Dodaj do ulubionych

Święta własność

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 17:54
A co ze zwykłymi obywatelami?
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Święta własność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 19:27
      juz się tym tematem pod kątem swoich spraw interesowałem; na dzisiaj prawo
      przewiduje tego typu przeksztalcenia z bonifikatą dla związków wyznaniowych;
      nie mają takiej możliwosci osoby fizyczne;
      • Gość: aspo Re: Święta własność IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 11:10
        czyli po 1 maja biskupi mogą spać spokojnie - nikt im nie każe się wynosić z "bezprawnie" zajmowanego terenu. A do mnie może zapukać jakiś herr Hans i zażądać bym się wyniosł z poniemieckiego domu, w którym tak wygodnie mi się mieszka?
        Dobrze wiedzieć. Bo skoro uwłaszcza się teren pod kościołami, to taka perspektwa jest całkiem prawdopodobna. Tylko czemu nikt o tym nie mówił przed referendum???
    • Gość: Teresa Żądlo Re: Święta własność IP: 213.77.27.* 16.04.04, 12:47
      A może nie tylko kościelne tereny . Proponuję zajęcie sie rownież garażami, na
      wieczystym użytkowaniu. Wielokrotnie byłam w tej sprawie w Urzedzie i z
      kwitkiem mnie odsyłano. Dlaczego kościól ma inne prawa jak społeczeństwo, które
      tą prezydent wybrało.Polecam garaże przy ulicy Długiej
      • Gość: Jorge Re: Święta własność IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.04, 15:12
        Szanowna Pani pewnie wie,że takie szkaradne garaże powinny być wyburzone. jak
        Pani budowała to z pewnością Pani wiedziała,że buduje Pani nie na swoim gruncie
        i tylko na jakis czas. Ta świadomosc dzisiaj musi Pani towarzyszyc- inaczej
        kazdy twórca szkaradnej zabudowy postkomunistycznej chciałby uzyskac wlasnosc
        gruntu pod swoja komórką. A Świety Kościół i inne związki wyznaniowe to
        instytucje nie tylko religijne, ale również powszechnego dobra publicznego- to
        one stoja na strży norm etycznych, wartości moralnych i tego co powoduje ,że
        jestesmy jeszcze ludzmi cywilizowanymi a nie bezmózgowymi istotami
        czlekopodobnymi.Pochwalam decyzje o uwlaszczeniu. Jednoczesnie dobrze byłoby,
        gdyby wladza samorzadowa mając nadwyzkę budżetową wyburzyla troche
        szkaradziejstw w centrum Miasta- szczególnie te relikty komuny w postaci garaży
        np. za Piotrem i Pawłem czy w innych miejscach. Misto by zyskało estetycznego
        blasku i nowych terenów pod budownictwo np. na nowe ladne domy z garazami
        podziemnymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka