mam_py_tanie1 11.08.08, 14:23 Dlaczego 'Biblia' byla w indeksie ksiag zakazanych az do XIXw.? :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aeropostale Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:31 A dlaczego zadajesz to pytanie na forum homo-ateistów robaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
mam_py_tanie1 Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:33 aeropostale napisał: > A dlaczego zadajesz to pytanie na forum homo-ateistów robaczku? Jak nie masz nic do powiedzenia pluskiewko to moze idz sobie do piaskownicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
aeropostale Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:39 mam_py_tanie1 napisała: >>> Jak nie masz nic do powiedzenia pluskiewko to moze idz sobie do piaskownicy?? Pewnie tam cię znajdę bawiącego się ze siusiakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
antykreator Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:43 no proszę jak pięknie - typowy przykład rozumnego, miłosiernego i dobrego ktolika - tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
aeropostale Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:47 antykreator napisał: > no proszę jak pięknie - typowy przykład rozumnego, miłosiernego i > dobrego ktolika - tak trzymaj A ci ktolicy to kto sierotko. Jakaś nowa odmiana ateistów? Odpowiedz Link Zgłoś
antykreator Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:50 No tak zwykła literówka o doskonała katolicka formo istnienia i już uznajesz to za argument w dyskusji - jestem pełen podziwu i szacunku dla twojej retoryki, moralności i empatii Twój kk jest z Ciebie dumny -- Chaos nade mną i chaos pode mną Dla wszystkich prócz mnie jest mozaiką tajemną Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 20:33 mam_py_tanie1 napisała: > Dlaczego 'Biblia' byla w indeksie ksiag zakazanych az do XIXw.? :))) Właśnie dlatego ją trzymano tyle lat na uwięzi żeby takich jak ten cymbał w ciemnocie trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 14:49 Księgi, które w najmniejszy sposób zagrażały kościołowi katolickiemu szły na Index (kk miał rację, że wiara sama się nie obroni i potrzebne są restrykcje). Ale takie jak Mein Kampf czy dzieła Marksa i Lenina nigdy na Index nie trafiły, widocznie nie były dla kk szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Heyka katolicy :) 12.08.08, 16:21 piwi77 napisał: Ale takie jak Mein Kampf czy dzieła Marksa > i Lenina nigdy na Index nie trafiły, widocznie nie były dla kk > szkodliwe. Masz na myśli dzieła Groucho Marxa??? Bo Karol się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 17:15 a po co owieczkom parafilnym książki ? starczała mowa wikarego z ambony. -- portalwiedzy.onet.pl/filmy/640,3638104,odtwarzaj.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Heyka katolicy :) 11.08.08, 20:32 mam_py_tanie1 napisała: > Dlaczego 'Biblia' byla w indeksie ksiag zakazanych az do XIXw.? :))) Bo w 90 % zaprzecza naukom Krk !! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Heyka katolicy :) 12.08.08, 16:18 mam_py_tanie1 napisała: > Dlaczego 'Biblia' byla w indeksie ksiag zakazanych az do XIXw.? :))) Przed pytaniem "dlaczego?", Bóg stworzył pytanie "czy?"! Zatem odpowiedz mi na pytanie zaczynające się od właśnie tego słowa: Czy w czasie, o którym piszesz Kościół zakazywał posiadania i czytania np. Biblii przetłumaczonej przez ks. Wujka? Odpowiedz Link Zgłoś