Dodaj do ulubionych

Na tym forum

29.11.03, 21:05
przewazajaca grupa to zwolennicy libertynizmu albo ketmanu. Szanujac cudze
poglady uderza jedna wspolna cecha wydaja sie byc pod wplywem pigulek Murti-
Binga.
Jan33
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Czy libertynizm jest zły? 29.11.03, 22:48
      Jeśli tak, to czemu?
    • baba-jaga Re: Na tym forum 29.11.03, 23:32
      a Ty drogi janie jestes pod wplywem pigulek szarzyzny?
      • jan33 Re: Na tym forum 30.11.03, 05:03
        baba-jaga napisał:

> a Ty drogi janie jestes pod wplywem pigulek szarzyzny?
        Do baby-jagi:
        Milczenie jest cnota, zwlaszcza gdy nie wie sie w ktorym uchu dzwoni.
        Do wielkiego-czarownika:
        A czy ja powiedzialem ze jest zly? Dzisiaj co najwyzej przestarzaly, niestety w
        polaczeniu z pigulkami Murti-Binga prowadzi prawie zawsze do schizofrenii.
        • baba-jaga Re: Na tym forum 30.11.03, 05:59
          kazac to sobie mozesz
          a ja sobie gaworze kiedy mi sie podoba,
          taka tu panuje swoboda
          ktora sie konserwom nie podoba
          • baba-jaga Re: Na tym forum 30.11.03, 06:42
            poza tym jasiu uwazaj bo sam trafisz do pieca i staniesz sie milczacym zlotem.
          • arcykr Re: Na tym forum 01.12.03, 13:50
            baba-jaga napisał:

> kazac to sobie mozesz
            > a ja sobie gaworze kiedy mi sie podoba,
            > taka tu panuje swoboda
            > ktora sie konserwom nie podoba
            Na tym forum rządzę ja.
            Uważasz, że nie jestem "konserwą"?
            • a000000 Re: Na tym forum 02.12.03, 14:12
              O matko moja, o czym Wy gadacie??????? Czy możecie przystępniej i bez ogródek?
              Odnoszę wrażenie, że o czymś nie wiem.
              Witkacego nie trawię.
              • arcykr Re: Na tym forum 02.12.03, 17:07
                a000000 napisała:

> O matko moja, o czym Wy gadacie??????? Czy możecie przystępniej i bez ogródek?
                "Konserwa" to ktoś konserwatywny...
                • a000000 Re: Na tym forum 02.12.03, 18:48
                  arcykr napisał:

> "Konserwa" to ktoś konserwatywny...

I Ty sądzisz, że ja o tym nie wiem???? Pytam się o te pigułki Multi - Binga.
                  Ale już wiem, że to postać literacka i jest to wpływanie na umysły w celu
                  utrzymania władzy. Podejrzewałam, że o czymś nie wiem i się okazało że
                  słusznie. Nie miałam pojęcia o Multi Bingu i powiązanym z tym ketmanem.
                  Jestem spokojna. Ja żadnych pigułek nie biorę i nikt na mnie nie wpływa.
                  Czy ja jestem konserwą? Może, ale tak do połowy rozhermetyzowaną.
                  • arcykr Re: Na tym forum 03.12.03, 07:57
                    a000000 napisała:

> Nie miałam pojęcia o Multi Bingu i powiązanym z tym ketmanem.
                    Ile lat temu skończyłaś szkołę średnią?

> Jestem spokojna. Ja żadnych pigułek nie biorę
                    Przeciez to metafora.

> i nikt na mnie nie wpływa.
                    Żyjesz w społeczeństwie i jesteś ciągle poddawana różnym wpływom.

> Czy ja jestem konserwą? Może, ale tak do połowy rozhermetyzowaną.
                    A odnośnie stanu chemicznego i mikrobiologicznego zawartości?
    • sunday Re: Na tym forum 30.11.03, 12:12
      > przewazajaca grupa to zwolennicy libertynizmu albo ketmanu.
      > Szanujac cudze poglady uderza jedna wspolna cecha wydaja sie
      > byc pod wplywem pigulek Murti-Binga.

Co to jest ketman?
      Co to sa pigulki Murti-Binga?
      Jaki jest sens Twojego postu?

Luki
    • kochanica29 Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 14:24
      jan33 napisał:

> przewazajaca grupa to zwolennicy libertynizmu albo ketmanu. Szanujac cudze
      > poglady uderza jedna wspolna cecha wydaja sie byc pod wplywem pigulek Murti-
      > Binga.
      > Jan33
      ketman i pigułki Murti-Binga.
      Bo nie wiem, co to jest.
      Osobiście jestem pod wpływem Tegretolu i Seroxatu, a od czasu do czasu także
      gumy do żucia...a o tym, co napisałeś, pierwsze słyszę.
      • jan33 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 17:15
        kochanica29 napisała:

> ketman i pigułki Murti-Binga.
        > Bo nie wiem, co to jest.
        > Osobiście jestem pod wpływem Tegretolu i Seroxatu, a od czasu do czasu także
        > gumy do żucia...a o tym, co napisałeś, pierwsze słyszę.
        Luki,
        Dlaczego mnie akurat pytasz o sens. Nie uderza cie bezsens wielu watkow i
        wypowiedzi?

Kochanica,

KETMAN, doslowne tlumaczenie, "ukrycie sie, zamaskowanie". W islamie oznacza
        dozwolone w krancowych przypadkach ale pozorne wyparcie sie wiary. Goraco
        polecam na przyklad "Zniewolony Umysl" Milosza by przesledzic takie zjawiska.

MURTI-BINGA pigulki. Tu jesli ktos chce orginal, powinien siegnac do
        Witkiewicza. Wystarczy wprawdzie Milosz by wyrobic sobie poglad na temat ich
        wspanialego dzialania. Kochanica - wydaje mi sie ze jestes pod ich wplywem.
        Postaraj sie dotrzec do ksiazek amerykanskiego pisarza Johna Stantona. Twierdzi
        on ze wspolczesna generacja Murti-Binga to Paxil, Zoloft, Xanax. Nie znam sie
        na polskich lekach, ale wydaje sie z twego opisu ze wlasnie cos takiego lykasz.
        Stanton wysnul ciekawe wnioski na temat spolecznych uwarunkowan ludzi bedacych
        pod wplywem nowej generacji "mongolskich pigulek".
        jan33
        • kochanica29 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 17:28
          Przepraszam, ale nadal nie rozumiem.
          Co to sa "mongolskie pigulki"?
          Oczywicie mnie nie lubisz, więc zakladasz, ze ja je łykam.
          Hand or heart, czynię to z przepisu lekarza.
          Witkacego nie znoszę, myslałam ze sam wyjasnisz.
        • kochanica29 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 17:29
          Jak się nie znasz na lekach, to nic ci się nie moze "wydawać".
          A wydaje ci się, ze developpe to fouette, czy że raczej to inne rzeczy?
          • jan33 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 17:54
            kochanica29 napisała:

> Jak się nie znasz na lekach, to nic ci się nie moze "wydawać".
            > A wydaje ci się, ze developpe to fouette, czy że raczej to inne rzeczy?
            OK piszac nie znam sie na polskich lekach chcialem zaznaczyc ze nie mozna w stu
            procentach po trade nazwie wnioskowac o dzialaniu. Jednak czesto nawet w takim
            nazewnictwie jest cos zawarte, a moja profesja pozwala mi by nawet z handlowej
            nazwy czasami cos domniemywac. Stad moje wydaje mi sie. Jak chcesz otworz
            ulotke dolaczona do lekarstwa i napisz chemiczna nazwe leku a odpowiem czy
            jestes pod dzialaniem nowej generacji Murti-Binga pigulek (mongolskich pigulek).
            Podzielam twoje zdanie o Witkacym, tak sie jednak sklada ze czesto nie wiemy co
            posiadamy. Ten czlowiek miewal gienialne mysli i prorocze wizje. I twoja ani
            moja niechec nie moga tego (go?) deprecjonowac. Tak wiec moze nalezy przeczytac
            jego powiesc "Nienasycenie" nawiasem piszac dosyc lubiezna co moze zacheci cie
            do lepszego poznania dzalania Murti-Binga.
            • kochanica29 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 18:10
              jan33 napisał:

> kochanica29 napisała:
              >
              > > Jak się nie znasz na lekach, to nic ci się nie moze "wydawać".
              > > A wydaje ci się, ze developpe to fouette, czy że raczej to inne rzeczy?
              > *****
              > OK piszac nie znam sie na polskich lekach chcialem zaznaczyc ze nie mozna w
              stu
              >
              > procentach po trade nazwie wnioskowac o dzialaniu. Jednak czesto nawet w
              takim
              > nazewnictwie jest cos zawarte, a moja profesja pozwala mi by nawet z
              handlowej
              > nazwy czasami cos domniemywac. Stad moje wydaje mi sie. Jak chcesz otworz
              > ulotke dolaczona do lekarstwa i napisz chemiczna nazwe leku a odpowiem czy
              > jestes pod dzialaniem nowej generacji Murti-Binga pigulek (mongolskich
              pigulek)
              > .
              > Podzielam twoje zdanie o Witkacym, tak sie jednak sklada ze czesto nie wiemy
              co
              >
              > posiadamy. Ten czlowiek miewal gienialne mysli i prorocze wizje. I twoja ani
              > moja niechec nie moga tego (go?) deprecjonowac. Tak wiec moze nalezy
              przeczytac
              >
              > jego powiesc "Nienasycenie" nawiasem piszac dosyc lubiezna co moze zacheci
              cie
              > do lepszego poznania dzalania Murti-Binga.
              janie masz cokolwiek schematyczne wyobrazenie antyklerykałów...
              uwazasz, ze to ludzie, którzy jak im z daleka zamajaczy d..., to leca z
              wywieszonym ozorem.
              Mąż kolezanki wciskał mi kiedys Witkacego pod hasłem"wszyscy mają sie
              interesowac tym co Marcin(tenże mąż) i tylko o tym rozmawiać" - spróbowalam
              Witkacego i nie trawię go.
              A tabletki, powtarzam, biorę z przepisu lekarza.
              Pracujesz w farmacji?
              Idz do apteki i zapytaj, co to za wymienione przeze mnie lekarstwa.
              Jesli uwazasz mnie za złota mlodzież, która lubi miec jazdę po ekstazce, to
              pozostaje mi wyrazic pogarde dla fundamentalizmu i niezyciowości niektorych
              katolików.
              • jan33 Re: Zdefiniuj pojęcia 30.11.03, 23:48
                kochanica29 napisała:

> Jesli uwazasz mnie za złota mlodzież, która lubi miec jazdę po ekstazce, to
                > pozostaje mi wyrazic pogarde dla fundamentalizmu i niezyciowości niektorych
                > katolików.
                A wyrazaj sobie co chcesz. To nawet dobra wspomagajaca dla lekow terapia.
                Natomiast odnosnie powyzszego zwalajacego z nog fragmentu to moge tylko
                przypomniec ze w jednym watku nijaki bodo nazwal cie glupia malolata (forum Oko-
                jeza). W odpowiedzi gwaltownie zaprotestowalem; absolutnie nie jestes malolata
                co jeszcze raz niniejszym potwierdzam.
    • kamfora Re: Na tym forum 30.11.03, 17:23
      jan33 napisał:

> przewazajaca grupa to zwolennicy libertynizmu albo ketmanu. Szanujac cudze
      > poglady uderza jedna wspolna cecha wydaja sie byc pod wplywem pigulek Murti-
      > Binga.

Jakby tu...to źle, czy dobrze? :-)

A kto należy do tej grupy, która w mniejszości? Ci, którzy stawiają
      diagnozy?;-)
      • jan33 kamforze polecam 30.11.03, 23:58
        kamfora napisała:

> A kto należy do tej grupy, która w mniejszości? Ci, którzy stawiają
        > diagnozy?;-)
        Kamforze polecam krotkie dwa zdania:
        Zastanawiam się, o co naprawdę masz pretensje do katolików?
        Czego Ty się boisz?
        • kamfora Re: kamforze polecam 01.12.03, 00:38
          jan33 napisał:

> Kamforze polecam krotkie dwa zdania:

I wzajemnie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka