Gość: repatriant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 17:54 A co ze zwykłymi obywatelami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Święta własność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 19:27 juz się tym tematem pod kątem swoich spraw interesowałem; na dzisiaj prawo przewiduje tego typu przeksztalcenia z bonifikatą dla związków wyznaniowych; nie mają takiej możliwosci osoby fizyczne; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspo Re: Święta własność IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 11:10 czyli po 1 maja biskupi mogą spać spokojnie - nikt im nie każe się wynosić z "bezprawnie" zajmowanego terenu. A do mnie może zapukać jakiś herr Hans i zażądać bym się wyniosł z poniemieckiego domu, w którym tak wygodnie mi się mieszka? Dobrze wiedzieć. Bo skoro uwłaszcza się teren pod kościołami, to taka perspektwa jest całkiem prawdopodobna. Tylko czemu nikt o tym nie mówił przed referendum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Żądlo Re: Święta własność IP: 213.77.27.* 16.04.04, 12:47 A może nie tylko kościelne tereny . Proponuję zajęcie sie rownież garażami, na wieczystym użytkowaniu. Wielokrotnie byłam w tej sprawie w Urzedzie i z kwitkiem mnie odsyłano. Dlaczego kościól ma inne prawa jak społeczeństwo, które tą prezydent wybrało.Polecam garaże przy ulicy Długiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Święta własność IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.04, 15:12 Szanowna Pani pewnie wie,że takie szkaradne garaże powinny być wyburzone. jak Pani budowała to z pewnością Pani wiedziała,że buduje Pani nie na swoim gruncie i tylko na jakis czas. Ta świadomosc dzisiaj musi Pani towarzyszyc- inaczej kazdy twórca szkaradnej zabudowy postkomunistycznej chciałby uzyskac wlasnosc gruntu pod swoja komórką. A Świety Kościół i inne związki wyznaniowe to instytucje nie tylko religijne, ale również powszechnego dobra publicznego- to one stoja na strży norm etycznych, wartości moralnych i tego co powoduje ,że jestesmy jeszcze ludzmi cywilizowanymi a nie bezmózgowymi istotami czlekopodobnymi.Pochwalam decyzje o uwlaszczeniu. Jednoczesnie dobrze byłoby, gdyby wladza samorzadowa mając nadwyzkę budżetową wyburzyla troche szkaradziejstw w centrum Miasta- szczególnie te relikty komuny w postaci garaży np. za Piotrem i Pawłem czy w innych miejscach. Misto by zyskało estetycznego blasku i nowych terenów pod budownictwo np. na nowe ladne domy z garazami podziemnymi. Odpowiedz Link Zgłoś