lumpior 06.12.08, 07:58 Kto to rozliczy,opanuje? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6032712,Kto_zarobil_na_zakonie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keczfry2 Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 06.12.08, 08:49 Sprzedały prywatnemu przedsiębiorcy zamiast państwu. To raczej dobrze, przynajmniej ktoś będzie dbał o ten kawałek ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 06.12.08, 19:29 keczfry2 napisał: > Sprzedały prywatnemu przedsiębiorcy zamiast państwu. To raczej dobrze, > przynajmniej ktoś będzie dbał o ten kawałek ziemii. To dobrze ze komuś kto zadba , bo za kilka lat Krk znów mógłby się o ten majątek zwrócić do skarbu państwa::))) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 06.12.08, 11:11 Oddając cokolwiek kościołowi katolickiemu, oddajesz to szemranej organizacji, potocznie zwanej mafią, czy ona odprzeda to potem dalej innej mafii, nie ma już żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_d Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 07.12.08, 15:52 Szczyt bezczelności!!!! Ksiądz Mirosław Pisiur z Komisji Majątkowej doniósł do prokuratury o jego zniesławieniu przez radnych z Białołęki, bo radni Białołęki poczuli się oszukani, że ich grunt przyznany elżbietankom, 47 ha, Komisja wyceniła na 30 milionów a wart jest około 240 milionów. Pazerność, bezczelność i hipokryzja krk nie ma granic - nachapał już więcej gruntów niż miał przed wojną i chapie coraz więcej. Czy krk nigdy nie będzie miał dość? A Gocłowski ośmiela się mówić o strasznym rozwarstwieniu polskiego społeczeństwa - chyba mówi o klerze i reszcie Polaków. P.s. Za fuchę w Komisji Majątkowej, średnio 2 razy w tygodniu - ministerialni i kościelni dygnitarze pobierają średnio 6-7 tysięcy miesięcznie - tanio sprzedają Rzeczpospolitą po kawałku, prawda? Ja to nazwę targowicą! Odpowiedz Link Zgłoś
bad_d Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 07.12.08, 15:54 To takie typowe katolickie. Z jednej strony przykazania, z drugiej łapa w cudzej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
woman40 Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 09.12.08, 12:40 W krk nie znajdziesz miłości, uczciwości, miłosierdzia!!!! Kraków: Kościół sprzedał działkę z lokatorami "Gazeta Wyborcza": Opisuje niecodzienną sprawę sześciu lokatorów zakładowych mieszkań ogrodniczej spółki Polan w krakowskich Bronowicach, należącej do Agencji Nieruchomości Rolnych. Pod koniec 2005 r. działki spółki Polan - wraz z mieszkaniami w dwóch budynkach - Komisja Majątkowa przekazała bazylice mariackiej. W 2006 r. bazylika sprzedała działki wraz z domami firmie Bradus (wysokość transakcji objęta jest tajemnicą). Lokatorzy nie wiedzą, co nowy właściciel zamierza zrobić z nimi w przyszłości. Andrzej Oklejak, pełnomocnik prezydenta Krakowa ds. prawnych, wskazuje, że przekazanie ziemi bazylice mogło być niezgodne z prawem, gdyż ustawa o stosunku państwa do Kościoła wyraźnie mówi, że zwrot gruntów nie może naruszać praw osób trzecich.- Trzeba też zbadać, czy nie naruszono ustawy o ochronie lokatorów - dodaje prof. Oklejak. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 10.12.08, 08:28 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6045424,Kosciol_chce_Bialoleki.html Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Bzdury dla ćwiercinteligentów 09.12.08, 14:38 lumpior napisał: > Kto to rozliczy,opanuje? > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6032712,Kto_zarobil_na_zakonie.html Co za nierzetelne artykuły. Az mi sie nie chce komentowac. "Kosciół wycenił grunt na..." Kosciól nic nie moze wyceniac. Jedynym podmiotem,ktory wg prawa moze wycenaic jest rzeczoznawca majatkowy i jesli jest to grunt rolny to wycenil go dobrze. Samorzad wycenił grunt na 240 mln złotych,ale na jakiej podstwie? I kto im wycenił? Grunt rolny za 240 mln?? To samorzad mógl sobie przeznaczyc grunt na inne cele niz rolne, kto w koncu robi plany zagospodarwoania przestrzennego jak nie samorzad? Poza tym kupiłby za 240 mln zlotych ten grunt? Z zwykłym budzetem gminy? Parodia. Poza tym jesli byla to sprzedaz w drodze przetargu ( bo jak inaczej?) to kupuje ten,kto da najwiecej, a nie ktos wybrany przez sprzedajacego,wiec sprzedajacy ma guzik do gadania kto wygrywa przetarg: swietoszek czy przestepca. Co za bzdury dla naiwnych... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Bzdury dla ćwiercinteligentów 09.12.08, 14:39 Juz nie mówiac o tym,ze samorzad tez mógł przystpac do przetargu i kupic na co chce. Takie prawo, wiec o co chodzi? O to aby te elzbietanki łamały prawo? I tak żle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
apog-eum Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 10.12.08, 13:07 Lumpior .ty to jestes juz stracony.masz obsesje ktorej nie da sie juz wyleczyć .zal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: "Dobra koscielne"i ich ..losy? 10.12.08, 19:23 apog-eum napisała: > Lumpior .ty to jestes juz stracony.masz obsesje ktorej nie da sie juz wyleczyć > .zal mi ciebie. Mam sie swietnie,po europejsku.Jasne berbeciu kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush "Dobra niekoscielne"i ich ..losy !!! 11.12.08, 00:03 lumpior napisał: > Kto to rozliczy,opanuje? "Dobra niekoscielne" i ich ..losy: Na ewangelickich Ziemiach Zachodnich zajeli ogromne mienie Ewangelickie a nawet mienie świeckie ! (na Psim-Polu we Wrocławiu zajeli Dom Ludowy i przerobili na kościół !!!) Na wschodzie zajeli cerkwie ! I ciągle im mało ?! Oni myślą, że im się już wszystko należy ?! Odpowiedz Link Zgłoś