Dodaj do ulubionych

Nauka Chrystusa

13.04.06, 22:14
"jak i ja wam nogi obmywam tak i wy obmywajcie..."-może niedokładnie to
napisałam ale sens ten sam,jak wy to przesłanie Chrystusa rozumiecie?
Obserwuj wątek
    • wladi3 Re: Nauka Chrystusa 14.04.06, 09:08
      Droga i33 Dziękuję za temat i Pozdrawiam Ciebie Serdecznie .
      Pan Jezus w ten sposób chciał nauczyć swoich Uczniów , a tym samym nas - Jego
      wyznawców - Pokory .
      Jego Uczniowie przecież widzieli Jego Cuda , wypędzanie złych duchów ,
      wskrzeszanie zmarłych , władzę nad materią . Jezus Był ( Jest ) Synem Bożym
      oraz władał Potęgą - Mocą . Miał Moc . Jezus znał naturę ludzką i psychikę
      Człowieka i wiedział , że według świata materii - człowiek który ma władzę lub
      jest silniejszy - wykorzystuje drugich ludzi i staje sie pyszny . Jezus pokazał
      Uczniom że dziecko Boże - każdy Człowiek , który Uwierzy w Jezusa - zostaje
      podniesiony do Natury Boskiej i ma Moc dziecka Bozego tak jak Jezus - Jego
      Uczniowie przeciez przez Wiarę w Jezusa również czynili Cuda !
      Dlatego Jezus tym umywaniem nóg - uniżył Siebie i stał się tak jakby Sługą .
      Pamiętać musimy że wtedy istnieli niewolnicy i słudzy i taka czynność była
      zadaniem niewolnika - sługi .
      Jezus Pokazał że choć Ma Władzę i Moc - nie przyszedł na Świat aby inni Jemu
      służyli , lecz aby Służyć - czyli Pomagać innym .
      Tak samo Musimy czynić My - Jego Naśladowcy ; Siostry i Bracia . Wierzyć bez
      zastrzeżeń Nauce Jezusa o Miłości i Przebaczaniu . Odzyskiwać przez Wiarę MOC
      Dzieci Bożych - każdy otrzymuje inne zadania i Zdolności - Tą Mocą - Mocą
      Miłości zmieniać Świat - nie przez walkę - lecz przez Zrozumienie Drugiego
      Człowieka - Przebaczanie i dążenie do Świętości - czyli do Miłości w naszym
      Sercu i Duszy - jak tez pomagając Innym zrozumieć że Najważniejsza Jest
      Miłość !!!
      Bóg Jest Miłością a my Jego Dzieci - Musimy Dążyć do Miłości - wtedy przez
      Miłość nasza ludzka natura zostaje spowrotem Przemieniona w Naturę Boską - jaka
      mieliśmy na początku Stworzenia .
      Pozdrwiam Cię i33 , jak też Wszystkie Ukochane Dzieci Naszego Ojca .
      Kocham Cię Ojcze w Twoim Synu Jezusie Chrystusie w Którym żyjemy i Wzrastamy .
      Twój syn Władek .
      • i33 Re: Nauka Chrystusa 14.04.06, 09:26
        obmywajcie stopy--czyli fundament--i reszta będzie czysta i odsłonięta prawda o
        nas...czy kojarzysz to z "bierzcie winy waszych braci na siebie","pomagajcie im
        dzwigać ich ciężar"...
        pozdrawiam Ciebie również serdecznie Władi i wszystkich
        kochać jak Chrystus nie jest łatwo...
        • wladi3 Re: Nauka Chrystusa 14.04.06, 17:19
          Bardzo głęboka i Prawdziwa jest Twoja myśl .
          Ciężko Kochać wszystkich ale innej drogi nie ma . Wszczepieni w Chrystusa
          musimy próbować dżwigać winy innych i pomagać im w Drodze do Ojca .To dżwiganie
          win nie jest Dosłowne - jest to raczej Przedstawianie Bliżnich Bogu Ojcu i
          Usprawiedliwianie Ich przed Nim w Jezusie Chrystusie - dla Jego Męki i Zasług -
          zresztą z nami samymi .
          A że ciężko - trudno . Zresztą czym Dalej tym lżej to czynić .
          Nikt by nie uwierzył co mnie ciągle spotyka ,a ja do końca Usprawiedliwiam i
          choćby z głową przy ziemi - zdeptany przez innych - nie przestanę Przebaczać i
          Usprawiedliwiać . Taka jest Rola Miłości a my JEJ Dzieci nie możemy postępować
          inaczej. Jak juz nie mogę udżwignąć ciężaru Cierpienia i Nienawiści - cicho się
          żalę Ojcu - aby zdjął ze mnie ten Ciężar albo Odsunął mnie od Tych , którzy nie
          chcą żyć Miłością i Przebaczeniem , lecz żyja tylko nienawiścią .
          Przesyłam Tobie i Wszystkim Wędrowcom Energię Miłości .
          Kocham Cię Ojcze ! Twój syn Władek .
          • i33 Re: Nauka Chrystusa 14.04.06, 18:13
            Władku Tobie iRodzinie---i Białego i Czerwonego strumienia tej Bożej Miłości
            bez końca...i Wszystkim, wierzącym, wątpiącym, negującym nie mniej...
            • wladi3 Re: Nauka Chrystusa 19.04.06, 10:26
              Dziękuję z głębi Serca i Duszy i Wszystkim również Błogo - sławię - czyli życzę
              Nieustannego Otwierania się na Energię Miłości Płynącą od Boga Ojca ! Życzę
              Błogiego stanu Spokoju i wszelkiego Dobra kryjącego się w Miłości !
              Kocham Cię Ojcze w tych dniach Szczególnie w Twoim Umiłowanym Synu Jezusie
              Chrystusie - Który się za na wydał i Spłacił zapis dłużny oddzielający nas od
              Ciebie Ukochany Ojcze ! Miłości Najświętsza ! Twój syn Władek .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka