Dodaj do ulubionych

Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce

07.06.08, 11:32
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5288282,Odmowili_aborcji_zgwalconej_14_latce.html

Noz sie w kieszeni otwiera na to wszystko .
Obserwuj wątek
    • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:11
      To niech ten szurnięty klecha i jego dewoty płacą jej alimenty ::))))
      • asterix-2 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:14
        moze klecha tez wziazc dziecko i wychowac.
        • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:27
          asterix-2 napisał:

> moze klecha tez wziazc dziecko i wychowac.

Nie , bo jest duże prawdopodobieństwo ze może być pedofilem !!
          • asterix-2 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:30
            no tak szkoda dzieciaka ,chociaz do pedofilow nic nie mam .
            • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:33
              asterix-2 napisał:

> no tak szkoda dzieciaka ,chociaz do pedofilow nic nie mam .

Bo pewno ich nie znasz ::)))
              • asterix-2 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:37
                Mialem dobrego kumpla kiedys( teraz mieszka w Norwegii) ktory chodził z
                dziewczyna a ta zaszla w ciaze z typkiem ktory kochal mocne trunki a ten moj
                koles ,nagle ku zaskoczeniu wielu naszych znajomych zamieszkał z facete. I
                wyjechali obaj z kraju Nie wiem czy mial wczesniej takie sklonnosci ,ukrywal
                moze bo nikt z naszej paczki nigdy nie zauwazyl u niego nic co by na to
                wskazywalo.Rodzice zalamani bo to jedynak ale pogodzili sie z tym Podobno
                odwiedza ich ale bez 'partnera'
                Nas unika .Po tym jak z nim wyjechal zerwal z nasza paczka kontakty
                • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:47
                  asterix-2 napisał:

> Mialem dobrego kumpla kiedys( teraz mieszka w Norwegii) ktory chodził z
                  > dziewczyna a ta zaszla w ciaze z typkiem ktory kochal mocne trunki a ten moj
                  > koles ,nagle ku zaskoczeniu wielu naszych znajomych zamieszkał z facete. I
                  > wyjechali obaj z kraju Nie wiem czy mial wczesniej takie sklonnosci ,ukrywal
                  > moze bo nikt z naszej paczki nigdy nie zauwazyl u niego nic co by na to
                  > wskazywalo.Rodzice zalamani bo to jedynak ale pogodzili sie z tym Podobno
                  > odwiedza ich ale bez 'partnera'
                  > Nas unika .Po tym jak z nim wyjechal zerwal z nasza paczka kontakty

Pedał to nie koniecznie pedofil
                  • asterix-2 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 12:48
                    Wiem ja nie mialem na mysli pedofila
    • l.george.l Dla KK kobieta jest świnią do rozrodu 07.06.08, 12:59
      Dziwi mnie zawsze widok kobiet w kościele. Nie ma chyba drugiego miejsca, gdzie
      byłyby tak poniewierane.
      • 1.fxx Re: Dla KK kobieta jest świnią do rozrodu 07.06.08, 13:07
        Mojej sasiadki corka 22 letnai mowi ,ze chodzi do kosciola ,ba ,nawet
        codziennie bo w nim rzadzi przystojny proboszcz
        • kolter_hugh Re: Dla KK kobieta jest świnią do rozrodu 07.06.08, 13:18
          1.fxx napisał:

> Mojej sasiadki corka 22 letnai mowi ,ze chodzi do kosciola ,ba ,nawet
          > codziennie bo w nim rzadzi przystojny proboszcz

Zrobi jej bachora zwinie się i kto alimenty zapłaci ???
      • astrotaurus Re: Dla KK kobieta jest świnią do rozrodu 07.06.08, 15:20

l.george.l napisał:

**Dziwi mnie zawsze widok kobiet w kościele. Nie ma chyba drugiego miejsca,
        gdzie byłyby tak poniewierane.**

A faceci mają dużo lepiej?
        Cała religia opiera sie na tym, że człowiek poniża się we własnych oczach i
        czerpie z tego radość. To jest chore.

A w temacie: po prostu czarne badziewie ciągle pokazuje, kto w tym kraju ma prawa .
        • wanda43 Re: Dla KK kobieta jest świnią do rozrodu 07.06.08, 16:29
          To wszystko dlatego, że wiekszosc politykow ze wzgledow koniunkturalnych wlazi w
          d.... klerowi bez wazeliny.
    • anna.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 20:03
      Aborcja to grzech Grzech śiertelny Czy nie uwazacie ,ze dobrze sie stalo??
      Napewno tej dziewczynie rodzice pomoga wychowac dziecko Ja bym tak zrobila
      • rkcb Katolicy popierają gwałt! 07.06.08, 20:58
        > Aborcja to grzech Grzech śiertelny Czy nie uwazacie ,ze dobrze sie
        > stalo??
        Grzech to dla tego kto wierzy w katolickie zabobony. Dla normalnych ludzi zarodek nie jest dzieckiem, a aborcja szczególnie przy ciąży pochodzącej z gwałtu i u 14 letniej dziewczynki to najlepsze wyjście.
        To co sie wyprawia w tej sprawie jest popieraniem przemocy i gwałtu!
        Ci "obrońcy życia" popierają gwałciciela i walczą o to, żeby jego geny przetrwały.
        Jak można dopuszczać myśl, żeby bronić ciąży pochodzącej z gwałtu?
        Jak można skazywać 14 letnie dziecko na traumę donoszenia ciąży i porodu dziecka gwałciciela?
        Jakim bezdusznym, fanatycznym potworem trzeba być, żeby wyżej stawiać interes zlepka komórek ponad dobro żyjącego człowieka?
        Jest tylko jedno wytłumaczenie - kato-talibowie nie uznają kobiet za ludzi i w związku z tym dziecko mężczyzny-gwałciciela jest ważniejsze niż kobieta.
        Jest to obrzydliwe i oburzające.
        • lux_occulta Re: Katolicy popierają gwałt! 07.06.08, 21:08
          Oczywiście inna sytuacja byłąby, gdyby dziewczyna sama od siebie podjęła decyzję, że dziecko urodzi a ktoś namawiałby ją do aborcji, Wtedy wogóle mamy do czyneinia z ptzrstępstwem.

rkcb, zarodek jest człowiekiem od chwili poczęcia, ponieważ już w tym momencie zaczyna się rozwijać. Z resztą naukowcy po potwierdzają. W tym wypadku chodzi raczej o wybór między większym i mniejszym złem - zaryzykować zdrowie i życie i tej dziewczyny i dziecka, czy uratować dziewczynę, która z resztą po takim przejściu nie byłąby w stanie wychować swojego dziecka więc i tak wychowanie spadłoby na rodziców albo w szoku poporodowym mogłaby niechciane dziecko gdzieś porzucić? Większym złem jest przerwanie ciąży będącej owocem gwałtu czy porzucenie dziecka na śmietniku?
          Jeśli mam powiedziec za siebie - nie wiem, co bym zrobiła mająć lat 14 ale teraz jako osoba dorosła mogę powiedzieć, żę wolałabym urodzić to dziecko. Tylko nie wiem, co byłoby dalej. Piętno samotnej matki jest ponoć straszne i zwykloe to na głowę tej matki spada całą wina, bo możę sprowokowała, możę sama chciała a teraz ma... Tylko jak mogło sprowokować dziecko? Tu mamy do czynienia nie tylko z gwałtem ale najpewniej również z pedofilią.

(Nie zamotałam się za bardzo??)
          • krytykantka07 Re: Katolicy popierają gwałt! 07.06.08, 23:12
            Czytam i nic nie pojmuję. Im więcej czytam, bo ta sprawa jest na
            wielu forach - tym mniej rozumiem. Jakim prawem ktoś wpuścił księdza
            i te kobiety? Skąd w ogóle oni wiedzieli, że dziewczynka będzie
            chciała poddać się aborcji. Skąd wiedzieli kiedy to nastąpi? Matka
            lub dziewczynka mogły to powiedzieć na spowiedzi? Czy została więc
            złamana tajemnica spowiedzi? Dlaczego ksiądz i te kobiety mogli
            rozmawiać z tą dziewczynką. Dlaczego matka nie wyprosiła ich za
            drzwi i nie powiedziała, że sobie obecności księdza nie życzy i
            tamtych kobiet też? Co to ma znaczyć? Są ubezwłasnowolnione czy co?
            Jeśli ja nie życzę sobie rozmawiać z księdzem i nie życzę sobie żeby
            moja córka z nim rozmawiała to otwieram drzwi i wypraszam
            towarzystwo. A słuchać ich nie muszę. O co w tym wszystkim chodzi?

• astrotaurus Re: Katolicy popierają gwałt! 09.06.08, 12:44

krytykantka07 napisała:

**Jakim prawem ktoś wpuścił księdza i te kobiety? Skąd w ogóle oni wiedzieli, że
              dziewczynka będzie chciała poddać się aborcji.**

Ano, na tym to polega .
              Czarna zaraza tak się rozbestwiła, że uważa, iż ma prawo w dowolny sposób , na
              własny kaprys, ingerować w cudze życie.
              I, niestety, informacji nie powzięli z objawienia. Ktoś im to podkablował.
              Lekarze? Ordynator? Ludzie na pozór wykształceni, elita społeczeństwa , i
              zamiast trzymać się prawa latają na skargę do księdza.
              To po prostu zwyczajne ku...two. Gdyby rodzina zgwałconej dziewczyny była
              katolicka zapewne sama szukałaby rady u księdza. Narzucanie im na siłę
              porad/interwencji zabobonnego tumana w kiecce to jest czystej wody ku...two!
      • krytykantka07 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 21:08
        anna.1 napisała:

> Aborcja to grzech Grzech śiertelny Czy nie uwazacie ,ze dobrze sie
        stalo?? > Napewno tej dziewczynie rodzice pomoga wychowac dziecko Ja
        bym tak zrobila

A co Cię obchodzi czyjś grzech? Dlaczego sie upierasz, żeby być z
        nieznajomą dziewczyną w Twoim niebie? Dbaj o swoją duszę, bo możesz
        do nieba nie trafić, skoro co tydzień musisz sie spowiadać.
        • 1.fxx Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 00:20
          Wygląda, że może być nakłaniana do aborcji. Prokuratura prowadzi takie dochodzenie
          • asterix-2 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 00:27
            Przecież to czarni donieśli do prokuratury, bo chcą zyskać na czasie, żeby
            dzieciak nie mógł poddać się tej legalnej aborcji. Jeśli rodzice będą mądrzy, to
            zagrają na nosie rozhisteryzowanym obrońcom zygot, oleją ten chory klechistan,
            brykną z córką do Czech i zrobią tę legalną skrobankę. Czego tej dziewczynie
            serdecznie życzę.
            • krytykantka07 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 00:31
              No i tak powinno być. Czarni do spraw rodzinnych niech sie nie
              mieszają. Poza tym zgodnie z tym, co kler mówi to nie jest dziecko.
              Dziecko jest efektem aktu miłosnego jego rodziców po ślubie. Czyli
              miłości nie było, no to aktu miłosnego też, a rodzice ślubu nie
              mieli.
          • krytykantka07 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 00:28
            Nakłaniana przez kogo? Przez matkę? Matka ma prawo, skoro dziewczyna
            nie jest pełnoletnia zdecydować. Innym nic do tego. To sprawa
            rodzinna.
      • xtrin Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 11:17
        anna.1 napisała:
        > Czy nie uwazacie ,ze dobrze sie stalo??

Pytasz, czy uważamy, że dobrze się stało, że zgwałconą dziewczynkę dodatkowo
        poniżono, że potraktowano ją jako przymusowy inkubator, który ją skrzywdził, że
        do tragedii gwałtu dodano ogromny stres związany z całą tą szopką, że próbuje
        się ją zmusić, że wykorzystano ją do propagandowych celów, że próbuje się ją
        zmusić do urodzenia dziecka człowieka, który ją skrzywdził. Nie, nie uważamy.

> Aborcja to grzech Grzech śiertelny

Nie Twój grzech, więc łapska precz!
        Zresztą żadna to przecież cnota grzechu nie dokonać, bo inni przeszkodzili.
      • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 11:59
        anna.1 napisała:

> Aborcja to grzech Grzech śiertelny Czy nie uwazacie ,ze dobrze sie stalo??
        > Napewno tej dziewczynie rodzice pomoga wychowac dziecko Ja bym tak zrobila

Jesteś psychiatrą ??
    • lux_occulta Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 21:01
      Jestem ciekawa, czy ci wszyscy "obrońcy praw życia" czy jak im tam jest są świadomi tego, że organizm 14 dziewczyny nie jest jeszcze przystosowany do porodu ani do ciąży w związku z czym zarówno ta dziewczyna jak i to dziecko moga nie przeżyć. Chyba lepiej więc mimo wszystko (chociaż sama jestem przeciwniczką aborcji), żeby przerwano ciąże i żeby mieć pewność, że przynajmniej dziewczyna przeżyje, niż żeby potem miały być jakieś komplikacje.
    • isi.4 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 07.06.08, 23:09
      wiadomosci.onet.pl/1764779,11,item.html
      Szok!!
    • 0-zdziwiona Dlaczego ateiści chcą zamordować nienarodzone 08.06.08, 00:17

zziecko a nie oburzają się czynem gwałciciela? Czyżby dlatego, że gwałcąc
      wprowadzał w życie ich zasadę "róbta co chceta"?
      • asterix-2 Re: Dlaczego ateiści chcą zamordować nienarodzone 08.06.08, 00:27
        Idiotka czy katoliczka?
      • piwi77 bo ateiści to mordercy z natury i łupią biednych 08.06.08, 08:25
        katolików ze wszystkich pieniędzy. I na obowiązkowe lekcje ateizmu
        dzieci każą prowadzić. Żal mi się katolików zrobiło, dajcie
        chusteczkę.
      • alex33_live Re: Dlaczego ateiści chcą zamordować nienarodzone 08.06.08, 09:01
        0-zdziwiona napisała:

>
        >
        > zziecko a nie oburzają się czynem gwałciciela? Czyżby dlatego, że gwałcąc
        > wprowadzał w życie ich zasadę "róbta co chceta"?

Po prostu lubimy mordować, każdy ma jakieś hobby.
    • alex33_live Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 08.06.08, 08:50

Zakonnice nie maja problemu z aborcja. Ksieza, ktorzy poczeli dziecie sami
      naklaniaja oblubienice do skrobanki.

Gdyby księża mieli macice, to skrobanki byłyby sakramentem.
    • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 20:34
      SKĄD ta krwiożerczość u ateołków.????? Zapienili się, zapierdzieli się,
      bekają wściekle od kilku dni. A wszystko dlatego, że nie zabito człowieka w
      początkowym stadium jego rozwoju. W dodatku okazuje się, że na durniów wyszły
      ateosły tutejsze, bo żadnego gwałtu nie było.
      • piwi77 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 20:56
        Posłuchaj katogłupku, gdybyś był czytaty, a do tego jeszcze
        przeczytane rozumiaty, wiedziałbyś, że do gwałtu doszło. Niestety
        ambona, twój jedyny autorytet, nie rozróznia między gwałtem a
        zwykłym stosunkiem płciowym, dla niej wszystko jednakowo brudne,
        więc stąd twoje katodurne rozterki.
        • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 21:24
          Po pierwsze, ateołku; nie bredź o gwałcie tylko poczytaj stosowne teksty.
          I TAK TO "Gazeta Wyborcza" wszystkich swoich wiernych czytelników "w jajo"
          zrobiła. Rozgdakały się ateołki niemożebnie. A tu ani gwałtu nie było, ani czynu
          zabronionego, bo to nastolatkowie ze sobą spółkowali. Forumiane ateomutanty
          -menażeria ateoślacka z wyspy doktora Moreau- po raz kolejny się rozjazgotały,
          nie znając właściwie tematu. U naszych pociech z wyspy Moreau to normalne. Na
          ogół nawijają na tematy sobie nieznane.
          • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 21:33
            Przepraszam, ateołki nie zrobiły z siebie durniów. Nie musieli tego czynić
            • piwi77 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 21:40
              Masz poufne informacje z kurii, że lepiej wiesz jak było? Kto wie,
              może znów jakiś jakiś czarny zbok dobrał się do dziecka, wiec morda
              w kubeł, milczeć i gwałtu nie było. To juz nie te czasy
              katodewiancie.
          • piwi77 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 21:49
            Jeżeli Wyborcza twierdzi co innego niż wszystkie tuby episkopaku
            razem wzięte, jakoś bardziej ufam danym Wyborczej, kolaborujący
            katociulu.
            • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 23:06
              stary, niedouczony pierdzielu. A jakie prawo zabrania spółkowania nastolatkom.
              Dorosłym z nastolatkami -to i owszem. Widać, że nierozróżnianie to u ciebie i
              pozostałych osiołków typowa ułomność umysłowa.
              • piwi77 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 09.06.08, 23:14
                katolik.1 napisał:

> A jakie prawo zabrania spółkowania nastolatkom.

Ochrzczony, wyspowiadany, wykomuniony katomatotał, a stawia takie
                pytania? No chyba byli przed ślubem, więc po waszemu to grzech!
              • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 10.06.08, 09:57
                katolik.1 napisał:

> stary, niedouczony pierdzielu. A jakie prawo zabrania spółkowania nastolatkom.
                > Dorosłym z nastolatkami -to i owszem. Widać, że nierozróżnianie to u ciebie i
                > pozostałych osiołków typowa ułomność umysłowa.

To pozdrów żonę swojego proboszcza ::)))
          • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 10.06.08, 09:56
            katolik.1 napisał:

> Po pierwsze, ateołku; nie bredź o gwałcie tylko poczytaj stosowne teksty.
            > I TAK TO "Gazeta Wyborcza" wszystkich swoich wiernych czytelników "w jajo"
            > zrobiła. Rozgdakały się ateołki niemożebnie. A tu ani gwałtu nie było, ani czyn
            > u
            > zabronionego, bo to nastolatkowie ze sobą spółkowali. Forumiane ateomutanty
            > -menażeria ateoślacka z wyspy doktora Moreau- po raz kolejny się rozjazgotały,
            > nie znając właściwie tematu. U naszych pociech z wyspy Moreau to normalne. Na
            > ogół nawijają na tematy sobie nieznane.

Może jakiś stosowny link ! ale daruj sobie te z naszego dziennika !!
        • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 10.06.08, 09:55
          piwi77 napisał:

> Posłuchaj katogłupku, gdybyś był czytaty, a do tego jeszcze
          > przeczytane rozumiaty, wiedziałbyś, że do gwałtu doszło. Niestety
          > ambona, twój jedyny autorytet, nie rozróznia między gwałtem a
          > zwykłym stosunkiem płciowym, dla niej wszystko jednakowo brudne,
          > więc stąd twoje katodurne rozterki.

Brudne to jest kiedy laik to robi kiedy robi to klecha to juz w tym jest jakaś
          misja !!
      • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 10.06.08, 09:54
        katolik.1 napisał:

> SKĄD ta krwiożerczość u ateołków.????? Zapienili się, zapierdzieli się,
        > bekają wściekle od kilku dni. A wszystko dlatego, że nie zabito człowieka w
        > początkowym stadium jego rozwoju. W dodatku okazuje się, że na durniów wyszły
        > ateosły tutejsze, bo żadnego gwałtu nie było.

Kiedy widzę takich idiotów jak ty od razu aż samo na język sunie się życzenie
        żeby twoją córkę zgwałciła banda murzynów żydowskiego pochodzenia !!!
    • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 17:34
      To jest właśnie ateistyczna degrengolada moralna. Biadolą nad zabijaniem
      zwierząt, ale dziecko w łonie matki nie wzrusza tych małpoludów.
      • alex33_live Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 20:58
        katolik.1 napisał:

> To jest właśnie ateistyczna degrengolada moralna. Biadolą nad zabijaniem
        > zwierząt, ale dziecko w łonie matki nie wzrusza tych małpoludów.

Ateiści ci się z kołem miłośników przyrody pomylili popaprańcu!
      • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 12.06.08, 10:36
        katolik.1 napisał:

> To jest właśnie ateistyczna degrengolada moralna. Biadolą nad zabijaniem
        > zwierząt, ale dziecko w łonie matki nie wzrusza tych małpoludów.

No tak katolicka miłość do dzieci, do póki w brzuchu niech żyje potem może już
        zdychać razem z Matka za 150 zł zasiłku od państwa które ma 5 miliardów na
        kościoły ale brakuje mu 20 milionów na dożywianie dzieci ::((((
    • katolik.1 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 17:52
      W hitlerowskich Niemczech aborcja była zabroniona. Zalecano ją Słowianom.
      Bormann: "Płodność Słowian jest niepożądana. Niech robią skrobanki, im więcej,
      tym lepiej". "Piękne" wzorce mają ateołki.
      • kolter_hugh Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 12.06.08, 10:39
        katolik.1 napisał:

> W hitlerowskich Niemczech aborcja była zabroniona. Zalecano ją Słowianom.
        > Bormann: "Płodność Słowian jest niepożądana. Niech robią skrobanki, im więcej,
        > tym lepiej". "Piękne" wzorce mają ateołki.

Nie wiem czy w waszych kato uczelniach uczyli ze pierwszym państwem które uznało
        nazistowskie niemcy był watykan ::)))))
    • boska-wenus69 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 19:55
      Skąd wy wiecie czy to ona nie wymusiła na chłopaku tego współżycia bo wiadomo
      jakie teraz sa mlode dziewczyny Najpierw demoralizujecie a potem zrzucacie winę
      na katolików
    • alex33_live Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 20:12
      Złamano też prawo do PRYWATNOŚCI, które nie wiem czy w ogóle jest w Polsce
      chronione. Ta dziewczynka została potraktowana jak jakiś przedmiot.
    • 1-kkk Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 11.06.08, 23:32
      ...."""Sekretarz Rady Wojewódzkiej Sojuszu Lewicy Demokratycznej Piotr
      Zawrotniak zamierza podać do sądu księdza Krzysztofa Podstawkę, który namawiał
      ciężarną nastolatkę z Lublina, aby nie poddawała się zabiegowi aborcji.
      Zawrotniak uważa, że doszło do złamania artykułu 51 konstytucji, który dotyczy
      prawa do ochrony danych osobowych oraz prawa do informacji publicznej.

Jednocześnie sekretarz SLD - skrytykował wypowiedź arcybiskupa Józefa
      Życińskiego cytowaną przez lubelską telewizję, że "kościół broni każdego życia i
      daleki jest od osądzania księdza, który interweniował u lekarzy i nie pozwolił
      żeby 14 latka usunęła ciążę".

Rzecznik metropolity twierdzi, że arcybiskup Józef Życiński nigdy nie zajmował
      oficjalnego stanowiska w sprawie odmówienia przez lekarzy usunięcia ciąży
      14-latki z Lublina i interwencji w tej sprawie jednego z duchownych.

Dziś dyrektor szpitala im. Jana Bożego w Lublinie Jacek Solarz powiedział, że w
      jego szpitalu nie będzie dokonany zabieg aborcji 14-latki. Dyrektor wydał
      oświadczenie, w którym napisał, że wrzawa medialna stwarza zagrożenie dla
      prawidłowego funkcjonowania oddziałów ginekologiczno-położniczych oraz zwrócił
      uwagę na próby łamania autonomii lekarzy i ich moralności.....""
    • caroli_ne_86 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 12.06.08, 09:32
      Sądzę, że nikogo nie obchodzi to dziecko, a wszyscy szukają sensacji i
      możliwości dokopania drugiej stronie
      Oczywiście nie oceniam tu moralnej strony zagadnienia, chodzi mi tylko o to, że
      to co sie dzieje w tej sprawie, to zwykła nagonka na nieszczęśliwe dziecko i
      niszczenie jej psychiki:(

pl.youtube.com/watch?v=LWoyZixx1l4
      • pat-i27 Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 12.06.08, 11:13
        caroli_ne_86 napisała:

> Sądzę, że nikogo nie obchodzi to dziecko, a wszyscy szukają sensacji i
        > możliwości dokopania drugiej stronie
        > Oczywiście nie oceniam tu moralnej strony zagadnienia, chodzi mi tylko o to, że
        > to co sie dzieje w tej sprawie, to zwykła nagonka na nieszczęśliwe dziecko i
        > niszczenie jej psychiki:(
        >

Slusznie ale kto o tym myśli??
    • kabja Re: Odmówili aborcji zgwałconej 14-latce 12.06.08, 11:10
      Ja chętnie adoptuję to dziecko od razu po narodzeniu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka