23, 21:01
      Nie wiedziałem, qwardianie, że jesteś Żydem.

S.
    • pkt4a Re: Katolicyzm w pigułce 20.04.23, 16:26
      Oj tam , spieszyli sie pewnie aby usiąść w pierwszej ławce a ludzie na nich jak wilcy jakieś

-
      www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL
    • pkt4a Re: Katolicyzm w pigułce 22.04.23, 14:23
      Skarpeta , ta skarpeta :
      www.se.pl/krakow/skarpeta-jana-pawla-ii-ma-niewiarygodna-moc-zabierz-go-smierdzi-aa-xi87-hSm9-iyb5.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka