Dodaj do ulubionych

najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku wmv.

03.04.05, 15:16
Pater Noster w Jego wykonaniu + teledysk - jeśli chcecie to podawajcie swoj
ad=res @ TO WYSLĘ WAM
Obserwuj wątek
    • karol-borowiecki Ostatni z ludzi 03.04.05, 15:40
      To może nie jest specjalnie oryginalne, powiedziałbym, że wręcz banalne, lecz
      zmarły wczoraj Jan Paweł II był dla mnie jedynym autorytetem moralnym w
      dzisiejszym świecie. Tylko jemu mogłem ufać, tylko w jego słowa nie potrafiłem
      wątpić. Co teraz będzie?
      On powtarzał "Nie lękajcie się!". Słowacki pisał "Lecz zaklinam - niech żywi
      nie tracą nadziei.". Jednak kto wypełni tą pustkę, która nastała po jego
      odejściu mar adentro? Czuję się trochę jak pozbawiony przewodnika. Ktoś napisał
      ostatnio, iż papież pomagał nam zrozumież, że nie jesteśmy jedynie pyłkiem na
      wietrze. Mi pomagał zrozumieć, iż nie jestem sam. A teraz nastało sto lat
      samotności.
      Odszedł ostatni Kolumb, rocznik 20.
      W tej chwili pomagają mi słowa pieśni Zbigniewa Preisnera "Piotr". "Dziś!
      Piotr! Gdy Ciebie nie ma\ Pieśń tę wznosimy do nieba\ Trwaj! Tam! I czuwaj nad
      nami\ Noc, w noc usłaną gwiazdami.
      Odszedł ostatni człowiek. Ostatnia Osoba przypominająca nam o naszym
      człowieczeństwie, gdyż coraz częściej zapominamy o nim.
      "Jednak zostanie po mnie ta siła fatalna\ Co mi żywemu na nic... tylko czoło
      zdobi-\ Lecz po śmierci was będzie gniotła niewidzialna,\ Aż was, zjadacze
      chleba - w aniołów przerobi." [Juliusz Słowacki, "Testament mój", fragment]
      • gazeta_ale_nie_wyborcza Re: Ostatni z ludzi 04.04.05, 02:29
        JEzus jest prawdziwym przewodnikiem, wiec skorzystaj z okazji i szybko Go
        poszukaj
      • Gość: ROMI Re: Ostatni z ludzi IP: 193.24.220.* 08.04.05, 00:23
        Czuję dokładnie to samo
      • Gość: jaga Re: Ostatni z ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:55
        Byłam w Starym Sączu w 1999roku. Nie byliśmy pewni czy Papież przyjedzie, był
        przecież chory. Szliśmy z Nowego Sącza. Padał deszcz. Była niepewność, ale i
        nadzieja,że przybędzie.Przyjechał i widzieliśmy,że z każdą chwilą czuł się
        lepiej. A na koniec powtóka z geografii. Potem były Wadowice.
    • mefiu19 Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 03.04.05, 15:50
      W dniach kiedy żegnamy sumienie świata należy za nie podziękować Dobremu Bogu.
      Dziękuję za człowieka, który swoim nauczaniem, a może przedewszystkim swoją
      postawą pokazał mi jak żyć. Dziękuję za Twoje nauczanie, które zmieniło obraz
      świata i niejednego człowieka. Dziękuję i wierzę, że wpatrujesz się w oblicze
      Miłosiernego Boga i że już u Niego będziesz się za nas modlił
    • niezapowiedziany slowa o staniu w oknie i byciu Papiezem 03.04.05, 15:51
      dla mnie bardzo cieple wspomnienie o Papiezu z takich bardziej familiarnych to
      jego slowa o staniu w oknie, ktore wypowiedzial z okna kurii w Krakowie:

Mowil, mniej wiecej tak:
      Jak bylem maly to bylem grzeczniejszy, bo nigdy nie stawalem w oknie. A
      teraz... (smiech).
      I dalej:
      W Rzymie trudno byc Papiezem, ale w Krakowie to niemozliwe. Ciagle trzebaby
      stac w oknie.

Ma ktos moze narganie tych slow Naszego Papieza?

niezapowiedziany@gazeta.pl
    • naszswiatrzym Bylam pod Jego oknem do konca... 03.04.05, 16:22
      Dziekuje Bogu, ze mnie tam zawiodl... Tak trudno pogodzic sie z odejsciem Ojca.
      Osierocil nas, Polakow mieszkajacych w Rzymie i rozsianych po calym swiecie.
      Czesc Jego pamieci!
    • piotrbiel Wspominam Papieża z Miłością! 03.04.05, 16:34
      Byłem na kilku pielgrzymkach Papieża do polski , byłem także w Watykanie choć
      Jego tam wtedy nie było ale najpiękniej wspominam Papieża z tych ostatnich dni
      i z tych w których jak sobie dopiero uświadomiłem słuchałem Go i docierał do
      mnie poprzez swoją miłość i Dobroć!!

OJCZE TWOJA CIĄGŁA OBECNOŚĆ BYŁA I JEST CZYMŚ NAJLEPSZYM CO MOGŁO PRZYDAŻYĆ SIĘ
      W MOIM ŻYCIU!!! MODLĘ SIĘ(*)
    • max_maestro Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 03.04.05, 20:31
      papiez.coolinc.info/ poprzednio zle podalem zakradl sie przecinek na
      koncu
    • citygirl Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 03.04.05, 20:45
      byl zawsze odkad pamietam........
    • anuska25 BARKA - czy ktoś ma? 03.04.05, 20:53

• max_maestro Klip jest na stronie www 03.04.05, 21:31
      Udostepnilem Wam tutaj papiez.coolinc.info

Naprawde wzruszajace...
      • cpg Re: Klip jest na stronie www 03.04.05, 22:16
        Dziękuję
    • jurafo Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 03.04.05, 21:44
      Zbieram wszelkie informacje o NASZYM UKOCHANYM OJCU. ( zdjęcia, nagrania, itp )
      Już w latach 60-tych uczestniczyłem w NAUKACH Karola Wojtyły.
      Bierzmował mnie również Karol Wojtyła.
      W czasie I-szej i II-giej Pielgrzymki do Polski brałem udział
      ( jako działacz SOLIDARNOŚCI )w obsłudze Nabożeństw na BŁONIACH KRAKOWSKICH.
      Pozdrawiam i z góry dziękuję.
    • robrojek Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 03.04.05, 22:27
      Wszystko zostało powiedziane,
      pozostaje tylko wsłuchiwać sie w jego słowa
    • max_maestro Sciagajcie ABBA PATER stad 04.04.05, 18:36
      Bo i tak nie dostaniecie go na maila...
      Dalem go na strone papiez.coolinc.info

Porusza serce...
    • tasior_sgh UWAGA! 05.04.05, 00:32
      Autor tego posta prosi o pomoc...
      Nie spodziewał sie takiego odzewu, bardzo trudno nadążyć rozsyłać ten plik!

Ja go dostałem razem z prośbą o pomoc. Zwracajcie się proszę bezpośrednio na maile podawane na pierwszej stronie, i ludzie już dostali ten plik.. W ten sposób kazdy dostanie, bo jedna osoba (czytaj autor), nie da rady każdemu wyslac, tym bardziej ze kazdy wpisuje swoja prosbe "nie po kolei", czyli w opowiedzi na rozne posty.

Wiec krotko: Uzywajcie maili tych, ktorzy je podawali na pierwsej stronie, Ci ktorzy jeszcze nie dostaliscie!
      Nie ma co oskarzaco nieczyste intencje, po prostu jest duzy odzew.

Ja bardzo przepraszam, ale od jutra rana osobiscie nie moge wysylac tego pliku, poniewaz wyjezdzamy do Rzymu ostatni raz uczcic naszego Papieaza oraz uczwestniczyc w jego pogrzebie. :(

Pozdrawiam
    • ememzet Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 05.04.05, 10:22
      Prosimy nie dopisywać swoich adresów e-mail. Informacje o pliku znajdują sie m.in. tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=677&w=22350867
      • max_maestro Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 05.04.05, 12:43
        Jestem w posiadaniu nagran z pielgrzymek Papieza do Polski "Papiez Nadziei", sa
        to 4 CD, zainteresowanym chetnie podam zrodlo skąd mozna sciagnac w formacie
        mp3. Informacje na stronie papiez.coolinc.info
        • Gość: Gosia Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 05.04.05, 16:28
          Dzieki Ci, wzruszylam sie
      • delphinee Re: MP3 do ściągnięcia stąd 12.04.05, 18:03
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=677&w=22350867
    • Gość: uper Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 06.04.05, 22:49
      dogłębnie wzruszajace ...
    • szaramycha Re: najpiekniej wpominam Go-słuchając tego pliku 08.04.05, 18:58
      prosze Was, niech Wam zostanie ta euforia juz na zawsze w sercach... i chociaz
      czesc z Was niegdys wzdrygala sie na slowo "Kosciol", ktorego ON byl przeciez
      Glowa, tutaj, na Ziemi, to chce wierzyc, ze dokonala sie w Was zmiana. I juz
      nie powiesz, ze ksiadz to nudziarz, ze nie ma sensu chodzic do Spowiedzi Sw.,
      ze Msza Sw. to strata czasu... Tak, tak - z ust coniektorych z Was te slowa
      padaly, dane bylo mi je slyszec...
      Ale teraz zycze Wam powodzenia na Egzaminie z Zycia. I pamietajcie: ON na nas
      patrzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka