vobiska1 14.02.08, 00:36 Jak to dobrze,że jest święty opiekun zakochanych!! Ta opieka przyda się im, ponieważ stan zakochania jest stanem dla psychiki nienormalnym)) i nic wspólnego nie ma z miłością(((. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleuret Re: Sw.Walenty 14.02.08, 07:10 vobiska1 napisała: > Jak to dobrze,że jest święty opiekun zakochanych!! Ta opieka > przyda się im, ponieważ stan zakochania jest stanem dla psychiki > nienormalnym)) a co w stanie zakochania jest nienormalnego ? czy normalność to przestrzeganie zestawu jakiś norm? i nic wspólnego nie ma z miłością(((. Określ bliżej oba te stany i wykaż róznicę, proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Sw.Walenty 14.02.08, 07:14 vobiska1 napisała: > i nic wspólnego nie ma z miłością(((. Ojciec Jacek Salij napisał, że miłość zaczyna się od zakochania, czyli od serdecznego zachwytu drugą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
vobiska1 Re: Sw.Walenty 14.02.08, 13:58 No własnie od zakochania miłość się dopiero zaczyna ))) i rzadko przeradza sie w prawdziwą, bezwarunkową .Dla mnie zakochanie to faktycznie zachwyt, podziw,często tzw.chemia a miłość to : ofiarność, wiernosć, dobroć, wyrozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
vobiska1 Re: Sw.Walenty 14.02.08, 20:24 Sądziłam,ze wypowiesz jakąs oryginalniejszą mysl na ten temat lecz pewnie jesteś w tym temacie teoretykiem, czego o mnie powiedziec nie można)))). Odpowiedz Link Zgłoś
yazonisyn Re: Sw.Walenty 19.02.08, 15:00 vobiska1 napisała: > Jak to dobrze,że jest święty opiekun zakochanych!! Ta opieka > przyda się im, ponieważ stan zakochania jest stanem dla psychiki > nienormalnym)) i nic wspólnego nie ma z miłością(((. tym lepiej, iż ten święty tak naprawdę jest patronem chorych umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś