Dodaj do ulubionych

Winobranie a fair play

IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 19:41
No w końcu CB uratowane, a tak się martwiłem, że po porażce w walce o
organizację Winobrania upadnie sobie na ryjka.
Ale UM na szczęście ocalił tak szacowną instytujcję jak CB.
To pisałem ja, Jarząbek znaczy się.

PS
(Chciałbym dodać, że pogłoski jakoby CB była zbędną instytucją lub też
przechowalnią polityków, którym "nie wyszło" jest kłamliwą propagandą
zwolnionych pracowników CB)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 19:53
      nie dziwi nic
    • Gość: www Re: Winobranie a fair play IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.04, 20:10
      A Panu Redaktorowi to kto płaci kasę? Coś mi się wydaje, że...
      • psychik Re: Winobranie a fair play 31.03.04, 20:36
        > A Panu Redaktorowi to kto płaci kasę? Coś mi się wydaje, że...

A Ty co uważasz, że stanowisko miasta jest Fair Play? Ponoć za takie sie
        uważają, chyba nie wystarczy napisac na wszystkich miejskich gadżetach Fair Play?
    • fridjof Re: Winobranie a fair play 31.03.04, 21:41
      taaak , epoki , epoki
    • Gość: urwis Wojtuściszyn pożal się Boze skarbniczka od 7boleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 21:50
      Wojtuściszynowa w komisji. Ciekawe jako kto? Jako była specjalistka z Urzedu
      Stanu Cywilnego od wypisywania aktów urodzin i zgonów? Czy jako tajna broń
      towarzyszy z SLD ?
    • Gość: Przemek Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.04, 00:45
      to co sie dzieje w tym miescie mozna nazwac jedynie skandalem... kogo my zesmy
      wybrali do rzadzenia naszym miastem... w zielonej jedni swoje drudzy swoje i
      kto ma wiecej znajomosci tego racje przejda,,, a zaczelo sie od sprawy z basen,
      ktora szanowna Prokuratura uznala za NISKA SZKODLIWA SPOLECZNIE... i tym co
      ziemie przekazali praktycznie bezplatnie nic sie nie stanie... smiechu warte
      • Gość: Darek Re: Winobranie a fair play IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 01:24
        O ile sobie przypominam P.A.Ruszczyński był swego czasu przewodniczącym
        postPZPRowskiej SDRP Zielonej Góry. A to wiele wyjaśnia. Ja już od dawna nie
        wierzę w komunistyczne blebleble. Ciekawi mnie tylko ile tym razem "popłynie"
        do tyłu CB. Na pewno J.Owsianny ma łeb na karku gdyż swoją firmę "utrzymuje na
        powierzchni" wiele lat - i takim ludziom powinno się powierzać organizację
        imprez, a nie byłym "kolesiom" z partyjnej ławy. Ehhh mam nadzieję że tym razem
        wyborcy pójdą za głosem rozsądku a nie przedwyborczych obiecanek-cacanek i
        przyszła Rada Miasta wyprowadzi nasze miasto z dołka.
    • tezgucio Re: Winobranie a fair play 01.04.04, 03:13
      Ciekawi mnie czy ci sponsorzy na 500 tys. (reklamodawcy) wiedzą o swoim
      sponsoringu, co za to dostaną i kto za to zapłaci. Nie mam nic przeciwko p.
      Ruszczyńskiemu i niektórym członkom komisji, ale ich wyjaśnienia mało mnie
      przekonują i wyczuwam u urzędników pewien brak odpowiedzialności za swoje
      decyzje. Nie wiem czy Owsianny poradziłby by sobie z Winobraniem - pewnie tak,
      do tej pory zajmowało się tym Abi Plus (CB raczej tylko "nadzorowało" przepływ
      środków) i pewnie nie miałby kłopotów z nakłonieniem ich do współpracy.
      Pozostaje mieć tylko nadzieję, że umowy dot. winobrania będzie weryfikowała
      osoba (prawnik) trochę lepszy niż specjalista od umów piwnych.
      Do P. Fiedorowicza:
      Czy po proteście wpłynęły jakieś dodatkowe dokumenty, czy też komisja bazowała
      na poprzednich, czy zmienił się skład komisji, czy zmieniły się kryteria
      przetargu?
      Nie podzielam Pańskiego optymizmu i wg mnie resztki zaufania przedsiębiorców do
      UM zostały poważnie nadszarpnięte. Masowość protestów przetargowych nie ma tu
      nic do rzeczy i niczego nie tłumaczy.
    • Gość: Karol hahah Sawicka w Jury !! parodia IP: *.medwln01.nj.comcast.net 01.04.04, 06:05
      a jakie ona ma pojecie oprocz tego ze z kartki w ZTP klepie ?? ZG to
      istny "zascianek"
      • Gość: Ferdzio Re: hahah Sawicka w Jury !! parodia IP: *.ztpnet.pl 01.04.04, 07:43
        Z kartki? Nigdy nie zauważyłem.Może mamy inne kablówki.:-)
        • roberto_r Re: hahah Sawicka w Jury !! parodia 01.04.04, 08:04
          Faktycznie pojecia o niczym sawicka nie ma a klepie czasami jak by na egzaminie
          uniwerkowym odpowidała. Zresztą zawsze klepie nie na temat i na pytanie
          konkretnie nie odpowiada tak jak jej przełożona. Nie ważne kto siedział w
          komisji. Sprzątaczkę mogli posadzić i tak miało teraz wygrać CB. Widać teraz
          gołym okiem jaka to gmina fair play! Robią ludzi na szaro!
    • Gość: ALI Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.04, 08:55
      Duch Listka i Frejmanka pozostał,dalej CB kojarzy się ze smrodkiem...
      • sk561 Re: Winobranie a fair co? 01.04.04, 09:40
        teraz duchy ronowiczowej i ruszczynskiego grają sobie w kulki :-)
        • Gość: ghost Re: Winobranie a fair co? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.04, 10:37
          Jaja sobie robicie czy to żart prima aprilisowy?!...
          uważam to za wielki skandal, że w kolejnym przetargu wygrywa CB bez
          szczegółowego planu organizacji, który poda niebawem na konferencji i bez
          zabezpieczenia finansowego w postaci umów! to ja też mógłbym się odwołać i
          powiedzieć, że mam super pomysł, ale powiem o nim później i mam obiecane 2
          miliony ale papiera ($$$)... i co? wygrałbym???

uważam całkiem poważnie, że sprawa nie powinna się tak zakończyć! jest to jawna
          manipulacja i jeśli pani prezydent chce zachować resztkę twarzy powinna
          osobiście zainterweniować!!!
          • Gość: ja Re: Winobranie a fair co? IP: *.us 01.04.04, 11:33
            Te pponowne rozpatrzenie ofert i ich wynik wydaje mi się smieszne. Nic się nie
            zmieniło oprócz wyniku. Dla mnie urząd się skompromitował. Równie dobrze mogli
            rzucać monetą. Nawet nie potrafia umotywować swoich pokrętnych decyzji.
          • Gość: Peregrin Re: Winobranie a fair co? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 13:01
            Ona już interweniowała,nie rozumiesz?
    • Gość: aa Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.04, 21:37
      Proponuje przeanalizowac problem troche inaczej: "Fair play a Winobranie".
      Wtedy okaze sie ze znowu jest promowana buta, chamstwo i bezczelnosc, w czym
      kroluje niestety szef CB (polonez a mercedes). Na razie ma w reku mercedesa
      z "odpustowego plastiku". Pozyjemy, zobaczymy. Poki co osiagnal najlepsze
      wyniki w sprzedazy piwa podczas Winobrania ad 2003. Oczywiscie kazdy ma prawo
      czuc sie niedocenionym, ale nawet przegrywac trzeba umiec z klasa, a tej
      wybitnie Adasiowi brakuje. Wielkie uznanie dla Pana Owsiannego, za to ze
      potrafi z wysoka kultura przyjac swoja porazke i z klasa zrezygnowac z
      przyslugujacego mu prawa do dalszych odwolywan. To sie nazywa "kindersztuba" i
      to sie po prostu ma w sobie.I na koniec prosba do mediow. Opublikujcie oba
      projekty i niech mieszkancy sami osadza kto mial "mercedesa" w reku. Jesli CB
      bylo lepsze to O.K. Jesli Bis, to niech sie szanowna komisja sie wstydzi i
      zajmuje sie juz tylko srodkami technicznymi firmy Toy Toy.
      • Gość: Joke Re: Winobranie a fair play IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.04, 22:38
        Krzywdzicie Mart€ Sawick. Moda , ale bardzo mdra kobieta,przy tym bardzo
        uczciwa.Zostawcie Ja w spokoju.
        odniecie si€ do Fiedorowicza, Kukulskiej,Grada. i zapytajcie co oni robili w
        komisji.Nieudaczniki i gupia Kukulska
        • Gość: remens Re: Winobranie a fair play IP: *.ztpnet.pl 01.04.04, 23:56
          Ktoś, kto pełni funkcję publiczną, jest wystawiony na publiczny osąd. Za to
          m.in. bierze pieniądze. Dlaczego ocenianie jednych jest krzywdzące, a drugich
          nie? Równi i równiejsi?
          • k04 Re: Winobranie a fair play 02.04.04, 07:58
            Marta Sawicka mądrością nie grzeszy, ale za to ma tupet i jest bezczelna. No i
            ludzi nie szanuje.
        • Gość: sherlock holmes Re: Winobranie a fair play IP: *.gala.net.pl 02.04.04, 11:17
          Gość portalu: Joke napisał(a):

> Krzywdzicie Mart€ Sawick. Moda , ale bardzo mdra kobieta,przy tym bardzo
          > uczciwa.Zostawcie Ja w spokoju.
          > odniecie si€ do Fiedorowicza, Kukulskiej,Grada. i zapytajcie co oni robil
          > i w
          > komisji.Nieudaczniki i gupia Kukulska
          no i ja już wiem, kto jest autorem tych listów, a jak wy sądzicie?
        • Gość: andrzej Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 12:47
          ja tam panią Martę lubię, wypełnia swą niewdzięczną rolę b. dobrze
      • Gość: Derwish Re: Winobranie a fair play IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.04.04, 11:08
        Rzeczywiście pan Adam R. to chodząca teraz napuszona purchawa i ludzi nie
        poznaje już na deptaku, którym słał kokieteryjne uśmieszki zanim został
        mianowany...
        Nie pozdrawiam tego pana i bez szacuneczku, a p. Owsiannego, który jest zawsze
        sympatycznym sobą tylko żal, że trafił na sitwę...
    • fridjof Re: Winobranie a fair play 03.04.04, 20:19
      klamka zapadła ostatecznie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka