salmek44
27.10.10, 18:20
kilka lat temu zakupiłam na własność dekoder Cyfrowego Polsatu. Z racji tego,że zapłaciłam gotówką aż 600zł.miałam ten przywilej,że mogłam wypowiedzieć umowę z Cyfrowym Polsatem z miesięcznym wyprzedzeniem.
Pod koniec 2008r.postanowiłam skorzystać z nowych promocji jakie proponował Cyfrowy Polsat i wziąć nowy dekoder,ale musiałam zrezygnować ze starego. Aby się upewnić,że nadal obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia zadzwoniłam na infolinię Cyfrowego Polsatu. Tam dowiedziałam się,że pismo moje z wypowiedzeniem dotarło,nic nie muszę płacić od następnego m-ca, więc zadowolona zakupiłam nowy dekoder z promocjami.
W sumie dzwoniłam na infolinię 3(trzy) razy i za każdym razem powiedziano mi to samo,że nic już nie jestem winna.
Niestety za jakiś czas okazało się,ze w trakcie trwania um owy podpisałam dodatkową umowę na inne pakiety i od razu zmienił się okres wypowiedzenia z 1-go m-ca na 3 m-ce. Pytanie moje jest takie, dlaczego nie poinformowali mnie o tym gdy do nich dzwonilam? Wysłałam do nich biling moich rozmów, aby sprawdzili kto takich informacji mi udzielił w danej godzinie i wyciągnęli konsekwencje wobec swoich konsultantów.Dlaczego ja mam płacić za błedy innych, a przecież rozmowy są nagrywane.
Niestety, kilka razy wysyłałam pisma do Cyfrowego Polsatu i cały czas otrzymuję nakaz zapłacenia za te dodatkowe Trzy m-ce. Proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co mam zrobić w takie sytuacji.