zzyzx 29.08.08, 18:47 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5639120.html Rozumiem, że obrońcy praw zwierząt mogliby się oburzyć, że rzeźba nakłania do przemocy w stosunku do płazów. Ale katolicy? O co? Straszliwie przewrażliwione to towarzystwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piwi77 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 18:50 Mnie się nie podoba przybijanie jakichkolwiek żywych stworzeń do drewnianych przedmiotów i ten krzyż z żabą także wzbudza mój niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyzx Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 18:55 Ale ona to chyba drewniana była... Żywe takie duże nie rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:03 Drewniana, ale symbolizuje żywa istotę. Mam niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropostale666 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:04 zzyzx napisał: >>> Straszliwie przewrażliwione to towarzystwo... No nie wiem kto tu jest przewrazliwiony. Wystarczy podac na tym forum statystiki potwierdzajace spadajaca juz do 2.5% populacje ateistow (a w takim tepie szybko dobijecie do dna) i juz jest sie usuwany. Jestescie zenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh1 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:10 aeropostale666 napisał: > zzyzx napisał: > > >>> Straszliwie przewrażliwione to towarzystwo... > > > No nie wiem kto tu jest przewrazliwiony. > Wystarczy podac na tym forum statystiki potwierdzajace spadajaca juz do 2.5% > populacje ateistow (a w takim tepie szybko dobijecie do dna) i juz jest sie > usuwany. > Jestescie zenujacy. Ale ty marudny jesteś ,ale nas ciesz ze islamów jest więcej od was::)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:21 aeropostale666 napisał: > Wystarczy podac na tym forum statystiki potwierdzajace spadajaca > juz do 2.5% populacje ateistow Nawet gdyby, to nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Ja nie potrzebuję tłumu myślącego podobnie jak ja. Jestem przekonany do tego do czego jestem przekonany tak, że nawet gdy zostanę z tym sam, dam sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropostale666 Re: żaba na krzyżu 30.08.08, 06:27 I z calego serca zycze ci powodzenia. A kiedy nie bedziesz w stanie sie obsluzyc, to zadzwon do byle organizacji katolickiej, pomozemy ci bez wzgledu na twoje przekonania. I nikt nie bedzie czul do ciebie niesmaku jak ty do nich. Nakarmimy, ubierzemy i umyjemy na nasz koszt. Nie bedziemy ci odbierac godnosci i nawracac na cokolwiek. Gwarantuje. Osobiscie tez nie dbam czy jest was 99% populacji, czy tylko 0.1%. Ale takiego waryjatkowa i wylegarni nienawisci do chrzescijan, a szczegolnie do katolikow, jeszcze nie spotkalem. A wielu moich wspanialych przyjacieli jest ateistami. Oni (ateisci)zyja swoim zyciem, a nie cudzym. Oni sa dumni z siebie za wlasne sukcesy, a nie podniecaja sie cudzymi potknieciami. Oni nie szydza z kogos przekonan, choc czesto brak w nich logiki. Fanatyzm religijny, czy anty religijny jest identycznie szkodliwy, a ci ktorzy tego nie pojmuja maja wyjatkowo niskie IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh1 Re: żaba na krzyżu 30.08.08, 10:13 aeropostale666 napisał: > > Fanatyzm religijny, czy anty religijny jest identycznie szkodliwy, a ci ktorzy > tego nie pojmuja maja wyjatkowo niskie IQ. Zapewne ci fanatyczni wyznawcy rydza mają IQ na poziomie geniuszy z mensy ::))) pl.youtube.com/watch?v=6l_YPhdKEWg Odpowiedz Link Zgłoś
and1a1 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:35 -- miliony much wiedzą co dobre jedząc g..wno Odpowiedz Link Zgłoś
zzyzx Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 22:40 Ok, trollu, poplułeś, a teraz wypad z mojego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 19:38 Tu nie chodzi o przewrażliwienie tylko o profanację. Kpina z krzyża jest kpiną z ofiary Jezusa. Takiej rzeźby nawet z żartu nikt nie powinien zrobić. I nawet nie chodzi o obrazę uczuć religijnych. Taka twórczość mówi sama za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh1 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 20:16 krytykantka07 napisała: > Tu nie chodzi o przewrażliwienie tylko o profanację. Kpina z krzyża > jest kpiną z ofiary Jezusa Kpina jest umieszczanie ,,Jezusa " na krzyżu , nawet średnio rozgarnięty historyk wie ze to pogański symbol słońca oraz był symbolem płodności !! pomijając już to po co takie rzeczy robić skoro bałwochwalstwo i kult przedmiotów jest grzechem . Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 21:47 Obserwujac wspolczesny rynek sztuki wiadomo, ze bez skandalu trudno dotrzec do przejedzonej i taplajacej sie w nadmiarze swiadomosci publicznej. Ja akurat nie jestem zwolenniczka sztuki zbawiajacej, misjonarskiej. Nie sadze po prostu, aby sztuka miala moc zmieniania swiata- ja akurat pojmuje ja jako abstrakt. To, ze KK sie wkurza ja akurat rozumiem, bo karykatury Mahomeda tez byly podobna prowokacja. Nie sadze, aby skuteczna droga do uswiadamiania ludzi bylo obrazanie jakiejs grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 21:50 Jest znacznie gorzej. Im bardziej się kogoś prześladuje ośmieszając to, co dla niego jest święte - tym więcej ma zwolenników. Czyli ta rzeźba mająca obrazić katolików zwiększy grono ich wyznawców. Trzeba znać umiar. Co się stało po zabiciu Popiełuszki? To był największy błąd komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyzx Re: żaba na krzyżu 29.08.08, 22:49 krytykantka07 napisała: > Kpina z krzyża jest kpiną z ofiary Jezusa. Dlaczego kpina? Krzyż jest symbolem jednoznacznie rozpoznawalnym w całym naszym kręgu kulturowym. A ostatnie dziesięciolecia uczyniły z niego wręcz ikonę popkultury. > I nawet nie chodzi o obrazę uczuć religijnych. To o co? Bo ja nie panimaju. Odpowiedz Link Zgłoś